alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020

Ζητείται προσωπικό στην επιχείρηση ΟΠΑΠ Play στην οδό Δ. Βετσοπούλου 15 στην Αλεξάνδρεια.

τηλ. επικοινωνίας: 23330 26282

Η υποβολή βιογραφικού σημειώματος κρίνεται απαραίτητη.

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας

Φωτιά ξέσπασε σε υπόστεγο στην Αλεξάνδρεια και συγκεκριμένα στην οδό Ταγμ. Γεωργούλη

Κατηγορία Αστυνομικά

Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσει και φέτος το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Το Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2020 του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε 70.000 παιδιά και θα υλοποιηθεί από την 15 Ιουνίου 2019 έως την:

α) 3 Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και

β) 10 Σεπτεμβρίου 2019 για τα παιδιά με αναπηρία

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται από πιστοποιημένους χρήστες, αποκλειστικά μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Διαδικτυακής Πύλης του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr). Οι ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων θα οριστούν στην σχετική δημόσια πρόσκληση.

Όσοι χρήστες δεν έχουν ήδη πιστοποιηθεί για την πρόσβασή τους στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, οφείλουν να προσέλθουν εγκαίρως στις Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ στις οποίες ανήκουν για την έκδοση κωδικών πρόσβασης.

Δεν απαιτείται η προσέλευση στις Υπηρεσίες για όσους είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του Οργανισμού και παράλληλα διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης για το TAXISnet, καθώς με την εισαγωγή στο σύστημα των κωδικών αυτών μπορούν να πιστοποιηθούν αυτόματα και ως χρήστες του ΟΑΕΔ

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες με πραγματικό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2018 μέχρι 28.000 €, οι οποίοι/ες το έτος 2019 :

• είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΕΦΚΑ ή

• έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

• έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον δύο μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

• συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) καθώς και

• εγγεγραμμένοι άνεργοι με συνεχόμενη ανεργία τεσσάρων τουλάχιστον μηνών κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Οι δικαιούχοι που επιλέγονται, επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελουμένων παιδιών τους σε Παιδική Κατασκήνωση του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Ωφελούμενοι

Ως «Ωφελούμενοι» του προγράμματος ορίζονται τα ανήλικα τέκνα που γεννήθηκαν από 01.01.2004 έως 14.06.2014.
Ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών των δικαιούχων για το έτος 2020 ανέρχεται σε 70.000 περίπου.

Μόρια

Τα μόρια ανά κριτήριο ορίζονται ως εξής:
Για το α' κριτήριο:
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους έως 7.000,00€: 100 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
7.000,01€ έως 10.000,00€: 90 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
10.000,01€ έως 12.000,00€: 80 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
12.000,01€ έως 14.000,00€: 70 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
14.000,01€ έως 16.000,00€: 60 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
16.000,01€ έως 18.000,00€: 50 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
18.000,01€ έως 20.000,00€: 40 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
20.000,01€ έως 22.000,00€: 30 μόρια,
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από
22.000,01€ έως 24.000,00€:20 μόρια.
• για δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα ύψους από 24.000,01€ έως 28.000,00€:10 μόρια. Για το β' κριτήριο:
Από 25 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο.
Για το γ' κριτήριο:
Από 1 μόριο για κάθε μήνα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, με ανώτατο όριο τα 36 μόρια.

Κατηγορία Γενικά

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας   ανακοινώνει ότι στις 04/03/2020 ημέρα Τετάρτη   και ώρα : από 09:00 π.μ εως και 14:00 μ.μ , θα   γίνει διακοπή νερού μόνο στην περιοχή «Γεράκη» της Δ.Κ Μελίκης λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας .

Tο ποσό των 291.272 ευρώ  που αφορά στην εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα "ALEX SUN I "και "ALEX SUN II"  για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018, εισέρρευσε, την Παρασκευή 28/02/2020, στα ταμεία του Δήμου Η.Π. Νάουσας, ύστερα από τις επισταμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και της συνεχούς επικοινωνίας με την εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος", κινεζικών συμφερόντων.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατόπιν των προαναφερόμενων προσπαθειών, για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πάρκων, ο Δήμος Νάουσας έχει σε γνώση και κατοχή όλα τα οικονομικά στοιχεία  της ηλεκτροπαραγωγής (τα τιμολόγια από τον ΛΑΓΗΕ).

