alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Σήμερα σας έχω μόνο βασιλόπιτες. Αλήθεια σας λέω, δεν τελείωσαν ακόμα. Οι φούρνοι θα ζυμώνουν τσουρέκια μέχρι λίγο πριν το δεκαπενταύγουστο (όπως πάει το πράγμα). Σήμερα σας έχω βασιλόπιτες με…. θέμα και βασιλόπιτες που ξεκίνησαν έτσι απλά και εξελίχτηκαν στο να έχουν θέμα. Πριν πάω όμως εκεί να σας πω και λίγα λόγια για το προηγούμενο Καρπούζι. Τελικά ο Συρόπουλος δεν έχει έδρα στον Έβρο. Πιστεύω ότι αυτό είναι χειρότερο γιατί να παραιτηθείς για να «σώσεις» έναν φίλο είναι πιο ευκολοχώνευτο από το να παραιτηθείς γιατί πολύ απλά «δεν μπορείς να το διαχειριστείς». Όσο για τα προσόντα που πρέπει να έχει κάποιος για να αναλάβει τα ηνία ενός συνδυασμού…… αφορούν κάθε επικεφαλή συνδυασμού και όχι μόνο τον Κιρκιλιανίδη (όπως είπατε οι περισσότεροι). Εξάλλου δεν ανέλαβε…… ακόμα.

Με πολύ χορό και κέφι το Disco Party και η κοπή πίτας της Λέσχης Κινηματογράφου Αλεξάνδρειας «Κινηματόδρασις». Κόψαν τη βασιλόπιτα τα παιδιά και σου λέει «έτσι ξεροσφύρι θα την κόψουμε»; Βάλε και μια ντισκόμπαλα να γυρίζει. Βάλαν λοιπόν τα καλά τους και amore mio amore be. Επίσημοι καλεσμένοι της βραδιάς ένα συγκρότημα μύθος. Πως το έχασα εγώ αυτό. Και ναι κυρίες και κύριοι, οι Boney M ήταν εκεί.

2

Είναι ανατριχιαστικό να βλέπεις ένα τέτοιο συγκρότημα να τραγουδάει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του στο καφενείο ο Τάσος (παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια Τάσο αν και δεν σε γνωρίζω, για τις πραγματικά πολύ ωραίες και καινοτόμες βραδιές που μας χαρίζεις). Από το πρωί κοντεύω να σκάσω, αυτός ο τραγουδιστής των Boney M δεν σας θυμίζει έναν που κατέβηκε υποψήφιος γιατί και αυτός (τρομάρα του) πίστευε ότι Άξιζε καλύτερα; Θα σκάσω αν δεν τον βρω.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες του πάρτι οφείλω να παραδεχτώ ότι μπερδεύτηκα. Κοιτούσα και ξανακοιτούσα το ημερολόγιο. Άνοιξε το τριώδιο και δεν το πήρα χαμπάρι; Οι περισσότεροι ήταν μεταμφιεσμένοι. Γιατί; Μέχρι σήμερα ήξερα ότι ντυνόμαστε καρναβάλια μόνο τις αποκριές. Δηλαδή αν το πάρτι είχε θέμα το Ρουμλούκι θα έμπαιναν μέσα όλες με το κατσούλι στο κεφάλι; Από εδώ η Πανάϊω, χαίρω πολύ Φραξία. Από την άλλη όμως λέω καλά που ντύθηκαν γιατί έτσι μας χάρισαν μία από τις πιο αστείες φωτογραφίες που είδα. Η ντίσκο, που κολλάει δεν κατάλαβα αλλά τέλος πάντων. Πως το έχασα εγώ κάτι τέτοιο, πως.

3

Οι διοργανωτές του πάρτι, το προσπάθησαν να μεταμφιεστούν σε disco guys και αυτοί αλλά δε νομίζω να τους βγήκε και πολύ. Η ντίσκο ήταν άποψη ζωής και όχι μόνο μια καούκα και ένα ζευγάρι γυαλιά. Εμένα πάντως κοιτώντας τους, μου θύμισαν ένα άλλο δίδυμο. Εκτός εποχής μεν, επίκαιρο και διασκεδαστικό πάντα δε.

4

Αν το σκεφτείτε όμως λιγάκι σοβαρά θα δείτε ότι κάναμε μεγάλο λάθος που δεν βγάλαμε τον Ναλμπάντη δήμαρχο. Και ο Τόλης και ο Μίχος ήταν υποψήφιοί του. Θα γινόταν ο δήμος μας μια ατελείωτη Barbarella. Τέτοιες βλακείες κάνουμε και μετά δεν μπορούμε να το σώσουμε με τίποτα.

Κόβει και ο ΓΑΣ Αλεξάνδρειας τη βασιλόπιτά του και αντί για κάποιο θέαμα βλέπουμε έναν Παπαδήμα μόνο να δίνει ευχές. Μετά το προηγούμενο πάρτι αυτό φαντάζει σαν το φτωχό συγγενή. Όχι κύριε Παπαδήμα μου, αυτό να μην επαναληφθεί. Οι βασιλόπιτες πλέον θα έχουν θέμα (εγώ τι θα γράφω;). Για του χρόνου λοιπόν σας προτείνω εγώ ένα θέμα. Ούτε κοστούμια θέλει, ούτε σκηνικά. Βγάλτε αυτή την αφίσα και μέχρι και ο Skai θα έρθει να καλύψει την εκδήλωση.

5

Με ενημερώνουν από το κοντρόλ ότι έχουμε μια σοβαρή εξέλιξη. Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράογλου στο δημαρχείο, με τον οποίο συζητήσανε επίκαιρα θέματα όπως το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και το τεράστιο ζήτημα της καθαριότητας και του ευχήθηκε δύναμη στο έργο που επιτελεί. Δήμαρχε μου, αν ο υφυπουργός δει τις παρακάτω φωτογραφίες που το προσωπικό του δήμου έκοψε την βασιλόπιτα του θα πει ότι είστε και παραπανίσιοι. Το θέμα είναι πόσους από αυτούς τους αξίζει να είναι εκεί μέσα και όχι πόσοι είναι. αν σου στείλει δηλαδή άλλους 20 από δαύτους θα είσαι ικανοποιημένος; Καταρτισμένο προσωπικό χρειάζεσαι, όχι είδα φως και μπήκα. Παρόλα αυτά, αυτό το κοστούμι σου πάει περισσότερο. Εκείνο το γαλάζιο (το καλοκαιρινό)…. μόνο η Σαντορίνη έλειπε και ήταν έτοιμη η διαφήμιση του Tied.

6

Και πάμε στα ωραία. Τη βασιλόπιτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι του δήμου. Δεν τους είδα όλους εκεί, κάποιοι ίσως είναι ακόμα στα εξωτερικά. Ένα θα πω σε όλες τις κυρίες, που ξέρουν πόσο πολύ τις συμπαθώ. Χωρίς dress code που πάτε; Ότι βρήκα έβαλα; Αν δει κανείς τις φωτογραφίες, άντε να πιστέψει ότι όλοι εσείς ήσασταν όλοι μαζί μαζεμένοι. Με τίποτα. Δεν με πιστεύεται ε; Ορίστε τα αποδεικτικά. Η μία παρέα ….. σα να πήγε σε γάμο…..

7

Και η άλλη παρέα……

8

Να ζήσετε να τη θυμόσαστε κορίτσια αλλά με τόσο μαύρο γκούμωσα. Καλά που γελάει λίγο η Νίκη και σας το σπάει. Δυο μέρες πρέπει να σκεφτόσασταν τι να βάλετε. Δεν έπρεπε να είστε εκεί, στο my style rocks έπρεπε να είστε και να πείτε ότι το θέμα σας είναι ότι πέθανε η μαμά της Lady Gaga και σας κάλεσε στον καφέ. Λες και σας έκανε καλή τιμή το μαγαζί και πήρατε όλες την ίδια μαύρη μπλούζα. Όταν πας σε ένα εορταστικό gala πρέπει να λάμπεις. Βλέπετε να μαθαίνετε.

9

Και να τα χρυσά και να τα πουά και να το «κάνε κότσο τα μαλιά σου να φανεί η ομορφιά σου». Για όλους μας ο ίδιος ήλιος βγαίνει. Για συνέλθετε λιγάκι.

Στην ίδια κοπή βασιλόπιτας είχαμε και εκπροσώπους από το εξωτερικό. Το παρών έδωσε λοιπόν ο πρωθυπουργός της Ινδίας Νίκος Ναρέντρα Μόντι Σαρακατσιάν και η ινδή πρέσβειρα της Unesco Αλεξία Ίντιρα. Ολόκληρη πρέσβειρα έβαλε το σάρι της και ήρθε και σεις με το μαύρο το μακό!!! Δεν θα γίνετε ποτέ πρέσβειρες κορίτσια μου, από το δημαρχείο θα πάρετε σύνταξη.

10

Και θα κλείσω τη συγκεκριμένη γιορτή με έναν άνθρωπο που γι΄ αυτόν ο μήνας έχει πάντα 9. Η Αυτού μεγαλειότης Σάκης Κούγκας έδωσε το παρών στην κοπή. Μπορώ να πω ότι ήταν και ο μόνος που διασκέδασε όσο τίποτε άλλο. Κάποια στιγμή έκατσε δίπλα στην καλλιτέχνιδα και έκανε παραγγελιά το αγαπημένο του τραγούδι. Όπως καταλάβατε δεν μπορούσε να του αρνηθεί. Πάμε Σάκη μου…. κι έκλαιγα και φώναζα, είναι κρίμα κι άδικο…

11

Και θα κλείσω με την ωραιότερη κοπή πίτας που έγινε ποτέ. Τα μέλη του κάλεσε ο Αμάραντος και αφού τους έκανε τον απολογισμό της χρονιάς, έκοψε και τη βασιλόπιτα του. Κατόπιν κάθισαν όλοι τρυούρ τρυούρ και απόλαυσαν έναν παλιό παραδοσιακό Κοζανίτικο χορό. κανένας δεν θυμάται τον τυχερό που κέρδισε το φλουρί. Ούτε ο ίδιος.

12

Αυτό ήταν το Καρπουζάκι για σήμερα. Καλά που είχα και τις βασιλόπιτες γιατί αλλιώς τίποτα δεν κινείται. Θα έπρεπε να γράφω για παράνομα παρκαρίσματα υψηλόβαθμων ανθρώπων και μετά θα μου λέγατε ότι έχω εμμονή με κάποιους. Άλλο ένα θεματάκι που το βάζω στο συρτάρι. Δεν πειράζει όμως, καλή καρδιά. Ραντεβού το άλλο Σάββατο.

Τα 7ο-1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Αλεξάνδρειας και οι σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων διοργάνωσαν με επιτυχία την ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: "Ψυχοσωματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην οικογένεια, στις σχέσεις και στην ανάγκη να ονειρευόμαστε" το απόγευμα της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας.

Κύρια ομιλήτρια της ημερίδας ήταν η Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και Δικαστηριακή Ψυχολόγος Dr. Χριστίνα Αντωνοπούλου, η οποία έχει πολυετή πείρα στις δικαστικές αίθουσες και έχει ασχοληθεί με πάρα πολλές περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένου και την εξαφάνιση του Άλεξ από τη Βέροια και την πολύκροτη περίπτωση της δολοφονίας του Νίκου Σεργιανόπουλου.

Οι διευθυντές των τριών σχολείων, κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, κ.  Διονύσης Τσιφτσόπουλος και η κ. Κυριακή Μουσαφίρη προσκάλεσαν την Dr Χριστίνα Αντωνοπούλου, την οποία υποδέχθηκαν θερμά στο δημαρχείο της πόλης.

Η κ. Αντωνοπούλου ξεκίνησε την εισήγηση της με ένα ποίημα ενώ στη συνέχεια μίλησε για την επίδραση της οικονομικής δυσχέρειας ως αποτέλεσμα της παρούσας οικονομικής κρίσης στη γονεϊκή ψυχική υγεία, στη γονεϊκή συμπεριφορά, και στην αντιλαμβανόμενη από τους γονείς συμπεριφορά των παιδιών, με κύριο γνώρισμα πως οι γονείς κατηγορούν τον ίδιο τους τον εαυτό για την οικονομική ανεπάρκεια.

Επίσης ανάφερε πως την τελευταία δεκαετία έχουν αυξηθεί κατά κόρον οι αυτοκτονίες, κυρίως στους άντρες, τα διαζύγια, ο εθισμός στο αλκοόλ και τα φθηνά ναρκωτικά ακόμη και οι καθημερινές επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία, ενώ ένα παράδοξο της κρίσης είναι η αύξηση των γεννήσεων διότι όπως τόνισε η ίδια, ο άνθρωπος έχασε την ταυτότητα του και φέρεται παράλογα ψάχνοντας σωτηρία στους εξωγενείς παράγοντες.

Συνέχισε εξηγώντας πως η οικονομική κρίση διαταράσσει όλη την ιεραρχία των αναγκών και, ως εκ τούτου, τα προβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή ζωή απειλούν τη σωματική αλλά και την ψυχική υγεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως έχουν καταργηθεί τα στερεότυπα.

Η απώλεια της εργασίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που μπορεί να δεχτεί ένας άνθρωπος όπως χαρακτήρισε η κ. Αντωνόπουλου, διότι στη συνέχεια αδυνατεί να στηρίξει τον εαυτό του και την οικογένειά του, και με αυτό τον τρόπο δημιουργούνται προστριβές στο οικογενειακό περιβάλλον, χάνουμε τον σεβασμό και τον θαυμασμό προς τα οικεία πρόσωπα μας, που μέχρι χθες είχαμε ψηλά.

Έκανε μια σύντομη αναφορά για τις κρίσεις πανικού και πως ο φόβος επηρεάζει ακόμη και τις απλές λειτουργίες του εγκεφάλου και γεμίζει με το αίσθημα του θανάτου.

Λίγο πριν το τέλος εξήγησε τον ορισμό του μετατραυματικού στρες, το οποίο βιώσαμε οι περισσότεροι που χτυπηθήκαμε από την οικονομική κρίση όπως επεσήμανε η ίδια αφού σύγκρινε την κρίση με τον πόλεμο και τα αποτελέσματα που απέφερε όλα αυτά τα χρόνια.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις από το κοινό τις οποίες απάντησε η κ. Αντωνόπουλου με πολύ αγάπη, αφού όπως είπε, ένιωσε λες και το όλο εγχείρημα ήταν ένα μεγάλο οικογενειακό τραπέζι.

Την ομιλία συντόνισε ο διευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας κ. Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Στέφανος Δριστάς, ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου της πρωτοβάθμιας  εκπαίδευσης Ημαθίας, Νίκος Αμανατίδης και η  Σχολική Σύμβουλος Π.Α. Ημαθίας, Ευθυμία Γώτη.


Η Dr Χριστίνα Αντωνοπούλου ασχολείται κυρίως με θέματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ενδοοικογενειακής βίας, θέματα βιασμού, PTSD (Μετατραυματική Διαταραχή του Στρες), ΔΕΠΥ (Διάσπαση Ελλειματικής Προσοχής, Υπερκινητικότητα), ανθρωποκτονίες, ψευδείς καταγγελίες κακοποίησης, παιδιά μάρτυρες ως Δικαστηριακή Ψυχολόγος για πάνω από 40 χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στις Η.Π.Α..

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Σπουδές:

  • ΒΑ (Bachelor of Arts) Queens College,City University of New York
    ΨυχολογίαΚοινωνιολογία
  • ΜΑ (Master of Arts) New School For Social Research
    Γνωστική Ψυχολογία
  • ΜΑ (Master of Arts) New York University
    Ψυχοκοινωνιολογία της εκπαίδευσης
  • PhD (Doctor of Philosophy) New York University
    Ψυχοκοινωνιολογία της εκπαίδευσης
  • PhD (Doctor of Philosophy) Southeastern University
    Ψυχολογία Προσωπικότητας
Εργάστηκε ως
  • Βοηθός Κοσμήτορα, Oswego College, State University of New York
  • Ψυχολόγος, Fashion Institute of Technology, State University of New York
  • Λέκτορας, Queens College, City University of New York
  • Καθηγήτρια, Deree Pierce College
  • Καθηγήτρια, Ευρωπαικό παράρτημα Πανεπιστημίου Maryland
  • Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης
  • Καθηγήτρια, Σχολές Αξιωματικών Αστυνομίας
  • Καθηγήτρια, New York College
  • Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο της θα βρείτε την ιστοσελίδα:

http://cantonop.com/

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό κάτω των ορίων, με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας πλαστικών κάδων απορριμμάτων χωρητικότητας 1100 λίτρων για τις ανάγκες του Δήμου Αλεξάνδρειας για το έτος 2020, προϋπολογισμού 208.320,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.

Αναθέτουσα αρχή: ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Είδος αναθέτουσας αρχής: Ο.Τ.Α.
Οδός: Εθνικής Αντίστασης 42
Ταχ.Κωδ.: 593 00 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Τηλ.: 2333350115
Telefax: 2333350159
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ιστοσελίδα: https://www.alexandria.gr
Κωδικός NUTS: EL521
Κωδικοί CPV: 44613800-8 (Κάδοι αποβλήτων).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν προσφορά για το σύνολο των ποσοτήτων της προμήθειας.

Κάθε προσφορά θα συνοδεύεται υποχρεωτικά από εγγύηση συμμετοχής ύψους δύο (2) επί τοις εκατό (%) της προϋπολογισθείσας δαπάνης (μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α), ήτοι 3.360,00 ευρώ. Η εγγύηση συμμετοχής πρέπει να έχει χρονική ισχύ τουλάχιστον ένα (1) μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών.

Δεν γίνονται δεκτές εναλλακτικές προσφορές ή αντιπροσφορές.

Κριτήριο ανάθεσης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά αποκλειστικά βάσει τιμής (χαμηλότερη τιμή).

Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί με ηλεκτρονικό τρόπο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του συστήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4412/2016, την 28/02/2020 ημέρα Παρασκευή. Η ημέρα έναρξης παραλαβής προσφορών είναι 07/02/2020 και η ώρα έναρξης η 15:00. Η ημέρα λήξης παραλαβής προσφορών είναι η 24/02/2020 και η ώρα λήξης η 15:00. Μετά τη λήξη της παραλαβής προσφορών θα ξεκινήσει η διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης, ενώπιον της Επιτροπής διαγωνισμού.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς απαιτείται να διαθέτουν ψηφιακή υπογραφή.

Στη μεγαλύτερη έκθεση διεθνούς εμπορίου φρούτων «FRUITLOGISTICA» παρευρέθηκε ο Τάσος Μπαρτζώκας, αποδεικνύοντας με πράξεις ότι βρίσκεται κοντά στον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ημαθίας.

Δηλώνοντας την απερίφραστη στήριξη του στην υγιή επιχειρηματικότητα και τους καλλιεργητές και εμπόρους της Ημαθίας, ο Τάσος Μπαρτζώκας δε μπορούσε, εκ του θεσμικού του ρόλου πλέον, να απουσιάζει από, την κατά κοινή ομολογία, ιδιαίτερα επιτυχημένη διοργάνωση, μέσω της οποίας προβάλλεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ημαθίας, δηλαδή τα αγροτικά προϊόντα της.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο βουλευτής βρέθηκε στα περίπτερα πολλών εκ των συμμετεχόντων Αγροτικών Συνεταιρισμών, καθώς και σε αυτό του Επιμελητηρίου Ημαθίας, διαπιστώνοντας και ο ίδιος τη δυναμική παρουσία τους.

Κατά την επαφή μαζί τους, αναδείχτηκαν ξανά τα ζητήματα που θέτουν εμπόδια στην τόνωση της παραγωγικότητας των καλλιεργητών, όπως το ζήτημα των εργατών γης, τα δασικά θέματα καθώς και η ανάγκη ανοίγματος νέων αγορών.

Πλέον των προαναφερθέντων εμποδίων, τα οποία ο Τάσος Μπαρτζώκας, με θεσμικές παρεμβάσεις έχει θίξει ήδη στην κεντρική διοίκηση, συζητήθηκε η προοπτική ενίσχυσης της προβολής των αγροτικών προϊόντων της Ημαθίας, μέσω ολοκληρωμένου σχεδίου. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Τάσος Μπαρτζώκας συμφώνησε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν προσεκτικά βήματα, τα οποία είναι έτοιμος να συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις.

Με αφορμή τη διοργάνωση «FRUITLOGISTICA» ο βουλευτής Ημαθίας, Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Το σήμα αναγνωρισιμότητας της Ημαθίας, αλλά και όλης της Ελλάδας, είναι το αγροτικό προϊόν της. Χαίρομαι ιδιαίτερα που είχα την ευκαιρία να διαπιστώσω και ο ίδιος πόσο δυναμική είναι η παρουσία της Ημαθίας στην έκθεση και πόσες ευκαιρίες νέων αγορών για τα εξαιρετικά προϊόντα μας ανοίγονται. Η δύναμη είναι πάντα στο μαζί, και εγώ δηλώνω ότι στέκομαι μαζί με τους αγρότες μας και όλους τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.»

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Ανακοινώνεται ότι ο ΕΛ.Γ.Α. απέστειλε, σήμερα, 07/02/2020, τον πίνακα µε τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από το ζημιογόνο αίτιο ΧΑΛΑΖΙ της 20/04/2019 στις καλλιέργειες παραγωγών της ∆/Τ.Κ ΛΟΥΤΡΟΥ. Τα πορίσματα αυτά είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες, δηλαδή μέχρι την 17/02/2020. Κάθε ενδιαφερόμενος παραγωγός μπορεί να πληροφορηθεί τα πορίσματα των πραγματογνωμοσυνών και όποιος διαφωνεί µε αυτά, μπορεί να υποβάλει αίτηση επανεκτίμησης μέσα στην παρακάτω προθεσμία των 10 ημερολογιακών ημερών.


Χρονικό διάστημα υποβολής ενστάσεων

Από: 07/02/2020 έως 17/2/2020

Ο Πίνακας αυτός περιέχει µόνο τα αποτελέσματα των επιτόπιων πραγματογνωμοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιμητές του ΕΛ.Γ.Α. στα
αγροτεμάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την αποζημιώσιμη παραγωγή των ζημιωθέντων αγροτεμαχίων και το ύψος της αποζημίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δημιουργεί δέσμευση στον Οργανισμό για καταβολή αποζημίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζημίωσης είναι:

  • η εμπρόθεσμη, υποβολή από τον παραγωγό Δήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην οποία θα αναφέρονται και οι ζημιωθείσες καλλιέργειες.
  • η εμπρόθεσμη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛ.Γ.Α.,

Ο
Ανταποκριτής ΕΛ.Γ.Α.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΝΤΟΥ

Κατηγορία Αγροτικά

Η βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου συναντήθηκε με τη διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Νάουσας και συζήτησαν για τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μονάδα.

Ειδικότερα συζήτησαν για τον αξονικό τομογράφο, ο οποίος παρότι έχει εγκατασταθεί ακόμη δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού, για την επαναλειτουργία της οφθαλμολογικής και της μαιευτικής κλινικής, για τις ελλείψεις στην παιδιατρική κλινική κ.α. Η βουλευτής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την εγκατάσταση του αξονικού τομογράφου και την κάλυψη των κενών θέσεων, τονίζοντας ότι ενώ είχαν προκηρυχθεί θέσεις την περασμένη Άνοιξη από την τότε πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, η διαδικασία “πάγωσε” στη συνέχεια λόγω των εκλογών και έκτοτε δεν έγινε καμία προσπάθεια για την ενεργοποίηση του διαγωνισμού. Ενημέρωσε ότι θα απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Υγείας για τις κενές θέσεις στα δυο Νοσοκομεία Βέροιας - Νάουσας και στα Κέντρα Υγείας Ημαθίας, ζητώντας την άμεση κάλυψή τους.

Μετά τη συνάντηση, η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου δήλωσε: Νοσοκομειακές κλινικές και τμήματα που κλείνουν λόγω υποστελέχωσης, αναβολή χειρουργείων, ελλείψεις φαρμάκων που ολοένα και πληθαίνουν, πάγωμα των προσλήψεων που ήταν ήδη δρομολογημένες, αυταρχικές και αδιαφανείς μετακινήσεις υγειονομικών από θέσεις ευθύνης σε άλλα νοσοκομεία της χώρας, συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους αρρυθμίας και αποδιοργάνωσης της δημόσιας υγείας.

Η κυβέρνηση της ΝΔ “ξηλώνει” όλες τις θετικές παρεμβάσεις που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, υλοποιώντας ένα σχέδιο διάλυσης και απαξίωσης, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την είσοδο των ιδιωτικών κερδοσκοπικών επιχειρήσεων στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την περίοδο 2015-2019, έκανε μια τεράστια προσπάθεια ανάταξης του δημόσιου συστήματος υγείας, παρά το αυστηρό δημοσιονομικά πλαίσιο που επέβαλαν τα μνημόνια.

Βασική μας δέσμευση παραμένει: Η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και η αντίσταση στα σχέδια μετάλλαξης της δημόσιας περίθαλψης μέσω των ΣΔΙΤ.

  • Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ανθρώπινους και υλικούς πόρους.
  • Η ενίσχυση της χρηματοδότησης.
  • Η θεσμική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ.

--

Φρόσω Καρασαρλίδου

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ημαθίας

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και παιχνιδιού έμαθαν για την ανακύκλωση οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας το πρωί της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2020.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου πραγματοποιήθηκε ομιλία για την ανακύκλωση από τον Δασολόγο Αλέξανδρο Χατζημηνιάδη, ο οποίος μίλησε για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα προς το περιβάλλον της ανακύκλωσης υλικών όπως το χαρτί, το πλαστικό και το μέταλλο.

Στη συνέχεια ο γλάρος "Ερμής" ζήτησε βοήθεια από τα παιδιά για να μαζέψουν όλα τα σκουπίδια που υπήρχαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έτσι οι μαθητές στα πλαίσια του παιχνιδιού φόρεσαν τα γάντια τους και μάζεψαν τα χαρτάκια από την αυλή του σχολείου.

Στα χαρτιά ήταν γραμμένα ανακυκλώσιμα υλικά και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, τα παιδιά, τα τοποθετούσαν στον κατάλληλο κάδο ώστε να μάθουν να ξεχωρίζουν ποιο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί στον ανάλογο κάδο.

Στο σχολικό συγκρότημα από σήμερα θα υπάρχουν προς χρήση οι κάδοι ανακύκλωσης όπου τα παιδιά και οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν για να πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά τους ενώ τους κάδους έχει αναλάβει  η ιδιωτική εταιρία ανακύκλωσης του κ. Βασίλη Κίτσα.

Στην κάμερα του Alexandriamou.gr μίλησαν για την εκδήλωση αλλά και για την ανακύκλωση ο υπεύθυνος του εγχειρήματος και μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας, κ. Μάκης Μαυρίδης και ο δασολόγος Αλέξανδρος Χατζημηνιάδης.

Με βάση την νέα εγκύκλιο που απέστειλε η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να εφαρμόσουν πρόγραμμα ανακύκλωσης και να αποκτήσουν γωνιές ανακύκλωσης.

Με βάση τα όσα προβλέπει η πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, κάθε σχολική μονάδα πρέπει να διαθέτει κάδους διαφορετικού χρωματισμού για τη συλλογή διαφορετικών υλικών σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού συγκροτήματος ως εξής:

1. Καφέ κάδος για τη συλλογή βιοαποβλήτων

2. Κίτρινος κάδος για τη συλλογή χαρτιού και έντυπου υλικού

3. Μπλε κάδος για τη συλλογή πλαστικών και μετάλλων

Τέλος, εξετάζεται η τοποθέτηση επιπλέον κάδων για τη συλλογή οικιακών μπαταριών και μικρών ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, που θα αναζητηθούν από τα αντίστοιχα συστήματα διαλογής.

Επιμέλεια άρθρου: Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Κατηγορία Εκπαίδευση

Κατά το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου πανηγύρισε o Ιερός Ναός του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως στην Βεργίνα Ημαθίας.

Την παραμονή της εορτής το εσπέρας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο. 

Ανήμερα της εορτής το πρωί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε αρχιερατική θεία λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο.

Στην αναδιάρθρωση του προγράμματος για νέες θέσεις απασχόλησης ανέργων από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες (ΕΚΟ) προχώρησε ο ΟΑΕΔ, ενημερώνοντας πώς από τις 2.000 θέσεις παραμένουν ανοιχτές για υποβολή αιτήσεων 1.250.

Όπως αναφέρει ο ΟΑΕΔ, στα 2,5 χρόνια που «τρέχει» το πρόγραμμα, καλύφθηκαν μόλις 750 θέσεις απασχόλησης.

Με την τροποποίηση που εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού, παρέχονται ισχυρότερα κίνητρα για την πρόσληψη ανέργων που ανήκουν σε ΕΚΟ (Ατόμων με Αναπηρίες (AμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο), μέσω της μεγαλύτερης επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών και την απλούστευση των προϋποθέσεων συμμετοχής. Πιο συγκεκριμένα, για την κάλυψη των 1.250 διαθέσιμων θέσεων, έγιναν οι εξής αλλαγές:

α) Αύξηση της επιχορήγησης νέας θέσης εργασίας από 70% στο 90% του συνολικού κόστους (μισθολογικού και μη μισθολογικού) και για τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας στον Ιδιωτικό Τομέα.

β) Αύξηση του μέγιστου ποσού επιχορήγησης από 700€ στα 800€ για θέση πλήρους απασχόλησης και από 350€ στα 400€ μηνιαίως για θέση μερικής απασχόλησης.

γ) Αφαίρεση της δέσμευσης απασχόλησης μετά τη λήξη της επιχορήγησης για τους μη μακροχρόνια ανέργους.

δ) Αφαίρεση της προϋπόθεσης 2μηνης εγγραφής στο μητρώο ανέργων για τους ωφελούμενους, ώστε να μπορούν να προσληφθούν όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ΕΚΟ.

ε) Δυνατότητα πρόσληψης ανέργων ΑμεΑ από Δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, επιπλέον των επιχειρήσεων των Δήμων και των Περιφερειών, και των επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Στόχος αυτών των βελτιώσεων είναι η αποτελεσματικότερη προώθηση της απασχόλησης για τους ανέργους από Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην αγορά εργασίας. Μέσω της τροποποίησης, το πρόγραμμα καθίσταται ελκυστικότερο για επιχειρήσεις και εργοδότες και πιστεύουμε πως τώρα θα έχει μεγαλύτερη απήχηση και απορροφητικότητα. Καλούμε, λοιπόν, όλες τις επιχειρήσεις και τους εργοδότες να επισκεφτούν τον ιστότοπο ή τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ και να ενημερωθούν σχετικά. Είναι αναγκαία η συμβολή τους στην εργασιακή ένταξη των ΕΚΟ, στην προστασία της κοινωνικής συνοχής και στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού».

Η τροποποίηση αφορά στο από 2017 «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση 2.000 ανέργων Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), Απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, Αποφυλακισμένων, Νεαρών Παραβατικών Ατόμων ή Νεαρών Ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και Πρόγραμμα Εργονομικής Διευθέτησης του χώρου εργασίας για Άτομα με Αναπηρίες».

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας