alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019

Τη ζωή του έχασε κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σίνδο, ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Τσαλής σε ηλικία 46 ετών.

Την πληροφορία που μετέδωσε νωρίτερα το GrTimes, επιβεβαίωσε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας της ένωσης Χαράλαμπος Αμανατίδης, λέγοντας πως από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής, έγιναν προσπάθειες καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στο συνάδελφο του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Από την ίδια φωτιά που ξέσπασε σύμφωνα με την αστυνομία στον προαύλιο χώρο εργοστασίου με χημικά, υπάρχει ακόμη ένας τραυματίας 45 ετών ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία.

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος.

Το συμβάν σημειώθηκε στις 14:50.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει από ξερά χόρτα και επεκτάθηκε μέχρι τον εξωτερικό χώρο εργοστασίου.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και συνεχίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Κατηγορία Αστυνομικά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 02.03.2019

Α ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(22η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 15.30 ΠΑΟΚ ΑΛΕΞ/ΕΙΑΣ - ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΠΛΑΤΕΟΣ
ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ 15.30 ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ - ΑΡΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ 15.30 ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΓΚΙΖΟΠΟΥΛΟΣ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ 15.30 ΑΓΡ.ΑΣΤ.ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ - ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΣ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΠΙΤΟΣ

ΜΕΛΙΚΗΣ 15.30 ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΕΛΙΚΗΣ - Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΜΠΕΚΑΣ-ΒΑΛΚΑΝΟΣ

ΚΛΕΙΔΙΟΥ 15.30 ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΑΠ.ΠΑΥΛΟΥ
Διαιτησία: ΛΑΖΑΡΟΥ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΤΡΑΝΤΟΣ

ΔΑΚ ΝΑΟΥΣΑΣ 15.30 ΦΑΣ ΝΑΟΥΣΑ - ΑΟ ΜΑΡΙΝΑΣ
Διαιτησία: ΠΑΡΑΣΙΟΥ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ

ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ 15.30 Μ.ΑΛΕΞ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ - ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ
Διαιτησία: ΚΑΡΑΝΤΩΝΗΣ -ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ



Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(15η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ 15.30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
Διαιτησία: ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ -ΤΟΤΣΚΑΣ -ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(10η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΠΑΝΑΓΙΩΠΟΥΛΑΣ 15.30 ΔΟΞΑ ΝΑΟΥΣΑΣ - Ερμης Τριλοφου
Διαιτησία: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κ.-ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ της 03.03.2019


Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(13η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΩΝ 15.30 ΠΑΟ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ - ΑΕ ΣΧΟΙΝΑ
Διαιτησία: ΤΡΑΝΤΟΣ -ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΓΚΟΓΚΑΣ

ΝΗΣΕΛΙΟΥ 15.30 ΑΛΙΑΚΜΩΝ ΝΗΣΕΛΙΟΥ - Ολυμπιακος Λουτρου
Διαιτησία: ΜΕΛΤΖΑΝΙΔΗΣ -ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ

ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ 15.30 ΑΕΚ Καμποχωρίου - ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ
Διαιτησία: ΜΑΛΟΥΤΑΣ -ΛΑΖΑΡΟΥ -ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ

ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ 15.30 ΔΟΞΑ ΛΙΑΝΟΒΕΡΓΙΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Διαιτησία: ΔΕΒΕΤΖΙΔΗΣ -ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Γ.-ΠΟΖΙΑΔΗΣ

ΔΙΑΒΑΤΟΥ 15.30 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΔΙΑΒΑΤΟΥ - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑΥΡΟΥ
Διαιτησία: ΚΩΣΤΟΥΛΗΣ -ΚΙΡΜΑΝΙΔΗΣ -ΠΕΤΡΟΥ



Β ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(15η αγωνιστική)
-----------------------------------------------------
ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙΟΥ 15.30 ΑΣ Γιαννακοχωριου - ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΥ
Διαιτησία: ΧΡΥΣΑΝΗΣ -ΓΚΟΓΚΟΣ-ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ 15.30 ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΝΟΣΠΙΤΩΝ - ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
Ν.ΝΙΚΟΜΗΔΕΙΑΣ 15.30 ΑΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΕΑΣ - ΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
Διαιτησία: ΤΡΕΒΛΑΣ -ΤΣΙΟΥΓΓΑΡΗΣ-ΜΠΑΚΑΛΗΣ

ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ 15.30 ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΙΑ
Διαιτησία: ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΑΡΓΥΡΙΟΥ


Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ(8η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΣΥΚΙΑΣ 10.30 ΑΟ ΣΥΚΙΑΣ - ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟΥ
Διαιτησία: ΧΑΛΑΤΖΙΟΥΚΑΣ -ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ -ΓΚΑΛΑΙΤΣΗΣ

ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ 10.30 ΑΕ ΚΑΨΟΧΩΡΑΣ - ΔΟΞΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
Διαιτησία: ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ -ΝΗΣΕΛΙΤΗΣ -ΓΚΟΓΚΟΣ

ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ 10.30 ΠΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ - ΑΘΛ.ΑΚΑΔ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Διαιτησία: ΜΠΑΚΑΛΗΣ -ΜΟΥΣΕΝΙΚΑΣ -ΠΕΤΡΟΥ



Γ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ(10η αγωνιστική)
-----------------------------------------
ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ 10.30 ΑΤΛΑΣ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙΟΥ - ΑΧΘΟΣ ΑΡΟΥΡΗΣ
Διαιτησία: ΓΙΑΓΚΙΤΖΟΓΛΟΥ -ΒΑΛΚΑΝΟΣ -ΣΙΟΥΚΙΟΥΡΟΓΛΟΥ

Κατηγορία Αθλητικά

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Καλό μήνα να έχουμε αν και με τον καιρό που κάνει, δύσκολο το βλέπω. Σκοτωμός με τις εκλογές. Ο κακός χαμός γίνεται. Ο ένας κοιτάει να βγάλει τα μάτια του άλλου. Πριν καιρό ακούγαμε ότι ο Χαλκίδης τελικά θα σταματήσει τώρα οι φήμες άλλαξαν και λένε ότι μπορεί να σταματήσει ο Argy γιατί δεν μπορεί να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο. Μόνο Ναλμπάντης και Γκυρίνης βαράνε ακάθεκτοι. Και όχι απλά βαράνε αλλά και «βαριούνται» μεταξύ τους.

Ο Γκυρίνης τον κατηγορεί ότι το όνομα του βρίσκεται στους καταλόγους των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει και κατηγορεί τον Γκυρίνη ότι δεν έκανε τίποτα και ότι έχασε μεγάλα έργα ενώ είχε τη δυνατότητα να τα κάνει. Ένα θα σας πω, της κοντής της που…. οι τρίχες της φταίνε. Ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε το μαύρο πρόβατο και μόνο όσοι είναι από τη δεξιά είναι οι καλοί; Δηλαδή άμα βγει ο Μητσοτάκης θα μας φέρει τη Μακεδονία πίσω; Τα έργα της δεξιάς τα ξεχάσαμε; Δηλαδή αν ο Ναλμπάντης υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προδότης; Και τον Αντώνη Σαμαρά κάποτε προδότη τον έλεγαν οι δεξιοί αλλά μετά τον έκαναν αρχηγό τους. Κάνω λάθος;

Από την άλλη, σε θρίλερ έχει εξελιχθεί το που θα πάει τελικά ο Βενιος. Στο δημοτικό συμβούλιο προτίμησε να βγει έξω από το να καθίσει και να καταψηφίσει, ως είθισται 5 χρόνια τώρα, τι άρθρο 9. Τι δηλώνει αυτό; Ίσως δεν θέλει πλέον να πάει κόντρα στον Γκυρίνη. Άρα θα πάει με τον Γκυρινη; Από την άλλη όμως τα πουλάκια λένε και τραγουδούν πως δεν υπάρχει καμία πλέον πιθανότητα να πάει με Γκυρίνη και Χαλκίδη. Θα πάει με Πανταζόπουλο τον οποίο πάλι τα ίδια πουλάκια λένε ότι τον θεωρεί υποδεέστερο; Μήπως τελικά ο Ναλμπάντης είναι μονόδρομος; Βένιο μου είσαι μια αξία αρκετά υπολογίσιμη. Θα σου δώσω μια συμβουλή, αν και είμαι πολύ "μικρός" για να το κάνω σε σένα. Μεγάλωσες και κάποτε όλα τελειώνουν. Καταστάλαξε γιατί όπως λέει και ο λαός "παρακαλετο μου..., στραβό γαμ.......

Και σα να μη μας έφταναν όλα αυτά, έχουμε και τον Μπρουσκέλη να μας κάνει δηλώσεις σαν εκπρόσωπος του ΕΟΤ. «Η δημοκρατική παράταξη, η κεντροαριστερά ήταν και θα είναι εδώ. Χωρίς γέφυρες των στεναγμών, με πείσμα περισσότερο θα δώσουμε με ενότητα τις μάχες που έρχονται». Έλληνας είσαι Νίκο μου, όχι Βενετσιάνος. Την χώρα μας πρέπει να προάγεις και όχι τη γείτονα. Χωρίς «κομμένες γέφυρες» έπρεπε να πεις και όχι «γέφυρες των στεναγμών». Άκουσες ποτέ εσύ τον Τζουζέπε Κόντε να μιλάει για το Καραβοστάσι; Ποτέ. Για να συνέλθουμε λιγάκι.

Και ενώθηκαν αυτοί εις σάρκαν μία. Το ζευγάρι της χρονιάς έγινε επιτέλους και επίσημα ζευγάρι. Το Καρπούζι σας εύχεται να έχετε μια ζωή στρωμένη ροδοπέταλα και γεμάτη χαμόγελα. Και ας μη με καλέσατε.

2

Ναι, ναι το ξέρω, το είχατε σκοπό να με καλέσετε αλλά κάπου παράπεσε το κιπούρ προσκλητήριο. Τέλος πάντων. Ξέρετε πόσος κόσμος έκανε παράπονο γιατί δεν τους καλέσατε; Τι; Έβγαλε ο Argy ανακοίνωση και εξηγεί τους λόγους που έμεινε τόσος κόσμος ακάλεστος; Omg.

3

Τώρα μάλιστα. Ήταν «πρακτικά αδύνατον». Ουφ, μου έφυγε ένα βάρος, νόμιζα ότι δεν με ήθελαν. Δεν μας κάλεσαν γιατί δεν χωρούσαμε ούτε στην Παναγία, ούτε στο Αλεξάνδρειο. Και στο Βατικανό να τον έκανες τον γάμο Αργύρη μου, πάλι δεν θα χωρούσαμε. Και ποιος δεν θα ερχόταν για να δει αν είναι αλήθεια.

Και μιας και είμαι στο στρατόπεδο του Argy, θα σας παρουσιάσω τις ενδυματολογικές προτιμήσεις των υποψηφίων του. Τελικά, ότι γυαλίζει, πουλάει. Ο παρακάτω υποψήφιος έβαλε ένα σατέν ασημί κοστούμι και πόζαρε. Και όπως λέει και το γνωστό άσμα «μάζεψε κότσο τα μαλλιά σου να φανεί η ομορφιά σου».

4

Κοιτώντας όμως προσεκτικά τη φωτογραφία διαπίστωσα πως ένα τέτοιο ρούχο δεν βρίσκεται εύκολα σε μια ντουλάπα παρά μονάχα αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος. Έβαλα λοιπόν τους δαιμόνιους ντεντέκτιβ μου να ψάξουν και τελικά διαπίστωσα πως είχα δίκιο. Δεν θα σας πάω μακριά, θα σας γυρίσω 5 χρόνια πίσω.

5

Το γαμπριάτικο κοστούμι του είναι. Είπα και γω, αγόρασε σατέν κοστούμι για να μπει υποψήφιος στον Αργύρη; Κάτι δεν μου κολλούσε. Το είχε που το είχε το παιδί, μία φορά το έβαλε όλο κι όλο, είπε να κάνει απόσβεση.

Αποκριάτικους ρυθμούς έφερε η Φιλοπρόοδος-Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας στην εκδήλωση που διοργάνωσε στο φιλόξενο χώρο γνωστού καταστήματος. Δεν θα σχολιάσω το χρώμα των μαλλιών της προέδρου, ελπίζω λόγω αποκριάς να το διάλεξε, θα σχολιάσω όμως την εμφάνιση της Νίκης. Τι ποιας Νίκης; Πάντως όχι αυτής από τη Σαμοθράκη. Της άλλης που έχει και χεράκια και ποδαράκια, της Καρατζιούλας. Όταν κάνουμε photoshop σε μια φωτογραφία μας για να τη χρησιμοποιήσουμε στα ΜΜΕ ή στον προεκλογικό μας αγώνα, κοιτάζουμε δύο πράγματα. Πρώτον, να θυμίζουμε ότι είμαστε εμείς και δεύτερον να μας αναγνωρίζει ο κόσμος Νίκη μου. Καλά τα έρμα τα νιάτα αλλά περνάνε τα ρημαδιασμένα.

6

Παραμένω στο happening της φιλόπτωχου και σας παραθέτω μια φωτογραφία προς επεξεργασία. Η παρακάτω κυρία δεν ντύθηκε καρναβάλι. Παρόλα αυτά όμως, κάτι δεν πάει καλά πάνω της. Όπως βλέπετε τη φωτογραφία, το δεξί της φρύδι ή πήρε την ανοδική ή το έβαψε έτσι για να δώσει μια νότα αποκριάς στην εμφάνιση της. Παίζει επίσης και το σενάριο να τα έβγαλε μόνη της γι΄ αυτό από το αριστερό προφίλ είναι ενθουσιώδης και από το δεξί ειρωνική.

7

Τα εμπορικά καταστήματα και την λαϊκή αγορά της πόλης της Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας» με επικεφαλή τον υποψήφιο δήμαρχο, Ηλία Ιακωβίδη.

Ένα πράγμα δεν μπόρεσα να καταλάβω όλα τα χρόνια μου για το ΚΚΕ. Η μόνη ανανέωση που κάνουν είναι στον αρχηγό τους. Βαρέθηκε ή δεν τραβάει ο Αλευράς, ας βάλουμε τον Ιακωβίδη. Όλο για νέες ιδέες μιλάνε αλλά ποτέ δεν τις βλέπουμε. Είναι σα να τους φωνάζεις να σου διακοσμήσουν το σπίτι και να στο γεμίζουν σεμέν και πετσετάκια. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να υπάρχουν κόμματα που δεν θέλουν να έρθουν στην εξουσία, όπως είχε πει κάποτε και η Παπαρήγα (αλήθεια, ζει αυτή;). Λόγω δημοκρατίας; Α, τώρα έχουμε δημοκρατία ε;

8

Το τριώδιο άνοιξε, η Τσικνοπέμπτη έφτασε και όλες οι γειτονιές γέμισαν τσίκνα. Ο δήμαρχος και το επιτελείο του βρέθηκαν σε μερικές από αυτές. Μια από αυτές ήταν και του Ανδρέα του Μαυρόπουλου. Στην πρώτη φωτογραφία ο δήμαρχος πήγε να πάρει κανένα λουκάνικο να τσικνίσει αλλά είμαι σίγουρος ότι η Αντωνία Παλουκίδου του πούλησε όλη τη νέα σειρά περιποίησης ποδιών της AVON και στην δεύτερη βλέπουμε το ανεξάρτητο του χαρακτήρα της παράταξης «Ώρα ευθύνης».

9

Τσίκνισαν επίσης και όσοι πήγαν στον χορό του ΛΟΝΑΠ. Ήταν όλοι εκεί, εκτός του Χαλκίδη. Τα βλέμματα βέβαια και τις εντυπώσεις έκλεψε το μήλο της έριδος, Όλγα Καστανά, η οποία φορώντας ένα δερμάτινο φόρεμα αλώνισε όλο το μαγαζί. Αυτό το κορίτσι, ποιος θα το πάρει τελικά;

10

Να΄ μια και γω. Έβαλα μια μάσκα με λαμπάκια (Χριστούγεννα και αποκριά μαζί) και πήγα να κάνω εντύπωση. Γιατί δεν κατεβαίνεις στις εκλογές μου είπαν αρκετοί, να έχουμε και έναν δικό μας μέσα. Ωραία να το λες, δύσκολο να το κάνεις. Η απάντηση σε κάποιο άλλο Καρπούζι.

11

Και θα κλείσω με κάτι που είδα στο Facebook και τα σχόλια δικά σας. Ο Μανώλης Σταυρής κρατάει το δώρο των φίλων του, που του έκαναν για κάτι που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Μανώλη μου θα σε ρωτήσω κάτι. Πες ότι είμαι Γερμανός και ανοίγω το FB και βλέπω αυτή τη φωτογραφία. Ελληνικά δεν ξέρω να διαβάσω. Που θα πάει ο νους μου και τι θα σκεφτώ;

12

Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Τρικάλων διοργανώνει αποκριάτικο πάρτυ με τον κλόουν Yupi Yaya το Σάββατο 3 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ. στην ταβέρνας «Λένος».

Eίσοδος 2€

«Προχωράμε άμεσα στον διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών. Έως τις 15 Μαρτίου θα έχει ανοίξει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, κατά την περιοδεία του σε σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Φλώρινα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Φλώρινας και στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε με τον σύλλογο διδασκόντων των δύο σχολείων, ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε ότι, κατόπιν συνεννόησης και με την αρμόδια υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα εκδοθεί μία πράξη υπουργικού συμβουλίου, που θα κατοχυρώνει τη δυνατότητα προκήρυξης των 5.250 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών, για τις προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2020.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπαιδευτικών που εργάζονται για περισσότερα από 10 χρόνια ως αναπληρωτές, ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ότι, κατά τη συζήτηση που έγινε εντός της Βουλής, πρότεινε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στην αρμόδια για θέματα εκπαίδευσης της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση να δεσμευτούν και να ψηφίσουν την πρόταση της κυβέρνησης για πρόσληψη 15.000 εκπαιδευτικών, με άξονα διορισμού τους έως το 2022, αλλά μέχρι στιγμής -και ξέρουμε γιατί- δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση, κατέληξε ο υπουργός.

Για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή» (ΜΝΕΑ) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και λήγει το 2020, υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία και πέραν του 2020.

Χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη στάση πολλών δημάρχων απέναντι στους εκπαιδευτικούς των παραμεθόριων περιοχών και με αφορμή τη δυσκολία ενοικίασης διαμερισμάτων που υπάρχει εξαιτίας της γνωστής πλατφόρμας, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια προσπάθεια σε συνεργασία με τις «Κτιριακές υποδομές» να αξιοποιηθούν κτίσματα που ανήκουν στο Δημόσιο και να δημιουργηθούν κοινωνικές κατοικίες που θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να υπηρετούν σε περιοχές, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξεύρεσης στέγης.

Απευθυνόμενος, δε, στους 50 και πλέον εκπαιδευτικούς, σημείωσε ότι ο μοναδικός πυλώνας που στα σκληρά χρόνια των μνημονίων δεν κατάρρευσε ήταν η εκπαίδευση και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί σήκωσαν αυτό το φορτίο, προσθέτοντας ότι αυτή η κυβέρνηση το αναγνωρίζει στο πρόσωπό τους.

Ο υπουργός Παιδείας είχε κατ' ιδίαν συνομιλίες με τους μαθητές των ΕΠΑΛ, τους εξήγησε ότι τα ποσοστά με τα οποία εισάγονταν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα συνεχίσουν να υφίστανται, αλλά για τα ΑΕΙ της χώρας. 

Εξήγησε αναλυτικά τον θεσμό των διετών προγραμμάτων σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου θα παρέχουν εκτός του πτυχίου Ειδικότητας και την επαγγελματική άδεια χωρίς να χρειάζεται ο απόφοιτος να δίνει εξετάσεις πιστοποίησης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε, επίσης, τη λειτουργία διετούς σχολής Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο και πρόσθεσε ότι οι διδάσκοντες, σε ποσοστό 30%, θα είναι από το πανεπιστήμιο και το υπόλοιπο ποσοστό από εξειδικευμένα τεχνικά και επιστημονικά στελέχη από την αγορά εργασίας. «Όσο θα προχωρά η υλοποίηση αυτού του μέτρου δεν θα έχουν λόγο ύπαρξης και τα διάφορα ΙΕΚ που λειτουργούν στη χώρα», σημείωσε.

Κατά την επίσκεψή του στο 3ο Δημοτικό Φλώρινας, ο κ. Γαβρόγλου μπήκε στις Β' και Γ' τάξεις του σχολείου και είχε διάλογο με τους μαθητές, που του έθεσαν ορισμένα από τα αιτήματά τους, όπως το βάψιμο των αιθουσών, τη δημιουργία χώρου πρασίνου στην αυλή του σχολείου τους, ενώ κάποιοι του πρότειναν ορισμένα μαθήματα, αντί για την τάξη, να γίνονται στο προαύλιο ή στη φύση

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΔΤ: "Αξιότιμοι κύριοι

Στα πλαίσια του προγράμματος ενημερωτικών εκδηλώσεων του Πολιτικού Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ θα πραγματοποιηθεί ομιλία – ενημέρωση στην πόλη της Αλεξάνδρειας Ημαθίας το Σάββατο 3 Μαρτίου 2019 στην αίθουσα του Δημαρχείου (Εθνικής Αντιστάσεως 62).

Καλούμε όλους τους πολίτες της Ημαθίας να ενημερωθούν για τις θέσεις του Πολιτικού Φορέα ‘’ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ’’ και θα αναλυθούν οι προγραμματικές δηλώσεις του όπως αυτές κατατέθηκαν στον Άρειο Πάγο στης 4 Σεπτεμβρίου του 2015 (αριθ. Πρωτ. 6199).

Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε, η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ δίνει την μοναδική απάντηση μέσω της διαχείρισης του πλούτου των Ελλήνων Αυτοχθόνων μέσα από τις αξίες και τις αρχές της Ελλήνων Πολιτείας.

Σας περιμένουμε όλους.

Αλέξιος Κόμπος

Εκπρόσωπος τύπου".

Κατηγορία Γενικά

Ο υπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ανακοίνωσε πως ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων – στις 18 Μαΐου – θα ανοίξει το πρώτο μέρος του Μοναστηριού της Παναγίας του Σουμελά στην Τραπεζούντα στη Μαύρη Θάλασσα.

Τα τελευταία χρόνια είναι σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του Μοναστηρίου, ενώ το έργο αναμένεται να λειτουργεί πλήρως τον Δεκαπενταύγουστου του 2019.

Την περίοδο που το Μοναστήρι ήταν ανοιχτό, οι επισκέπτες συνέρρεαν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, χαρακτηριστικό είναι πως έναν χρόνο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης οι επισκέπτες του μοναστηριού έφταναν τις 700 χιλιάδες.

Το μοναστήρι που πιστεύεται ότι ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. είχε κλείσει το 2015 για εργασίες ανακαίνισης αλλά και για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της πτώσης βράχων.

Πέθανε το μεσημέρι της Παρασκευής ο ηθοποιός Φαίδων Γεωργίτσης, σε ηλικία 80 ετών.

Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στην Αθήνα 21 Ιανουαρίου 1939Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές των Καρόλου Κουν, Χρήστου Βλαχιώτη, Πέλου Κατσέλη. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο στην ταινία «Ποτέ την Κυριακή» του Ζυλ Ντασέν το 1960.

Έγινε δημοφιλής μέσα από τις ταινίες-μιούζικαλ της Φίνος Φιλμς σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με συχνούς συμπρωταγωνιστές τη Ζωή Λάσκαρη, τη Μαίρη Χρονοπούλου, τον Κώστα Βουτσά, τη Μάρθα Καραγιάννη κ.ά. Στο θέατρο, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κουν, αλλά και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μ. Βολανάκη.

Στην τηλεόραση εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1972 στη σειρά "Κόκκινο δαχτυλίδι", ενώ έγινε πάλι δημοφιλής τη δεκαετία του '90 μέσα από τις καθημερινές τηλεοπτικές σειρές "Καλημέρα Ζωή" και "Λάμψη" του Νίκου Φώσκολου.

Έχει επίσης ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία σε θεατρικά και σε κινηματογραφικά έργα.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη και εν συνεχεία παντρεύτηκε την Μπέτσυ, με την οποία έχει δυο παιδιά, τον Ραφαέλο και την Μαρίζα. Το ζευγάρι έχει δημιουργήσει τον δικό του θεατρικό θίασο, ο οποίος εδρεύει στο Κορωπί, και με τον οποίο ασχολείται τα τελευταία χρόνια.

Κατηγορία Γενικά

Το Επιμελητήριο Ημαθίας σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, με θέμα:«Η εφαρμογή του Ν.4583/2018 (IDD: Εκσυγχρονισμός της ασφαλιστικής νομοθεσίας) και οι συνέπειές του» την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30π.μ.,στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ημαθίας με Ομιλητές τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου και τον Γενικό Γραμματέα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Δημήτριο Γαβαλάκη.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Κατηγορία Γενικά

ΤοYouTubeαποφάσισε να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν σε όλα τα αναρτημένα βίντεοπου δείχνουν παιδιά έως 18 ετών, σε μια προσπάθεια «να προστατεύσει καλύτερα τα παιδιά και τις οικογένειες».

Αρκετές εταιρείες (Nestle, At&T, Hasbro κ.α.) είχαν ενοχληθεί και είχαν την προηγούμενη εβδομάδα σταματήσει να διαφημίζονται στο YouTube, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι διαφημίσεις τους εμφανίζονταν δίπλα σε επιθετικά ή σεξουαλικά σχόλια που έκαναν παιδόφιλοι, κάτω από βίντεο με παιδιά.

Το θέμα είχε για πρώτη φορά «σκάσει» το 2017 και τότε το YouTube είχε δηλώσει ότι θα πάρει μέτρα. Όμως, ένα πρόσφατο δημοσίευμα του περιοδικού Wired αποκάλυψε ότι η κατάσταση στο μεταξύ επιδεινώθηκε μάλλον, παρά βελτιώθηκε.

Έτσι, μετά το νέο «θόρυβο» που ξεσηκώθηκε και αφού ήδη την προηγούμενη εβδομάδα αφαίρεσε δεκάδες εκατομμύρια σχόλια, το YouTube αποφάσισε πλέον να μπλοκάρει εξ ορισμού τη δυνατότητα σχολιασμού σχεδόν όλων των βίντεο με μικρά παιδιά, κάτι που θα γίνει σταδιακά σε διάστημα μερικών μηνών, σύμφωνα με το BCC και τα πρακτορεία Ρόιτερς και Γαλλικό.

Σύμφωνα με τη νέα πολιτική, στα βίντεο με πολύ μικρά παιδιά αυτόματα θα είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα σχολιασμού από τρίτους. Αυτό πιθανότατα θα αφορά ακόμη και τα βίντεο με τα παιδιά τους, που αναρτούν οι γονείς.

Σε βίντεο με μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και με εφήβους το μπλοκάρισμα των σχολίων δεν θα είναι αυτόματο, αλλά θα γίνεται, όταν το βίντεο προσελκύσει παιδοφιλικά σχόλια, κάτι το οποίο θα εντοπίζεται από «έξυπνο» λογισμικό με τον κατάλληλο αλγόριθμο.

Το YouTube ανέφερε ότι έχει αναπτύξει πλέον ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα που μπορεί να εντοπίσει τα απαράδεκτα σχόλια σε βίντεο με παιδιά και να τα αφαιρέσει αμέσως μόνο του χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι απαγόρευσε τελείως ορισμένα κανάλια (π.χ. FilthyFrankCilps) που κρίθηκαν ότι έθεταν σε κίνδυνο τα παιδιά, όπως κάποια στα οποία σοκαριστικό περιεχόμενο παρεμβαλλόταν ανάμεσα σε καρτούν.

Υπάρχει και ο αντίλογος στο μπλοκάρισμα του σχολιασμού, καθώς τα σχόλια που αφήνουν οι «φαν» στα βίντεο, βοηθούν τους αλγόριθμους του YouTube, ώστε στη συνέχεια να «σερβίρουν» στους χρήστες περιεχόμενο πιο κοντά στις προτιμήσεις τους. Επίσης ορισμένοι δημιουργοί βίντεο εξέφρασαν ανησυχία ότι η απενεργοποίηση των σχολίων στα βίντεο τους θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη των καναλιών που έχουν στο YouTube.

«Κατανοούμε ότι τα σχόλια αποτελούν ένα σημαντικό μέσο ώστε οι δημιουργοί να δημιουργήσουν ένα ακροατήριο και να συνδεθούν μαζί του. Από την άλλη όμως, ξέρουμε ότι αυτό (σ.σ. η απενεργοποίηση πολλών σχολίων) είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να προστατεύσουμε την κοινότητα του YouTube», αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωση του.

Πάντως, παρά τη νέα πολιτική για τα βίντεο με παιδιά, τα σχόλια θα παραμείνουν μέρος του αλγορίθμου που κάνει συστάσεις στους χρήστες τι να παρακολουθήσουν.

Επίσης, ορισμένοι δημιουργοί βίντεο με παιδιά, που έχουν κανάλι στο YouTube, θα διατηρήσουν το δικαίωμα σχολιασμού, εφόσον δεσμευθούν ότι θα παρακολουθούν προσεκτικά και θα περιορίζουν όταν πρέπει, τα σχόλια που θα αναρτώνται.

 

Κατηγορία Τεχνολογία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας