alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης μας βρίσκεται προ των πυλών! Με ιδιαίτερη περηφάνια ο ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ανακοινώνει τη διοργάνωση καλοκαιρινού μπασκετικού καμπ έπειτα από συμφωνία του συλλόγου μας με έναν από τους θρύλους του αθλήματος, τον Νίκο Οικονόμου!

Κατηγορία Αθλητικά

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ημεδαπού , ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα την 16-6-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απάτη, διακίνηση ναρκωτικών και αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον :

ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννηθέντα την 8-2-1973 στα Λιόσια Αττικής.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ και πρώην υπουργός κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Ιουνίου το υποκατάστημα του Οργανισμού στη Βέροια και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Κώστα Καλαϊτζίδη για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες της Ημαθίας ως προς την κάλυψη των αποζημιώσεων.

 

Ο κ. Λυκουρέντζος κατά την παραμονή του στη Βέροια επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική κονσερβοποιία ΑΛΜΜΕ στην Κουλούρα Ημαθίας και στη συνέχεια είχε διαδοχικές συναντήσεις
με τους προέδρους των Αγροτικών Συνεταιρισμών Κουλούρας, Βέροιας, Μέσης, Μελίκης και Αλιάκμονα.

 

Μετέπειτα ο Πρόεδρος του ασφαλιστικού Οργανισμού των αγροτών επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Αλεξάνδρειας όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Γκυρίνη παρουσία μελών της Δημοτικής αρχής.

 

Επίκεντρο της συζήτησης οι αποζημιώσεις των αγροτών,  η αντιχαλαζική προστασία καθώς και η παράταση των εισφορών των αγροτών που ήδη ισχύει.
- Η τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, επιθυμία η ένταξη της ζημιάς κατά τη διάρκεια της γονιμοποίησης και της καρπόδεσης
- Άμεση καταγραφή των ζημιών και καταβολή των χρημάτων ώστε να μπορέσει να ξανακαλλιεργήσει ο αγρότης.
- Συμψηφισμός δικαιωμάτων πληρωμής επί των οφειλών των αγροτών
- Εισφορά ανάλογη του μεγέθους των καλλιεργειών

 

Ο κ. Λυκουρέντζος βεβαίωσε ότι ως προς τα οικονομικά καταβάλλετε η μέγιστη δυνατή προσπάθεια τονίζοντας ότι ο ΕΛΓΑ αντιμετωπίζει προβλήματα με τα οικονομικά του αφού δεν υπάρχει στον Οργανισμό ταμειακή ρευστότητα και κάλεσε σε συστράτευση όλους τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και τους βουλευτές ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις για την Ημαθία, τη δεύτερη πατρίδα του όπως τόνισε λόγω της καταγωγής της συζύγου του.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξάνδρειας και του Προέδρου του ΕΛΓΑ:

 

 

 

Ακολούθησε συνάντηση με τον Αγροτικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας, μέλη του οποίου του εξέθεσαν τα προβλήματα επιζητώντας άμεσα λύσεις.

 

Στις 7μ.μ., ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ θα έχει ευρεία σύσκεψη στο ξενοδοχείο "Αιγές Μέλαθρον" στη Βέροια.

 

- Ο κ. Λυκουρέντζος, που μεταξύ άλλων είχε διατελέσει στο παρελθόν υπ. Υγείας, είχε εκλεγεί για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. στις εκλογές του 2004 και επανεξελέγη το 2007 και το 2009 και το 2012. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας από το 1994, διετέλεσε ακόμα αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. την περίοδο 1997- 2000, επί Κώστα Καραμανλή και γραμματέας του κόμματος. Εχει διατελέσει δύο φορές μέλος στις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Την πρώτη από την θέση του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της περιόδου 2007-2009 και την δεύτερη από την θέση του Υπουργού Υγείας το 2012- 2013.-

 

 

 

 

Κατηγορία Αγροτικά

Προκήρυξη μίας (1) θέσης εργασίας Εργοθεραπευτή μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου. στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ ¨Τα Παιδιά της Άνοιξης¨

Κατηγορία Θέσεις Εργασίας

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ξεκινάει τη λειτουργία του το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Σε 1.162.955 άτομα ανήλθε το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, τον Μάιο του 2020.

 

Τον περασμένο Απρίλιο ο αριθμός ήταν 1.185.013 (ποσοστιαία μεταβολή -1,86%), ενώ τον Μάιο του 2019 οι άνεργοι ήταν 929.396 (ποσοστιαία μεταβολή +25,13%),

σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εγγεγραμμένης ανεργίας του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για τον Μάιο του 2020.

Ειδικότερα, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων, με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία), τον Μάιο του 2020, ανήλθε σε 1.103.701 άτομα.

Από αυτά, 536.939 (ποσοστό 48,65%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 566.762

(ποσοστό 51,35%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανήλθαν σε 410.561 (ποσοστό 37,20%)

και οι γυναίκες ανήλθαν σε 693.140 (ποσοστό 62,80%).

Το σύνολο των εγγεγραμμένων λοιπών (μη αναζητούντων εργασία), τον Μάιο 2020, ανήλθε σε 59.254 άτομα. Οι άνδρες ανήλθαν σε 19.368 (ποσοστό 32,69%)

και οι γυναίκες σε 39.886 (ποσοστό 67,31%).

 


178.799 οι επιδοτούμενοι άνεργοι

 

Το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, τον Μάιο του 2020, (αφορά τον αριθμό των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του αντίστοιχου μήνα), ανήλθε σε 178.799 άτομα,

από τα οποία οι 134.813 (ποσοστό 75,40%) είναι κοινοί και λοιπές κατηγορίες επιδοτουμένων και οι 43.986 (ποσοστό 24,60%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων.

Οι άνδρες ανήλθαν σε 82.903 (ποσοστό 46,37%) και οι γυναίκες σε 95.896 (ποσοστό 53,63%).

Από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, 122.771 (ποσοστό 68,66%) είναι κοινοί, 3.551 (ποσοστό 1,99%) είναι οικοδόμοι, 43.986 (ποσοστό 24,60%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων,

7.598 (ποσοστό 4,25%) είναι εποχικοί λοιποί (αγροτικά), 331 (ποσοστό 0,19%) είναι εκπαιδευτικοί και 562 (ποσοστό 0,31%) είναι λοιποί.

Κατηγορία Οικονομία

Φορολογικά κίνητρα δίνει το υπουργείο Οικονομικών στις επιχειρήσεις για να εκδίδουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο τα τιμολόγιά τους

και να τα διαβιβάζουν στην ΑΑΔΕ στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA.

 

Για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν ως τρόπο έκδοσης των παραστατικών τους την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω Παρόχου ηλεκτρονικής

έκδοσης στοιχείων και ξεκινήσουν από τις 20 Ιουλίου να στέλνουν τα στοιχεία τους στην ΑΑΔΕ κερδίζουν μείωση του χρόνου παραγραφής

των φορολογικών υποθέσεων κατά 1 ή 2 χρόνια, εξπρές επιστροφές φόρων αλλά και μεγαλύτερες εκπτώσεις από τα ακαθάριστα έσοδα.

 

Τα κίνητρα για την εφαρμογή για της ηλεκτρονικής τιμολόγησης περιλαμβάνονται σε τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις. Σύμφωνα με τη νέα διάταξη για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν

την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω οποιουδήποτε Παρόχου για τα φορολογικά έτη μέχρι και το έτος 2022:

 

Περιορίζεται κατά 1 ή 2 έτη κατά περίπτωση, η προβλεπόμενη πενταετία, εντός της οποίας η Φορολογική Διοίκηση μπορεί

να προβεί σε έκδοση πράξης διοικητικού, εκτιμώμενου ή διορθωτικού προσδιορισμού φόρου.

Συγκεκριμένα ο χρόνος παραγραφή για τον εκδότη του τιμολογίου περιορίζεται σε τρία χρόνια για τον λήπτη σε τέσσερα χρόνια.

Μειώνεται από 90 σε 45 ημέρες ο χρόνος εντός του οποίου η φορολογική διοίκηση εξετάζει τα αιτήματα επιστροφής φόρου τα οποία

αφορούν το φορολογικό έτος ή τα φορολογικά έτη, για τα οποία οι εκδότες επιλέγουν και εφαρμόζουν αποκλειστικά την ηλεκτρονική τιμολόγηση.

Αποσβένεται πλήρως στο έτος πραγματοποίησής της προσαυξημένη κατά ποσοστό 100% η δαπάνη για την αρχική προμήθεια τεχνικού

εξοπλισμού και λογισμικού που απαιτείται για την εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το μέτρο ισχύει για τους εκδότες.

 

Προσαυξάνεται κατά ποσοστό 100% η δαπάνη για την παραγωγή, διαβίβαση και ηλεκτρονική αρχειοθέτηση ηλεκτρονικών τιμολογίων για το πρώτο έτος έκδοσης των παραστατικών πώλησης μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης, που αναγνωρίζεται προς έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

Τα κίνητρα παρέχονται για τα φορολογικά έτη που αρχίζουν από την 1η Ιανουάριου 2020 και μετά και χορηγούνται από το πρώτο έτος, στο οποίο εφαρμόζεται η ηλεκτρονική τιμολόγηση, μέχρι και το φορολογικό έτος 2022.

 

Χρονοδιάγραμμα

 

Σημειώνεται ότι η ανάπτυξη του έργου της διαβίβασης δεδομένων στην πλατφόρμα των Ηλεκτρονικών Βιβλίων - myDATA θα γίνει σε στάδια, ώστε να δοθεί αναγκαίος χρόνος προσαρμογής στην ηλεκτρονική επικοινωνία των επιχειρήσεων με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

 

Για όσες επιχειρήσεις επιλέξουν ως τρόπο έκδοσης των παραστατικών τους την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω Παρόχου, η δυνατότητα ηλεκτρονικής διαβίβασης δεδομένων των παραστατικών εσόδων ξεκινάει την 20ή Ιουλίου 2020.

 

Για τις επιχειρήσεις που δεν θα επιλέξουν την ηλεκτρονική τιμολόγηση μέσω Παρόχου και εκδίδουν τα παραστατικά τους, είτε χειρόγραφα είτε ηλεκτρονικά με χρήση προγραμμάτων διαχείρισης επιχειρήσεων (εμπορικό/λογιστικό, ERP), η υποχρέωση διαβίβασης των δεδομένων των παραστατικών εσόδων ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου 2020.

 

Από την 1η Οκτωβρίου 2020 ξεκινάει η διαβίβαση των στοιχείων λιανικής. Για τα στοιχεία λιανικής που εκδίδονται χωρίς την υποχρέωση χρήσης ταμειακής μηχανής, προβλέπεται η διαβίβαση ανά στοιχείο λιανικής πώλησης από την 1ηΙανουαρίου 2021.

 

Από την 1ηΟκτωβρίου 2020 ξεκινάει η ηλεκτρονική διαβίβαση των χαρακτηρισμών των παραστατικών που λαμβάνουν όλες οι επιχειρήσεις (έξοδα)που εκδίδονται από την ημερομηνία αυτή και μετά.

 

Μέχρι την 31ηΔεκεμβρίου 2020,οι επιχειρήσεις πρέπει να διαβιβάσουν δεδομένα όλων των παραστατικών εσόδων που εξέδωσαν, από την 1ηΙανουαρίου 2020 και μέχρι την ημερομηνία πρώτης διαβίβασης.

 

Μέχρι την 28ηΦεβρουαρίου 2021,οι επιχειρήσεις πρέπει να διαβιβάσουν τους χαρακτηρισμούς για τα παραστατικά εξόδων που έλαβαν και εκδόθηκαν από την 1ηΙανουαρίου 2020 έως και την 30η Σεπτεμβρίου 2020.

 

Κατηγορία Οικονομία

Στις 9 Ιουλίου αναμένεται να καταβληθούν σε περίπου 250.000 συνταξιούχους τα αναδρομικά 8 μηνών των επικουρικών συντάξεων

ανακοινώσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης τόνισε πως μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και η πλήρης εφαρμογή και

υλοποίηση της ψηφιακής σύνταξης «ΑΤΛΑΣ», σημειώνοντας ότι έχουν εκδοθεί οι πρώτες 840 ψηφιακές συντάξεις, αλλά δεν έχουν απομενηθει για λογούς αξιολόγησης.

Ο κ. Βρούτσης ανακοινώσε παράλληλα ότι στο τέλος Ιουλίου για πρώτη φορά θα πληρωθούν μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις,

ενώ εκτίμησε ότι τον Σεπτέμβριο θα αποκατασταθεί στους συνταξιούχους εργαζόμενους η νέα σύνταξη με αναδρομικά από 1η Μαρτίου και μετά.

Επιπλέον, για τον Σεπτέμβριο προγραμματίζεται να δοθεί η νέα κύρια σύνταξη για εργαζόμενους με 30 χρόνια και μια ημέρα

ενώ τον Οκτώβριο θα πληρωθούν αναδρομικά 12 μηνών στους συνταξιούχους που θα πάρουν την νέα κύρια σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τα 534 ευρώ ανέφερε ότι την Παρασκευή θα πληρωθούν 7.000 εργαζόμενοι που είχαν λάθη στις αιτήσεις τους και

πως θα ανοίξει η πλατφόρμα ώστε επιχειρήσεις και λογιστές να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Κατηγορία Οικονομία
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 22/06/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας