alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020

41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - Σε ποιες πόλεις της χώρας μας εντοπίζονται τα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 144 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα. Οι ασθενείς σε ΜΕΘ στη χώρα είναι 41, ενώ οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 284.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Σήμερα ανακοινώνουμε 144 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.524, εκ των οποίων το 55.7% άνδρες.

2.245 (19.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.017 (43.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

41 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 10 (24.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92.7%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε τέσσερις ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 284 θανάτους συνολικά στη χώρα. 106 (37.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

– 24 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο

– 51 κρούσματα στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με συρροές, ενώ 8 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

– 9 κρούσματα στη Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας

• 5 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Δράμας

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Εύβοιας

• 1 κρούσμα από Π.Ε. Ζακύνθου

• 7 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με συρροή, ενώ 1 αναφέρει στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Καβάλας

• 3 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς, εκ των οποίων 1 συνδέεται με συρροή

• 6 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κυκλάδων

• 4 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 2 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου, συνδεόμενα με συρροή

• 9 κρούσματα στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 αναφέρει πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας

• 9 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με συρροή, ενώ 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ρεθύμνου

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών

• 2 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων

• 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φωκίδας

– 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Κατηγορία Υγεία

Σε λίγες μέρες, 14 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η νέα σχολική χρονιά εν μέσω έξαρσης της πανδημίας Covid-19 πανελλαδικά και με ιδιαίτερη ένταση των κρουσμάτων στη Π.Ε Ημαθίας .

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία σε όσους εμπλέκονται στην εκπαίδευση, μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί για τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας της όλης διαδικασίας.

 

Η απολύμανση και καθαριότητα των τάξεων και των κοινόχρηστων χώρων των σχολείων αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Την ευθύνη αυτή θα επωμισθεί το προσωπικό καθαριότητας. Θεωρούμε ότι το προσωπικό καθαριότητας πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, προκειμένου οι εργασίες καθαριότητας να εκτελούνται πολύ επιμελέστερα από ότι πριν.

 

Στη κατεύθυνση αυτή θα βοηθούσε η αύξηση των θέσεων καθαριστριών με συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και όχι μερικής κάτι που γίνεται και πανελλαδικά σε πολλούς δήμους με αποφάσεις δημάρχων στις περιοχές έξαρσης του κορωνοϊού.

 

Με την ελπίδα τα αιτήματα μας να εισακουσθούν ευχόμαστε καλή νέα σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μονάδων.

Για τη δική του περιπέτεια με τον κορωνοϊό μίλησε ο τεχνικός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης.

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει στις υποχρεώσεις του στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μίλησε στον Alpha για την άγνοιά του στην αρχή και την ανησυχία του όταν ο πυρετός δεν έπεφτε.

 

«Το βίωσα, το έζησα το πάλεψα και το κέρδισα», είπε αρχικά και περιγράφοντας τα συναισθήματά του όταν τον πληροφόρησαν ότι έχει κορωνοϊό, είπε: «Δεν ξέρω αν ήταν φόβος ή άγχος αλλά ήταν άγνοια». «Ο απλός πυρετός δεν έπεφτε και έπρεπε να νοσηλευτώ, όλο αυτό σου δημιουργεί ανησυχία γιατί ο ιός είναι επιθετικός και δεν πρέπει να παίζουμε».

 

Ανέφερε ακόμη ότι όταν έμαθε ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό ενημέρωσε πάνω από 100 άτομα, ανθρώπους που είχε συναντήσει το προηγούμενο διάστημα. «Ενιωσα ανακούφιση όταν οι περισσότεροι ήταν αρνητικοί», είπε.

 

Ο Δημήτρης Ιτούδης έμεινε σε καραντίνα 23 ημέρες και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι ο ιός δεν είναι παίξε γέλασε. «Ο ιός είναι εδώ και η ευθύνη μας είναι τεράστια». Οπως αποκάλυψε ο Alpha, με τον Δημήτρη Ιτούδη επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος του ζήτησε να συμμετάσχει σε ένα σποτ για τον κορωνοϊό.

Θα προβληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Κατηγορία Αθλητικά

Αύριο, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, αρχίζει η αναδιανομή των αδιάθετων δελτίων για το πρόγραμμα Κοινωνικός τουρισμός 2020 από τον ΟΠΕΚΑ.

 

Στην αναδιανομή για τον Κοινωνικό τουρισμό 2020 συμπεριλαμβάνονται και εκείνα τα δελτία που οι κληρωθέντες δικαιούχοι δεν παρέλαβαν μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ.

 

Η αναδιανομή θα γίνει με σειρά προτεραιότητας προσέλευσης στα ΚΕΠ σε όσους από τους δικαιούχους υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στα αντίστοιχα προγράμματα του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) έτους 2020.


Κοινωνικός τουρισμός 2020 - Η αναδιανομή θα γίνει:

 

Στα προγράμματα κοινωνικού, ιαματικού και εκδρομικού τουρισμού, η σειρά προτίμησης και ιδιαιτέρως η πρώτη επιλογή στην αίτηση συμμετοχής στα ανωτέρω προγράμματα είναι αυτή, βάσει της οποίας καθορίζεται σε ποιο πρόγραμμα μπορεί να συμμετάσχουν οι δικαιούχοι με σειρά προτεραιότητας.

 

Έτσι, αν για παράδειγμα, δικαιούχος είχε επιλέξει ως πρώτη επιλογή το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, αλλά κληρώθηκε στο πρόγραμμα του εκδρομικού τουρισμού και δεν έχει εκτυπώσει το δελτίο του, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020, επιτρέπεται να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού.

 

Αντιθέτως, αν κάποιος δήλωσε στην αίτηση συμμετοχής ως πρώτη προτίμησή του το εκδρομικό πρόγραμμα και κληρώθηκε σε αυτό (ανεξαρτήτως αν έχει εκτυπώσει ή όχι το δελτίο του), δεν μπορεί να συμμετάσχει με σειρά προτεραιότητας σε κανένα άλλο πρόγραμμα εκτός εκείνου του εκδρομικού προγράμματος.


Δικαούχοι - Πώς θα παραλάβετε τα δελτία

 

Για να παραλάβουν οι δικαιούχοι τυχόν αδιάθετα δελτία του κοινωνικού/ιαματικού τουρισμού, θα πρέπει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

 

Κράτηση δωματίου σε τουριστικό κατάλυμα από τον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ www.opeka.gr κατάλογο των συμβεβλημένων τουριστικών καταλυμάτων, από το οποίο ζητείται να τους αποσταλεί επιβεβαίωση της κράτησης (π.χ. voucher).
Από τις 7/9/2020, καταχώριση στοιχείων σχετικών με την κράτηση του δωματίου (επωνυμία καταλύματος, διάστημα διαμονής) στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη στην αρχική σελίδα της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) από τους ίδιους τους δικαιούχους ή μέσω ΚΕΠ.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει, μετά την καταχώριση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΠΕΚΑ, να προσέρχονται στο ΚΕΠ αυθημερόν, (μετά από 30 λεπτά τουλάχιστον από την καταχώριση), για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Οι δικαιούχοι παραλαμβάνουν δελτία στα οποία αναγράφονται τα στοιχεία του τουριστικού καταλύματος στο οποίο έγινε η κράτηση. Τα δελτία ισχύουν μόνο για τα καταλύματα τα στοιχεία των οποίων είναι προεκτυπωμένα επί αυτών. Δελτία που δεν φέρουν προεκτυπωμένα τα στοιχεία της επιχείρησης κατά την εκτύπωση από το ΚΕΠ θεωρούνται άκυρα.

Επίσης, τα δελτία είναι αυστηρώς προσωπικά και δεν επιτρέπεται να γίνεται χρήση από άλλα πρόσωπα, ακόμη και αυτά είναι μέλη της οικογένειας του/της δικαιούχου.
Πρόσθετες πληροφορίες

Για το πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρου, η σειρά προτίμησης στην αίτηση συμμετοχής δεν επηρεάζει τη συμμετοχή στην αναδιανομή με σειρά προτεραιότητας. Έτσι, μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, συμπεριλαμβανομένων και των κληρωθέντων που δεν παρέλαβαν τα δελτία τους, μέχρι τις 31 Αυγούστου 2020.

Οι κατάλογοι με τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για όλα τα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας, καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους, διατίθενται στην εξήςιστοσελίδα www.opeka.gr (συμβεβλημένες επιχειρήσεις αγροτικής εστίας) και αντίστοιχα (προγράμματα αγροτικής εστίας-πληροφορίες για δικαιούχους).
Κοινωνικός τουρισμός 2020 - Τα 7 προγράμματα που υλοποιούνται:

Κοινωνικός τουρισμός εξαήμερων διακοπών για 50.000 δικαιούχους. Διάρκεια ισχύος από 6/7/2020 έως 10/5/2021.
Ιαματικός τουρισμός για 3.500 συνταξιούχους, με εξαήμερες διακοπές και πέντε απλές λούσεις. Διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 6/7/2020 έως 10/5/2021.
Παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, μέχρι και 16 ημερών ,για 1.500 παιδιά δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών. Το πρόγραμμα ισχύει από τις 6/7/2020 έως τις 4/9/2020.
Τετραήμερες εκδρομές για 12.500 δικαιούχους με συμβεβλημένα τουριστικά γραφεία. Διάρκεια ισχύος από 6/7/2020 έως 10/5/2021.
Δωρεάν βιβλία για 130.000 δικαιούχους. Ειδικά, για τα παιδιά, το επιδοτούμενο ποσό ανέρχεται στα 30 ευρώ ανά βιβλίο. Διάρκεια ισχύος από 6/7/2020 έως 10/5/2021.
Δωρεάν εισιτήρια θεάτρου σε 32.500 δικαιούχους. Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 6/7/2020 έως 10/5/2021.
Πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες συνταξιούχους ή ασφαλισμένες του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ). Το πρόγραμμα αφορά στην καταβολή χρηματικού βοηθήματος, ύψους 700 ευρώ, σε 4.000 τρίτεκνες μητέρες και 1.000 ευρώ σε 1.000 πολύτεκνες μητέρες.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες σε αυτό τον σύνδεσμο.

 

ΑΠΕ

Κατηγορία Γενικά

Κάθε Κυριακή...πάμε momenti για ¨δροσερά¨ Coctails και Mojito

 
 
Κατηγορία Επιχειρείν

Τι αναφέρει το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για Κατερίνη, Βέροια, Αλεξάνδρεια, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Κιλκίς, Νάουσα, Λαγκαδά και Πολύγυρο.

Εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που καταγράφονται ως «εθνικοί πόλοι», το αναθεωρημένο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Κεντρικής Μακεδονίας, κάνει συγκεκριμένες αναφορές στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της περιοχής, που έχουν αναπτυξιακή προοπτική.

Η Κατερίνη (περιλαμβάνεται στους «λοιπούς εθνικούς πόλους» - 4ο επίπεδο για ειδικούς λόγους), η Βέροια, η Αλεξάνδρεια, τα Γιαννιτσά, η Έδεσσα, το Κιλκίς, η Νάουσα, ο Λαγκαδάς και ο Πολύγυρος (εντάσσονται στο 5ο επίπεδο των πρωτευόντων πόλων περιφερειακής εμβέλειας) αντιμετωπίζουν προκλήσεις και έχουν συγκεκριμένες προοπτικές, όπως τουλάχιστον τα περιγράφει το Χωροταξικό.

Οι συντάκτες του πλαισίου επισημαίνουν ότι πρέπει να συντελεστεί σταδιακά και μελλοντικά η «προώθηση της εδαφικής συνοχής της Περιφέρειας, έναντι του σημερινού μονοκεντρικού χωρικού μοντέλου της. Απαραίτητη προϋπόθεση για το παραπάνω είναι η ενίσχυση της συμπληρωματικότητας των ρόλων των αστικών κέντρων στα πολυπολικά συστήματα».

Το Χωροταξικό θεωρεί αυτές τις εννέα πόλεις ως περιφερειακούς πόλους και συνεπώς τους αποδίδει μεγάλη σημασία. Για να γίνει η κατάταξή τους, ελήφθησαν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, που έχουν να κάνουν με τα πληθυσμιακά μεγέθη, τη δόμηση, την οικονομία, τη θέση τους κτλ. Υπό μια έννοια είναι οι οχτώ σημαντικότερες πόλεις για την Κεντρική Μακεδονία και ο ρόλος τους είναι κομβικός για τη μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής (περιλαμβανομένων εννοείται της Θεσσαλονίκης και των Σερρών).

«Ψάχνοντας» λοιπόν τον δρόμο για το μέλλον, το Χωροταξικό προβλέπει τα εξής γι' αυτά τα αστικά κέντρα της περιοχής:

Βέροια

Η Βέροια χαρακτηρίζεται από πληθυσμιακή δυναμική και κλίμακα, προσέλκυση μετακινήσεων από ευρύτερο χώρο, και συγκριτικά ισχυρή και πολυτομεακή οικονομική βάση (επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταποίηση). Αναμένεται να επωφεληθεί σταδιακά από την ολοκλήρωση της Εγνατίας ενώ ανήκει σε ήδη υπαρκτό πολυπολικό σύμπλεγμα κέντρων η συμμετοχή της στο οποίο συμβάλλει σε αναβάθμιση του ρόλου της. Εκτιμάται ότι υπάρχουν θετικές προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης της.


Νάουσα

Η Νάουσα διατηρείται στο 5ο επίπεδο (στο οποίο την τοποθετεί το Γενικό Πλαίσιο) ως επιλογή - στόχος πολιτικής, δεδομένου ότι σήμερα ο ρόλος της είναι ελαφρά ασθενέστερος. Η πόλη έχει ιδιαίτερη φυσιογνωμία, με ασθενή πληθυσμιακή δυναμική αλλά οικονομική βάση εστιασμένη στη μεταποίηση, ενώ τα προβλήματα (πιέσεις αποβιομηχάνισης) της τελευταίας αποτελούν έναν παράγοντα της παρατηρούμενης πληθυσμιακής αποδυνάμωσης. Η στήριξη και ενίσχυση της βιομηχανίας αποτελεί εύλογη επιλογή (με την αναπόφευκτη αίρεση των γενικότερων προοπτικών του βιομηχανικού τομέα, ενώ θετικό στοιχείο αποτελεί η ύπαρξη δυνατοτήτων στον τουρισμό.


Αλεξάνδρεια

Η πόλη έχει κάποια κοινά χωροταξικά στοιχεία με τα Γιαννιτσά με κάπως μικρότερη κλίμακα και με πιο αδύναμη οικονομική βάση (πλην κάποιας εξειδίκευσης στη βιομηχανία). Βασικό θετικό στοιχείο αποτελεί η συμμετοχή της σε σχετικά δυναμικό πολυπολικό πλέγμα, την πορεία του οποίου μπορεί να παρακολουθήσει. Τα υπάρχοντα στοιχεία δεν στοιχειοθετούν ιδιαίτερο ρόλο όσον αφορά την οργάνωση της αγροτικής παραγωγής της ενδοχώρας, και περισσότερο λειτουργεί ως πόλος με ειδικό οικονομικό ρόλο παρά ως κέντρο υπηρεσιών.


Κατερίνη

Παρουσιάζει μέτριο προς τα άνω δυναμισμό και βρίσκεται εντός αξόνων ανάπτυξης. Ο υπερτοπικός της ρόλος, δεν συνίσταται στην εξυπηρέτηση με κεντρικές λειτουργίες μιας ευρύτερης περιοχής επιρροής αλλά στο ότι είναι ο κεντρικός οικισμός μιας ισχυρής εξειδικευμένης ζώνης (τουρισμός και παραθεριστική κατοικία) που όμως έχει μικρή σχετικά κλίμακα (κατώτερη της περιφερειακής ενότητας). Ως εκ τούτου, για την επίτευξή στην πραγματικότητα ενός τέτοιου ρόλου, θα απαιτηθούν μέτρα πολιτικής που περιλαμβάνουν την οργάνωση της υφιστάμενης τουριστικής - παραθεριστικής ζώνης, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος (τόσο στον παράκτιο όσο και τον εσωτερικό χώρο), και τη βελτίωση της εικόνας και της λειτουργίας της ίδιας της πόλης. Η μείωση της χρονοαπόστασης από το αεροδρόμιο Μακεδονία θα συμβάλλει σημαντικά στις περισσότερες από αυτές τις επιδιώξεις.

Γιαννιτσά

Τα Γιαννιτσά χαρακτηρίζονται από μέτριο προς τα άνω δυναμισμό (πληθυσμός, οικοδόμηση) και διαθέτουν ενδοχώρα κλίμακας κατώτερης της περιφερειακής ενότητας. Η πόλη λειτουργεί περισσότερο ως ειδικός πόλος στο οικονομικό πεδίο (βιομηχανία, τουρισμός και τριτογενής συνδεόμενος με την υποστήριξη της αγροτικής παραγωγής), παρά ως κέντρο υπηρεσιών προς την ενδοχώρα. Υπάρχουν αναπτυξιακές προοπτικές κυρίως στο πλαίσιο πολυπολικού συστήματος.
Έδεσσα

Η πόλη δεν παρουσιάζει εσωτερική δυναμική ούτε όμως σημαντικές αδυναμίες. Βασικό θετικό στοιχείο είναι η συμμετοχή της στο σχετικά δυναμικό πολυπολικό πλέγμα στο δυτικό τμήμα της Περιφέρειας, την πορεία του οποίου μπορεί να παρακολουθήσει, και σε τομεακό επίπεδο ο τουρισμός.
Κιλκίς

Το Κιλκίς διατηρείται στο 5ο επίπεδο, όπου το τοποθετεί και το Γενικό Πλαίσιο, ρόλος που αντιστοιχεί και στα σημερινά δεδομένα, και είναι πλήρως συμβατός και με τη θετική κατεύθυνση του Ειδικού Πλαισίου για τη Βιομηχανία. Κάποιες αδυναμίες του τριτογενή τομέα (αναγκαίου για κέντρο 5ου επιπέδου) μπορούν να καλυφθούν από τη Θεσσαλονίκη, λόγω της πολύ μικρής χρονοαπόστασης).
Λαγκαδάς

Αν και ο Λαγκαδάς δεν τοποθετείται σε κάποιο επίπεδο ως οικιστικό κέντρο, με βάση τις κατευθύνσεις του Γενικού Πλαισίου, επειδή στην πράξη λειτουργεί ως κέντρο 6ου επιπέδου, και από το Περιφερειακό Πλαίσιο τοποθετείται ως επιλογή πολιτικής στο επίπεδο αυτό με ελαφρώς ενισχυμένο ρόλο (6+), λόγω της σημαντικής εσωτερικής δυναμικής (πληθυσμός και οικοδόμηση) που επιδεικνύει καθώς και της προσέλκυσης μετακινήσεων.
Πολύγυρος

Η ένταξη του Πολύγυρου στο 5ο επίπεδο αποτελεί σαφώς στόχο πολιτικής κυρίως λόγω του μικρού πληθυσμιακού του μεγέθους που δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το επίπεδο του οικιστικού δικτύου. Για τα δεδομένα του μεγέθους του έχει ωστόσο δυναμισμό, και οικονομική βάση στην ευρύτερη περιοχή με δύο ισχυρά στοιχεία: εξόρυξη και τουρισμό. Η τοποθέτηση του Πολύγυρου σε αυτό το επίπεδο, με κύριο στοιχείο του ρόλου τις διοικητικές λειτουργίες, αποτελεί σαφώς επιλογή πολιτικής που δεν είναι εύκολο να υλοποιηθεί και προϋποθέτει ισχυρές πολιτικές στήριξης και εκτός του χωροταξικού σχεδιασμού.

Πηγή: .voria.gr

Με τις επισκέψεις του στις δομές φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και της Κάτω Μηλιάς ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα της τριήμερης περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Το πρωί, ο υπουργός είχε επισκεφθεί τη δομή της Νέας Καβάλας και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Παιονίας και Κιλκίς.

Ο κ. Μηταράκης επισκέφθηκε τη δομή της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας μαζί με τον υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, βουλευτή Ημαθίας Απόστολο Βεσυρόπουλο, συνομίλησε με τους διαμένοντες στη δομή και σε δηλώσεις του τόνισε: "Έχουν (οι διαμένοντες) λογικές αγωνίες, στις οποίες η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου θα δώσει σύντομα τέλος. Γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος για μια συντεταγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Να μπορεί, δηλαδή, να αντιμετωπίζει τα αιτήματά τους με αξιοπρέπεια και ταχύτητα, έτσι ώστε όσοι δικαιούνται διεθνούς προστασίας να συνεχίσουν τη ζωή τους και να σταθούν στα πόδια τους. Έχοντας ίδια δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες και όχι εσαεί προνόμια. Και όσοι δε δικαιούνται, να επιστραφούν με αξιοπρέπεια στις χώρες προέλευσης τους".

Τον υπουργό συνόδευε στην επίσκεψή του στη δομή της Βέροιας ο βουλευτής Ημαθίας Αναστάσιος Μπαρτζώκας και στη δομή της Κάτω Μηλιάς ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει ο Ημαθιώτης Στέργιος Καλπάκης, με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα. Εκπρόσωπος Τύπου είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος, ενώ επίσης αναπληρωτές είναι η Τάνια Καραγιάννη και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. 
Οι πρόβες της Μελισσανθης ξεκίνησαν με προσήλωση στις οδηγίες του ΦΕΚ και με πολλή αισιοδοξία!
Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 06/09/2020
 
 
Κατηγορία Φαρμακεία
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας