alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 22/07/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία

Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία.

 

Αίθριος ο καιρός στην Αττική με τους ανέμους να πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολική 7 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου με τη μέγιστη στα ανατολικά και τα βόρεια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη με τους ανέμους να πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 23 και 34 βαθμούς κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

 

Μακεδονία, Θράκη

 

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στις ανατολικές περιοχές.

 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

 

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

 

Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

 

Άνεμοι: Βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

 

Καιρός: Αίθριος.

 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 8 μποφόρ.

 

Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 


Ο καιρός την Πέμπτη, 23 Ιουλίου

 

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Μακεδονίας, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι.

 

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Ιόνιο από το μεσημέρι τοπικά 6 και στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ.

 

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Γενικά

Δύο νεκροί και 36 νέα κρούσματα καταγράφηκαν σήμερα 21/7. Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

 

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων:

δύο (2) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,- τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τέσσερα (4) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, ένα (1) από την περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας,ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Αιτωολοακαρνανίας, ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου, ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Κορίνθου, ΄ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας,- ένα (1) στην περιφερειακή ενότητα Σάμου - δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης- δύο (2) στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 21 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 36, εκ των οποίων τα 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4048 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 197 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (80.0% άνδρες).

Κατηγορία Υγεία

Αποφύγετε την Κίνηση με Ηλεκτρικά Scooter. Μετακινηθείτε με Άνεση, Ευελιξία και Ασφάλεια.

 


Ελάτε να γνωρίσετε από κοντά την ηλεκτροκίνηση από την Νο1 εταιρία ηλεκτρικών scooter στον κόσμο NIU με δυνατότητα test ride.

12 άτοκες
2 Χρόνια εγγύηση
Bosch μοτέρ πολύ ισχυρό
Panasonic μπαταρίες ότι πιο αξιόπιστο στον κόσμο

Βρείτε τα Ηλεκτρικά Scooter της Συλλογής μας σε Πολύ Καλές Τιμές!

  

ΗΛΕΚΤΡΟ-ΛύΣΗ Βέργος Στέργιος
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SCOOTER -ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Γρ. Λαμπράκη 29 - Αλεξάνδρεια Ημαθίας
ΤΗΛ. 23330 23732 - κιν. 694 446 4212

Απόκτησε το ηλεκτρικό σκούτερ Blaupunkt ESC608 με διάμετρο τροχού 8.5" διαθέτει κινητήρα 250W, 3 επίπεδα ταχύτητας, Cruise Control, Οθόνη LCD, Φώτα LED, φρένο με E-ABS που μπορεί να διανύσει απόσταση έως και 20 Km!    Αυτονομία: 20km


    Ταχύτητα: 25km/h
    Μπαταρία: Επαναφορτιζόμενη
    Βάρος Αναβάτη: 120Kg
    Bluetooth: Όχι
    Ηλικία: 16+ ετών
    Εγγύηση: 2 έτη
    Μικτό βάρος: 17 Kg

 

www.alexandriamou.gr_vergoskouter20www.alexandriamou.gr_vergos11.07.20DSC_0488

www.alexandriamou.gr_vergoskouter20www.alexandriamou.gr_vergos11.07.20DSC_0489

ΗΛΕΚΤΡΟ-ΛύΣΗ Βέργος: Μετακινηθείτε με Ηλεκτρικά πατίνια στην Αλεξάνδρεια άνετα και ευέλικτα!

 

Τα ηλεκτρικά σκούτερ είναι η ιδανική λύση για κατοίκους μεγάλων, πυκνοκατοικημένων πόλεων. Έρχονται χρήσιμα όταν πρέπει να μεταβείτε από το σημείο Α στο σημείο Β γρήγορα, άνετα και με χαμηλό κόστος. Επιπλέον, με τον μοντέρνο σχεδιασμό τους έχουν γίνει ένα κομψό μέσο μεταφοράς για μετακινήσεις στην εργασία ή στο σχολείο.

  Για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες της αγοράς, η Blaupunkt κυκλοφόρησε το μοντέλο ERL814 – ένα πτυσσόμενο ηλεκτρικό σκούτερ με ειδική εφαρμογή για κινητά.

Αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον και πλήρως ασφαλές ηλεκτρικό όχημα θα προσελκύσει κάθε χρήστη.Ένα εξαιρετικό χαρακτηριστικό του σκούτερ είναι η συμβατότητά του με την εφαρμογή για κινητά Blaupunkt E-Mobilty, διαθέσιμη τόσο για συσκευές Android όσο και για συσκευές iOS.

Η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα Blaupunkt. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε παραμέτρους του οχήματός σας όπως ταχύτητα, επίπεδο φόρτισης μπαταρίας, τρέχουσα χιλιομετρική απόσταση, συνολικά χιλιόμετρα και πολλά άλλα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή για να προσαρμόσετε επιλεγμένες λειτουργίες οδήγησης (για το ERL814, αυτό περιλαμβάνει επιλογή ταχύτητας), αλλάζοντας το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του ηλεκτρικού οχήματος και αλλάζοντας την μονάδα ταχύτητας.  Επιπλέον, χάρη στην εφαρμογή Blaupunkt E-Mobility, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία διάγνωσης του συστήματος για να ελέγξετε την τεχνική κατάσταση του οχήματός σας. Επιπλέον, η εφαρμογή E-Mobility Blaupunkt παρέχει την επιλογή εγγραφής της διαδρομής σας και σας επιτρέπει να δείτε διαδρομές που έχουν αποθηκευτεί στο παρελθόν. Υπάρχει ένα ακόμη πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό της εφαρμογής – δηλαδή το ηλεκτρικό κλείδωμα, το οποίο σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το όχημα.

Το σκούτερ μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού έχει ενεργοποιηθεί στην εφαρμογή.  Με έναν κινητήρα 300 W, το σκούτερ μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα των 25 km / h και ο έλεγχος ταχύτητας τριών ταχυτήτων σάς επιτρέπει να προσαρμόζετε την τρέχουσα ταχύτητά σας ώστε να ταιριάζει με την ηλικία και τις ικανότητες οδήγησης, καθιστώντας την εμπειρία χρήστη ακόμα πιο ασφαλή. Η λειτουργία cruise-control είναι μια βολική λύση, η οποία διατηρεί σταθερή ταχύτητα όταν καλύπτει μεγάλες αποστάσεις. Η μπαταρία 10Ah, όταν είναι πλήρως φορτισμένη, σας προσφέρει μια εμβέλεια έως και 30 χλμ. Το μέγιστο εύρος εξαρτάται από το βάρος σας και τον τύπο της επιφάνειας στην οποία οδηγείτε. Τόσο η ταχύτητα όσο και το τρέχον επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας εμφανίζονται στη μεγάλη και ευανάγνωστη οθόνη LCD. 

 

alexandriamou_vergosskouter10

 

Για να διασφαλίσει την ασφάλεια του χρήστη, η Blaupunkt έχει εξοπλίσει το μοντέλο ERL814 με ένα μπροστινό δισκόφρενο και ένα πίσω ηλεκτρικό φρένο E-ABS σχεδιασμένο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την απόσταση πέδησης. Οι μεγάλοι τροχοί 14” με ελαστικά  εξασφαλίζουν σταθερότητα, ακόμη και σε τραχιές επιφάνειες. Το σκούτερ διαθέτει ένα άνετο κάθισμα για επιπλέον άνεση στην οδήγηση.

alexandriamou_vergosskouter04

 Μείνετε ορατοί και ασφαλείς στο δρόμο με την κεφαλή LED και το πίσω φως και ένα κουδούνι. Ο διαισθητικός μηχανισμός αναδίπλωσης σάς επιτρέπει να αναδιπλώσετε  το όχημα και να μειώσετε σημαντικά τις διαστάσεις του, ενώ οι τροχοί μεταφοράς που είναι τοποθετημένοι στα υποπόδια σας επιτρέπουν να μετακινείτε εύκολα το σκούτερ, π.χ. όταν το παίρνετε μαζί σας με τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Περιλαμβάνεται μια τσάντα μεταφοράς για εύκολη μεταφορά και αποθήκευση του οχήματος. Το μέγιστο φορτίο του ERL814 είναι 100 κιλά και ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας είναι περίπου 5-6 ώρες. Το πτυσσόμενο ηλεκτρικό σκούτερ ERL814 εγγυάται μια ασφαλή και απολαυστική εμπειρία οδήγησης! 

Tεχνικά Χαρακτηριστικά    

Κινητήρας: 300 W
    Μπαταρία: 36 V 10 Ah
    Μέγιστη ταχύτητα: 25 km / h (ρυθμιζόμενη ταχύτητα 3)
    Εύρος: έως 30 km (ανάλογα με το φορτίο και τον τύπο της επιφάνειας)
    Λειτουργεί με την εφαρμογή Blaupunkt E-Mobility (Android, iOS)
    Ηλεκτρικό κλείδωμα διαθέσιμο στην εφαρμογή APP
    Μέγιστo Βάρος: 100 κιλά
    Κλίση: 15 μοίρες
    Δυνατότητα Cruise Control
    Πίσω φρένο: ηλεκτρικό φρένο E-ABS
    Μπροστινό φρένο: δισκόφρενο
    Τροχοί 14 “
    Μπροστινή και πίσω λυχνία LED
    LCD για ένδειξη ταχύτητας και στάθμης φόρτισης μπαταρίας
    Προειδοποιητικό κουδούνι
    Εύκολος μηχανισμός αναδίπλωσης
    Περιλαμβάνεται τσάντα μεταφοράς
    Ρεύμα φόρτισης: 42 V 1,5 A
    Χρόνος φόρτισης: περίπου 5-6 ώρες
    Διαστάσεις: (διπλωμένο / ξεδιπλωμένο) 650x600x350mm / 1100x430x940 mm
    Καθαρό βάρος: 19,3 kg

12 άτοκες
2 Χρόνια εγγύηση
Bosch μοτέρ πολύ ισχυρό
Panasonic μπαταρίες ότι πιο αξιόπιστο στον κόσμο

Βρείτε τα Ηλεκτρικά Scooter της Συλλογής μας σε Πολύ Καλές Τιμές!

  

ΗΛΕΚΤΡΟ-ΛύΣΗ Βέργος Στέργιος
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΥΛΙΚΟ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ SCOOTER -ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
Γρ. Λαμπράκη 29 - Αλεξάνδρεια Ημαθίας
ΤΗΛ. 23330 23732 - κιν. 694 446 4212

 

alexandriamou_vergosskouter02

alexandriamou_vergosskouter05

alexandriamou_vergosskouter07

 

alexandriamou_vergosskouter08

 

alexandriamou_vergosskouter12

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν
Την 27η Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού. Ως εκ τούτου άγει και τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων.
 

Ως νέο διοικητικό συμβούλιο της Α. Ε ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το κόσμο που παρευρέθηκε στην χθεσινή γενική συνέλευση-εκλογες και που μας στήριξε με την ψήφο του.

Κατηγορία Αθλητικά
Τα καταστήματα Beauty in Center βρίσκονται στην πόλη της Αλεξάνδρειας και διαθέτουν μεγάλη ποικιλία από επώνυμα προϊόντα καλλυντικών, είδη κομμωτηρίου, προϊόντα ονυχοπλαστικής και επώνυμα αρώματα. Δραστηριοποιούνται  στο χώρο των καλλυντικών από το 2005 διαθέτοντας έτσι μεγάλη πείρα στο να επιλέγουν τα καλύτερα μόνο για εσάς.
Επισκεφθείτε το κεντρικό κατάστημα  στην οδό Δ. Βετσοπούλου 107 ή το υποκατάστημα στην οδό Φιλίππου 29.
Ελάτε στο χώρο του Βeauty in Center και επωφεληθείτε των προνομιακών τιμών αλλά και της άψογης και άμεσης εξυπηρέτησης.
Το εξειδικευμένο προσωπικό  μπορεί να σας χαρίσει συμβουλές πάνω στη δική σας επιδερμίδα. Ρωτήστε οτιδήποτε θέλετε να μάθετε.
Ποια καλλυντικά είναι κατάλληλα για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας; Ποια κομμωτηριακά προϊόντα εφαρμόζουν καλύτερα στα μαλλιά σας;
Είναι δίπλα σας για να κάνετε μαζί τη διαφορά!
Ωστόσο, εκείνο που κάνει μοναδικό στην Αλεξάνδρεια το κατάστημα είναι η αυξημένη ποιότητα που εγγυώνται οι επαγγελματικές “φίρμες” των προϊόντων που προμηθεύει, σε εξαιρετικά προσιτές τιμές, προϊόντα τα οποία χρησιμοποιούν μόνο οι επαγγελματίες σε ινστιτούτα και κομμωτήρια.
Διαθέτει τα επαγγελματικά βερνίκια νυχιών, σε εξαιρετική ποικιλία και χρώματα, κασετίνες μακιγιάζ, βερνίκια, ημιμόνιμα χρώματα και πολλά επαγγελματικά υλικά,  προϊόντα μακιγιάζ  αλλά και επαγγελματικά προϊόντα.
Παράλληλα, να αναφερθεί ότι στα Beauty in Center μπορείτε να βρείτε όλα τα προϊόντα  προς λιανική αλλά και χονδρική πώληση.
Συνδυάστε οικονομία και επώνυμα καλλυντικά. Χαρίστε στο εαυτό σας την περιποίηση που του αξίζει.
Επικοινωνήστε με τους ειδικούς  για οτιδήποτε χρειάζεστε. Περάστε από τα καταστήματα Βeauty in Center στην Αλεξάνδρεια και ανακαλύψτε όλους τους τρόπους για να κερδίζετε μονίμως τα βλέμματα.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 23330 25942.
Δείτε τις εκπληκτικές προσφορές:
L'oreal Paris
Λακ infinitum από 9€ - 3.50€
Revitalift Κρέμα Ημέρας 9€
Revitalift Επαγγελματικό Σύστημα ανόρθωσης 9€
Γαλάκτωμα καθαρισμού με Κασμίρ 2.50€
Revitalift BB Cream Ημέρας + Δώρο η νυκτός 8.50€
Erre Due προσφορές έως-30% σε επιλεγμένους κωδικούς
Seventeen προσφορά σε επιλεγμένους κωδικούς έως-30%
Radiant προσφορά σε επιλεγμένους κωδικούς έως -30%
Σετ Δώρου Άρωμα + Αφρόλουτρο προσφορά από 10€ - 3.50€
ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΩΣ -30%.
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0696
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0667
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0781
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0697
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0691
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0690
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0689
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0693
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0692

www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0707
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0715
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0718
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0734
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0747
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0754
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0756
 
www.alexandriamou.gr_winteserDSC_0759
 
 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

 Μετωπική σύγκρουση δύο φορτηγών σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020 στο 1ο χιλιόμετρο Σχοινά - Γιαννιτσών με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας ελαφρά τραυματίας και να σημειωθούν υλικές ζημιές.

 

 
 
Κατηγορία Αστυνομικά

Η Τουρκία προχωρά σε έρευνες στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη Navtex που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλεια.

 

Η Navtex έχει ισχύ από σήμερα, 21 Ιουλίου έως την Κυριακή 2 Αυγούστου.

 

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ1, με τη Navtex που εκδόθηκε από την υδρογραφική υπηρεσία Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και το Καστελόριζο από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου.

 

Όπως μετέδωσε το ρεπορτάζ, στην περιοχή πλέει το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι ένοπλες δυνάμεις.

 

Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, είχε ανακοινωθεί Navtex για γεωτρήσεις στο θαλάσσιο χώρο νοτιοδυτικά της Κύπρου. Συγκεκριμένα, από τις 18 Ιουλίου μέχρι τις 18 Αυγούστου, νοτιοδυτικά της Κύπρου, στα οικόπεδα 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

 

Τέσσερα τουρκικά πλοία θα κάνουν τη νέα γεώτρηση, το Γιαβούζ και τα σκάφη «Ερτουγρούλ μπέη», «Οσμάν μπέη» και «Ορχάν μπέη». Παράλληλα, η Τουρκία προειδοποίησε αυστηρά πως «συστήνεται να μην παρενοχληθεί το πεδίο εργασίας».

 

Η παραπάνω ενέργεια της Άγκυρας έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προκλητικών κινήσεων εκ μέρους της Τουρκίας, τόσο σε επίπεδο ρητορικής όσο και σε επίπεδο αποφάσεων.

 

Ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε υπερπτήσεις στις 14.23 στη νήσο Στρογγύλη και Μεγίστη στα 12.500 πόδια.

 

Τις τελευταίες ώρες παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα στη ναυτική βάση του Ακσάζ και έχουν βγει από εκεί 15 ναυτικές μονάδες γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό και στην Αθήνα και στο Πολεμικό Ναυτικό που βρίσκεται σε ύψιστη επιφυλακή.

 

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κύπρο όπου βρισκόταν για την επέτειο από την τουρκική εισβολή.

 

Σημειώνεται ότι η Αθήνα είναι έτοιμη για την ανάφλεξη μιας γενικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο ακόμα και για την περίοδο πριν από τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώνονται ενδείξεις ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να επιταχύνει έτι περαιτέρω τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

 

Tο 85% του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο από την περιοχή της Σμύρνης και νοτιότερα, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του τουρκικού στόλου.

 

Συναγερμός έχει δοθεί σε όλες τις περιοχές των συνόρων από τον Έβρο έως και το Καστελόριζο, ενώ ανακαλούνται και άδειες.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά η Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό, όπως και οι μονάδες που βρίσκονται οχυρωμένες στο σύμπλεγμα της Μεγίστης αλλά και στα Δωδεκάνησα.

Στη λοιπή χώρα επικρατεί αυξημένη επιφυλακή , 2 υποβρύχια του ΠΝ βρίσκονται στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Μεγίστης, 2 φρεγάτες του ΠΝ βρίσκονται στην περιοχή όπως και αριθμό περιπολικών σκαφών, ενώ ε΄χουν ήδη στοχοποιηθεί όλες οι εγκαταστάσεις του τουρκικού ναυστάθμου στο Ακσάζ οι οποίες και θα πληγούν πρώτες από την πολεμική Αεροπορία και από βλήματα MM-40 EXOCET BLOCK-3 και το TΠΚ κλάσης Rouset και μπορούν πλήξουν στη διαμόρφωση επιφανείας εδάφους, το σύνολο των στρατηγικών στο Ακσάζ (αποθήκες όπλων & κέντρα διοίκησης στο Ακσάζ και τη Σμύρνη. Υπενθυμίζεται ότι οι Bock 3 έχουν ακτίνα δράσης 160 χιλιόμετρα.

 

Εισβάλλει σε κυπριακή, ελληνική και αιγυπτιακή υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Παράλληλα, όπως αναφέρει η κυπριακή ιστοσελίδα reporter.com.cy η Άγκυρα έκανε το πρώτο βήμα, μετά τις συνεχιζόμενες απειλές της. Συγκεκριμένα μέσω του Σταθμού της Αττάλειας, εξέδωσε Navtex για διεξαγωγή θαλάσσιων ερευνών από το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εντός των υφαλοκρηπίδων της Κύπρου, της Ελλάδας και της Αιγύπτου, όπως αυτές καθορίζονται από το Δίκαιο της Θάλασσας.

 

Συγκεκριμένα, η νέα τουρκική πρόκληση, αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάφου, στο τριεθνές σημείο στο οποίο συναντώνται οι θάλασσες των τριών προαναφερθεισών χωρών με το μεγαλύτερο μέρος να αφορά θαλάσσια περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Η νέα Navtex βρίσκεται στα όρια της Κυπριακής Αποκλειστικής Ζώνης στα δυτικά σύνορα του Οικοπέδου τέσσερα και βορειότερα εκτείνεται εντός της κυπριακής υφαλοκρηπίδας, περίπου 130 χιλιόμετρα δυτικά της Πάφου.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας