Παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας θα παρουσιάσει το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στη Σικελία Κύριο

Παραδοσιακούς χορούς της Ελλάδας θα παρουσιάσει το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στη Σικελία

Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιήσει από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2019 τη δεύτερη ευρωπαϊκή κινητικότητα καθηγητών και μαθητών του στη Σικελία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + με τίτλο «My culture, Υour culture, Οur culture». ‘Eχει, ήδη, πραγματοποιηθεί με επιτυχία η πρώτη κινητικότητα στην Κροατία και προετοιμάζεται η επόμενη συνάντησή μας στο Partinico της Σικελίας με αντιπροσωπείες μαθητών από την Πορτογαλία, Τουρκία, Ρουμανία και Κροατία. Το θέμα της επικείμενης συνάντησης είναι «Παραδοσιακοί χοροί της χώρας μου», όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν και θα διδάξουν στους αλλοεθνείς συμμαθητές τους παραδοσιακούς χορούς της πατρίδας τους.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας θα χορέψουν τον «Χασάπικο», χορό που έκανε διάσημη τη χώρα μας μέσα από την ταινία «Αλέξης Ζορμπάς» σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Την άρτια και επιμελημένη προετοιμασία της ομάδας των μαθητών μας ανέλαβε ο κ. Παδιός Απόστολος, έγκριτος και εγνωσμένου κύρους χοροδιδάσκαλος παραδοσιακών χορών της πόλης μας. Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως που με την ανιδιοτελή προσφορά του συνέβαλε στην άψογη προετοιμασία των μαθητών μας, καθώς και στην παραχώρηση από την προσωπική του συλλογή παραδοσιακών στολών που θα ολοκληρώσουν την επιτυχημένη παρουσία της αποστολής μας στη Σικελία.

Τα μέλη της αποστολής είναι:

Καθηγητές: Προύσκα Μαρία, Καραγιαννίδου Κυριακή, Πολυμένου Ευαγγελία, Μπέλλας Γιώργος

Μαθητές: Κωστόπουλος Γιάννης, Κωστόπουλος Βαγγέλης, Πασχαλίδης Δημήτρης, Λέρα Ανέστης

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!