Τελετή λήξης με βραβεύσεις και εντυπωσιακές "Stringless" στο 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας Κύριο

Τελετή λήξης με βραβεύσεις και εντυπωσιακές "Stringless" στο 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Με βραβεύσεις και με μουσική συναυλία του γυναικείου συνόλου «Stringless» ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στο Αμφιθέατρο της Αλεξάνδρειας το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019, κλείνοντας με αυτόν τρόπο το 4ήμερο των εκδηλώσεων.

Στην τελετή λήξης βραβεύτηκαν οι καλύτερες ταινίες με χρηματικά έπαθλα ενώ τις ευχαριστίες σους εξέφρασαν και οι δημιουργοί τους μέσω βίντεο εξηγώντας και τους λόγους που δεν παραβρέθηκαν για να παραλάβουν οι ίδιοι το βραβείο τους. Στη συνέχεια προβλήθηκαν οι δύο από τις τρεις βραβευμένες ταινίες, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα στους θεατές.

Η βραδιά έκλεισε με την εναλλακτική και εντελώς ¨διαφορετική¨ συναυλία του πολυφωνικού γυναικείου συνόλου «Stringless»που χρωμάτισαν με τις φωνές τους το αμφιθέατρο της πόλης με τραγούδια αφιερωμένα στη γυναίκα.

Οι Stringless είναι ένα γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, που εδώ και χρόνια, από το 2012, ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα. Η φωνή των μελών του σχήματος αντικαθιστά τα μουσικά όργανα και το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που παράγεται ρέει σαν γάργαρο νερό χάρη στα βελούδινα ηχοχρώματα των ερμηνευτριών του συγκροτήματος.
Στο ρεπερτόριό τους ακούγονται παραδοσιακά τραγούδια από την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Μακεδονία, την νεότερη αστική μουσική της Σμύρνης, τα ρετρό του 30 και τα ρεμπέτικα. Εκτός αυτών, το πρόγραμμα απαρτίζεται από παραδόσεις άλλων τόπων όπως τα πολυφωνικά τραγούδια των Βαλκανίων, κέλτικα, γκόσπελ, αφρικάνικα, τούρκικα, ινδιάνικα και άλλα.

Συγχαρητήρια στους συντελεστές του Φεστιβάλ και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Διαφημίσεις Περιεχομένου

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!