alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020

Παρούσα και φέτος, στην 28η AGROTICA, η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Φρόσω Καρασαρλίδου, επισκέφθηκε το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, εκθεσιακούς χώρους  ημαθιώτικων επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού

Ανακοινώνεται από την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, ότι στις 5 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30, θα γίνουν εξετάσεις σε απλά θέματα, για την απόκτηση Απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου, στα εξής Δημοτικά Σχολεία της Περιφέρειάς μας:

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον Αγροτικό Σύλλογο Βέροιας, με την αρωγή της Αντιπεριφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Βέροιας παραβρέθηκε ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας. Κατά τη

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 04/02/2020
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Καλή θα είναι η εικόνα του καιρού σήμερα 4 Φεβρουαρίου - Ψυχρές αέριες μάζες θα επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας κατά το τριήμερο Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή - Δείτε την πρόγνωση του καιρού.
Ο καιρός σήμερα
Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.

Τις βραδινές ώρες, πρώτα στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια πελάγη 6 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα ενισχυθούν, φθάνοντας μέχρι τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στα δυτικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις οι οποίες τη νύχτα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν και στα ορεινά και τα ημιορεινά θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5, οι οποίοι από το μεσημέρι στα ανατολικά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση το βράδυ.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Αργά τη νύχτα θα ξεκινήσουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τις Ηπείρου.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ. Περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα και στροφή τους σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Απότομη πτώση τη νύχτα στα βορειότερα.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός:Σχεδόν αίθριος. Νεφώσεις τις νυχτερινές ώρες στα βόρεια.
Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, στα κεντρικά και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το βράδυ νότιοι 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Ο καιρός την Τετάρτη (5/2)

Ο καιρός την Τετάρτη (5/2)

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές.

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά, βαθμιαία έως αργά τη νύχτα σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά, σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές στα βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση από τα βόρεια.

«Ραγδαία η αλλαγή»

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» μίλησε η μετεωρολόγος, προϊσταμένη πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) Αντωνία Τασοπούλου.

«Έρχεται με μεγάλη ταχύτητα ένα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια και η Τετάρτη θα είναι μια τελείως διαφορετική μέρα. Δεν θα ξεπεράσει η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα τους 10 βαθμούς, ακόμη πιο χαμηλά θα πέσει την Πέμπτη και την Παρασκευή, στους 5 και 6 βαθμούς Κελσίου· μιλάμε για θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες», σημείωσε η κ. Τασσοπούλου, επισημαίνοντας πως η μεταβολή του καιρού θα ξεκινήσει από τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο, την Τετάρτη, στη Βόρεια Ελλάδα προβλέπονται χιόνια κυρίως στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και ειδικά στα δυτικά τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ωστόσο, σύμφωνα με την προϊσταμένη πρόγνωσης της ΕΜΥ, δεν περιμένουμε χιόνι μέσα στη Θεσσαλονίκη αλλά στα γύρω ορεινά.

Τα φαινόμενα θα λήξουν την Παρασκευή στα βόρεια της χώρας, σημείωσε η κ. Τασοπούλου και πρόσθεσε πως τα χιόνια και οι βροχές θα έχουν μετατοπιστεί νοτιότερα, όμως «η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή, θα έχουμε ισχυρό παγετό».

Σημείωσε, δε, ότι συγκριτικά με τις θερμοκρασίες της Δευτέρας και της Τρίτης (17 και 18 βαθμούς Κελσίου), μέρες με πολλές ώρες ηλιοφάνειας, τα μεσημέρια της Πέμπτης και της Παρασκευής η θερμοκρασία θα είναι έως και 12 βαθμούς χαμηλότερη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 05-02-2020

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, νοτιοδυτικοί και βαθμιαία από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση από τα βόρεια.
ΠΕΜΠΤΗ 06-02-2020

Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά ηπειρωτικά με χαμηλότερο υψόμετρο, πιθανώς κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Κατηγορία Γενικά

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στην Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας η εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου 7 μελούς Συντονιστικού Γραφείου της Οργάνωσης.

Το νέο συντονιστικό όργανο συνεδρίασε με θέματα την εκλογή νέου συντονιστή και τις αρμοδιότητες των μελών.

Μίχος Στέργιος – Συντονιστής Γραμματέας

Αλεξόπουλος Γιώργος

Αποστολίδης Ακεψιμάς

Μανωλακάκης Γιώργος

Μελισσανίδου Έλσα

Σεραφείμ Θανάσης

Λαφαζάνης Αλέξης 

Η Ο.Μ προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9/2 και ώρα 11 π.μ στα γραφεία της οργάνωσης Πελοπονήσου 29 (έναντι τράπεζας Πειραιώς) 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εμφάνιση του αθλητή του συλλόγου μας και μέλος της προολυμπιακης ομάδας Χαμαλιδη Κωσταντίνο στο Φουτζέιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Αντιμετωπίζοντας στο πρώτο αγώνα τον αθλητή απο Μαρόκο με σκορ 22-2 στο δεύτερο αγώνα κέρδισε τον αθλητή από τη Κουβέιτ 19-9 στο τρίτο αγώνα τον αθλητή από τη Κινεζική Ταπει 14-11 γνώρισε την ήττα μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα από τον αθλητή του Αφγανιστάν 25-19 και κατέφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και να φέρει το χάλκινο μετάλλιο. Το Δ.Σ του συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει την Ελληνική ομοσπονδία και το επιτελείο της για τη στήριξη του αθλητή μας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων και να ευχηθεί στην προολυμπιακη ομάδα καλή συνέχεια στη προετοιμασία τους...
Συγχαρητήρια Κωσταντινε!!!

Κατηγορία Αθλητικά

Το OLIVE BISTRO WINE BAR κλείνει τα έξι χρόνια λειτουργίας του και το γιορτάζει με απολαυστικά Happy Hour και μοναδικά Happy Deals για όλο τον Φεβρουάριο δίνοντας σας την ευκαιρία να δοκιμάσετε τις γευστικές επιλογές που θα βρείτε μόνο στο εν λόγω κατάστημα.


Happy Hour: Εξαιρετικά πιάτα, μπύρες και κρασιά επιλεγμένα από το μενού ...Μπορείτε να τα απολαύσετε για όλο τον Φεβρουάριο από τις 5.30μμ -8μμ με 50% έκπτωση στον πεζόδρομο της Αλεξάνδρειας.

1aaahappyhourolive

Και οι μοναδικές προσφορές δεν σταματούν εδώ αφού το κατάστημα διαθέτει και την επιλογή των Happy Deals που σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μια πανδαισία γεύσεων από δύο διαφορετικά πλήρη μενού κάθε ημέρα σε έκπτωση για όλο τον Φεβρουάριο.

1aaahappydealsolive

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου στην Εγνατία Οδό.
Σύμφωνα με πληροφορίες Ι.Χ συγκρούστηκε με φορτηγό από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, λίγο πριν τα τούνελ από Βέροια για Πολύμυλο.
Από το συμβάν το Ι.Χ έπιασε φωτιά χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός και προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

rthess.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Μεγάλη έλλειψη φαρμακευτικών σκευασμάτων διαπιστώνεται τα τελευταία χρόνια στην Αγορά των φαρμάκων στη χώρα μας, με τις ελλείψεις να ανέρχονται στα 400 περίπου σκευάσματα το πρόσφατο διάστημα.

Τα αίτια της έλλειψης αυτής είναι πολυπαραγοντικά με κύριες αιτίες, τις υπερβολικά χαμηλές τιμές που αποτελούν κίνητρο εξαγωγών, τις μειωμένες εισαγωγές ποσοτήτων από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες και την μειωμένη παραγωγή φαρμάκων διεθνώς λόγω σοβαρών αιτιών.

Εμείς οι φαρμακοποιοί καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες καθημερινά για την εξεύρεση φαρμάκων σε μια προσπάθεια να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς που επισκέπτονται τα φαρμακεία μας.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ημαθίας με την βοήθεια των μελών του συγκέντρωσε τις σημαντικότερες ελλείψεις στο Νομό Ημαθίας όπως και οι περισσότεροι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι στην Ελλάδα. Στην συνέχεια αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κατέθεσε τα στοιχεία για το μεγάλο εύρος των ελλειπτικών φαρμάκων στο Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ. Κατέθεσε επίσης και προτάσεις για την επίλυση του διαχρονικού αυτού προβλήματος.

Οι φαρμακοποιοί ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας έχουμε καθήκον την εξασφάλιση της πρόσβασης του ασθενούς στο φάρμακο του.

Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού

Συλλόγου Ημαθίας Σοφία Κατή

Κατηγορία Υγεία
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας