alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Επιτέλους καλοκαιράκι. Ζέστη, κουνούπια, ιδρώτας, μασχαλίλα. Μου έλειψαν όλα αυτά. Επιτέλους η φύση έχει άρωμα. Είναι η εποχή που δεν τα προλαβαίνεις όλα. Έτσι και σηκώσει ο άλλος το χέρι, πάει, χάθηκε ο κόσμος. Ήθελα να ήξερα, η ταγκίλα, δεν φτάνει στη μύτη τους; Πήγα να πάρω τσιγάρα εχθές και σηκώνει ο μπροστινός μου το χέρι να πληρώσει και έχασα τον κόσμο. Έφυγα με δύο πακέτα Marlboro. Θα μου πείτε, αφού πήρες και τσιγάρα, μη μιλάς. Ξέχασα να σας πω ότι LM καπνίζω. Αχ βρε Θεούλη μου, τόσες βροχές έριξες, ρίξε και μια βροχή rexona μπας και ξεκαλοκαιριάσουμε.

Και σα να μη μας έφτανε αυτό, έρχεται και το 5ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους. Μια πολύ καλή και δυνατή διοργάνωση που συνεχώς ανανεώνεται. Μια διοργάνωση όμως, που δυστυχώς έχει θέμα κόσμου. Ίσως να φταίει και το όνομα. «Μικρού μήκους». Για όλους μετράει το μέγεθος,εκτός από εσάς. Εγώ, κατά καιρούς έκανα πολλές προσπάθειες μπας και γίνει κάτι αλλά οι διοργανωτές συνέχεια με απέρριπταν. Τι βίντεο τους έκανα, τι ειδικά τραγούδια τους έστειλα, τίποτα. Όχι πείτε μου, είναι αφίσα αυτή που θα τη δεις και θα πεις «δεν το χάνω» και ας είναι μικρό;

2

Λοιπόν, αγαπητοί διοργανωτές, θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια. Ελπίζω να μην τυπώσατε αφίσες ή αν τυπώσατε να είναι λίγες. Σας ετοίμασα την καλύτερη που θα κάνει πάταγο. Αν δεν γεμίσει το αμφιθέατρο, εμένα Μάκη να μη με λένε. Είπαμε τι πουλάει στο marketing. Τα ναρκωτικά, η βία και το sex. Τα δύο πρώτα τα απορρίπτω, τι μένει; Αφήστε το υπονοούμενο να πλανάτε και ετοιμαστείτε να σαρώσετε.

3

Αφήστε την κουλτούρα στην μπάντα και δώστε στον κόσμο αυτό που θέλει. Έτσι και αλλιώς στις ταινίες που προβάλλετε, κανείς δεν μιλάει. Πέρυσι, κάθε φορά που ακούγαμε μια λέξη ή έστω ένα φτέρνισμα, χειροκροτούσαμε. Κάντε τον κόσμο χαρούμενο από πριν για να κλάψει λιγότερο μετά. Όλα εγώ θα σας τα λέω…..

Και μιας και μιλάμε για μέγεθος θυμήθηκα τον γιατρό μας. Ο Νίκος κατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ. Ξέρετε, αυτό που ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΓΑΠ, έγινε ΕΛΙΑ και κατάντησε ΚΙΝΑΛ. Πιστός στις αξίες του, χωρίς πισωγυρίσματα σαν κάποιους άλλους, είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη. Και ο Νίκος, ξέρει από μάχες. Μόνο που έκανε ένα λάθος στην κάρτα του αλλά μην ανησυχείς Νίκο μου, γι΄ αυτό είναι οι φίλοι. Το διόρθωσα εγώ.

4

Τα νέα αστέρια του Ερυθρού Σταυρού έκαναν το ντεμπούτο τους. Αφού παρακολούθησαν όλα τα σεμινάρια κατετάγησαν στο δυναμικό του Ερυθρού. Μάλιστα έδωσαν το παρόν και στην ποδηλατοπορεία που διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου

5

Ερώτηση : η δική μου η μπλούζα που είναι; Τόσους μήνες μαθήματα, τόσα διαλείμματα να σας κάνω καφέ και να γελάμε, δεν νομίζετε ότι δικαιούμαι κι εγώ μια μπλούζα; Τιμής ένεκεν βρε αδελφάκι μου.

Αλλάζω θέμα. Πήγε ο Γκυρίνης στο εργοστάσιο της Vivartia στο Πλατύ για να δει τι παίζει. Μπράβο του από τη μία, μέγα λάθος από την άλλη. Εξηγούμε. Μπράβο για το ενδιαφέρον που έδειξε για την υπόθεση αλλά και την συμπαράσταση του στους απολυόμενους. Λάθος γιατί όταν πεθάνει ο άλλος δεν έχει νόημα αν θα πας ή όχι. Όσο ζει τόσο το εκτιμάει. Άποψή μου. Θεωρώ ότι αυτά τα λίγα εργοστάσια που μας έμειναν θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την πορεία τους όταν είναι ανοιχτά και όχι όταν κλείσουν. Είναι αργά και εκτός αυτού, όπως λέει και ο σοφός λαός, δεν κλάνει ο πεθαμένος.

Έγινε η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων και απ΄ ότι φαίνετε δήμαρχος παραμένει ο Γκυρίνης. Μόνο που εγώ έχω μπερδευτεί ακόμη περισσότερο. Ο Ναλμπάντης δεν είναι που έχασε λόγω του ότι όλοι έλεγαν ότι τον στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ;

6

Ο ποντιακός σύλλογος Αράχου πραγματοποίησε τα Αραχιώτικα με μεγάλη επιτυχία. Τόση μεγάλη η χαρά τους που μάλλον δεν κατάλαβαν ότι τα Αραχιώτικα είναι γλέντι και το ξεκίνησαν με μνημόσυνο. Αλήθεια σας λέω. Δείτε και μόνοι σας.

7

Ρετσίνα και κόλλυβο. Συνδυασμός που σκοτώνει. Ένα θα σας πω, ζήλεψα τόσο πολύ που, εμένα Μάκη να μη με πούνε αν δεν φέρω στα Κομνηνά στο Πλατύ πεθαμένο να τον ξημερώσουμε. Αν στις 5, 6 και 7 Ιουλίου πεθάνει κανένας δικός σας και βαριέστε να τον ξενυχτάτε, φέρτε τον σε μας. Αναλαμβάνουμε, ξενύχτι, μοιρολόι, κόλλυβα και συνοδεία στην τελευταία κατοικία.

Αυτό όμως που με τρέλανε παραπάνω στην συγκεκριμένη εκδήλωση είναι, αφού τελείωσε το μνημόσυνο για τη γενοκτονία, βγήκαν και αναμνηστική με τον παπά. Θυμάστε που κάναμε μάθημα για το κρυφό σχολειό; Ίδιο και απαράλλακτο ρε παιδί μου.

8

Και πάμε σε ένα άλλο θέμα το οποίο εμένα με στενοχώρησε. Όταν συμμετέχεις σε ένα ψηφοδέλτιο ο άλλος που είναι μαζί σου είναι συνυποψήφιος και όχι αντίπαλος. Κάτι που δεν φάνηκε σε σχεδόν όλα τα ψηφοδέλτια. Συγκεκριμένα θα μιλήσω για το ψηφοδέλτιο Γκυρίνη και ένα σκηνικό που παίχτηκε πριν λίγες μέρες. Ο Άκης Σαββίδης εκλέχτηκε, σύμφωνα με το πρωτοδικείο και άφησε πίσω του με δύο σταυρούς την Τζένη Τσιλιοπούλου. Η Τζένη θεωρώντας προφανώς ότι αδικήθηκε έκανε ένσταση στην οποία καταμετρήθηκε ένα τμήμα (ή κάποια λίγα) και αφού βρέθηκαν 4 σταυροί, δηλαδή 2 παραπάνω από τον Άκη, διεκδηκεί τη θέση. Μπράβο της και καλά έκανε.

9

Το θέμα είναι ότι η ένσταση έγινε τελευταίες μέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας και όταν έγινε γνωστό, είχε παρέλθει η ημερομηνία για να μπορεί και ο Σαββίδης να κάνει και αυτός ένσταση με αποτέλεσμα να πρέπει να αποδεχτεί το αποτέλεσμα ως τετελεσμένο. Είναι σα να σου λένε ότι είσαι βλάκας αλλά δεν έχεις το δικαίωμα να μας δείξεις ότι δεν είσαι και πρέπει να το αποδεχτείς.

Και ρωτάω τώρα εγώ, αφού θεώρησες Τζένη μου ότι αδικήθηκες (και καλά έκανες) δεν έπρεπε να ενημερώσεις και τον Άκη για το τι θα κάνεις και αν το αποτέλεσμα σε δικαίωνε να μη μπορούσε να σου πει κανένας τίποτα; Από τη στιγμή που το πρωτοδικείο τον εκλέγει, θα έπρεπε να κάνει ένσταση (καλού κακού) για να μη του βγει καμιά Τζένη και τρέχει; Όταν το πρωτοδικείο κάνει 10 μέρες να βγάλει αποτελέσματα (και αυτά λάθος όπως αποδεικνύετε) τι έπρεπε να κάνει; Η απόφαση ήταν δική σου να κάνεις ένσταση; Δήμαρχε μου, εσύ τι έχεις να πεις για όλα αυτά; Οι κακές οι γλώσσες λένε ότι σε βολεύει να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που δεν θα σου λένε εύκολα όχι.

Ο κύριος Κούγκας που τα ξέρει όλα και καταλαβαίνει τους ανθρώπους από μακριά και βγάζει συμπεράσματα (έγινε για μισή ώρα δήμαρχος και είδατε πως λειτούργησε) όπως είπε στη συνέντευξη του, τι έχει να πει για αυτό;

Εκτός από τον Γκυρίνη και τον Μπρουσκέλη είπε να πάρει θέση για το θέμα της Vivartia και ο Argy. Έγραψε ο χριστιανός μια ανακοίνωση και αντί για συχαρίκια άκουσε τον εξάψαλμο. Δέχθηκε μια επίθεση χωρίς προηγούμενο από κάποιον που, όπως λένε αλλάζει συνεχώς προφίλ για να βρίζει. Δείτε τη συνομιλία και τα λέμε.

10

11

Είχα να γελάσω τόσο από τότε που μάλωνε ο Γκιορτζής και ο Κιρκιλιανίδης στα αρχαία. Ο Αργύρης το ξεκινάει γλυκά αλλά με στόμφο και μετά ξυπνάει ο Γιώργος Φούντας μέσα του και «όχι άλλο κάρβουνο». Έξαλλο το έκανε το αγόρι μου ο αλήτης. Τι «θα σε διαλύσω», τι «κοπρόσκυλο», τι «απόβλητε», με το σεις και με το σας ο Αργύρης για να πάρει απάντηση «άντε ψόφα». Χαχαχαχχαχα, κατούρησα. Πεθαίνω για τσαμπουκάδες. Όχι που τον είχατε για ήρεμο και ήσυχο τον Argy. Ξεσπάθωσε. Αλλά όλα αυτά ήταν ένα απλό τίποτα μπροστά στην απάντηση που έδωσε ο αδελφός του, Τέλης.

Πολεμούσε με το νεροπίστολο ο Argy και εμφανίστηκε το θωρηκτό Ποτέμκιν και τελείωσε τη μάχη με τη μία. Μπράβο Τέλη, με δυο φράσεις καθάρισες το παιχνίδι. Βέβαια, δεν είναι καθόλου πρέπον από κάποιο πολιτικό πρόσωπο να μιλάει με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορούσε να τον διαγράψει και να λήξει το θέμα. Εγώ πάντως το χάρηκα. Αν όλα αυτά Argy γινόντουσαν πριν τις 26 Μαΐου, στο ορκίζομαι, εσένα θα ψήφιζα. Και τι δεν θα έδινα να δω τις καθαρίστριες να σε βρίζουν και συ να τις απαντάς από το μπαλκόνι. Ε ρε τι χάσαμε, ε ρε τι χάσαμε λέω.

Και επειδή για να κάνεις τσαμπουκά πρέπει να έχεις και μεγάλα……. σας παρουσιάζω το πρώτο, δυστυχώς παιδικό, ορχιδόμετρο. Το έψαχνα και για μεγάλους αλλά μάλλον αυτοί το μετράνε με άλλο μετρίδι. Πάντως, αν Αργύρη μου αυτό ίσχυε και στους μεγάλους, στο 25 σε κόβω. Ούτε ένα παρακάτω.

12

Τα μάθατε και τα καλοκαιρινά να φανταστώ. Μία μόνο συναυλία θα κάνει η ΚΕΔΑ για όλο το καλοκαίρι με τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου και μάλιστα στις 21 Αυγούστου, δηλαδή 9 μέρες πριν ο Δελιόπουλος αποχαιρετήσει την ΚΕΔΑ. Τυχαίο, δε νομίζω. Τα περί ΚΕΔΑς όμως θα τα πούμε αναλυτικότερα σε άλλο Καρπούζι.

Έχετε παραπάνω κιλά και ντρέπεστε να βγείτε στην πλαζ; Κάνετε λάθος. Όταν το σώμα ζεσταίνεται, διαστέλλεται. Που σημαίνει ότι δεν είστε χοντρή αλλά…. καυτή. Έχω άδικο; Δε νομίζω. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χοροθεατρική παράσταση με τίτλο: «Το λουλουδόπαιδο» από την σχολή χορού Black Swan σε συνεργασία με τη σχολή μουσικής «Αλεξάνδρειος» το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

Μια μαγική βραδιά που ξεχείλιζε από εικόνες, μουσική, ρυθμό, έκφραση, κίνηση, χρώμα συγκίνηση και
συναίσθημα, μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών που κέρδισε το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών, μαγεύοντάς τους με το χορό, τις άρτιες χορογραφίες, τη μουσική και την κίνηση που ταίριαξαν αρμονικά, ένα δείγμα της δουλειάς και της προσπάθειας που γίνεται καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς και στις δύο σχολές που συνεργαστηκαν άρτια και άκρως επαγγελματικά με πρωτεργάτες δύο λαμπρές καλλιτέχνιδες τη Μαρία Αραμπατζή κα την Αya Mieno.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η γιαγιά της Ανθής , που φώναζε την εγγονή της «λουλούδι μου» , έφυγε πριν από λίγο καιρό. «Για πάντα» είπαν οι μεγάλοι.

Όμως της Ανθής αυτό το «για πάντα» δεν της αρέσει καθόλου. Και νιώθει πολύ, μα πολύ λυπημένη .

Βάζει λοιπόν με το νου της πως, αν γινόταν λουλούδι πραγματικό , η γιαγιά μπορεί να χαιρόταν τόσο πολύ, που να ξαναγύριζε.

Σκέφτεται σωστά ? Ή μήπως η γιαγιά θα είναι πάντα κοντά της μ΄έναν τρόπο διαφορετικό….

Σχολή Μουσικής : Αλεξάνδρειος

Ανθή :                                                        Λιολιοπούλου Άννα

Αφηγήτρια:                                                 Κομπατσιάρη Κωνσταντίνα

Μαμά   :                                                       Παπαδοπούλου Κωνσταντίνα

Μπαμπάς :                                                    Γαβριηλίδης Οδυσσέας

Νεράιδα της Σταχτοπούτας :                   Παπαδοπούλου Νεφέλη

Νεράιδα της Ωραίας Κοιμωμένης:           Δαλκιράνου Έλενα

Νεράιδα του Πινόκιο :                                 Παρισοπούλου Γενοβέφα

Νεράιδα του Πίτερ Πάν :                             Παπαγεωργίου Νικολέτα

Νεράιδα της Λίμνης των Κύκνων :             Τσουλτζίδου Μαρία Άννα

Πασχαλίτσα :                                                 Σταματοπούλου Ελένη

Μέλισσα :                                                    Παπακωνσταντίνου Θεοδώρα

Πεταλούδα α):                                           Αργιαντοπούλου Αφροδίτη

Πεταλούδα β) :                                           Γαβριηλίδου Μαργαρίτα

Πεταλούδα γ):                                              Κυροπούλου Νικολέτα

Πυγολαμπίδα :                                             Παπαδόπουλος Ανδρέας

Ακρίδα:                                                        Δαλκιράνης Χρήστος

Σκαντζόχοιρος :                                          Παπαδόπουλος Χρήστος

Χελώνα   α) :                                               Πέπελας Βασίλειος

Χελώνα   β) :                                                 Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος

Χορωδία : Μελισάνθη

Τόσσιου Μαρία

Μανουσαρίδου Θένια

Τσαρτσιάφης Νικόλαος

Πλατιώτης Γεώργιος

Μιχαηλίδου Αριάδνη

Μιχαηλίδου Γεωργία

Σχολή Χορού : Black Swan

Τριαντάφυλλα   :    Αρχοντοπούλου Στέλλα, Δελιοπούλου Παρασκεύη, Κοτσιφτοπούλου Μαρία – Σοφία, Κετσίδου Άρτεμις, Πατρώνη

                                  Βασιλική, Τερζίδου Καλλιόπη, Τολιοπούλου Ερικέτη, Τράντου Αθηνά,

                            

                                     Απικέλη Στέλλα, Κουνοπούλου Ιφιγένεια, Παπαδοπούλου Σοφία, Παράσχου Δάφνη

Μαύρος Κύκνος :       Φιλιποπούλου Μαρία Μαγδαληνή    

Σταχτοπούτα :             Ασικίδου Δήμητρα

Ωραία Κοιμωμένη :     Πούλιου Κατερίνα

Κυκλάμινο :             Ηλία Βιολέτα, Κωτούλα Σταυρούλα, Μυλωνά Ευγενεία, Ρεσινιώτη Χρύσα, Χατζηδημητρίου Τατιανή , Χατζοπούλου

                                     Βασιλική, Χριστοδουλακίδου Παναγιώτα

Πινόκιο :                       Συροπούλου Χάιδω

Αμυγδαλιά:                Πραβινού Δέσποινα                        

Πίτερ Παν :                 Μιχαλοπούλου Ζωήνα

Μαργαρίτα μαργαρό: Κωτούλα Παναγιώτα, Νοτοπούλου Ιωάννα, Ηλία Βιολέτα, Κωτούλα Σταυρούλα, Μυλωνά Ευγενία, Ρεσινιώτη Χρύσα,

                                      Χατζηδημητρίου Τατιανή , Χατζοπούλου Βασιλική,   Χριστοδουλακίδου Παναγιώτα, Δημητριάδη Αριάδνη,

                                       Χατζηδημητρίου Βάλια, Ασικίδου Δήμητρα, Πραβινού Δέσποινα, Πούλιου Κατερίνα, Συροπούλου Χάιδω,

                                    Μιχαλοπούλου Ζωήνα, Τζίμου Ελισάβετ

Λευκός Κύκνος:         Λαμπροπούλου Σοφία

Το «ταξίδι» της Ανθής , σε ένα ποικιλόμορφο λιβάδι λουλουδιών , νοσταλγώντας την γιαγιά της , ονειροβατώντας σε ένα τοπίο , όπου ο μίσχος είναι η πηγή της αλληλεπίδρασης σε όλα τα λουλούδια, δημιουργώντας ένα κλίμα αλληλεξάρτησης

Μίσχος                              Λαμπροπούλου Σοφία

Βάλς των λουλουδιών   Ασικίδου Δήμητρα, Πραβινού Δέσποινα, Πούλιου Κατερίνα, Συροπούλου Χάιδω, Μιχαλοπούλου Ζωήνα,

                                       Δημητριάδη Αριάδνη, Κωτούλα Παναγιώτα, Νοτοπούλου Ιωάννα, Παρισοπούλου Γενοβέφα, Χατζηδημητρίου Βάλια

                                    

Καλό δρόμο , λουλούδι μου!

Της ψιθυρίζει τελευταίο το αεράκι στ΄αυτί.

Κι η φωνή του είναι ίδια με τη φωνή της γιαγιάς….

Repertorio : Blue bird                   Πετροπούλου Μαρία

Αμφίδρομη Αλληλεπίδραση         Λαμπροπούλου Σοφία, Ασικίδου Δήμητρα, Πραβινού Δέσποινα, Συροπούλου Χάιδω, Τζίμου Ελισάβετ,

                                                        Πούλιου Κατερίνα

Hip Hop a)                                     Δημητριάδη Αριάδνη, Χατζηδημητρίου Βάλια, Χατζηδημητρίου Τατιανή, Παπαδοπούλου Σοφία, Τσούκα

                                                       Ευαγγελία, Λεσάι Άντα, Φλώρου Σοφία, Φλώρου Κωνσταντίνα,    

Hip Hop b)                                     Λαμπροπούλου Σοφία, Μιχαλοπούλου Ζωήνα, Τζίμου Ελισάβετ, Ντούφα Στέλλα,      Αδριάνα ,

                                                       Φεζοπούλου Ευγενία

Μουσική Επιμέλεια : Mieno Aya                

Χορογράφος : Αραμπατζή Μαρία

Κατασκευή σκηνικών : Mieno Aya

Κατασκεύη Κουστουμιών : Σαμαροπούλου Φιφή

Φωτισμός- Ήχος : Sounds Katsaros

Photo – Video : Μανουσαρίδης Ιωάννης

Δημιουργική ομάδα: Πούλιου Ευαγγελία, Ντούφα Στέλλα, Θεοδοσιάδου Σεβαστή,

Η παράσταση, είναι αφιερωμένη σε όλους τους μαθητές μου.

Κάντε το όνειρό σας ζωή και την ζωή σας σαν όνειρο…

              

Δήλωση Υποψηφιότητας της Φρόσως Καρασαρλίδου:

Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, λέει η κοινοτοπία. 
Αλλά χωρίς όνειρο, χωρίς φαντασία, χωρίς όραμα η πολιτική είναι ανούσια και στείρα.

Η τελευταία τετραετία, όντως ήταν μια ατελείωτη μάχη, μια ατελείωτη άμυνα για την επαναφορά όλων των αυτονόητων δικαιωμάτων που μας στέρησαν κόντρα σε ένα πολυπλόκαμο σύστημα διαφθοράς. Το δικαίωμα στην υγεία, την παιδεία, την εργασία, την αξιοπρέπεια. Δικαιώματα που κερδίσαμε με αγώνες και χάσαμε διότι κάποιοι θεώρησαν την χώρα και τους ανθρώπους της, προσωπική τους ιδιοκτησία.

Στην ατελείωτη αυτή μάχη ήμουν εδώ. Για την Ημαθία και τους ανθρώπους της, τους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους. Ήμουν εδώ για κάθε δίκαιο αίτημα που άρθρωσαν οι πολίτες του νομού μας.

Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα μάχη, που θα κριθεί στις 7 Ιουλίου. Ανάμεσα σε αυτούς που αποζητούν με ζήλο την παλλινόρθωση και την επιστροφή στις πρακτικές της διαπλοκής, του πελατειασμού, της ανευθυνότητας και σε εμάς που κόντρα στο σύστημα που είχανε στήσει δώσαμε στον κόσμο την αξιοπρέπεια που είχε χάσει.

Σε αυτή τη μάχη, πάλι θα είμαι_εδώ. Το κάλεσμά μου στους δημοκρατικούς πολίτες της Ημαθίας είναι να μην ενδώσουν στην οργή, να μην επιτρέψουν την παλλινόρθωση ενός συστήματος διαπλοκής που ζητά εκδίκηση γιατί έχασε την πρόσβαση στο άκοπο χρήμα που διασπάθιζε από την εκμετάλλευση του κόσμου της εργασίας.

Τώρα έχουμε καυτηριάσει τις πληγές του παρελθόντος και προχωρούμε σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τους ανθρώπους της χώρας. Θα συνεχίσω να #είμαι_εδώ για την Ημαθία και να συνδιαμορφώνω με τους πολίτες τη βάση για ένα μέλλον πιο ανθεκτικό στις προκλήσεις που έρχονται, πιο γοητευτικό για τους νέους του τόπου, πιο δίκαιο για τους πολίτες.

Σε αυτές τις εκλογές αποφασίζουμε για τις ζωές μας. 
Για την Ημαθία και τους ανθρώπους της.

#Ήμουν_εδώ 
#Ημαθία

 

Αυτό είναι ολόκληρο το πρόγραμμα προβολών του 5ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους που θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας:
 

 

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα τους οι ασφαλισμένοι που πλήρωσαν τις εξετάσεις που έκαναν σε διαγνωστικά κέντρα αναζητά ο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, αυτή τη στιγμή ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να δεχθεί αιτήματα ατομικής αποζημίωσης επειδή ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) δεν προβλέπει κάτι τέτοιο και χρειάζεται κάποια τροποποίηση, νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση.

Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας αναζητά τον τρόπο με τον οποίοι οι ασφαλισμένοι θα μπορέσουν να αποζημιωθούν.

Κατηγορία Υγεία

Η 14η Ιουνίου καθορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών και τον Διεθνή Οργανισμό Μετάγγισης Αίματος.

Αφορμή στάθηκαν τα γενέθλια του αυστριακού ιατρού Καρλ Λαντστάινερ, που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος το 1900 και αργότερα τα ρέζους, τιμήθηκε δε, με το Nobel Ιατρικής το 1930 για τη σημαντική αυτή ανακάλυψη.

Την ημέρα αυτή τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του, προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά του χωρίς ανταμοιβή: 10 λεπτά χρόνο από τη ζωή του και 400 κ.ε. αίμα από τα 6 λίτρα που διαθέτει.

Το μήνυμα του εορτασμού της Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη δεν είναι μόνο να εξαλείψει την προκατάληψη, το φόβο και την άγνοια γύρω από την αιμοδοσία, αλλά κυρίως:

  • να προσελκύσει νέους εθελοντές αιμοδότες
  • να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γίνουν κανονικοί αιμοδότες, δηλαδή τακτικοί εθελοντές αιμοδότες
  • να μεταγγίσει στη νέα γενιά αιμοδοτών την ιδέα της μη αμειβόμενης Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Κάθε χώρα, για να καλύψει τις ανάγκες της σε αίμα, χρειάζεται 60.000 φιάλες αίμα, σε 1.000.000 κατοίκους και άρα στην Ελλάδα των 10 εκατομμυρίων απαιτούνται τουλάχιστον 600.000 μονάδες, από τις οποίες μόνο το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες.

Κατηγορία Γενικά

Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2019, με τους υποψηφίους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού.

Συγκεκριμένα, σε Λατινικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Τα θέματα

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

ΧΗΜΕΙΑ

ΑΟΘ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του το ΥπΑΑΤ για το έτος 2018 χορηγήθηκαν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα συνολικής αξίας 18,2 εκατ. ευρώ σε 26.690 γεωργούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφέρει:

Έχοντας ως στόχο τη δίκαιη και διαφανή κατανομή των δικαιωμάτων του Εθνικού Αποθέματος, δίνοντας σαφή προτεραιότητα στους νέους και τους νεοεισερχόμενους αγρότες και αξιοποιώντας κάθε κανονιστικό εργαλείο που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη στήριξη της δραστηριότητάς τους, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνκαι ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσαν την κατανομή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του Εθνικού Αποθέματος και στη συνέχεια την προσαύξηση της αξίας τους, ώστε να φτάσει τον περιφερειακό μέσο όρο.

Έτσι, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, για το έτος 2018 χορηγήθηκαν δικαιώματα ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα συνολικής αξίας 18,2 εκατ. ευρώ σε 26.690 γεωργούς.

Αρχικά, έγινε μία πρώτη κατανομή των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης του Εθνικού Αποθέματος τον Δεκέμβριο του 2018. Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων και των ελέγχων, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε συμπληρωματική κατανομή.

Δικαιούχοι δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος έτους 2018 είναι οι ενεργοί γεωργοί:

Α) Νεαρής ηλικίας, έως 40 ετών, που δημιουργούν για πρώτη φορά γεωργική εκμετάλλευση ως επικεφαλής της εκμετάλλευσης το έτος 2018 ή έχουν ήδη εγκατασταθεί κατά τη διάρκεια των ετών 2013-2017.

Β) Νεοεισερχόμενοι, που αρχίζουν γεωργική δραστηριότητα από το έτος 2016 και μετά και κατά τα πέντε έτη που προηγούνται της έναρξης γεωργικής δραστηριότητας δεν άσκησαν γεωργική δραστηριότητα στο όνομά τους και υπ’ ευθύνη τους, ούτε ήλεγχαν νομικό πρόσωπο που ασκούσε γεωργική δραστηριότητα.

Οι παραπάνω γεωργοί επωφελούνται από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με χορήγηση αριθμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα, είτε με προσαύξηση της μοναδιαίας αξίας όλων των υφιστάμενων δικαιωμάτων τους, όταν αυτή είναι μικρότερη από την αξία του περιφερειακού μέσου όρου, έτσι ώστε να εξισωθούν με τον περιφερειακό μέσο όρο δικαιωμάτων αποθέματος έτους 2018.

Πίνακας 1: Συγκεντρωτικά στοιχεία χορήγησης αριθμού δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το Εθνικό Απόθεμα έτους 2018

Κατηγορία δικαιούχων

Συνολικός αριθμός δικαιούχων

Περιφέρεια Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης

Αριθμός Δικαιωμάτων Εθνικού Αποθέματος 2018

Αξία Δικαιωμάτων (ευρώ)

Γεωργοί Νεαρής Ηλικίας

6.519

Βοσκότοποι

26.877,5

5.928.101,23

Αρόσιμες

4.924,11

1.368.784,92

Μόνιμες

3.927,69

1.328.293,28

Νεοεισερχόμενοι Γεωργοί

8.628

Βοσκότοποι

8.963,76

1.977.046,92

Αρόσιμες

4.688,07

1.303.172,12

Μόνιμες

5.239,43

1.771.905,61

ΣΥΝΟΛΑ

54.620,56

13.677.304,08

Πίνακας 2: Συγκεντρωτικά στοιχεία χορήγησης εθνικού αποθέματος με προσαύξηση της μοναδιαίας αξίας των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης περιφερειακού μέσου όρου

Κατηγορία δικαιούχων

Συνολικός αριθμός δικαιούχων

Περιφέρεια Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης

Αξία Δικαιωμάτων (ευρώ)

Γεωργοί Νεαρής Ηλικίας

4.077

Βοσκότοποι

213.564,29

Αρόσιμες

539.231,68

Μόνιμες

607.804,18

Νεοεισερχόμενοι Γεωργοί

9.473

Βοσκότοποι

369.948,7

Αρόσιμες

1.345.134,49

Μόνιμες

1.409.195,13

ΣΥΝΟΛΑ

4.484.878,47

www.ypaithros.gr/

Κατηγορία Αγροτικά

Δήλωση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και εκ νέου υποψήφιου βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άγγελου Τόλκα:

"Το προηγούμενο διάστημα και με μόνο κριτήριο τα λαϊκά προστάγματα και το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη διαμόρφωση της προοδευτικής ατζέντας του αύριο.

Αποτελεί μεγάλη τιμή για εμένα η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να συμμετέχω στο νικηφόρο ψηφοδέλτιο του τόπου μας.

Συστρατεύομαι με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να δώσουμε ξανά τη μάχη με τους προοδευτικούς πολίτες της Ημαθίας, με τους μη προνομιούχους, για την δημιουργία ενός ευνοϊκότερου μέλλοντος για τη νέα γενιά, για τους νέους επιχειρηματίες, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες.

Με τους συμπολίτες της Ημαθίας δίνουμε κοινούς αγώνες μαζί και απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ακροδεξιές κραυγές εδώ και αρκετά χρόνια. Δώσαμε μαζί δύσκολους αγώνες και πετύχαμε νίκες. Όχι προσωπικές. Αλλά νίκες για τον τόπο μας.

Αποδείξαμε ότι αξίζει. Αποδείξαμε ότι μπορούμε.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου πάμε πάλι μαζί Μπροστά για την Ημαθία. Πορευόμαστε αποφασισμένοι στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη αλλά και στην προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου.

Απευθύνω προσκλητήριο νίκης σε κάθε προοδευτικό πολίτη, σε καθέναν και καθεμιά που μοιράζεται τα οράματα και τις αξίες της δημοκρατικής παράταξης.

Για να μην γίνουμε έρμαιο των πιο συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πρακτικών που σχεδιάζει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης. Να μην γίνουμε το παράδειγμα νομού που θα επικρατήσει το ακροδεξιό συνονθύλευμα.

Για να δυναμώσουμε τη φωνή μας. Να φέρουμε την Ημαθία ξανά στο προσκήνιο.

Για να διαμορφώσουμε εμείς το μέλλον μας στον δικό μας τόπο.

Με προοδευτικό πρόσημο, αποφασιστικότητα, βαθιά γνώση των τοπικών ζητημάτων και της δημόσιας διοίκησης.

Και θα νικήσουμε!

Πάμε μπροστά για την Ημαθία!"

Άγγελος Τόλκας

Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας