Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος μοναχός ονομάστηκε Θεοδόσιος (κατά κόσμο Σωκράτης Μπούσκας) και κατάγεται από την περιοχή της Μελίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Κύριο

Νέος μοναχός ονομάστηκε Θεοδόσιος (κατά κόσμο Σωκράτης Μπούσκας) και κατάγεται από την περιοχή της Μελίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Πέμπτη και την Παρασκευή της Διακαινησίμου, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, πανηγύρισε η Iερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Λόγω των έκτακτων κυβερνητικών μέτρων και του μεγάλου κιν­δύ­νου που υπάρχει για την εξά­πλω­ση της παν­δημίας οι εορτασμοί πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς τους ευλαβείς προσκυνητές και τους ευσεβείς χριστιανούς. 

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, ο οποίος στο τέλος τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) του δοκίμου μοναχού κ. Σωκράτη Μπούσκα, μετονομάσας αυτόν εις Μοναχόν Θεοδόσιον.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος, η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο καθιερωμένος αγιασμός στο προαύλειο της Ιεράς Μονής προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμονος.

Οι Ιερές Ακολουθίες μεταδόθηκαν απευθείας μέσα από την ιστοσελίδα της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αλλά και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό «Παύλειος Λόγος» στη συχνότητα των 90.2 FM.

 

 
 
 
 
 

 


Σχετικά Άρθρα