Ως εκ τούτου γίνεται αντιληπτό ότι από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα η νέα διοίκηση του Δήμου, μέσω της Αντιδημαρχίας των Οικονομικών, έχει καταφέρει να εισπράξει από την εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος'' τα ακόλουθα ποσά: 338.831 ευρώ που αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής, 170.004 ευρώ που αφορούν μισθώσεις γης και 291.272 ευρώ που επίσης αφορούν στο 3% της ηλεκτροπαραγωγής. Συνολικά δηλαδή έχει εισπραχθεί το ποσό των 800.107 ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι έπειτα από την διευθέτηση εκ μέρους του Δήμου όλων των διαδικαστικών κωλυμάτων,  η εταιρεία "Ηλιακά Πάρκα Βορείου Ελλάδος" προχωρά ταυτόχρονα στην άμεση τοποθέτηση ηλιακών συστημάτων σε σχολεία στην Τοπική Κοινότητα Μαρίνας και Χαρίεσσας, δεδομένου ότι έχουν διεκπεραιωθεί όλες οι απαιτούμενες εκ του νόμου πολεοδομικές πιστοποιήσεις. 

Με αφορμή την πρόσφατη εξόφληση του 3% της ηλεκτροπαραγωγής από τα φωτοβολταϊκά πάρκα για τα έτη χρήσης 2013 έως και 2018,  ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας επισημαίνει: 

"Ο Δήμος της Η.Π. Νάουσας αποπνέει πλέον σιγουριά και υπευθυνότητα απέναντι στους επενδυτές,  που δραστηριοποιούνται και θέλουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτόν. Συνεχίζουμε με αμείωτο ενδιαφέρον την καθημερινή μας προσπάθεια, ώστε προς όφελος των δημοτών μας, να καταφέρουμε αφενός να διευθετήσουμε σημαντικά ζητήματα που ''λίμναζαν'' επί χρόνια και αφετέρου επικεντρώνουμε όλες τις δυνάμεις μας για να θέσουμε τον Δήμο μας σε αναπτυξιακή τροχιά''. 

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ενιαία ενίσχυση του ΟΠΕΚΕΠΕ - Τι ισχύει για την κάρτα αγρότη.

Σημαντική ανάσα ρευστότητας αναμένεται να λάβουν οι αγρότες απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά το άνοιγμα της σχετικής εφαρμογής για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους (ΟΣΔΕ 2020). Τι ισχύει με την κάρτα αγρότη.

Στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να υπάρξει παράλληλα μια πρόσθετη ανάσα σε όσους από τους παραγωγούς υπέστησαν καταστροφές και έχουν ανάγκη από άμεση χρηματοδότηση.

Αυτό συμβαίνει διότι, με βάση τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσοι αγρότες το επιθυμούν, μπορούν να απευθυνθούν στην τράπεζα από την οποία λαμβάνουν την επιδότηση και να ζητήσουν την έκδοση κάρτας αγρότη, η οποία εκδίδεται μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Με τη χρήση της κάρτας και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αγρότες μπορούν να παραλάβουν άμεσα το 80% της δικαιούμενης επιδότησης, προκειμένου να καλύψουν ορισμένες από τις ανάγκες που υπάρχουν, λόγω της γενικευμένης καταστροφής στην ελαιοπαραγωγή.

Εφόσον βέβαια συμβεί αυτό, κατά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες καταβολής των επιδοτήσεων, οι αγρότες που προχωρήσαν στη σχετική συνεργασία με την τράπεζα δεν θα λάβουν το ποσό που τους έχει ήδη εκχωρηθεί.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν είναι τωρινή, ωστόσο εκτιμάται ότι τη φετινή χρονιά θα έχει πολύ μεγαλύτερη απήχηση λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων αναμένεται να παραμείνει ανοιχτό έως και τις 15 Μαΐου, εφόσον δεν υπάρξει κάποια νέα ανακοίνωση για παράταση της διαδικασίας.

Τι είναι η κάρτα αγρότη

Συγκεκριμένα βασικά χαρακτηριστικά έχει η Κάρτα Αγρότη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το ίδιο το Υπουργείο, τα βασικά χαρακτηριστικά της κάρτας είναι:

Θα έχει λειτουργικότητα χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας Πανελλαδικής ισχύος.

Η κάρτα αυτή θα διατίθεται στους αγρότες (γεωργούς και κτηνοτρόφους) – δικαιούχους Βασικής Ενίσχυσης, εφόσον το επιθυμούν, μόνο με την αίτηση του ενδιαφερομένου προς τη συνεργαζόμενη τράπεζα, στην οποία και θα δηλώνεται ο τηρούμενος στην τράπεζα αυτή καταθετικός λογαριασμός στον οποίον και θα πιστωθεί η Βασική Ενίσχυση.

Με «εγγύηση» της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θεμελιώνεται με την υποβολή της σχετικής δήλωσης δικαιωμάτων (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης) μέχρι τέλος Ιουνίου κάθε έτους, ο αγρότης – κάτοχος και χρήστης της «Κάρτας του Αγρότη» θα μπορεί, πριν ακόμα εισπράξει την Βασική Ενίσχυση:

α) Να κάνει αγορές από επιχειρήσεις στις οποίες γίνονται αποδεκτές κάρτες πληρωμών με το σήμα VisaInternational ή MasterCardWorldwide μέσω POS και οι οποίες εντάσσονται στις κατηγορίες επιχειρήσεων που εμπορεύονται προϊόντα που σχετίζονται με την κάλυψη των γεωργικών αναγκών των παραγωγών (αγροεφόδια αναλώσιμα, όπως σπόροι, φάρμακα, λιπάσματα, ζωοτροφές, κτηνιατρικά φάρμακα, πρόσθετα ζωοτροφών, καύσιμα κίνησης ελκυστήρων, αγροτικό ρεύμα, ανταλλακτικά – συνεργείο αγροτικών μηχανημάτων).

β) Να εξοφλεί οφειλές του σε πιστοποιημένους φορείς υποβολής δήλωσης ενιαίας ενίσχυσης.

γ) Να εξοφλεί τρέχουσες οφειλές του έναντι ΕΛΓΑ, ΟΓΑ και Δημοσίου, δαπάνες έκδοσης και χρήσης εργοσήμου, καθώς και το κόστος αίτησης αγροτικών ενισχύσεων.

δ) να κάνει ανάληψη μετρητών μέχρι ποσοστού 10% του πιστωτικού ορίου του συνδεδεμένου με την κάρτα λογαριασμού, κατά τη διάρκεια ισχύος του εκάστοτε χορηγηθέντος πιστωτικού ορίου.

Το πιστωτικό όριο κάθε αγρότη θα ανέρχεται σε ποσοστό 80% επί της Βασικής Ενίσχυσης που δικαιούται την συγκεκριμένη χρονιά, θα αφορά μόνο στην προεξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και δεν θα μπορούν να ενσωματωθούν σε αυτό το προϊόν οι οποιεσδήποτε άλλες οφειλές του αγρότη προς την Τράπεζα.

Η διάρκεια του πιστωτικού ορίου θα λήγει με την πίστωση της Βασικής Ενίσχυσης η οποία και θα εξοφλεί τη χρηματοδότηση. Μετά την εξόφληση της εκάστοτε χρηματοδότησης δίνεται η δυνατότητα χορήγησης νέου πιστωτικού ορίου για τη Βασική Ενίσχυση του επόμενου έτους από την ίδια ή άλλη τράπεζα επιλογής του αγρότη – δικαιούχου.

Κατηγορία Αγροτικά

Με Κοινοβουλευτική Ερώτηση θίγει ο Τάσος Μπαρτζώκας το ζήτημα της διασφάλισης της συνέχισης του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής & Επαγγελματικής ζωής», σύμφωνα με το οποίο χιλιάδες παιδιά εξασφαλίζουν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς, διευκολύνοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση, ιδίως των μητέρων, στην αγορά εργασίας.

Ως γνωστόν, δεν προβλέπεται χρηματοδότηση του εν λόγω προγράμματοςγια το σχολικό έτος 2021-2020 από ευρωπαϊκούς πόρους, με αποτέλεσμα η ομαλή συνέχιση του να επαφίεται αποκλειστικά στην εξεύρεσηκονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σταθερή εξαγγελία της Κυβέρνησης συνιστά η πρόθεση να «μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού», ενώ σύμφωνα με όσα ήδη κυκλοφορούν στον Τύπο, στο «τραπέζι» έχουν ήδη κατατεθεί πολλές προτάσεις, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι. Γεγονός πάντως είναι ότι μέχρις στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

Ωστόσο, οι ωφελούμενοι γονείς, παιδιά αλλά και ιδιοκτήτες ιδιωτικών παιδικών σταθμών έχουν ήδη εκφράσει την αγωνία τους στο βουλευτή Ημαθίας, καθώς στέκονται προς στιγμήν μετέωροι, σχετικά με τη μελλοντική ένταξη των παιδιών στην προσχολική εκπαίδευση. Ακριβώς αυτή την αγωνία εκφράζει και ο Τάσος Μπαρτζώκας προς την πολιτική ηγεσία, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί, ώστε να εξασφαλιστεί όχι μόνο η συνέχιση του προγράμματος αλλά και η μηδενική επιβάρυνση των ωφελούμενων, αναφορικά με την καταβολή τροφείων.

Σύμφωνα με δήλωση του Τάσου Μπαρτζώκα «το πρόγραμμα Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής συμφιλιώνει τους πολύπλευρους ρόλους της σύγχρονης γυναίκας και είναι ευεργετικό για όλους τους εμπλεκόμενους: παιδιά, οικογένειες, τοπικούς επιχειρηματίες. Είναι χρέος της Πολιτείας, όχι μόνο να το στηρίξει αλλά και να το εμπλουτίσει

Αναλυτικά το κείμενο της κοινοβουλευτικής ερώτησης όπως υπεβλήθη στους συναρμόδιους Υπουργούς

ΕΡΩΤΗΣΗ

28 Φεβρουαρίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Εργασίας κ. Ιωάννη Βρούτση

           Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

         Την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως

         Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκο

Θέμα: Αγωνία για την απρόσκοπτη συνέχεια του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς σταθμούς της χώρας

Αξιότιμοι κ.κ Υπουργοί

Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας συνιστά βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και ήδη, έχουν ληφθεί πλείστα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση.

Ως γνωστόν, το πρόγραμμα «Εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής», συγχρηματοδοτούμενο, τόσο από ευρωπαϊκούς όσο και από εθνικούς πόρους, αποτελεί κομβικό στοιχείο προς την κατεύθυνση της στήριξης της ελληνικής οικογένειας, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση, ιδίως της γυναίκας στην εργασία, διότι της επιτρέπει να συνδυάζει αρμονικά τις πολύπλευρες ιδιότητες της.

Η επιτυχία του εν λόγω προγράμματος είναι αναμφισβήτητη, γεγονός που αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό των αιτήσεων των ωφελούμενων, και πιστοποιεί όχι μόνο τη χρησιμότητα του αλλά κυρίως, υποδεικνύει και τα υψηλά κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του.

Υπό το πρίσμα της λήξης της χρηματοδότησης μέρους του προγράμματος μέσω του ΕΣΠΑ, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί για το έτος 2021-2022, αλλά και υπό την αδήριτη ανάγκη απρόσκοπτης συνέχισης του, γίνεται κατανοητή η αγωνία που εκφράζουν οι ωφελούμενοι αλλά και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού, οι οποίοι έχουν σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση του.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

  • Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού;
  • Με δεδομένο ότι οι ωφελούμενοι ανήκουν κατά κανόνα σε χαμηλές εισοδηματικές κατηγορίες, πως θα διασφαλιστεί η μηδενική ή η όσο το δυνατόν χαμηλότερη επιβάρυνση τους, αναφορικά με την καταβολή τροφείων;

Τραγική είναι η κατάσταση στην Αλεξάνδρεια με τα σκουπίδια να έχουν συσσωρευτεί και τους κάδους να ξεχειλίζουν, αναγκάζοντας τους κατοίκους να αφήνουν τις σακούλες έξω από αυτούς με τις γνωστές συνέπειες.

Συγκεκριμένα το πρόβλημα αποτελεί καθημερινότητα στην περιοχή γύρω από το 1ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αλεξάνδρειας.

Το Alexandriamou.gr δέχτηκε πολλά παράπονα και καταγγελίες για την εν λόγω περιοχή σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα απορριμματοφόρα έχουν να περάσουν πολλές μέρες(και συγκεκριμένα από την Τσικνοπέμπτη), με αποτέλεσμα οι κάδοι να γίνονται εστίες έντονης δυσοσμίας και πηγή κίνδυνων για τη δημόσια υγεία των πολιτών.

Δείτε τις εικόνες αναγνωστών που δέχτηκε το alexandriamou.gr και οι οποίες δεν ¨κολακεύουν¨ καθόλου την εικόνα της πόλης και τους υπεύθυνους για την καθαριότητα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, οι οποίοι πρέπει να αναζητήσουν άμεσα λύση τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά του δήμου.

 

 

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας σας ενημερώνει οτι εκδόθηκε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ που ισχύει από σήμερα Τρίτη 03-03-2020 έως την Πέμπτη 05-03-2020 με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πιθανές χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ έχει ως εξής:

"Μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Τρίτη (03-03-2020) και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, καθώς και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.


Πιο αναλυτικά:
Α. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ (03-03-2020)
Από αργά το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και τη νύχτα
στη δυτική Στερεά, το νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (04-03-2020)
α) Στη δυτική Ελλάδα τις πρωινές ώρες.
β) Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από τις
μεσημβρινές ώρες. Σταδιακή εξασθένηση από αργά το απόγευμα και από
τα δυτικά.
γ) Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από αργά το απόγευμα και στα
Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.

3. ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (05-03-2020)
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με βαθμιαία
εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Β. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν σήμερα
Τρίτη (03-03-2020) στα πελάγη. Την Τετάρτη (04-03-2020) στο Αιγαίο
θα φθάσουν τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν."

Οι πολίτες παρακαλούνται όπως ακολουθούν τις οδηγίες προστασίας που έχουν εκδοθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) και έχουν ως εξής:

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ

Αν κατοικείτε σε περιοχή που κατά το παρελθόν είχε προβλήματα με πλημμύρες

Σε περίπτωση που ενημερωθείτε για την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης στην περιοχή σας:

  • Βεβαιωθείτε ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι σας δεν είναι φραγμένα και οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας και αποφύγετε την εργασία και την παραμονή σε υπόγειους χώρους.

 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

Αν είστε μέσα σε κτίριο

  • Εγκαταλείψτε υπόγειους χώρους και μετακινηθείτε σε ασφαλές υψηλό σημείο.

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

  • Μην διασχίσετε χείμαρρο πεζή ή με αυτοκίνητο.
  • Μείνετε μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια.
  • Εγκαταλείψτε το αυτοκίνητό σας αν έχει ακινητοποιηθεί καθώς ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.
  • Μην πλησιάζετε σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΗΜΜΥΡΑ

Αν βρίσκεστε σε ανοικτό χώρο

  • Μείνετε μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να ξαναπλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες.
     -  η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά γνώριμων περιοχών και τα νερά να έχουν παρασύρει μέρη του δρόμου, των πεζοδρομίων κλπ.
     -  εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα, περιοχές με επικίνδυνη κλίση, λασποροές κλπ.
     -  τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα αν έχουν παρασύρει μαζί τους απορρίμματα, αντικείμενα και νεκρά ζώα.
  • Προσέξτε να μην εμποδίζετε τα συνεργεία διάσωσης.
  • Μην πλησιάζετε σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων.
  • Ελέγξτε αν το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας κινδυνεύει από πτώση βράχων.

Αν πρέπει οπωσδήποτε να βαδίσετε ή να οδηγήσετε σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει

  • Προσπαθήστε να βρείτε σταθερό έδαφος.
  • Αποφύγετε νερά που ρέουν.
  • Αν βρεθείτε μπροστά σε δρόμο που έχει πλημμυρίσει σταματήστε και αλλάξτε κατεύθυνση.
  • Αποφύγετε τα λιμνάζοντα νερά. Ενδέχεται να αποτελέσουν καλούς αγωγούς ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κρύβουν υπόγεια καλώδια ή διαρροές από εγκαταστάσεις.
  • Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Πριν αρχίσετε τις διαδικασίες αποκατάστασης

  • Θυμηθείτε ότι οι κίνδυνοι από την πλημμύρα δεν υποχωρούν αμέσως μετά την απόσυρση των υδάτων.
  • Βεβαιωθείτε από τις Αρχές ότι η περιοχή που βρίσκεται το σπίτι ή ο χώρος εργασίας σας είναι πλέον ασφαλής και κατόπιν επιστρέψτε σε αυτήν ειδικά αν έχει προηγηθεί εκκένωση.
  • Κλείστε την τροφοδοσία του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμα και αν στην περιοχή σας έχει διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.
  • Κλείστε την παροχή νερού, για το ενδεχόμενο βλάβης στο δίκτυο ύδρευσης.

Για να εξετάσετε ένα κτίριο που έχει πλημμυρίσει

  • Φορέστε κλειστά παπούτσια ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς από αντικείμενα ή ανωμαλίες στο έδαφος που κρύβουν τα νερά.
  • Εξετάστε τους τοίχους, τις πόρτες, τις σκάλες και τα παράθυρα.
  • Εξετάστε τα δίκτυα του ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και αποχέτευσης. 
Κατηγορία Γενικά

Τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Σχολείου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αλεξάνδρειας θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τον κόσμο που ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στο κάλεσμα με την παροχή επίπλων για την λειτουργία και εξυπηρέτηση του σχολείου μας.

Ενημερώνουμε ότι πλέον τα είδη που χρειαζόμαστε είναι αποκλειστικά και μόνο τα εξής :

  • Ηλεκτρονικοί υπολογιστές (μονάδες, οθόνες, εκτυπωτές, ηχεία, ποντίκια, ακουστικά).
  • Αργαλειό για το εργαστήριο της κλωστοϋφαντουργίας, το οποίο λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια με δανεικό αργαλειό.
  • Υλικά θερμοκηπίου (γλάστρες μικρές ή μεγάλες, λουλούδια διαφόρων ειδών ακόμα και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, χώμα, λίπασμα, κλπ).
Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας