alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 19/08/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020 20:28

Άστατος καιρός με τοπικές βροχές

Στα κεντρικά και τα βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά.

 

Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

 

Οι βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι στο Ιόνιο, από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε 5 με 6 μποφόρ.

 

Γενικά αίθριος ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 34 βαθμούς κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 22 και 30 βαθμούς κελσίου.

 

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

 

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανώς πρόσκαιρα να είναι ισχυρές τις απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα στα δυτικά θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα κατά τόπους θα είναι περιορισμένη.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από το απόγευμα 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από το απόγευμα δυτικοί 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 ως 30 και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία στα βόρεια θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Ο καιρός την Πέμπτη

 

Στα βορειοανατολικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κατηγορία Καιρός

Το Δημοτικό Σχολείο Νησίου ευχαριστεί δημόσια τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νησίου κ. Παναγιώτη Πατρίκα,

για τις άοκνες και συνεχείς προσπάθειές του, ώστε να κατασκευαστεί στέγη στο λεβητοστάσιο και να γίνει

εξωτερικός ελαιοχρωματισμός και σοβάτισμα, σε μέρη του Σχολείου μας που απαιτούνταν λόγω της αυξημένης υγρασίας!


Επίσης, ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Στέφανο Δριστά για την πολύτιμη βοήθειά του!

 

Ο Δ/ντής του Σχολείου

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 269 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο καθώς και δύο ακόμη νεκρούς, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό να είναι 232.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 269 κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7472, εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

1742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 7 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

 

Η κατανομή των κρουσμάτων στη χώρα μας

Σήμερα, 18/8/2020, δηλώθηκαν 269 επιπλέον κρούσματα. Από τα 220 εγχώρια, τα 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ τα 18 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.
Αναλυτικότερα:

39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας,


6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας,


1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας,
10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας,
1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας,
3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων

Κατηγορία Υγεία
Η Δ.Ε.Υ.Α  Αλεξάνδρειας  ανακοινώνει ότι  στις  19/08/2020  ημέρα Τετάρτη       και  ώρα  : από  08:30 π.μ  εως και 13:00  μ.μ , θα  γίνει διακοπή νερού στην Τ.Κ  Ξεχασμένης και στο Συνοικισμό Ραψομανίκης λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα  τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης  .

ο Ν.Π.Δ.Δ. “Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας” ανακοινώνει ότι οι μητέρες που έχουν πάρει Voucher για θέση σε Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, σύμφωνα με το

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά με πλήρη σύνθεση και με μάσκες προστασίας



Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, με όλους τους μαθητές και με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

 

Με πλήρη σύνθεση (δηλ. με όλους τους μαθητές) αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας (όπως εκτεταμένη χρήση της μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα μαθητών κ.ά.) θα ξεκινήσουν φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου τα σχολεία της χώρας.

 

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα από την επιτροπή των επιδημιολόγων σήμερα κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Τις επόμενες θα οριστικοποιηθούν και θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες σχετικά με την επαναλειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών.

 

Αναλυτικά η δήλωση της Νίκης Κεραμέως για το άνοιγμα των σχολείων:

 

«Η επικοινωνία μας με το Υπουργείο Υγείας και τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 είναι διαρκής με στόχο τη συνεχή επικαιροποίηση και προσαρμογή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στις ιδιαίτερες συνθήκες που διανύουμε.

 

Όπως τοπροηγούμενο διάστημα, έτσι και τώρα, οι εισηγήσεις των ειδικών είναι αυτές που μας καθοδηγούν για τις αυξημένες προφυλάξεις και τα μέτρα διασφάλισης της δημόσιας υγείας όπου και όταν αυτά απαιτούνται. Το αμέσως επόμενο διάστημα και μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές συζητήσεις με την Επιτροπή, το Υπουργείο θα ανακοινώσει το πλήρες πλαίσιο επαναλειτουργίας των δομών που υπάγονται σε αυτό.»

 

Η τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19 έγινε σήμερα και συμμετείχαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, και ο Υφυπουργός, Βασίλης Διγαλάκης, με τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID19.

 

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης, η συνέχιση της προετοιμασίας της λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών που είχε ξεκινήσει προ μηνών, προκειμένου – όπως είχε ήδη ανακοινωθεί από την ηγεσία του Υπουργείου – να επικαιροποιηθεί η προετοιμασία και υπό το φως των πιο πρόσφατων επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας».

Κατηγορία Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού τόνισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη φετινή ομιλία του στις παραγωγικές τάξεις στη Θεσσαλονίκη θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, ο κ.Πέτσας αναφέρθηκε επίσης και στα μέτρα που επιβλήθηκαν στον χώρο της εστίασης, υπογραμμίζοντας πως η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής, προηγείται όλων, αλλά -πρόσθεσε- η κυβέρνηση θα στηρίξει όλους όσοι έχουν υποστεί οικονομική ζημία από την πανδημία του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, εξετάζονται διάφορα σενάρια: είτε με επέκταση μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί είτε με νέα μέτρα, για να ανακουφιστούν επαγγελματίες και εργαζόμενοι.


Σύσκεψη με Σταϊκούρα για νέα μέτρα

Όπως είπε, τα μέτρα αυτά θα συζητηθούν σήμερα Τρίτη 18/8 σε σύσκεψη η οποία θα γίνει με τον κ. Σταϊκούρα και τον κ. Βρούτση και θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος στην εκταμίευση των χρημάτων για την κάλυψη των αναγκών με την λήψη μέτρων, τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να εκταμιευθούν τα απαραίτητα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως θα ληφθούν όλα όσα κριθούν αναγκαία για τον περιορισμό και την περιχαράκωση των εστιών, ενώ υποστήριξε πως μετά την επιτυχημένη αντίδραση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, υπήρξε μια γενικότερη χαλάρωση κυρίως στους νέους, αλλά όχι μόνο, ενώ εκτίμησε ότι το άνοιγμα του τουρισμού δεν επιβάρυνε ιδιαίτερα την κατάσταση.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ακόμη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι παράδειγμα προς μίμηση στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, και παρέθεσε συγκριτικά στοιχεία με τα κρούσματα που καταγράφονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Άνοιγμα σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου: Τα 2 σενάρια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στη νέα σχολική χρονιά λέγοντας ότι με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Διευκρίνισε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σενάρια για τη λειτουργία τους. Είτε με εκ περιτροπής λειτουργία, είτε με καθολική λειτουργία και αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως π.χ. η χρήση μάσκας. Πάντως πρόσθεσε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την στάθμιση των επιδημιολογικών δεδομένων από τους ειδικούς οι οποίοι και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους.


Να σταθμίσει η γερμανική προεδρία τα δεδομένα για Τουρκία

Αναφερόμενος στις εξελίξεις με την Τουρκία και τη συζήτηση στην ΕΕ για το ενδεχόμενο κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή και μετά από πρόταση του προέδρου της Κύπρου, η σχετική συζήτηση θα γίνει στη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στη στάση της Γερμανίας η οποία φέρεται να μην συμφωνεί και να αντιδρά στην επιβολή κυρώσεων, και είπε ότι η γερμανική προεδρία θα πρέπει να σταθμίσει τα δεδομένα και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η τουρκική προκλητικότητα.

Τέλος ο κ. Πέτσας είπε ότι αν και η έκθεση της ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί, ο Πρωθυπουργός με βάση τη Θεσσαλονίκη, θα κάνει όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά, δηλαδή έναν απολογισμό των όσων έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση από το πρόγραμμα της και θα ανακοινώσει ένα νέο πακέτο μέτρων με μειώσεις φόρων και εισφορών.

Κατηγορία Οικονομία

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου εντοπίστηκε στο Δήμο Αλεξάνδρειας άνδρας ημεδαπός που διαμένει στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος παραβίασε το περιοριστικό μέτρο περιορισμού στην κατοικία του, που του είχε επιβληθεί από 7 έως 21 Αυγούστου 2020.

Κότα σχάρας & σούβλας «ΜΕΝΤΣΗΣ», μια νέα γευστική γωνιά άνοιξε τις πύλες της στην οδό Δ. Βετσοπούλου 14.

Κατηγορία Επιχειρείν
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας