Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύναξις Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου 2021

Σύναξις Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου 2021

Από 1 έως και 3 Σεπτεμβρίου συνεκλήθη στην Κωνσταντινούπολη Σύναξις της Ιεραρχίας του Οικουμενικού Θρόνου, κατά την οποία συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων.

 

Ο Σεβασμιώτατος την 31η Αυγούστου το μεσημέρι έγινε δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Φανάρι και είχαν κατά᾽ίδιαν συζήτηση. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε Εσπερινός στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή με Πατριαρχική χοροστασία. Στο τέλος του Εσπερινού ο Παναγιώτατος χειροθέτησε σε Άρχοντα Πρωτοασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. τον Εντιμολογιώτατο κ. Σωτήριο Τσιόρδα, καθηγητή Ιατρικής.

 

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι με Πατριαρχική χοροστασία επί τη αρχή της νέας Ινδίκτου. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος ανέγνωσε την σχετική ευχή και υπέγραψε το πρακτικό της νέας Ινδικτου κατά το έθος. Ακολούθησε η υπογραφή από όλους τους μετέχοντες επαρχιούχους Ιεράρχες. Η τελετή ολοκληρώθηκε με αναμνηστική φωτογραφία έμπροθεν του Πατριαρχικού Ιερού Ναού.

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ξεκίνησαν σε κεντρικό Ξενοδοχείο της Κωνσταντινουπόλεως, όπου κατέλυσαν όλοι οι Ιεράρχες για λόγους ασφαλείας, οι έργασίες της Συνάξεως που διήρκεσαν μέχρι και την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι.

 

Στις 4 Συνεδρίες της Συνάξεως αναπτύχθηκαν ενδιαφέροντα θέματα μεταξύ των οποίων και το θέμα της πανδημίας σε σχέση με την Εκκλησία με εισήγηση του κ. Σωτηρίου Τσιόρδα.