Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μελίκη για τα 100 χρόνια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Κύριο

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στη Μελίκη για τα 100 χρόνια του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου

Το πρωί της Τετάρτης 6 Δεκεμβρίου,τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Μελίκης Ημαθίας, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο επί τη εορτή του Αγίου Νικολάου Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους και

Κατερίνης κκ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμονος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ελασσώνος κκ. Χαρίτωνος. Ο συγκεκριμένος Ναός γιόρτασε τα 100 χρόνια από την θεμελίωσή του.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε ομιλία του Ιστορικού-Λαογράφου Γιώργη Μελίκη για την ιστορία του κτισίματος του Ιερού Ναού κατά το έτος 1917.

Ακολουθήσε  Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην μνήμη των αειμνήστων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Παρθενίου Βαρδάκα και Νικολάου Λούση.
Επίσης  μνημονεύτηκαν οι αείμνηστοι χτιστάδες του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μελίκης καταγόμενοι από την Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού, μέλη του Λαογραφικού Ομίλου Μελίκης  χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς προς τιμή των παρευρισκομένων.

Οι τρεις Ιεράρχες στη συνέχεια παρακάθησαν σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή τους το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μελίκης στη ταβέρνα Αρχοντικό.

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!