alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020

Με απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Μετανάστευσης και Ασύλου συστήνονται οι 28 Δομές Προσωρινής Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή ανιθαγενών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί διεθνή προστασία,

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος -ο οποίος έχει δείξει εξαιρετικά θετικά αντανακλαστικά- απέστειλε σχετική επιστολή σε όλους τους δήμους της χώρας με θέμα ¨ειδική μέριμνα για αδέσποτα ζώα¨. Στην επιστολή αναφέρει: ¨Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ανακύπτει ανάγκη λήψης μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα, καθώς επίσης και για δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν για οποιοδήποτε λόγο να τα φροντίσουν. Γνωρίζοντας, την ευαισθησία σας και το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που σας διακατέχει και αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή σας στη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα, παρακαλώ όπως μεριμνήσετε σχετικά¨.

Τα αδέσποτα ζώα μέσα στην πανδημία του κορονοϊού λιμοκτονούν και κινδυνεύουν να πεθάνουν κυριολεκτικά από την πείνα και αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα.

Σε μια κρίση τα πρώτα θύματα είναι πάντα οι αδύναμοι κρίκοι της αλυσίδας. Στην περίπτωση του covid-19 τα αδέσποτα ζώα κινδυνεύουν να πεθάνουν από την πείνα
και έχουν ανάγκη από την ανθρωπιά μας.

Προλαβαίνοντας τις σκέψεις σας ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η διεθνής επιστημονική κοινότητα διαψεύδει σε όλους τους τόνους ότι από τον νέο ιό μπορούν να νοσήσουν τα ζώα συντροφιάς αφού επισημαίνει ότι ουδεμία τέτοια ένδειξη υπάρχει.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας δεν ξέχασε να φροντίσει τα ζώα συντροφιάς στα υπάρχοντα μέτρα αφού διατήρησε ανοιχτά τα pet shops όπως επίσης επιτρέπει τη βόλτα με κατοικίδιο ζώο ακόμη και σε απαγόρευση κυκλοφορίας όπως αυτή κυριαρχεί στις μέρες μας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Φωτεινά παραδείγματα ο Δήμος Τρικαίων, ο Δήμος Ηρακλείου, ο Δήμος Χίου, ο Δήμος Νάουσας και άλλοι Δήμοι που εκπόνησαν δράσεις και δεν ξέχασαν αυτά τα πλάσματα με καμπάνιες όπως αυτή ¨Δήμος Τρικαίων: MEINETE ΣΠΙΤΙ, Θα τα φροντίσουμε εμείς...Ο Δήμος μεριμνά για τα αδέσποτα με ταϊστρες και θα φροντίζει τα δεσποζόμενα σε περίπτωση νοσηλείας του ιδιοκτήτη τους.¨

Οι Δήμοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Τι μπορούν να κάνουν; Nα δώσουν τσουβάλια τροφής στα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές προκειμένου να σιτίσουν τα αδέσποτα. Η μοίρα αυτών των ζώων καθορίζεται από τις παρεμβάσεις του δήμου σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία της περιοχής, ας μην το ξεχνάμε, ας συνεργαστούν και οι δύο προς αυτή την κατεύθυνση...

Ενεργοί και φιλόζωοι πολίτες καθώς και φιλοζωικά σωματεία που λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (μάσκα, γάντια, αντισηπτικό) μπορούν να σιτίζουν τα ζώα ή ακόμη και με εντολή του δήμου να σιτίζονται από τους δημοτικούς υπαλλήλους...κανείς δεν πρέπει να αγνοεί τις ανάγκες που έχουν και αυτά τα πλάσματα σε αυτή τη συγκυρία.

Ας βάλουμε λοιπόν ένα μπολ με νερό και φαγητό έξω από την πόρτα μας ή σε σημεία που γνωρίζουμε ότι αναζητούν φαγητό αδέσποτα ζώα και να μην αδιαφορούμε για καμία ζωή,
ανθρώπινη και μη, δείχνοντας τον Πολιτισμό μας σε δύσκολες στιγμές για την Παγκόσμια Κοινότητα.

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα παραμένει ένας άλυτος γρίφος...όχι όμως με υπαιτιότητα των ζώων αλλά λόγω κακοδιαχείρισης των υπευθύνων, αυτό όμως δεν θα το αναλύσουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή...γιατί τώρα προέχει η ζωή, είτε αυτή έχει δύο πόδια, είτε τέσσερα...είναι θέμα ευαισθησίας και κοινωνικής ευθύνης όλων μας.

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Στους 22 έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης (25/3) ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. 78 είναι τα νέα κρούσματα, συνολικά 821. 134 συμπολίτες μας συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ 53 είναι διασωληνωμένοι.

Ο κ. Τσιόδρας συμπλήρωσε ότι μέση ηλικία των θυμάτων ήταν τα 74 έτη και 21 από τους 22 νεκρούς παρουσίαζαν υποκείμενα νοσήματα. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι 36 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει άνω των 10.000 τεστ.

Την ίδια ώρα, σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται 134 ασθενείς, οι 53 εξ αυτών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένοι, ενώ εξιτήριο έχουν λάβει 36 άτομα.

«Η επιδημία συνεχίζεται χωρίς μεγάλη εκθετική αύξηση», σημείωσe ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας. «Ο ιός δεν σέβεται καμία ηλικία», προειδοποίησε.

Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που καποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτησή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.

Στο μεταξύ, σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κατηγορία Υγεία
Με τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού φαίνεται ότι συμμορφώνονται οι πολίτες της Αλεξάνδρειας , καθώς στο κέντρο της πόλης κινούνται ελάχιστοι άνθρωποι.
 
Ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας απήθυνε μήνυμα προς τους Ελληνες πολίτες για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε η κορυφαία στιγμή για τον νεότερο Ελληνισμό, αλλά και ένα παγκόσμιας εμβέλειας ιστορικό γεγονός του 19ου αιώνα. Πρόκειται για μια επανάσταση λαϊκή, δημοκρατική, εμπνευσμένη από τη Γαλλική Επανάσταση και τα κηρύγματα του Διαφωτισμού, ανατρέποντας τους σχεδιασμούς και τις βεβαιότητες των ευρωπαϊκών απολυταρχιών και της Ιεράς Συμμαχίας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες, απανταχού της Γης!

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας