alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019

Σεισμός 3.1της κλίμακας ρίχτερ, αισθητός στην Αλεξάνδρεια σημειώθηκε στις 12:00:23πμ σε εστιακό βάθος 10χλμ. 27χλμ. ανατολικά της Βέροιας, με επίκεντρο στο Δήμο Αλεξάνδρειας.
Ακολούθησε μετασεισμός 2.4 μετά από 5 λεπτά, με επίκεντρο 21.χλμ. ανατολικά της Βέροιας.

Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 23:11

Καιρός:Βροχές και την Πέμπτη

Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία την Πέμπτη, στα κεντρικά και τα βόρεια. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση στα δυτικά και τα βόρεια.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις, εντάσεως 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οπού θα σημειωθούν και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 -5 μποφόρ και στα ανατολικά 6-7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κέλσιου. Στη δυτική Μακεδονία 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νοτιά, όπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και το πρωί στο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Θεσσαλίας. Από τις απογευματινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5-7 μποφόρ και βαθμιαία από βόρειες με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 14 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και στα νοτιά σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6-7 και στα νοτιά νοτιοανατολικοί 4-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1000 μέτρα). Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5-6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κέλσιου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιονιά στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3-5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 09 βαθμούς Κέλσιου.

Κατηγορία Γενικά

Την πρώτη ανοιχτή ομιλία του πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με το ΚΙΝΑΛ Χρήστος Παπαστεργίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο της Αλεξάνδρειας στις 6 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Παπαστεργίου ξεκίνησε την ομιλία του με ιστορικές αναφορές σχετικά με την εποχή της μεταπολίτευσης στην Ελλάδα και ποια πρόσωπα έχουν μείνει στην ιστορία. Στη συνέχεια άσκησε έντονη κριτική στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα τονίζοντας πως κανένα έργο δεν έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του και τον κατηγόρησε ευθέως πως είναι κι εκείνος ένας από τους υπαίτιους για την Συμφωνία των Πρεσπών για τη στήριξη που ο κ. Τζιτζικώστας έδειξε στον πρώην υπουργό Αμύνης Πάνο Καμμένο το 2014 και διετέλεσε βοηθητικός παράγοντας στη δημιουργία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Υπογράμμισε ότι η «δήθεν» απορροφητικότητα των κονδυλίων οφείλεται στη διαχείριση από τη διοίκηση Τζιτζικώστα έργων που δεν υλοποιήθηκαν από το προηγούμενο ΕΣΠΑ.

«Η κ. Μακεδονία έρχεται 9η στο κατά κεφαλή ΑΕΠ και είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία» είπε με τον πιο φτωχό νομό της Ελλάδος, το νομό Σερρών. Καθώς και χαρακτήρισε τα έργα συντήρησης της οδοποιίας από την Περιφέρεια ανύπαρκτα.

Ανέφερε την δική του εμμονή να διαφυλλάτει τις αξίες και τις αρχές του και κατηγόρησε πως : «Όποιος δεν σέβεται την ιστορία εξοκείλει από τις αρχές του» ενώ επισήμανε πως έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και πως δεν θα επαναληφθούν: «Μάθαμε από τα λάθη μας, δεν λέω πως δεν θα κάνουμε λάθη αλλά όχι τα ίδια. Θα κάνουμε λάθη όπως όταν κάποιος παλεύει με το σπαθί του».

Για το τμήμα του Κινήματος Αλλαγής στην Ημαθία είπε πως είναι δική του δουλειά να διαλέξει το πρόγραμμα και τους αντιπρόσωπους του και έκλεισε με τη φράση: «Η παράταξη στέκεται και πάλι στα πόδια της, η παράταξη είμαστε όλοι εσείς».

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν οι υποψήφιοι Βουλευτές με το ΚΙΝΑΛ κ. Γκιόνογλου, Μπρουσκέλης, Παπακωνσταντίνου, στελέχη της περιοχής μας καθώς και φίλοι του κόμματος.

 

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά έκοψε η ομάδα του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σε γνωστό μαγαζί της πόλη το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου μετά την ήττα που δέχτηκε από τη Βέροια για το Κύπελλο Ημαθίας, οι παίκτες βρήκαν χρόνο να χαλαρώουν και να διασκεδάσουν.

Σύσσωμο το επιτελείο της ομάδας, Δ.Σ., στελέχη, παίκτες τεχνικό προσωπικό καθώς και κάποιοι φίλοι έδωσαν παρόν. Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος Κυριακός Μπουκλάς ευχόμενος καλή αγωνιστική χρονιά καθώς και τους στόχους που έχει θέσει για την ομάδα.

Στους παίκτες μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια με τους τυχερούς να λαμβάνουν δώρο από τη Διοίκηση.

Τίμησαν επίσης τον κ. Γρηγόρη Κοτζαχρήστο για την προσφορά του στην ομάδα.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Λύγισε η αήττητη Νίκη Αγκαθιάς στο γήπεδο του Μακροχωρίου χάνοντας με σκορ 1-0 παρά τη διαφορά κατηγορίας και ποιότητας, στις 6 Φεβρουαρίου για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ημαθίας

Η Αγκαθιά κατέβηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα της και αυτό της στοίχισε την ήττα από τους γηπεδούχους. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε φάσεις και κατοχή ενώ στην επανάληψη ο κ. Κωστογλίδης έβαλε τρεις βασικούς του παίκτες για να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του χωρίς αποτέλεσμα αφού στο 80’ δέχτηκε το γκολ από τον Χολέβα από λάθος του τερματοφύλακα των «ασπρόμαυρων» και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για αυτήν την αγωνιστική περίοδο.

Μακροχώρι: Θεοδοσιάδης, ημητριάδης, Ηλιάδης, Τσολακίδης, Δαλιγκάρος, Τσακαλίδης, Τσιάμπας, Πίκος (91΄Δημούλας), Λιλιόπουλος (88΄Βύζας), Γκιλιόπουλος (75΄Ψάλτης Ν.), Βοργιαζίδης (65΄Χολέβας).

Αγκαθιά: Διακόπουλος, Ρογγότης, Γιανόπουλος, Κασαπίδης (46΄Προβατίδης). Σακαλής, Σιούκας, Πέτκος (46΄Ζαρογιάννης), Μούδιος, Κίτσας Ευγ., Πατσιαβούρας, Ηλιάδης (46΄Χατζόπουλος).

Κατηγορία Αθλητικά

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο σχετικά με την πρόληψη των μαθητών από την εποχική γρίπη.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο συστήνει:

Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

Έπειτα, συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

- Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

- Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.

- Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.

- Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.

- Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη. Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

Δείτε την εγκύκλιο εδώ.

Κατηγορία Υγεία

Προσπάθησε αλλά έχασε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας από την ανώτερη Βέροια με σκορ 1-4 στις 6 Φεβρουαρίου στο δημοτικό στάδιο της πόλης για τον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ημαθίας.

Παρά τις δυσκολίες λόγω της βροχής αρκετοί φίλαθλοι έδωσαν το παρόν για να παρακολουθήσουν τη «Βασίλισσα» του βορρά με τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας.

Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Λαδάς στο 89’ για τον ΠΑΟΚ και για τη Βέροια, ο Μεληκιώτης στο 41’ , ο Μυλωνάς στο 47’, ο Τρούπκος στο 85' και ο Καράμπελας στο 87’.

ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. (Σάκης Παγγούρας): Θεοδώρου, Λαδάς, Μπουκλάς Γ. (34’ λ.τ. Κίτσας Ελ.), Κούκλας Αρ., Βουλγαρόπουλος, Χαρισούδης (70’ Ζωγράφος), Κίτσας Ν., Αργυρόπουλος, Πετράι (45’ Κούκλας Β.), Βεζυργιαννόπουλος (67’ Πέτκος), Μπουκλάς Ανδ.

Βέροια (Σάκης Θεοδοσιάδης): Μπλατσιώτης, Ζούρκος, Λεφίδης, Τσιότρας, Μουρατίδης, Σοφιανίδης (79’ Παπαστεργίου), Παπουτσίδης, Καράμπελας, Μυλωνάς (85’ Κώττας), Μεληκιώτης (57’ Βασίλτσης), Τσικόπουλος.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

 Οι εξελίξεις στο θέμα του καταστήματος διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Νάουσας ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που προκάλεσε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Νάουσας Νίκος Κουτσογιάννης την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου, παρουσία των εκπροσώπων των θεσμικών φορέων και της Βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου.

Μετά από πολλή συζήτηση, από τον Δήμαρχο και τους φορείς τέθηκαν οι κόκκινες γραμμές αναφορικά με την πρόσφατη απόφαση του Υφυπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων για υποβάθμιση της Υπηρεσίας:

-Να μην μεταφερθούν διοικητικοί υπάλληλοι από το Κατάστημα ΕΦΚΑ της Νάουσας στη Βέροια.

-Να μην είναι αναγκαία η μετάβαση στη Βέροια πολιτών για να εξυπηρετηθούν.

-Να μην υπάρξει υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ Νάουσας.

Από τον Δήμαρχο και τους φορείς τέθηκε επίσης θέμα συνάντησης μέσα στις επόμενες μέρες με τον αρμόδιο Υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, το οποίο ζητήθηκε αρμοδίως.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των διοικητικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (κ.κ. Παυλίδης, Πετρακίδης), το Εργατικό Κέντρο, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και ο Εμπορικός Σύλλογος Νάουσας.

Κατηγορία Γενικά

Στο νησί της Χάλκης βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, και αφού ξεναγήθηκε, είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. 

Μετά την ξενάγηση στη Θεολογική σχολή, ο ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος Λαμπρινιάδης, δώρισε στον πρωθυπουργό έναν δίσκο με αφιέρωση και ένα βιβλίο που αφορά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ουκρανία το 2008.

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετέβη στη Χάλκη με ένα πολυτελές σκάφος συνοδεία της τουρκικής ακτοφυλακής, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι δρακόντεια.

Αμεσως μετά την Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρα εφτασε στη ΧάλκηΑμεσως μετά την Αγία Σοφία ο Αλέξης Τσίπρα εφτασε στη Χάλκη

Τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρίσκεται σήμερα ιστορικό νησί της Χάλκης, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του στη Θεολογική Σχολή. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι μία Σχολή, στην οποία φοίτησαν σπουδαίοι λόγιοι άνθρωποι, ορθόδοξοι θεολόγοι, ιερείς με σπουδαίες γνώσεις και πολύ σημαντική προσφορά, αλλά και μεγάλες προσωπικότητες, που αργότερα έγιναν σπουδαίοι ιεράρχες, αρκετοί εξ αυτών διετέλεσαν και στον πατριαρχικό θρόνο, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη που τον ξενάγησε στους τόπους εκείνους που από μικρό παιδί, 15 ετών έφηβος, ήρθε από την Ίμβρο για να σπουδάσει. Όπως σημείωσε, είχε την ευκαιρία να μπει στις αίθουσες εκείνες που κάποτε υπήρχε διδασκαλία που σταμάτησε δυστυχώς από το 1971 και μετά, να ξεναγηθεί σε μία κιβωτό σοφίας και γνώσης, στον απίστευτο αυτό πλούτο που είναι η βιβλιοθήκη της Θεολογικής Σχολής, με πάνω από 100.000 βιβλία και να δει τη «μεγάλη και αξιόλογη προσπάθεια που καταβάλλεται, και με τη συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να καταγραφούν και να ψηφιοποιηθούν, για να είναι αντικείμενο ανάγνωσης και γνώσης όλης της Οικουμένης».

«Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή και η συγκίνηση για μένα που βρίσκομαι μαζί σας σήμερα, αισθανόμενος ότι περπατώ βήματα με ιστορικό βάρος», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είχε τη χαρά και την ευλογία να περιδιαβεί «σημαντικότατα μνημεία του Ελληνισμού, της Ορθοδοξίας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, μνημεία όμως της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που ανήκουν πια σε όλη την ανθρωπότητα, οικουμενικά μνημεία».

«Όμως, δεν παραβλέπουμε το γεγονός ότι είναι μνημεία του Ελληνισμού, ενός Ελληνισμού και μιας ελληνικής κοινότητας, μιας ελληνικής και ορθόδοξης μειονότητας, εδώ στην Κωνσταντινούπολη, που πέρασε πολύ μεγάλες δυσκολίες. Πληγώθηκε, κυνηγήθηκε, αποδεκατίστηκε αλλά δεν έχασε τις ρίζες της. Μπορεί να μοιάζει σαν ένας κορμός δέντρου πληγωμένου, οι ρίζες όμως υπάρχουν, αναπνέουν είναι εδώ», πρόσθεσε.

«Το μήνυμα που θέλουμε να αναδείξουμε σήμερα εδώ, από τον ιστορικό αυτό τόπο, είναι ότι η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης δεν θα αποτελέσει αντικείμενο ή μήνυμα διχόνοιας ή διενέξεων, διαφοροποιήσεων ή διχασμών. Αλλά θα αποτελέσει ένα μήνυμα φιλίας, αλληλοκατανόησης και αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

«Πιστεύω βαθύτατα ότι οι θρησκείες, η πίστη στις διαφορετικές θρησκείες μας -μονοθεϊστικές θρησκείες που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο και άρα την αγάπη προς τον άνθρωπο και στον συνάνθρωπο, ανεξαρτήτως του πού και σε ποιον πιστεύει- τόσο οι θρησκείες όσο όμως και οι μειονότητες, η μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, πρέπει να αποτελούν όχι πεδίο διαμάχης και εντάσεων, αλλά γέφυρες ανάμεσα στους λαούς μας», ανέφερε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός.

«Το λέω αυτό διότι δεν αποτελεί αντικείμενο διμερούς συμφωνίας, διαπραγμάτευσης, συναλλαγής ή ανταλλαγής, η αυτόβουλη υποχρέωση των κυβερνήσεών μας να προασπίζουν και να υπερασπίζουν τα συμφέροντα, τις διεκδικήσεις και τα δικαιώματα των μειονοτήτων σε καθεμιά χώρα ξεχωριστά», πρόσθεσε.

«Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα ο ένας στον άλλον, έχουμε να αποδείξουμε απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στη διεθνή κοινότητα και απέναντι στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύουμε», υπογράμμισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Η σημερινή μέρα δίνει τα σωστά μηνύματα και αυτά θέλω να εκπέμψω. Υπάρχουν ζητήματα διαφωνίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις και τις δύο χώρες, που όμως μόνο μέσα από τον διάλογο και την καλή πρόθεση μπορούμε να τα επιλύσουμε», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Θέλω να παραδεχτώ ότι η τουρκική κυβέρνηση έκανε βήματα τα προηγούμενα χρόνια, ιδιαίτερα στο ζήτημα της περιουσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ένα μεγάλο κομμάτι της οποίας επεστράφη και θέλω να πιστεύω ότι είμαστε κοντά σε εκείνη τη μέρα που αυτά τα βήματα θα γίνουν ακόμα σημαντικότερα» πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως θέλει να πιστεύει ότι «είμαστε κοντά σε εκείνη τη μέρα, που σε αυτές τις αίθουσες που με ξεναγήσατε θα υπάρξουν και πάλι χαρούμενα γέλια φοιτητών και μαθητών, που θα διδάσκονται από άξιους ανθρώπους για να γίνουν άξιοι κήρυκες της θεολογίας αλλά και της φιλίας και της αδελφοσύνης ανάμεσα στους λαούς μας».

Μαζι με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ξεναγηθηκε στη θεολογική Σχολή

πηγή΅iefimerida.gr

ΔΤ: Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 62 του Ν. 3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», σας καλούμε να προσέλθετε στο χώρο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα γίνει στις 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 11:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
θέμα 1ο:Τροποποίηση της υπ' άριθμ. 01/14-01-2019 Απόφασης  Εκτελεστικής Επιτροπής περί έγκρισης τροποποίησης Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ) του Δήμου Αλεξάνδρειας. 
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα μετά από το αριθμό 494/4-2-2019 έγγραφο (Εξ. Επείγον) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και δεδομένου ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες που αφορούν τη σύσταση θέσεων μόνιμου προσωπικού που απασχολείται στο Ν.Π.Δ.Δ ''Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας'' του Δήμου Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο του Προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'' σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4583/2018.
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας