alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020

Με πολύ κέφι και χορό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου η κοπή πίτας της Φιλοπτώχου - Φιλοπροόδου Γυναικών Αλεξάνδρειας στην ανακαινισμένη αίθουσα δεξιώσεων ¨Κάστρο¨.

Η δραστήρια πρόεδρος του συλλόγου Κατερίνα Βέτσιου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε καλή χρονιά, στη συνέχεια έκανε μια αναφορά στις πλούσιες δράσεις του συλλόγου για την χρονιά που διανύσαμε ενώ μίλησε και για τις μελλοντικές που θα λάβουν χώρα το 2020.

Έπειτα η γραμματέας της Φιλοπτώχου Βασιλική Τριανταφύλλου διάβασε την ευχαριστήρια επιστολή που απέστειλε ο Πατήρ Αντώνιος από την Κιβωτό του Κόσμου για τη δωρεά της Φιλοπτώχου προς τα παιδιά από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από μια εκδήλωση του συλλόγου.

Έπειτα ακολούθησε η κοπή της πίτας ενώ μοιράστηκαν ατομικά πιτάκια .

Από την κοπή της πίτας, τυχερή ήταν η Δάφνη Μητσοπούλου έπειτα από κλήρωση αφού το φλουρί έτυχε στο κομμάτι του Χριστού ενώ από τα ατομικά η τυχερή ήταν η κ. Οικονομοπούλου Δήμητρα που έλαβε ένα αναμνηστικό δώρο από το σύλλογο.

Στη συνέχεια η ορχήστρα του Δημήτρη Κύρτσου με τους συνεργάτες τους και το περίφημο νταούλι από τη Γουμένισσα ξεσήκωσε τον κόσμο από το πρώτο τραγούδι και η πίστα δεν άδειαζε από τους χορευτές.

 

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιανουαρίου 2020 στη συμβολή των οδών Νικ. Πλαστήρα με Π. Μελά όπου δύο οχήματα συγκρούστηκαν προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η αρχιερατική Περιφέρεια Αλεξάνδρειας και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας αφού πρώτα τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, ζητείται η ανάκληση της άδικης και ανυπόστατης Υπουργικής Απόφασης που φέρει την υπογραφή της απελθούσας Υπουργού, κ. Λυδίας Κονιόρδου. Σύμφωνα με αυτή, τροποποιείται το πρότερο, νόμιμο καθεστώς υλοτόμησης τουδάσους της Βεργίνας, το οποίο ανήκει κατά μεγαλύτερη κυριότητα στα μέλη του Συνεταιρισμού, με τρόπο που καθιστά την εκμετάλλευση σε καυσόξυλα, αδύνατη.

Όπως επισημαίνει ο Τάσος Μπαρτζώκας, τα μέλη και κατά κύριο λόγο, ιδιοκτήτες του Δάσους Βεργίνας αδυνατούν να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες τους σε καύσιμη ύλη, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε θέρμανση, καταφεύγοντας σε πολύ πιο δαπανηρές εναλλακτικές.

Παράλληλα, ο βουλευτής Ημαθίας υπενθυμίζει ότι η υλοτόμηση μέχρι και το 2018, γινόταν σύμφωνα με τους όρους της εγκεκριμένης διαχειριστικής μελέτης, της οποίας η ισχύς μάλιστα, εκτεινόταν έως το έτος 2025. Επιπλέον, τονίζει ότι η Υπουργική Απόφαση ενέχει και τον κίνδυνο της διατάραξης της περιβαλλοντικής αρμονίας, καθώς ουσιαστικά θέτει απειλές για την πρόκληση μεγάλων ζημιών από φυσικούς κινδύνους.

Παρακολουθώντας τη ροή εγγράφων που ανταλλάσσουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες γνωμοδοτούν υπέρ της επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος, ο Τάσος Μπαρτζώκας αισιοδοξεί ότι η ανάκληση είναι ζήτημα χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, σκοπεύει να θέσει το ζήτημα της δυσχερούς θέσης που έχουν περιέλθει οι υλοτόμοι και στην εκ του σύνεγγυς συνάντηση του με την Υπουργό.

Άλλωστε, για τον Τάσο Μπαρτζώκα, ο οποίος πρόσφατα αιτήθηκε την μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο για να μειωθεί η τιμή του, η αδυναμία πρόσβασης στο αγαθό της θέρμανσης είναι απαράδεκτη για μία πολιτισμένη κοινωνία.

Αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Ερώτηση

Αξιότιμη κ Υπουργέ,

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠ.ΠΟ.Α./ΓΔΑΠΚ/ΔΙΠΚΑ/ΤΠΚΑΧΜΑΕ/Φ37/375515/268972/8325/3424/30.07.2018 Υπουργική Απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή της προκατόχου σας, κ. Λυδίας Κονιόρδου, τίθεται μια σειρά περιορισμών στο καθεστώς υλοτόμησης του Δάσους Βεργίνας.

Οι εν λόγω περιορισμοί, όπως ενδελεχώς περιγράφονται στην αίτηση θεραπείας που έχει υποβάλλει ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Διαχείρισης Συνιδιόκτητου Δάσους Βεργίνας ήδη από τις 22 Μαρτίου 2019, ο οποίος είναι διαχειριστής και κατά 4/5 ιδιοκτήτης του δάσους της Βεργίνας, καταπατούν, όχι μόνο τα νόμιμα δικαιώματα των μελών του Συνεταιρισμού, αλλά θέτουν και σε σοβαρό κίνδυνο τη βιωσιμότητα του δασικού οικοσυστήματος, λόγω πρόκλησης σοβαρών φυσικών καταστροφών.

Οι εμπλεκόμενοι, συναρμόδιοι φορείς του Δημοσίου, ήτοι, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, σχετικά με γνωμοδότηση επί του αιτήματος για ανάκληση, καθιστούν σαφές, με έγγραφες απόψεις, ότι συμφωνούν με τους προγενέστερους όρους υλοτόμησης του Δάσους της Βεργίνας, όπως αυτοί περιγράφονται και στην εγκεκριμένη Διαχειριστική Μελέτη, της οποίας βάση συνιστά η υπ΄αριθμόν4384/01.02.2016 Απόφαση της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, με διάρκεια ισχύος από το έτος 2016 έως και το έτος 2025.

Επιβεβαιώνω και από την πλευρά μου, ότι οι όροι της υλοτόμησης που επιβάλλει η προσβαλλόμενη Υπ. Απόφαση, πλήττουν ανεπανόρθωτα το εισόδημα των μελών αλλά και ιδιοκτητών του Δάσους Βεργίνας, οι οποίοι πλέον καταφεύγουν σε δαπανηρές εναλλακτικές για την πρόσβαση τους σε ενεργειακά αγαθά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  1. Προτίθεστε να ανακαλέσετε την προσβαλλόμενη Υπουργική Απόφαση;
  2. Ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1) Τις διατάξεις του άρθρου 94, παραγρ.4, περιπτ.27 του Ν.3852/2010[ΦΕΚ 87/7-6­2010 τ.Α’]”Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης”όπως αυτό έχει τροποποιηθεί και ισχύει μέχρι σήμερα.
2) Τις διατάξεις του Ν. 4555/2018 .
3) Το με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.25/906/28-01-2020 έγγραφο της Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας
4) Το γεγονός της σοβαρής έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης στα σχολεία μας.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Τη διακοπή των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς της Δημοτικών Ενότητας Μελίκης και του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας του Δήμου μας, για την Πέμπτη 30-01-2020 και την Παρασκευή 31-01-2020, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.

Ο
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΚΥΡΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Συνημμένα: Η απόφαση στη Διαύγεια

Κατηγορία Εκπαίδευση

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗ

           Η διαδρομή μιας ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ πορείας δεν πρέπει να παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις και ούτε να εγκλωβίζεται στην άρθρωση συντεχνιακών αιτημάτων και την προβολή τοπικιστικών αντιλήψεων.

         Πρέπει να υπηρετεί και να καλλιεργεί με συνέπεια το ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ και να λειτουργεί παιδευτικά για το σύνολο της Τοπικής κοινωνίας, παραδεχόμενη ότι ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ πρέπει να είναι μία δημιουργική ομάδα που διαβουλεύεται, σχεδιάζει και υλοποιεί, γιατί τα προβλήματα της ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ είναι πολιτικά και δεν μπορούν να λύνονται ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ.

         Με αυτό το πνεύμα και ύστερα από μια διαδρομή στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ που ξεκίνησε με νεανικό ενθουσιασμό, έφτασε ο καιρός που έπρεπε να απαντηθεί το δίλημμα που προέκυψε στις τελευταίες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

         Ήταν η επιλογή ανάμεσα στην διαχείριση μιας νεότευκτης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ με όλα τα εμπόδια και τις επιπλέον επιβαρύνσεις στα χρόνια της οικονομικής κρίσης από τη μία μεριά και η συγκρότηση ενός ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ με σκοπό την διεκδίκηση της ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ από την άλλη.

         Με το στοίχημα της πολυφωνίας, με συναινετική και όχι συντεχνιακή αναζήτηση, συγκροτήσαμε μαζί με πολλούς συνδημότες τον συνδυασμό «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» και προτείναμε διεξοδικά με όρους μέλλοντος, έχοντας ως πυξίδα τον πλουραλισμό, την ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ και τις ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ με συγκεκριμένες προεκλογικές πράξεις.

       Όμως όπως είναι γνωστό, έστω και για μερικές δεκάδες ψήφων και για τους γνωστούς λόγους, η πρόταση μας ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ την δεύτερη Κυριακή και επιλέχτηκε ο συνδυασμός «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» για το σημαντικότατο ρόλο της αντιπολίτευσης.

       Αλλά η λογοδοσία, με ευθύνη της εκάστοτε   ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ειδικά στο δήμο μας όπως αποδείχτηκε στην προηγούμενη περίοδο και ενισχύεται από τη συγκρότηση της ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ της νέας ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ είναι ανύπαρκτη.

         Επειδή οι δημοτικοί σύμβουλοι, ως αιρετά όργανα, καλούνται να εκπληρώσουν μια Ζωτική λειτουργία και επειδή πιστεύουμε ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΣ ότι τον ρόλο της αντιπολίτευσης ειδικά στο δήμο μας, οι εκάστοτε   ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ τον παραδέχονται όχι για να δημιουργεί, αλλά για να καταγγέλλει, συνεκτιμώντας και το ότι:

      Α) η πρόταση μας απορρίφθηκε και άρα απορρίφθηκε και ο γενικός σχεδιασμός που απαιτούσε ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

       Β) ότι ο συντονισμός της ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ είναι αναγκαίος και για λόγους στήριξης παντοιοτρόπως του ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ και επανάληψης του εγχειρήματος ως «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» ανεξαρτήτως προσώπων.

       Γ) ότι οι εκλεγέντες εννέα (9) δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» συγκροτούν ΟΜΑΔΑ που μπορεί να αναλύει και να προτείνει με αυτοσυνείδηση ότι είναι χρήσιμο για την αξιοπρέπεια των πολιτών.

       Δ) ότι στον συνδυασμό μας αν μια ιδέα δεν είναι δική μας δεν ψάχνουμε να την πολεμήσουμε αλλά να την αναγνωρίσουμε και

       Ε) ότι οι εννέα (9) δημοτικοί μας σύμβουλοι ισάριθμοι της προσχηματικής πλειοψηφίας ως ΑΙΡΕΤΑ ΟΡΓΑΝΑ μπορούν να εκπληρώσουν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ την ευθύνη που μας χρέωσαν οι συνδημότες μας και λόγω της ιδιαίτερης δημοκρατικής νομιμοποίησης που διαθέτουν:

με την παρούσα δημοσιοποιώ την παραίτηση μου από την θέση του δημοτικού συμβούλου παραμένοντας μέλος του συνδυασμού «ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ» για ό,τι καλύτερο       τώρα και στο μέλλον.

       Με το δικαίωμα λοιπόν μιας πολιτικής αρχών και μετά από μακροχρόνια συμμέτοχη, προσπερνάς διακριτικά αφού ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕΙΣ ΘΕΡΜΟΤΑΤΑ και από ΚΑΡΔΙΑΣ όλους όσους αγωνίστηκαν και μας ψήφισαν αλλά και όσους δεν μας ψήφισαν αναγνωρίζοντας ότι ανεβάσαμε τον πήχη πολύ ψηλά αφήνοντας το μέλλον να δείξει.

                                                                             Με τιμή

Κώστας Ναλμπάντης

 Το Pi Ke Fi Travel σας πάει θέατρο...

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη.

«Έγκλημα στο Όριαν Εξπρές»

Απογευματινή παράσταση 18:00

Πληροφορίες και κρατήσεις στο γραφείο μας στο facebook και στο 23330 27389.

Κατηγορία Επιχειρείν

Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Κ.Βέροιας που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 18:00, στα γραφεία του Ε.Κ.Βέροιας, έπειτα από εισήγηση του Β΄ Αντιπροέδρου κ. Φυλακτάκη Νικολάου, συζητήθηκε εκ νέου το θέμα που αφορά την επαναλειτουργία της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και ειδικότερα το εργοστάσιο Πλατέoς. Με ομόφωνη απόφαση της, καταγγέλλουμε την απόφαση του επενδυτή που ενώ συμφώνησε με την κυβέρνηση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου στο Πλατύ, της αθέτησε τη συμφωνία, και έχει εγκατασταθεί στο εργοστάσιο χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες και νόμιμες διαδικασίες παράδοσης και παραλαβής του εργοστασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το Ε.Κ.Βέροιας μαζί με το Σωματείο Έκτακτων Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων του Εργοστασίου Ζάχαρης στο Πλατύ, είχε επισημάνει τον φόβο διακοπής των εργασιών του εργοστασίου και είχαμε εδώ και αρκετό καιρό καλέσει πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αφυπνιστούν. Μάλιστα καλέσαμε και το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδρίαζε στη Βέροια να ασχοληθεί με το μέγα πρόβλημα του εργοστασίου, αλλά δυστυχώς δεν ακουστήκαμε, με αποτέλεσμα σήμερα να χάνονται θέσεις εργασίας καθώς και μια αγροτική καλλιέργεια να φτάνει στο τέλος της.

Όσους φίλους ρωτήσαμε, όσο ψάχναμε για καλομαγειρεμένες σούπες, μας απάντησαν ότι «οι καλύτερες σούπες είναι μόνο ή οι δικές τους ή της μαμάς τους»!

Κατηγορία Επιχειρείν

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίστηκαν το πρωί της Δευτέρας (27/1/2020) στην οδό Μ. Αλεξάνδρου της Βέροιας, όταν γυναίκα οδηγός αυτοκινήτου τα... έβαλε με το πλήρωμα του γερανοφόρου οχήματος της Τροχαίας Βέροιας (έναν αστυνομικό της Τροχαίας Βέροιας και μία δημοτική αστυνομικό) επειδή της αφαίρεσαν τις πινακίδες από το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητό της.

Σύμφωνα με το InVeria.gr, η οδηγός εξοργίστηκε όταν διαπίστωσε ότι είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας από το όχημά της και επιτέθηκε φραστικά στους αστυνομικούς, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα βαρύ υβρεολόγιο. Τελικά, η γυναίκα συνελήφθη για εξύβριση και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για εξύβριση αστυνομικού και η υπόθεση πλέον θα κριθεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη.

(φωτογραφία αρχείου)

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας