alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2020

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας στις 18:00 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας από τους ΤΗΛΕΜΑΧΟΥΣ Αλεξάνδρειας.
Έκπληξη επεφύλαξε το Δ.Σ. της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου στον γνωστό και καταξιωμένο παίκτη, ποδοσφαιρικό ταλέντο, σέντερ φορ του ΠΑΟΚ Γιώργο Κούτσια για τα γενέθλιά του με μια ασπρόμαυρη τούρτα με τον Δικέφαλο.

Ο Γιώργος Κούτσιας (γεννημένος στις 08/02/2004), βρίσκεται στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ από το 2012.
Την απόκτηση του είχε εισηγηθεί, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, όταν έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας.
Το στοιχείο που έκανε τον νεαρό να ξεχωρίσει ήταν η τεχνική του κατάρτιση.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως έμενε στους ξενώνες της Ακαδημίας και διακρίθηκε για το δυναμικό στυλ παιχνιδιού του.

Ο Κούτσιας αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το μίνι βιογραφικό που του έχει αφιερώσει ο ΠΑΟΚ, είναι «...δυνατό και γρήγορο παιδί με ευστροφία και αντίληψη, χαρακτηρίζεται από την πολύ καλή αίσθηση του γκολ που διαθέτει, καθώς και τα εξαιρετικά τελειώματα. Εχει υψηλή τεχνική, ηγετικά χαρακτηριστικά και είναι διεθνής. Ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών».

Ο ΠΑΟΚ ¨δένει¨ ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, με προοπτικές εξέλιξης με επαγγελματικά συμβόλαια και μέσα σε αυτούς που διαφαίνεται ότι έχουν μεγάλη
προοπτική εξέλιξης είναι και ο Γιώργος Κούτσιας.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Τη Βασιλόπιτά τους έκοψαν το απόγευμα του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 οι ΤΗΛΕΜΑΧΟΙ Αλεξάνδρειας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου παρουσία κόσμου και επισήμων.

Την εκδήλωση προλόγισε ο γυμναστής Πέτρος Πούλιος που ευχήθηκε καλή χρονιά, έκανε τον απολογισμό της περασμένης χρονιάς και περιέγραψε τους στόχους της Ακαδημίας.

Στη συνέχεια η διοίκηση της Ακαδημίας μοίρασε επαίνους στους παίκτες της περσινής Κ16 που κέρδισε το τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ημαθίας ενώ στη συνέχεια τίμησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Αλεξάνδρειας, κ. Μέκκα, για την πολυετή παρουσία του στον χώρο.

Έπειτα ακολούθησε μια τούρτα-έκπληξη για έναν παλιό παίκτη των Τηλέμαχων που τώρα έχει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Κούτσια.

Τον λόγο μετά πήρε ο Οδυσσέας Καλυβιώτης ο οποίος τόνισε τη σπουδαιότητα του αθλήματος και εξήγησε τη διαφορά μεταξύ ενός οπαδού κι ενός φιλάθλου παροτρύνοντας τα παιδιά να αγαπάνε και να σέβονται το άθλημα και να μην φανατίζονται.

Στους παίκτες της ακαδημίας μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια με τους τυχερούς να λαμβάνουν αναμνηστικά δώρα.

 

Κατηγορία Αθλητικά

Μεγάλη νίκη πέτυχε στο δημοτικό γήπεδο της Αλεξάνδρειας ο ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 απέναντι στον Άρη Παλαιοχωρίου το μεσημέρι του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 για την 22η αγωνιστική της Α ΕΠΣ Ημαθίας, παραμένοντας πρώτος με διαφορά στη βαθμολογία.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τους παίκτες να πιέζουν ψηλά τους αντιπάλους, γεγονός που απέφερε και το νικητήριο τέρμα του παιχνιδιού στο 30’ από τον Χουσεϊνόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του ΠΑΟΚ έπαιζε από το 42' με 10 παίκτες μετά την απόβολή του Μπουκλά.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Τέσσερις νέους παίκτες απέκτησε ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, οι οποίοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα ώστε να συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις της και φυσικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Α Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Οι νέοι παίκτες είναι:

Τριανταφυλλόπουλος, 19 ετών, αγωνίζεται κυρίως σαν εξτρέμ και 10άρι, προηγούμενη ομάδα η Αγία Μαρίνα.

Χειμώνας, Τερματοφύλακας , 17 ετών, τερματοφύλακας, προηγούμενη ομάδα Αγία Βαρβάρα.

Κολίτσης, αμυντικός, προηγούμενη ομάδα Μακροχώρι.

Χουσεΐν προηγούμενη ομάδα Πλατύ.

Κατηγορία Αθλητικά

Τη βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά έκοψαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας το βράδυ της Παρασκευής 7 Φεβρουαρίου 2020 σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

Την πίτα έκοψε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, Διονύσης Κούγκας, ο οποίος έδωσε το παρόν στην εκδήλωση, στη συνέχεια οι αστυνομικοί αντάλλαξαν ευχές και πέρασαν ένα όμορφο βράδυ με φαγητό και ποτό.

 

 

Κατηγορία Αστυνομικά

Τα παιδικά τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Αστέρα Αλεξάνδρειας (Κ6,Κ8,Κ10,Κ12) αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες ομάδες των Τηλέμαχων

Κατηγορία Αθλητικά

Μια σημαντική νίκη πέτυχε η Κ16 των Τηλέμαχων Αλεξάνδρειας με σκορ 2-0 απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα του Αγροτικού Αστέρα Αγίας Βαρβάρας το πρωί του Σαββάτου 8 Φεβρουαρίου 2020 στο γήπεδο Νησελίου στα πλαίσια του τοπικού πρωταθλήματος.

Κατηγορία Αθλητικά

Ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό εγχείρημα στην Αλεξάνδρεια είναι έτοιμο να σας απογειώσει γευστικά και στο νέο κατάστημα(πρώην PARADA) που ξεκινά στη συμβολή των οδών Νικ. Πλαστήρα 1 και Ελ. Βενιζέλου αφού πλέον στο τιμόνι της επιχείρησης βρίσκεται η τριάδα των Κώστα Γρηγοριάδη, Δημήτρη Καραντώνα και Διονύση Καραντώνα.
Η επιχείρηση ¨Κafeine 37¨ σε συνεργασία με την αξεπέραστη στον καφέ, JACOBS προσφέρει γεύσεις που ξεσηκώνουν τον ουρανίσκο σας και φρέσκες, πρωτοποριακές ιδέες σε ροφήματα υψηλής ποιότητας.
Το ¨Κafeine 37¨ εξειδικεύεται σε εδέσματα, μεγάλη ποικιλία μικρογευμάτων και κρύων σάντουιτς υπό τις οδηγίες του επαγγελματία Σεφ Δημήτρη Καραντώνα που ξεδιπλώνει τα μυστικά της τέχνης του σε διαφορετικές πρωτοποριακές γεύσεις κάθε φορά.

Το κατάστημα πρωτοπορεί και στην ποιότητα του νερού που βελτιώνει παράλληλα και τη γεύση του καφέ χρησιμοποιώντας φίλτρα αντίστροφης όσμωσης, ένα σύστημα που θα βρείτε ΜΟΝΟ στο ¨Κafeine 37¨.

Το cafe - breakfast shop και όχι μόνο αποτελεί ένα ¨in¨ στέκι στην πόλη της Αλεξάνδρειας, σταθερό σημείο αναφοράς, καλαίσθητη επιλογή χώρου για να απολαύσετε επιλεγμένα-ποιοτικά και νόστιμα σνακς και απολαυστικά ροφήματα καθώς και το ιδανικό μέρος για μικρές, καθημερινές συναντήσεις.
Φρέσκα αγνά υλικά σε προσιτές τιμές, νόστιμες μοντέρνες πινελιές και ποικιλία από αλμυρές γεύσεις αλλά και λαχταριστές γλυκές προτάσεις μας περιμένουν καθημερινά στο ¨Κaffeine_37¨, χειροποίητες πίτες, κρύα σάντουιτς και πολλά άλλα νόστιμα σνακς που θα λατρέψετε.

Εγγύηση ποιότητας αποτελεί και το ανθρώπινο δυναμικό της επιχείρησης αφού ο Κώστας Γρηγοριάδης πέρα από τις γενικές σπουδές του στο ΤΕΙ Μηχανολογίας, μετρά 19 χρόνια προϋπηρεσία σε μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος ως barista - bartender και έχει παρακολουθήσει μια πλειάδα σεμιναρίων όπως:
Σεμινάρια
- Barista skills foundation από τον οργανισμό SCAE(SPECIALITY COFFEE ASSOCIATION OF EUROPE)
με εισηγητή τον κύριο Χρήστο Λουκάκη(1ος παγκόσμιος πρωταθλητής LATTE ART το έτος 2011)
- JACOBS BARISTA BΑSIC
- BARMANIA το 2010 με θέμα τη κουλτούρα, την ιστορία,και την τέχνη παρασκευής ενός τέλειου Espresso το έτος 2010 με εισηγητή τον κύριο Παναγιώτη Ξυλά στο υποκατάστημα της ΚΑΦΕΑ Α.Ε
Επίσης έχει συμμετοχή το έτος 2018 και 2019 στην έκθεση HO.RE.CA ως BARISTA σε συνεργασία με την εταιρία JACOBS
και διετή απασχόληση στην εταιρία JACOBS ως BARISTA και τεχνικός εξοπλισμού καφέ κατά την διάρκεια των ετών 2017-2019

Μια γευστική δοκιμή θα σας πείσει...!!!
Στο νέο κατάστημα θα μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε το ποτό σας ή τον καφέ σας παρακολουθώντας τις αγαπημένες σας ομάδες αφού θα λειτουργούν συνδρομητικά κανάλια σε μεγάλες οθόνες. (PaokTV - Cosmote TV - OTE TV).
Κι αν φυσικά δεν έχετε όρεξη να βγείτε από το σπίτι, το ¨Κafeine 37¨ σας φέρνει στην πόρτα σας την παραγγελία σας με ένα τηλέφωνημα.

Νικ. Πλαστήρα 1 με Ελ. Βενιζέλου γωνία - Αλεξάνδρεια - τηλ.23330 27674.

Κατηγορία Επιχειρείν

Τριώδιο ονομάζεται το Λειτουργικό Βιβλίο της Εκκλησίας μας το οποίο περιλαμβάνει τους Ύμνους των Κυριακών, απο την Κυριακή του Τελώνου και του Φαρισαίου μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Τελετή της Αναστάσεως. Ονομάζεται έτσι διότι οι περισσότεροι Κανόνες του Όρθρου (πρωινή Ακολουθία) περιέχουν τρείς Ωδές ενώ συνήθως περιέχουν εννέα Ωδές - την 8η και την 9η πάντοτε, ύστερα δε διαδοχικά μία από τις πέντε πρώτες.

Τελώνου και Φαρισαίου: Το Τριώδιο τοποθετείται στα Αναλόγια των Ναών μας στον Εσπερινό του Σαββάτου της Κυριακής του Τελώνου και του Φαρισαίου αφού πρώτα ο Πρωτοψάλτης το παραλάβει απο την Εικόνα του Χριστού και το ασπασθεί.

Έτσι ανοίγει το Τριώδιο, περίοδος η οποία διαιρείται σε τρείς μικρότερες, δηλ. Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου μέχρι Κυριακή της Τυροφάγου, Καθαρά Δευτέρα μέχρι το Σάββατο Του Λαζάρου και Κυριακή των Βαίων το βράδυ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο πρίν την Ανάσταση.

Παλαιότερα στην περίοδο του τριωδίου συμπεριλαμβάνονταν και η περίοδος από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι την Κυριακή των αγίων πάντων.

Αργότερα όμως οι ιερές ακολουθίες της περιόδου αυτής περιελήφθησαν σε ιδιαίτερο λειτουργικό βιβλίο το «Πεντηκοστάριο».

Για την διαμόρφωση του Τριωδίου, όπως το έχει στη χρήση της σήμερα η εκκλησία μας, έπαιξαν ρόλο όλες οι χριστιανικές γενεές από τον 5ο μέχρι τον 15ο αιώνα μ.Χ. (Το πρώτο έντυπο του Τριωδίου εξεδόθη το 1522 μ.Χ. στην Βενετία).

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από τις ασματικές ακολουθίες των εορτών του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά (Β’ Κυριακή των Νηστειών), του Οσίου Ιωάννου της Κλίμακος (Δ’ Κυριακή των Νηστειών), κ.α.

Αποδεικνύεται επίσης από την εισαγωγή του επιτάφιου θρήνου, εγκωμίων, δηλαδή που ψάλλονται στον Επιτάφιο, και από την εισαγωγή των συναξαρίων του Νικηφόρου Καλλίστου του Ξανθόπουλου.

Στην διαμόρφωση των ασματικού κύκλου του τριωδίου συνέβαλαν επίσης και διάσημοι υμνογράφοι και μελωδοί της εκκλησίας μας, όπως ο Ρωμανός ο Μελωδός, και ο Ιωάννης Δαμασκηνός.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ

Το τριώδιο περισσότερο από όλα τα εκκλησιαστικά βιβλία που περιέχουν ιερές ακολουθίες οδηγεί τις ψυχές των πιστών τέκνων της ορθοδόξου εκκλησίας στην περισυλλογή και στην κατάνυξη.

Για τον λόγο αυτό ονομάζεται και κατανυκτικό τριώδιο. Με τον κύκλο των εορτών του τριωδίου ανανεώνονται τα βιώματα της νηστείας, της εγκράτειας, της μετάνοιας, και της χαρμολύπης.

Οι Κυριακές του Τριωδίου είναι οι εξής:

1. Τελώνου και Φαρισαίου

2. Ασώτου

3. Απόκρεω

4. Τυροφάγου

Η πρώτη εβδομάδα, που τελειώνει την Κυριακή του Ασώτου, λέγεται και Προφωνή ή Προφωνέσιμη, επειδή παλιά προφωνούσαν, δηλαδή διαλαλούσαν ότι άρχιζαν οι αποκριές.

 Η εβδομάδα αυτή λέγεται και αμόλυτη ή απόλυτη, επειδή τότε οι ψυχές των πεθαμένων βγαίνουν στον Πάνω Κόσμο.

Η δεύτερη εβδομάδα λέγεται Κρεατινή ή της Κρεοφάγου ή Ολόκριγια, επειδή έτρωγαν κρέας και δεν νηστεύουν Τετάρτη και Παρασκευή.

Η Κυριακή της εβδομάδας αυτής, η Κυριακή της Απόκρεω, ονομάστηκε έτσι γιατί ήταν η τελευταία μέρα της κρεοφαγίας (από + κρέας) όλης της περιόδου του Τριωδίου.

Η τρίτη εβδομάδα λέγεται Τυρινή ή της Τυροφάγου, επειδή έτρωγαν γαλακτοκομικά προϊόντα. Από τη Δευτέρα, μια εβδομάδα πριν την Καθαρή Δευτέρα, άρχιζε η αποχή από το κρέας και επιβαλλόταν η χρήση τυριού και γαλακτερών σαν ενδιάμεση άσκηση μεταξύ κρεοφαγίας και νηστείας.

Τελώνη και του Φαρισαίου

Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στην διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την έπαρση.

Οι Πατέρες της Εκκλησίας μας όρισαν να είναι αφιερωμένη η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου στη διδακτική αυτή παραβολή του Κυρίου για να συνειδητοποιήσουν οι πιστοί πως η υπερηφάνεια είναι η αγιάτρευτη ρίζα του κακού στον άνθρωπο, η οποία τον κρατά μακριά από την αγιαστική χάρη του Θεού και πως η ταπείνωση είναι το σωτήριο αντίδοτο της καταστροφικής πορείας, που οδηγεί τον άνθρωπο η εγωπάθεια.

ekklisiaonline.gr

«Χρυσή χρονιά» για την ΑΑΔΕ αποδείχθηκε το 2019, καθώς ποτέ στην ιστορία της δεν είχε επιτύχει ποσοστό εμπρόθεσμων πληρωμών φόρων 81,12%. Διαχρονικά, μόνο το 2013 και προ ΑΑΔΕ είχε να σημειωθεί υψηλότερο ποσοστό φορολογικής συμμόρφωσης (82,98%) ελέω όμως του ΕΕΤΗΔΕ και της αναγκαστικής συνείσπραξής του με τους λογαριασμούς ΔΕΗ).

Εν έτει 2019 όμως, επί ΕΝΦΙΑ και μετά από 3 Μνημόνια, την φορολογική συμμόρφωση στήριξαν κυρίως οι μειώσεις φόρων και οι 120 δόσεις. Αυτά ήταν το «καρότο», ενώ το «μαστίγιο» ήταν οι κατασχέσεις.

Ιδού πως:

Ελαχιστότατη σε σχέση με το παρελθόν ήταν η συνολική αύξηση ληξιπροθέσμων οφειλών στην εφορία το 2019, κατά μόλις 1,3 δισ. ευρώ σε ένα χρόνο (αντί 5-10 δισ. ετησίως ως τώρα). Η «κληρονομιά»του 2019 για το 2020 ανήλθε σε 105,618 δισ. έναντι 104,365 δισ. που ήταν το Δεκέμβριο του 2018 ευρώ η «κληρονομιά» για το 2019.

– Οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μέσα στο 2019 ανήλθαν σε 8,018 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας όμως σημαντική υποχώρηση, κατά 26,73% συγκριτικά με την αύξηση που είχαν σημειώσει το 2018 (τότε είχαν ανέλθει στα 11 δισ. ευρώ). Ειδικά στον ΕΝΦΙΑ η αύξηση των χρεών ήταν 17% μικρότερη από το 2018 -παρότι όμως η βεβαίωση φόρου μειώθηκε 22%!

Ούτε με…. 200 δόσεις!

Χάρις στις φοροελαφρύνσεις και τις ρυθμίσεις, ο αριθμός των οφειλετών το 2019, συγκρατήθηκε στα επίπεδα του 2017. Χωρίς αυτές, προφανώς θα είχε εκτιναχθεί. Όπως προκύπτει από τα απολογιστικά στοιχεία της ΑΑΔΕ, το 2019 οι οφειλέτες μειώθηκαν συνολικά στα 4.068.908 ΑΦΜ, έναντι 4.064.770 το 2019 και 4.068.857 το 2017. Σημαντική λεπτομέρεια: Σεπτέμβριο έως Νοέμβριο και μέχρι που έκλεισε η ρύθμιση των 120 δόσεων, οι οφειλέτες ανέρχονταν σε 4,2-4,3 εκατομμύρια ΑΦΜ αλλά «πρασίνισαν» μαζικά εκατοντάδες χιλιάδες ΑΦΜ, προφανώς επειδή μπήκαν τελικά στην έκτακτη ρύθμιση.

Ταυτόχρονα μειώθηκε σε κάτω από 1,8 εκατομμύρια και ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους «δύναται» να επιβληθούν κατασχέσεις. Τον Δεκέμβριο του 2019 η χρονιά έκλεισε στα 1.770.813 «κόκκινα» ΑΦΜ έναντι 1.821.736 τον Δεκέμβριο του 2018 και 1.744.115 το Δεκέμβριο 2017.

Ωστόσο από τα 105,5 δισ. μόλις τα 6,5 δισ. βρίσκονται σε κάποια ρύθμιση αυτή τη στιγμή. Τα υπόλοιπα 99 δισ. έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Επιπλέον, αυξήθηκαν κατά 83.222 οι φορολογούμενο που υπέστησαν κατάσχεση μέσα στο 2019! Από 1.168.438 ΑΦΜ στο τέλος του 2018 έφτασαν στα 1.251.660 ΑΦΜ ένα χρόνο μετά. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία όμως, αυτή ήταν και η μικρότερη αύξηση που έχει σημειωθεί στα χρόνια των Μνημονίων. Το 2018 είχε ετήσια αύξηση 118.361 ΑΦΜ και το 2017 η αύξηση ήταν 211.021!

Και με τα δεδομένα αυτά πάντως, ενώ μειώνεται ο αριθμός των κατασχέσεων που γίνονται, αυξάνεται ο αριθμός των οφειλετών που τις υφίστανται. Ενώ δηλαδή το 2016 είχε επιβληθεί κατάσχεση στο 50,92% ή 1 στους 2 οφειλέτες είχε (839.056 από τα 1.647.771 ΑΦΜ με χρέη πάνω από 500 ευρώ) , το 2017 το ποσοστό αυξήθηκε σε 60,21% και το 2018 σε 64,14%, ενώ το 2019 η χρονιά έκλεισε με ποσοστό 70,68! Δηλαδή 2 στους 3 πλέον που χρωστούν πάνω από 500 ευρώ υφίστανται κατάσχεση (1.251.660 από 1.770.813 οφειλέτες) με τάσεις να φτάσουν 3 στους 4 ή και υψηλότερα!

Εκτός από τα ποσοτικά δεδομένα, εντυπωσιακά ήταν και ορισμένα ποιοτικά δεδομένα που δείχνουν βελτίωση της φορολογικής διοίκησης: το ποσοστό υποθέσεων που εξετάζονται (αντί να καταλήγουν στον κάλαθο των απορριμμάτων) από την Επίλυση Φορολογικών Διαφορών έφτασε στο 95,7% (!)  έναντι στόχου 85%.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία εισπράξεων της ΑΑΔΕ για το 2019:

-Συνολικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο ανήλθε σε 105.617.905.966,19 ευρώ.

-Ανεπίδεκτα είσπραξης: 21.530.997.930 ευρώ

-Σε ρύθμιση: μόλις 6.493.175.651,14 ευρώ

-Υπόλοιπο 1.104.090.578 ευρώ

-Πραγματικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: 84.086.908.035,92 ευρώ

-Πλήθος οφειλετών: 4.068.908 (μείωση κατά, 4% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2019 καθώς την αντίστοιχη περίοδο το 2018 ο συνολικός αριθμός οφειλετών ανερχόταν στους 4.064.750).

Παλαιό Ληξιπρόθεσμο:

Νέο ληξιπρόθεσμο:

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές κατηγορίες:

Για το 12μηνο , το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα  8,018 εκατ. , ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 10,943 εκατ. (μείωση κατά 26,73%).

Για το μήνα αναφοράς (Δεκέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 1.065 εκατ., ενώ την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 1.254 εκ. (μείωση κατά 15%)

Το 96,7% προέρχεται από τις εξής κατηγορίες:

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών:

Για το 12μηνο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 7,497 εκ., ενώ την ίδια περίοδο το 2018 έφτασε τα 9,148 εκ. (μείωση κατά 18%)

Για το μήνα αναφοράς (Δεκέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα  1.030 εκ., ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 1.212 εκ. (μείωση κατά 15%)

Το 98,2% περίπου προέρχεται από τις κάτωθι  κατηγορίες:

Εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου:

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου για το Δεκέμβριο (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 394 εκ. (έναντι 380 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018) εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό (96%) οφείλεται στις παρακάτω κατηγορίες φόρων:

https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2020/02/foirr-151x75.png,https://www.newmoney.gr/wp-content/uploads/2020/02/foirr-350x174.png" data-wset="406,151,350" width="406" height="202">

www.newmoney.gr

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας