alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

Με την παρουσία του Δ.Σ., των μελών, των φίλων και τοπικών φορέων έλαβε χώρα, το απόγευμα της Δευτέρας 17 Φεβρουαρίου 2020 σε καφέ της πόλης, η καθιερωμένη τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αλεξάνδρειας, το οποίο δραστηριοποιείται στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας για δεκαετίες επιδεικνύοντας πλούσια και αξιόλογη δράση.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Αλεξάνδρειας κ. Χάρης Χατζημιχαήλ καλωσόρισε όσους παραβρέθηκαν, ευχήθηκε καλή χρονιά, ευχαρίστησε από καρδιάς τους συντελεστές αυτής της εκδήλωσης και τους υποστηρικτές του τμήματος, τονίζοντας πως οι εθελοντές είναι η δύναμη του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο από τις πολλές δράσεις του τμήματος για την χρονιά που πέρασε, το οποίο επιμελήθηκε η κα Ελένη Γραμματικοπούλου.

Στο τέλος έγινε η καθιερωμένη κοπή της πίτας ενώ στους καλεσμένους μοιράστηκαν μικρά ατομικά βασιλοπιτάκια.

 

 

Το OLIVE BISTRO WINE BAR κλείνει τα έξι χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει με απολαυστικά Happy Hour και μοναδικά Happy Deals για όλο τον

Φεβρουάριο δίνοντας σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γευστικές επιλογές που θα βρείτε μόνο στο εν λόγω κατάστημα.


Happy Hour: Εξαιρετικά πιάτα, μπύρες και κρασιά επιλεγμένα από το μενού ...Μπορείτε να τα απολαύσετε για όλο τον Φεβρουάριο από τις 5.30μμ -8μμ με 50% έκπτωση στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας.

1aaaolive4

Και οι μοναδικές προσφορές δεν σταματούν εδώ αφού το κατάστημα διαθέτει και την επιλογή των Happy Deals που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια πανδαισία γεύσεων από δύο διαφορετικά πλήρη μενού κάθε ημέρα σε έκπτωση για όλο τον Φεβρουάριο.

1aaaolive3

Κατηγορία Επιχειρείν

Ο Ρηγοπουλος Λουκάς, φοιτητής ΤΕΦΑΑ και Διαιτητής ποδόσφαιρου, φέτος στην κατηγορία Κ4, το Σαββατοκύριακο 15-16 Φεβρουαρίου 2020 συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα JU-JITSU στην κατηγορία Ανδρών +21 ετών, - 69 kg και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο Δίπλα του οι προπονητές του Γιάννης και Στέφανος Παπαδόπουλος και οι συναθλητές της σχολής ΑΣΚΑ GSP BROS Αλεξάνδρειας και ευχαριστεί για την φυσική του κατάσταση και τις πολύτιμες συμβουλές του, τον καθηγητή Γεώργιο Σαρογλακη.

Κατηγορία Αθλητικά

Ο Αντιδήμαρχος κ. Δριστάς Στέφανος και το Προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας, ευχαριστεί θερμά τους μικρούς “Θεατρομπόμπιρες” και την εμψυχώτρια τους κ. Εσερμπόγλου Κορίνα, για την όμορφη πρωτοβουλία στήριξης του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Οι μικροί “Θεατρομπόμπιρες” παρουσίασαν, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου το μουσικοθεατρικό παραμύθι αγάπης “Οι Τρεις Ευχές” μέσα από το οποίο πέρασαν στο κοινό το μήνυμα της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο.

Μέσα από αυτή την όμορφη εκδήλωση συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Θερμές ευχαριστίες για την παρουσία και την προσφορά τους εκφράζονται επίσης προς τους:

  • Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός”
  • Σύλλογο Αστερούπολης Πλατέος
  • Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Παλαιοχωρίου
  • Κατάστημα χαρτικών “Open care” Αλεξάνδρειας

Στους εθελοντές που πλαισίωσαν τη βραδιά με τις υπέροχες μουσικές μελωδίες: την κα. Κλεάνθη Βάσια (Τραγούδι), την κα. Μοσχοπούλου Αναστασία (Μουσικολόγο), τον κ. Κυριαζόπουλο Νικόλαο (Μουσικό), τον μαθητή γυμνάσιου Γιαννιτσών Πέτρο Κουτσαμπασόπουλο καθώς και τον κ. Γκίσα Γεώργιο που επιμελήθηκε το διαφημιστικό σποτ της εκδήλωσης.

Ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και προσέφερε με την καρδιά του για το Κοινωνικό Παντοπωλείο!

Ευχή όλων μας, να πραγματοποιηθούν κι άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες, με τις οποίες αποδεικνύεται έμπρακτα το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

Παθολογικά είναι τα αίτια θανάτου του δίχρονου κοριτσιού από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εφημερεύων ιατροδικαστής, το παιδί -κατά την ιατροδικαστική εξέταση- ήταν «χωρίς κακώσεις και χωρίς ίχνη κακοποίησης και τα αιτία θανάτου του είναι παθολογικά».

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι εντόπισε η μητέρα του, χωρίς τις αισθήσεις του, τα ξημερώματα της Κυριακής. Άμεσα διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας και στη συνέχεια στο γενικό νοσοκομείο Ημαθίας, όπου και κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το επαναφέρουν στη ζωή με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Ακολουθεί το ιατρικό ανακοινωθέν του Γ.Ν. Ημαθίας, Μονάδα Βέροιας:

«Ημέρα Κυριακή 16/02/2020 περί τις 02:00πμ διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας , θήλυ 2 ετών, συνοδεία 2 ιατρών που εφάρμοζαν ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) από 25 λεπτά περίπου. Το παιδί προσήλθε απνοϊκό κυανωτικό χωρίς σημεία ζωής, διασωληνώθηκε άμεσα και συνεχίστηκε ΚΑΡΠΑ για άλλα 30 λεπτά, χωρίς κανένα σημείο ανάνηψης. Σημειώθηκε ώρα θανάτου 02:42πμ. Δεν αναφέρεται ιστορικό πρόσφατης λοίμωξης.Τα αίτια του θανάτου θα διαπιστωθούν από την ιατροδικαστική εξέταση που παραγγέλθηκε για αύριο (σ.σ. σήμερα), Δευτέρα 17/2/2020 στη Θεσσαλονίκη».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

       Αφού λάβαμε υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 12 και 16 του Καταστατικού του Οργανισμού μας

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

       Όλα τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού μας σε συνεδρίαση που θα γίνει στις ΕΙΚΟΣΙ (20) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 10 π.μ. μέσα στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων «Διούδη Μ. Παναγιώτη» του ΤΟΕΒ Τρικάλων, στα Τρίκαλα Ημαθίας, για να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση επί των κάτωθι θεμάτων :

1.- Έγκριση του Ισολογισμού και του Απολογισμού χρήσης 2019.

2.- Έγκριση του Προϋπολογισμού χρήσης 2020.

3.- Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. για τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού 2020.

4.- Άνοιγμα λογαριασμού καταθέσεων όψεως στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος.

5.- Έγκριση του Κανονισμού Αρδεύσεως αρδευτικής περιόδου 2020.

6.- Διάφορες ανακοινώσεις – Προτάσεις.

         Σε περίπτωση που δεν θα υπάρχει απαρτία, η συνεδρίαση θα επαναληφθεί στις 27 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Πέμπτη, την αυτήν ώρα και στο ίδιο μέρος, χωρίς άλλη ειδοποίηση και θα υπολογισθεί απαρτία όσοι και αν είναι οι παρόντες. (άρθρο 12 παράγραφος 6 του Καταστατικού).

                                                   Απόφαση Νο 5 του 1/27-1-2020 Πρακτικού του Δ.Σ.

                                   Ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων.                                    

                                                                                                                                                       

                                                                  ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ

Υπάρχουν στιγμές που οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη και τον πόνο.
Η απώλεια της μικρής Δήμητρας μας έχει συγκλονίσει όλους, βυθίζοντας σε βαθύ πένθος όλη την Τοπική Κοινότητα Λουτρού.
Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λουτρού  εκφράζει τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους γονείς της και στην οικογένειά της, γνωρίζοντας ότι τα λόγια συμπαράστασης δεν μπορούν να απαλύνουν την οδύνη για τον άδικο και πρόωρο χαμό του παιδιού τους.
Ο Θεός ας αναπαύσει τη ψυχούλα της…».

     
    

                            Ο Πρόεδρος
                            Κοινότητας Λουτρού

                            Τζιμούλης Αλέξανδρος

Μια ολοκληρωμένη και συνολική πρόταση για την ενίσχυση του προσωπικού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία, κατέθεσε ο Υφυπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στη Βέροια, με πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη.

Ο κ. Βεσυρόπουλος επισήμανε ότι εδώ και χρόνια δεν έχουν γίνει μεταθέσεις και τοποθετήσεις αστυνομικών στις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημαθία και ζήτησε την άμεση ενίσχυση τους.

Έθεσε επίσης το ζήτημα της διάθεσης οχημάτων και περιπολικών, τονίζοντας ότι είχε ο ίδιος πραγματοποιήσει ενέργειες σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ και τη ΔΔΔΥ ( πρώην ΟΔΔΥ), αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Υφυπουργού Οικονομικών το καλοκαίρι, προκειμένου να διατεθούν οχήματα στην Ελληνική Αστυνομία.

Ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, επανέφερε εκ νέου την πρόταση που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2014, για την ανάγκη ίδρυσης Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Ημαθίας για την περαιτέρω ενίσχυση των ελέγχων στον οδικό άξονα της Εγνατίας Οδού. Η συγκεκριμένη πρόταση, είχε κατατεθεί στον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Κικίλια και είχε γίνει δεκτή από την τότε ηγεσία του Υπουργείου. Θετικός ωστόσο εμφανίστηκε και ο νυν Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδης.

Ζήτησε από τον κ. Χρυσοχοϊδη να δημιουργηθεί αστυνομικό τμήμα στη Μελίκη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες αστυνόμευσης μιας μεγάλης γεωγραφικά περιοχής, να ενισχυθεί περαιτέρω ο Αστυνομικός Σταθμός Πλατέος, ενώ έθεσε και την προοπτική επαναλειτουργίας του τμήματος της τουριστικής αστυνομίας στη Βεργίνα. Ο Υφυπουργός Οικονομικών, έθεσε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για την στέγαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, τονίζοντας ότι θα συμβάλει με κάθε τρόπο, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο.

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» ευαισθητοποιούμαστε στο κομμάτι του εθελοντισμού και σε συνεργασία με τον παγκόσμιο οργανισμό Best Buddies - (Τα Φιλαράκια) συμπράττουμε προκειμένου το μήνυμα του εθελοντισμού να διαδοθεί.

Έτσι σας καλούμε να γίνεται εθελοντές και να έρθετε στην οικογένεια των «Παιδιών της Άνοιξης» και των Best Buddies.

Ο παγκόσμιος οργανισμός BestBuddies - (Τα Φιλαράκια), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής το έτος 1989 από τον Άντονι ΚέννεντυΣράιβερ.

Η παγκόσμια οργάνωση BestBuddies μάχεται για τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες προσφέροντας ευκαιρίες για φιλίες ‘’ένας προς έναν’’. Συμμετέχοντας στην BestBuddiesGreeceθα γίνεται μέλος ενός συνεχώς αναπτυσσόμενου παγκόσμιου κινήματος εθελοντών που στόχο έχει να διασφαλίσει το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για σύναψη μίας πραγματικής, αμοιβαίας φιλίας.

Ο παγκόσμιος οργανισμός BestBuddies οραματίζεται έναν κόσμο όπου τα άτομα με νοητικές και αναπτυξιακές δυσκολίες θα εντάσσονται εκπαιδευτικά, κοινωνικά και εργασιακά ώστε μελλοντικά οι υπηρεσίες μας να μην είναι απαραίτητες.

Κάθε Φιλαράκι με νοητική και αναπτυξιακή δυσκολία δεσμεύεται εθελοντικά σε Φιλία «ένας-προς-έναν» για ένα ακαδημαϊκό έτος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχει την ικανότητα και την επιθυμία να δημιουργήσει μια αγνή και αμοιβαία φιλία, με μοναδικές υποχρεώσεις να συναντιέται με τον εθελοντή δύο φορές το μήνα σε «ένας-προς-έναν» δραστηριότητες, να επικοινωνεί μαζί του μια φορά την εβδομάδα (τηλεφωνικώς, email, ή προσωπικά) και να συμμετέχει στις οργανωμένες ομαδικές δραστηριότητες του οργανισμού.

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο πρόγραμμά θα χαρούμε πολύ να σας υποδεχτούμε και να σας καλωσορίσουμε στην παγκόσμια οικογένεια των BestBuddies.

Ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και ανυπομονούμε για τη συμμετοχή σας.

ΔΤ: Με την παραίτηση του Κώστα Ναλμπάντη μεταβλήθηκε η σύνθεση της παράταξής μας. Σεβόμενοι απόλυτα την απόφασή του, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που απορρέουν από αυτή.

Ως Δημοτική Παράταξη συνεχίζουμε σαν ομάδα, ενωμένοι για να υπηρετήσουμε ένα Δήμο που σέβεται τον πολίτη και τις ανάγκες του. Για να υπηρετήσουμε έναν ενιαίο Δήμο που παρά τις ιδιαιτερότητές του, αφουγκράζεται τα προβλήματα κάθε χωριού, κάθε γειτονιάς, κάθε δημότη, έτσι όπως υποσχεθήκαμε και προεκλογικά.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ένας ευέλικτος φορέας, που θα βρίσκεται σε καθημερινή και άμεση επαφή με το δημότη και τα προβλήματά του. Κάθε πολίτης του Δήμου μας έχει το δικαίωμα να ενημερώνεται για την πραγματική και λειτουργική σύνθεση του συνόλου των όσων γίνονται μέσα και έξω απ’ τα Δημοτικά Συμβούλια.

Για όλα τα παραπάνω η αντιπολίτευσή μας θα είναι απόλυτα τεκμηριωμένη, προγραμματική, σκληρή όπου χρειαστεί, με επιχειρήματα και με ευθύνη προς τους δημότες. Θα είναι μια αντιπολίτευση με εποικοδομητική κριτική, που σκοπό θα έχει να προφυλάξει τη λειτουργία του Δήμου στο βαθμό που μπορεί, από λάθη που στοίχισαν στο παρελθόν και θα ξαναστοιχίσουν στο μέλλον.

Η παράταξη «Αξίζουμε Καλύτερα» είναι εδώ. Συνεχίζει ενωμένη με όραμα για το Δήμο μας, με ήθος και αξίες, υπερασπίζοντας, χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, το δημόσιο συμφέρον, τη διαφάνεια, την ισονομία και τη νομιμότητα.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας