Τίτλοι Ειδήσεων

 

Μεγαλειώδης "Η γυναικεία φορεσιά στο Ρουμλούκι"...κεντήθηκε από την Πένα του Δημήτρη Σαμαρά Κύριο

Μεγαλειώδης "Η γυναικεία φορεσιά στο Ρουμλούκι"...κεντήθηκε από την Πένα του Δημήτρη Σαμαρά

Το Σάββατο 31 Μαρτίου στις 7:00μ.μ, στο κατάμεστο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου πνευματικού παιδιού - βιβλίου του
Δημήτρη Σαμαρά: "Η γυναικεία φορεσιά στο Ρουμλούκι" παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων και πλήθους κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε η κ. Μαρία Βουλγαροπούλου. Στο πάνελ της παρουσίασης εκλεκτοί ομιλητές, οι κ. Μελίκης, Πανταζόπουλος, Μπαρτζώκας και Αμαραντίδης.

Ο συγγραφέας Δημήτρης Σαμαράς αφιέρωσε το βιβλίο του στην Όλγα Καστανά η οποία υπήρξε συνοδοιπόρος του κατά τη διάρκεια της καταγραφής και της συγγραφής του βιβλίου γεμίζοντας με ρίγη συγκίνησης όλους τους παρευρισκόμενους.

Εκπληκτικό το οπτικοακουστικό υλικό που ετοίμασε ο Μάκης Φιλιππόπουλος.

Επίσης στους χορηγούς της έκδοσης ο Δημήτρης Σαμαράς πρόσφερε από ένα βιβλίο με την αφιέρωσή του ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τη στήριξή τους.

Μέσα από τις σελίδες του πολυτελούς τόμου, ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα, να γνωρίσει την αξεπέραστη ενδυματική ταυτότητα του Ρουμλουκιού μιας άλλης εποχής.

Η άριστη γνώση του συγγραφέα για το "αντικείμενο" έκανε πιο "πλούσιο" και ¨τυχερό¨ το Ρουμλούκι και την παράδοσή του.

Το πόνημα - βιβλίο - έργο τέχνης του χαρισματικού Δημήτρη Σαμαρά αποτυπώνει ανάγλυφα την πολιτιστική κληρονομιά του Ρουμλουκιού καθώς και τη φλόγα της αγάπης του συγγραφέα για τον τόπο του.
Ο ίδιος ο συγγραφέας αφήνει κομμάτια της καρδιάς του μέσα σε αυτό το βιβλίο, έχοντας ψυχικά αποθέματα ανεξάντλητα, πίστη, υπομονή , επιμονή και γνώση, προσήλωση στο στόχο και απίστευτη δύναμη, συνδυασμός ανυπέρβλητος για να μπορεί να αποτελέσει πρεσβευτή της ιστορίας της γης των προγόνων μας.
Η όμορφη σχεδίαση, η άψογη εκτύπωση και η πλούσια φωτογραφική ύλη συνιστούν το βιβλίο κειμήλιο για τις γενιές που έρχονται.

Ο Πολιτισμός που όλοι μας πρέπει να υπηρετούμε είναι το αδιάσπαστο νήμα που συνδέει το παρόν με το παρελθόν και το μέλλον και τελικά, σηματοδοτεί την ίδια την ύπαρξή μας και το βιβλίο αυτό αποτελεί θησαυρό για τον τόπο μας.

Συγχαρητήρια και καλοτάξιδο το βιβλίο σου Δημήτρη...σε ευχαριστούμε όλοι οι Ρουμλουκιώτες! Το alexandriamou.gr ήταν, είναι και θα είναι δίπλα σου!

Επιμέλεια άρθρου:Έφη Στεφ. Καραγιάννη

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!