alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019

- Ρε, ρε, ρε πως έρχονται τα πράγματα και μαθαίνουμε και εμείς οι περατινοί, τι γίνεται αποκείθε από το ποτάμι.

- Η επιμονή του Δημάρχου Πάνου να θελει ντε και καλά να πάρει απάντηση για τη συμφωνία των Πρεσπών από τον Δήμαρχο Κώστα, στα καλά καθούμενα, ήρθε από ΣΥΡΙΖΑΙΟ υποψήφιο και μάλιστα πολύ φανατικό.

- Όταν λέμε εμείς οι Αγκαθιώτες δικό του υποψήφιο, εννοούμε δικό του υποψήφιο για Πρόεδρο Κοινότητας πέρα μεριά, με το έμβλημα της ¨ΩΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ¨ κατά πως λέγεται ακόμα ο συνδυασμός του Δημάρχου Παναγιώτη.

- Ασφαλώς και αν δεν επέμενε ο δήμαρχος Πάνος, όπως ο υπουργός Πάνος, να συγκυβερνάει μέχρι τις Πρέσπες με ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ δεν θα ξεφανερώνονταν- όπως λέει η θεια Ρήνα - ότι έχει και αυτός, ο δήμαρχος Πάνος δηλαδή, ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ υποψήφιους που ξεψυχάνε για τη συμφωνία των Πρεσπών.

- Διαψεύσεις στο Δελτίο τύπου του καφενείου της Αγκαθιάς δεν δεχόμαστε γιατί πολλοί, είμαστε, μαθαίνουμε πολλά και είμαστε και μαρτυριάρηδες. Ας το προσέξει αυτό ο Πάνος μας.

- Ο Δήμαρχος Αργύρης αφού εξασφάλισε από το θείο Σαμ τρεις 48ωρες άδειες για να παντρευτεί -του ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτον και καλούς απογόνους- που έλεγαν τα παλιά τα χρόνια, πήρε και από τη σημαία 10ήμερη άδεια για γαμήλιο ταξίδι - καλά να περάσουν οι νεόνυμφοι, ειδικά ο γαμπρός γιατί τον περιμένει πολλή προεκλογική δουλειά όταν με το καλό γυρίσει για να καλύψει το χαμένο έδαφος.

- Αν και δύσκολα καλύπτονται οι δέκα ποσοστιαίες μονάδες που ως τέταρτο θα τον περάσει όπως παινεύεται ο τρίτος δηλαδή ο Δήμαρχος Πάνος.

- Δεν βαριέσαι όμως τι τέταρτος με οχτώ (8) τι τρίτος με δέκα οχτώ(18)

- Ε, Πάνο μας;

- O Δήμαρχος Μιχάλης ξεβγαίνει από ταχιά πολύ δυναμικά όπως λένε τα κουκιά της Ρήνας και παινεύονται τα τσιανάκια του.

- Θα αναστενάξει το Αλεξάνδρειο, μέχρι και τον Αυτιά κάλεσε, μόνον που δυστυχώς για το Δήμαρχο Μιχάλη δε θα υπάρχει τρακάρισμα - τζάμπα κάλεσε τον Αυτιά δηλαδή- για να τον κάνει πιο διάσημο από ότι είναι μέχρι τώρα.

- Καλεί τους δημότες, λέει, ο δήμαρχος Μιχάλης για να κουβεντιάσουν.

- Πώς;

- Μα όπως κουβεντιάζουν οι παπάδες όταν αρπάξουν κανένα μικρόφωνο στον άμβωνα της εκκλησιάς.

- Ναι, ναι οι ειδήσεις για το δήμαρχο Μιχάλη θα τρέξουν ως φαίνεται από Δευτέρα.

- Τώρα ποια Δευτέρα θα είναι θα σας γελάσω.

- Λέτε να είναι η μεγάλη Δευτέρα της Δεύτερης Κυριακής; Και κλάμα ο Μιχάλης;

- Για να δούμε.

- Ο Δήμαρχος Κώστας εξακολουθεί να βγάζει λαγούς από το καπέλο και να εκπλήσσει.

- Άφησε όπως φαίνεται στη μέση φορείς και θεσμούς και έπιασε τους δικούς του υποψηφίους.

- Τους μάζεψε λέει εκεί στου ΜΑΝΘΟΥ μετρημένοι σαράντα και βάλε υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι - όταν ο δήμαρχος Πάνος καίγεται να βρει έστω και έναν στο χωριό του όπως λέει η χαρτορίχτρα μας - τους ξαναείπε ο Κωστής ότι κλειδώνει τις κομματικές ταυτότητες στα σπίτια, τους είπε ότι είναι αυτοδιοικητική και όχι κομματική η κίνησή τους -αλλά που να καταλάβει ο δήμαρχος Πάνος από τέτοια- και ότι έχει ως παράταξη συγκριτικό πλεονέκτημα με το πάντρεμα της νιότης με την εμπειρία.

- Φαίνεται ότι ξεγελάστηκε ο δήμαρχος Κώστας και μπέρδεψε το πάντρεμα του δημάρχου Αργύρη - αφού τα κουτσόπιε στο γαμήλιο γλέντι - με το πάντρεμα της νιότης με την εμπειρία.

- Φυσικά επειδή τα παντρέματα προκύπτουν ύστερα από ραντεβού ο Κώστας δεν ξέχασε να αντιπαρατάξει στο ραντεβού του Μιχάλη το δικό του ραντεβού στο Αλεξάνδρειο στις 18 του Μάρτη, χωρίς Αυτιάδες βέβαια.

- Πονηρός ο Κώστας σιγά-σιγά τα ξεφορτώνει τα νέα του και προκαλεί κιόλας.

- Ακούς εκεί να μαζέψει 40 και βάλε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους. Σκέτη πρόκληση την σήμερον ημέραν.

- Ο υποψήφιος δήμαρχος με το κομματικό χρίσμα του ΚΚΕ δεν τα λέει αλλά τα γράφει. Τραβάει μια συνέντευξη σε φιλική εφημερίδα, περνάει και από το παζάρι και τσουπ τα κατάφερε να κουβαλήσει και τον παλιό δημοτικό σύμβουλο του χώρου αυτού, τον Αλευρά.

- Ας τα μαζέψουμε.

- Ο δήμαρχος Μιχάλης μαζεύει κόσμο, είτε στον Πράσινο κήπο, είτε στο Αρχοντικό, είτε ταχιά στο Αλεξάνδρειο.

- Ο δήμαρχος Πάνος τρώει τη μέρα του με το τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι κάνει ο δήμαρχος Κώστας, οι Πρέσπες και κάτι δικά του ουίσκια με τριτοκλασάτους στο Facebook.

- Aπό μάζωξη, από πρόγραμμα, από συνδυασμό κιχ.

- Άραγε γιατί;

- Ο δήμαρχος Αργύρης με άδεια του μπαρμπα Σάκη το γλεντάει στα μετά του γάμου.

- Περί συνδυασμού μάλλον ξέρουν τα παπούδια και κάτι μαφέσια.

- Ο υποψήφιος του ΚΚΕ είναι ο μόνος που εκ των προτέρων ήξερε τι να κάνει ή μάλλον τι δεν έπρεπε να κάνει.

- Ο δήμαρχος Κώστας άλλαξε στυλ και τρόπο στον προεκλογικό αγώνα και μάλλον πάει καλύτερα γιατί όπως λέει αξίζουμε καλύτερα.

- Αυτά τα λίγα σήμερα και περισσότερα ψέματα την άλλη φορά.

Έρχεται το πόρισμα για την αναδιαμόρφωση του σχολικού ωραρίου
Ο Υπουργός Παιδείας κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Θεσσαλονίκη εκτός από τις 6 δράσεις που ανακοίνωσε σχετικά με τον θεσμό της δεύτερης ευκαιρίας στην εκπαίδευση ενηλίκων αναφέρθηκε και στο ζήτημα των διορισμών εκπαιδευτικών, στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στη νέα αρχιτεκτονική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ακόμα μια σημαντική ανακοίνωση έκανε σχετικά με το σχολικό ωράριο όπου γνωστοποίησε πως την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πόρισμα για την αναμόρφωση του σχολικού ωραρίου

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου διαβεβαίωσε ότι «προχωρά η διαδικασία έτσι ώστε από το νέο διδακτικό έτος να χτυπά το “κουδούνι” στα σχολεία στις 9». Όπως διευκρίνισε, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι συντάσσεται το σχετικό πόρισμα της επιτροπής που έχει συγκροτήσει για τη διερεύνηση δυνατότητας αναμόρφωσης του σχολικού ωραρίου .

Συγκεκριμένα, προτείνεται τα μαθήματα να ξεκινούν στις 9 το πρωί αντί στις 8.15 που ισχύει μέχρι στιγμής, αλλαγή η οποία θα επηρεάσει βεβαίως και την ώρα λήξης του σχολικού ωραρίου, το οποίο θα μετακινηθεί κατά 45 λεπτά αργότερα.

Η επιστημονική Επιτροπή αποτελείται από τους:

1. Αθανασία – Χρυσούλα Παπαθανασίου του Μενελάου, Κλινική Ψυχολόγο, ως Πρόεδρο, και

2. Ιωάννα Μπίμπου Νάκου του Νικολάου, Καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, ,

3. Μαρία Χιόνη του Παναγή, Εκπαιδευτικό ΠΕ02 – Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α ́ Αθήνας,

4. Αγάπιο Τερζίδη του Κωνσταντίνου, Παιδίατρο – Αντιπρόεδρο ΚΕΕΛΠΝΟ,

5. Παύλο Χαραμή του Δημητρίου, Αντιπρόεδρο ΙΕΠ,

6. Μαρία Καφετζιδάκη του Αντωνίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ60,

7. Ευγενία Κουράντου του Γεωργίου, Εκπαιδευτικό ΠΕ05, ως μέλη.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το Σαββατοκύριακο σε πολλές περιοχές της χώρας τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ. Αναλυτικότερα, σήμερα Σάββατο τοπικές βροχές θα σημειωθούν από τα δυτικά και κυρίως από το μεσημέρι.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, βαθμιαία στα βόρεια και μέχρι το βράδυ στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα στα βορειοδυτικά.

Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια σε βορείων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από τις απογευματινές ώρες σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι με λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 3 και 14 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά όπου από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Τη νύχτα στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από τα βόρεια βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση τις βραδινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αργά το απόγευμα από τα βόρεια σε βόρειους τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 3 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 9 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: στα βόρεια από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.

Θερμοκρασία: από 8 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Κυριακή, 3 Μαρτίου

Στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα νότια σποραδικές καταιγίδες.

Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιότερα και θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πιθανώς έως 7 μποφόρ.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας