alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Μια όμορφη βραδιά στα Καβάσιλα, γεμάτη από χορούς και τραγούδια απόλαυσε πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιουνίου στην εκδήλωση ΚΑΒΑΣΙΛΕΙΑ 2019 που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καβασίλων «Ο ΧΑΜΑΕΤΟΣ» στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου του χωριού με τον Θύμιο Γκογκίδη.


Χόρεψαν οι Σύλλογοι:

  • Πολιτιστικός σύλλογος Νέων & Νεανίδων Λουτρού
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Ο Αριστοτέλης" Νέας Νικομήδειας
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Καβασίλων ¨Ο ΧΑΜΑΕΤΟΣ¨.

 

Δήλωση υποψηφιότητας του Νίκου Μπρουσκέλη

Μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια μιας οικονομικής και κοινωνικής δυστοπίας, οι Ημαθιώτες μπορούμε ξανά να αναπνεύσουμε και να ονειρευτούμε, αφού, μια από τις χειρότερες κυβερνήσεις από την μεταπολίτευση και μετά φτάνει στο τέλος της.

Ο Σύριζα δοκιμάστηκε και απέτυχε. Οι πολίτες που τους πίστεψαν είναι σήμερα βαθιά απογοητευμένοι και δεν έχουν κανέναν λόγο πλέον να στηρίξουν μια κυβέρνηση που δεν πήρε ποτέ στα σοβαρά τις ανάγκες των πολλών, ενώ παράλληλα προσπάθησε να διαχωρίσει την κοινωνία σε δυο τάξεις: από τη μία η ελίτ που βρήκε θέση ακόμα και στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, και από την άλλη, μια στρατιά ανέργων που φυτοζωεί με επιδόματα. Δεν παρέλειψαν να τιμωρήσουν την ραχοκοκαλιά της κοινωνίας, την μεσαία τάξη, βαφτίζοντας τα όλα αυτά «κοινωνική πολιτική».

Ωστόσο, όμως, δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία. Μια Νέα Δημοκρατία που ζει με τα δικά της βαθειά αδιέξοδα, και που πάρα τα όσα εξαγγέλλει ο αρχηγός της, όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται να γίνουν για να εξέλθουμε από την κρίση. Μια Νέα Δημοκρατία που υποκρίνεται την μεταρρυθμιστική δύναμη ενώ γνωρίζουν όλοι ότι στους κόλπους στης έχουν εμφιλοχωρήσει τα πιο ακραία στοιχεία που ενδέχεται την επόμενη μέρα να κυριαρχήσουν. Θα το επιτρέψουμε;

Η επόμενη μέρα είναι κρίσιμη και ο κίνδυνος να μπούμε ξανά σε μια νέα περιπέτεια είναι κοντά αν δεν προσέξουμε. Η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε μια πολιτική δύναμη που θα έχει την πείρα του ΠΑΣΟΚ, και την γνώση της διαχρονικής προοδευτικής Δημοκρατικής παράταξης, που σήμερα εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής, για να διασφαλίσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα στη χώρα. Τα δύο κινήματα που η εξέλιξη τους είναι το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

Σε ο, τι με αφορά, κατεβαίνω υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, όχι για να κάνω πολιτική καριέρα, άλλωστε η επιστήμη μου δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια, αλλά από ένα ηθικό χρέος απέναντι στην ιστορία του τόπου και της δημοκρατικής παράταξης. Ένα ηθικό χρέος απέναντι σε έναν ταλαιπωρημένο από την αδικία τόπο, που προσπάθησε μεν σκληρά αλλά δεν δικαιώθηκε.

Δική μου αποστολή και ηθική υποχρέωση, να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να δούμε αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του να φτάνουν στη δικαίωση. Για αυτό τον λόγο ζητώ την στήριξή σας. Από σήμερα λοιπόν και επίσημα στον αγώνα για την Ελλάδα που αγαπάμε για την Ημαθία που ονειρευόμαστε.

Ο εργαζόμενος, ο επαγγελματίας, ο αγρότης, ο συνταξιούχος και περισσότερο απ όλους ο άνεργος, την Κυριακή 7 Ιουλίου, θα έχει την ευκαιρία να αποτρέψει όλους τους παραπάνω κινδύνους και να κάνει το Κίνημα Αλλαγής την εγγυήτρια δύναμη της χώρας, δίνοντας μας την ευκαιρία αφενός να δουλέψουμε παραγωγικά και να επανορθώσουμε παραλήψεις και αστοχίες του παρελθόντος, και αφετέρου, να γίνουμε ξανά οι πρωταγωνιστές αυτής της αλλαγής που θα βγάλει την Ελλάδα από το αδιέξοδο και θα την πάει ένα βήμα στο μέλλον.

Το εργοστάσιο “Βαρβαρέσου” επισκέφθηκε την Τρίτη η υποψήφια βουλευτής
Φρόσω Καρασαρλίδου για να συναντήσει τη διοίκηση και τους εργαζόμενους

και να ενημερωθεί για τη λειτουργία και τις οικονομικές συνθήκες της

εταιρίας η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της και να

συνεχίσει την πορεία της διασφαλίζοντας και τις θέσεις εργασίας του

προσωπικού της. Για τη μεσολάβηση και το ενδιαφέρον της ευχαρίστησαν την

κα Καρασαρλίδου, εκ μέρους της εταιρείας ο κ. Νίκος Βελής, αντιπρόεδρος,

ο κ. Αργύριος Σαρρίδης, γενικός διευθυντής και ο κ. Γιώργος Κωστόπουλος,

υπεύθυνος πωλήσεων, καθώς και ο κ. Χρήστος Βαδόλας εκ μέρους του σωματείου των

εργαζομένων, με τους οποίους η βουλευτής συζήτησε για εργασιακά- και όχι

μόνο-θέματα.

Στη συνέχεια η κα Καρασαρλίδου συναντήθηκε με μέλη του διοικητικού

συμβουλίου του Τ.Ο.Ε.Β. Νάουσας ώστε να ενημερωθεί εκ νέου για την

κατάσταση και τα προβλήματα του Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων, που

αφορούν και τον αγροτικό κόσμο, για την ανάγκη εκσυγχρονισμού του

αρδευτικού δικτύου, την εξοικονόμηση νερού και την παροχή ποιοτικού

νερούστουςαγρότες.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά και στο μεγάλο έργο που

πρόκειται να υλοποιηθεί από τον ΤΟΕΒ, μέσω του Μέτρου 4.3.1. του

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ανακοινώθηκε η έγκρισή του τις

προηγούμενες μέρες από τον υπουργό Σταύρο Αραχωβίτη, με τίτλο “ΕΡΓΑ

ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ” συνολικής αξίας 7.473.308€.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή κλειστού αγωγού-δικτύου άρδευσης

Αγροκτήματος Νέας Στράντζας, την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού

συστήματος τηλεμετρίας μ

ε σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση αρδευτικών
αντλητικών συγκροτημάτων και ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής διαρροών και

καταναλώσεων και την εγκατάσταση εξοπλισμού εγκατάστασης Φωτοβολταϊκού

σταθμού ισχύος 100
kWp για Net Metering. Όπως αναφέρθηκε, είναι το πρώτο
μεγάλο έργο που εγκρίνεται στην περιοχή την τελευταία 10ετία και υπάρχει

ανάγκη να ενισχυθούν οι υποδομές του αρδευτικού δικτύου.


Ο πρόεδρος κ. Κώστας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε θερμά την βουλευτή για το

ενδιαφέρον της όλα αυτά τα χρόνια και για την προσπάθεια που κατέβαλε

για τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και

η κα Καρασαρλίδου δήλωσε πως ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους,

μεταφέροντας και ενισχύοντας τις προτάσεις-μελέτες του ΤΟΕΒ προς τους

αρμόδιους φορείς.

Τα κλαδικά Συνδικάτα Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας και Πέλλας-Ημαθίας διοργάνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Συνεδριακό κέντρο της Αλεξάνδρειας ενάντια στην απόφαση της εταιρείας Δέλτα να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας.

Φώναξαν συνθήματα υπέρ των εργαζομένων και στο τέλος πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην οδό. Δ. Βετσοπούλου.

Δέσμη μέτρων για την άμεση και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων που διαφαίνονται στην αγορά του επιτραπέζιου ροδάκινου και των νεκταρινιών ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με τη συμμετοχή των βουλευτών Ημαθίας και Πέλλας, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γιάννη Σηφάκη, Χρήστου Αντωνίου, Γιώργου Ουρσουζίδη, Θεοδώρας Τζάκρη, του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Άγγελου Τόλκα, του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη και εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών, αγροτικών συλλόγων και ομάδων παραγωγών από τους δύο νομούς.

Ειδικότερα, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι:

  • «Άμεσα προχωράμε και ετοιμαζόμαστε για να καταθέσουμε σχετική πρόταση για πρόγραμμα αναδιάρθρωσης καλλιεργειών επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών,
  • Άμεσα ενεργοποιούμε το Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης μέσω των Ομάδων Παραγωγών που εκτελούν Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, με κοινοτικούς πόρους,
  • Καταθέτουμε σχετικό φάκελο στην Ε.Ε. για έγκριση έκτακτου εθνικού προγράμματος δωρεάν διανομής επιτραπέζιου ροδάκινου με δυνατότητα χυμοποίησης, μέσω Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών, που θα αφορά όλους τους ροδακινοπαραγωγούς, συνεταιρισμένους και μη.»

Όσον αφορά το δεύτερο μέρος της συνάντησης, όπου απασχόλησαν κυρίως θέματα αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, ο Υπουργός είπε:

  • «Την επόμενη εβδομάδα εξοφλείται το υπόλοιπο 30% των αποζημιώσεων για ζημιές του 2018 από τον ΕΛΓΑ.
  • Ενεργοποιείται το άρθρο 20 του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού με σκοπό την άμεση ενίσχυση του ελεγκτικού έργου, λόγω αυξημένων ζημιών.
  • Συζητείται με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η δυνατότητα χορήγησης προκαταβολής για τις ζημιές του 2019 καθώς και τις ζημιές των επόμενων ετών.»

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση φροντίζει συντονισμένα για το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στο ελληνικό επιτραπέζιο ροδάκινο και άλλα πυρηνόκαρπα. Μάλιστα, αυτές τις μέρες φιλοξενείται στη χώρα μας κινέζικη αντιπροσωπεία, με σκοπό τις τελικές τεχνικές διευθετήσεις των εξαγωγών.

Κατηγορία Αγροτικά

Τα κλαδικά Συνδικάτα Γάλακτος-Τροφίμων-Ποτών Κεντρικής Μακεδονίας και Πέλλας-Ημαθίας διοργανώνουν στις 7:30 μ.μ ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Πνευματικό κέντρο της Αλεξάνδρειας ενάντια στην απόφαση της εταιρείας Δέλτα να κλείσει το εργοστάσιο παραγωγής γάλακτος στο Πλατύ Ημαθίας. Μετά την ΕΒΖ και την καταστροφή της τευτλοκαλλιέργειας, ακόμα μια επιχείρηση της περιοχής στο όνομα του καπιταλιστικού κέρδους κλείνει καταστρέφοντας 80 θέσεις εργασίας, αγροτοκτηνοτρόφους, μεταφορείς την αγορά
της πόλης.

ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενος, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες να αντισταθούν στα σχέδια των μονοπωλείων για ένα ακόμα κλειστό εργοστάσιο στο όνομα του κέρδους.

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019 14:38

Θέση εργασίας στην Αλεξάνδρεια

H εταιρεία Δαρλόπουλος με έδρα την Αλεξάνδρεια ζητά άτομο για εργασία.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 23330 53232.

Κατηγορία Γενικά

Το Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξάνδρειας, σας προσκαλεί στην Τελετή Λήξης και Απονομής Τίτλων Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημιουργικής Γραφής, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019 και ώρα 12.00 το μεσημέρι.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Συνελήφθησαν χθες (18 Ιουνίου 2019) το απόγευμα σε περιοχή της Ημαθίας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο ημεδαπές γυναίκες ηλικίας 33 και 24 ετών και ένας 26χρονος ημεδαπός, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, νωρίτερα την ίδια ημέρα οι δύο γυναίκες μπήκαν σε κατάστημα προσποιούμενες τις πελάτισσες, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν μία φιάλη ποτού και στη συνέχεια διέφυγαν με όχημα, στο οποίο τις ανέμενε ο 26χρονος. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν η κλεμμένη φιάλη και άλλα προϊόντα την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Κατηγορία Αστυνομικά

Στις 26 Μαΐου διεξήχθησαν οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας καθώς και οι Ευρωεκλογές . Οι Ευρωεκλογές ολοκληρώθηκαν με μια μεγάλη νίκη της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που εξέπληξε πολλούς για το μέγεθος της διαφοράς.

Σήμερα όμως μέσα Ιούνη το «θερμόμετρο» της πολιτικής ζωής έχει ανέβει ψηλά, ας προσπαθήσουμε να δούμε πώς διαμορφώνεται η πολιτική κατάσταση στη χώρα. Είμαστε σχεδόν στο μέσο της σύντομης προεκλογικής περιόδου για τις Βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 07 Ιουλίου και όλες οι πολιτικές δυνάμεις βρίσκονται σε έναν πολιτικό «οργασμό» και πυρετώδεις προετοιμασίες, όπως ανακοίνωση των υποψήφιων βουλευτών, περιοδείες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, παρουσίαση προγραμμάτων, διαξιφισμοί στα ΜΜΕ κλπ.

Ήδη οι πρώτες δημοσκοπήσεις έκαναν την εμφάνιση τους στα ΜΜΕ και η χώρα εν μέσω του θέρους κινείται σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς. Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις λοιπόν , για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές , δείχνουν ότι ήδη η διαφορά βαίνει συνεχώς μειούμενη, προς όφελος του ΣΥΡΙΖΑ ( ήδη δημοσκόποι μιλούν για εντυπωσιακή ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ), αφού συνεχώς αυξάνεται η συσπείρωση των ψηφοφόρων του. Αυτό είναι λογικό και αναμενόμενο για έναν ψύχραιμο παρατηρητή, που έχει μελετήσει στοιχειωδώς τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών και που βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Η ψήφος στις Ευρωεκλογές πάντα είναι μια χαλαρή ψήφος και για αυτό ωφελείτε η αντιπολίτευση και ανεβαίνουν παραδοσιακά τα μικρά κόμματα, ακόμη η ψήφος στις Ευρωεκλογές είναι συνήθως τιμωρητική για το κυβερνών κόμμα , είναι δηλαδή μια «κίτρινη κάρτα»   στην κυβέρνηση , για να αλλάξει «ρότα» σε κάποια κακώς κείμενα. Επιπλέον η μεγάλη αποχή, που ήταν μεγαλύτερη στις περιφέρειες από ότι στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη, λειτουργεί κυρίως υπέρ της αντιπολίτευσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τη χαλαρή ψήφο των Ευρωεκλογών, τις δημοσκοπήσεις , την μεγάλη αποχή αλλά κυρίως ότι στις 07 Ιουλίου, δεν αποφασίζουμε για Ευρωβουλή αλλά για βουλευτικές εκλογές και στην ουσία για το μέλλον μας για τέσσερα χρόνια. Το διακύβευμα λοιπόν είναι ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης, η Δωρεάν περίθαλψη 2.500.000 εκατομμυρίων ανασφάλιστων και γενικά η Δωρεάν Δημόσια Υγεία για τους πολλούς ή η Ιδιωτική Υγεία για τους λίγους και έχοντες, η Δημόσια Δωρεάν Παιδεία ή τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, το νοικοκύρεμα των οικονομικών και έστω η μικρή ανάκαμψη ή οι σπατάλες και τα μνημόνια , η οικογενειοκρατία ή το νέο και καθαρό έστω και με τα λάθη του.

Κατόπιν όλων αυτών,

και επειδή ο Λαός έχει και μνήμη και γνώση ,

γι αυτό ,……. κι όμως κύριοι γυρίζει…………

Βασίλης Κωνσταντινόπουλος

Βέροια, 19/6/2019

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας