Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας: Πολυχώρος με νέα πρότυπη παιδική χαρά...γράφει η Έφη Καραγιάννη Κύριο

Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας: Πολυχώρος με νέα πρότυπη παιδική χαρά...γράφει η Έφη Καραγιάννη

Έτοιμη η νέα πρότυπη παιδική χαρά στο χώρο του Αμφιθεάτρου στην πόλη της Αλεξάνδρειας με πολλά νέα παιχνίδια για ηλικίες παιδιών που κυμαίνονται από 1 έως 14 ετών.

Η συγκεκριμένη παιδική χαρά θα επεκταθεί και θα γίνει πιο φιλική προς τα ΑΜΕΑ όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Σώτηρης Τόκας στο alexandriamou.gr: «Στον χώρο του Αμφιθεάτρου έχουμε αφήσει έναν χώρο όπου στο επόμενο στάδιο θα διαμορφωθεί για παιδιά ΑΜΕΑ. Θα συνεχιστεί και θα βελτιωθεί ώστε να έχουν φιλική πρόσβαση τα ΑΜΕΑ». Το ίδιο επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ Στέφανος Δελιόπουλος: «Η παιδική χαρά που φιλοξενείται στην περιοχή του αμφιθεάτρου δεν είναι φιλική προς τα ΑΜΕΑ προς το παρόν γιατί θα μεγαλώσει και θα επεκταθεί προς τα πίσω».

Ο αντιδήμαρχος θεωρεί πως είναι πρότυπο παιδικής χαράς και σε λίγο καιρό και με τη βούλα: «Έχουμε καταθέσει τους φακέλους για την πιστοποίηση για τις ήδη πέντε υπάρχουσες παιδικές χαρές συμπεριλαμβανομένου και του αμφιθεάτρου και στο ερχόμενο διάστημα θα την λάβουμε».

Ο χώρος του δημοτικού αμφιθεάτρου αναβαθμίστηκε, «σφίζει από ζωή» και διαμορφώθηκε σε έναν πλήρη και λειτουργικό πολυχώρο πολιτισμού , αθλητισμού και αναψυχής.

Αποστολή του νέου πολυχώρου είναι να προσεγγίσει μέσα από δράσεις, χώρους αναψυχής, πολιτισμού, άθλησης, εκπαίδευσης και δημιουργίας, τους πολίτες κάθε ηλικίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την τέχνη, τον αθλητισμό αλλά και τον πολιτισμό .

Επιδιώκει μέσα από τα προγράμματα του να αναπτυχθούν κοινωνικές προοπτικές που θα προάγουν τις έννοιες της συλλογικότητας, της καινοτομίας, της ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας, του εθελοντισμού , της ψυχοκινητικής υποστήριξης και μέσα στο πλαίσιο αυτό να προσφέρει χαρά, αισιοδοξία και ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση.

Με μια πρώτη ματιά αντικρίζουμε ένα καλομελετημένο αθλητικό χώρο που κατακλύζεται καθημερινά από τους πολίτες της Αλεξάνδρειας ανεξαιρέτως ηλικίας και ενδιαφερόντων.

Οι χώροι άθλησης σε συνδυασμό με το κολυμβητήριο υποδέχονται άτομα κάθε ηλικίας στα πλαίσια του μαζικού αθλητισμού και όχι μόνο με αθλήματα ( τένις, μπάσκετ, κολύμβηση, handball, 5Χ5, όργανα γυμναστικής κ.τ.λ) συλλογικά ή ατομικά για κάθε γούστο.

Έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό η φωταγώγηση και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου με εμπλουτισμό πρασίνου αν και πολλά ακόμη σε αυτούς τους τομείς μπορούν να γίνουν...

Αξιοσημείωτη η ποιοτική και λειτουργική παρέμβαση και στους χώρους υγιεινής με προσβασιμότητα όλη την μέρα ώστε να εξυπηρετούν και στους χρήστες του χώρου πολλαπλής χρήσης αλλά και τους περιπατητές.

Κάδοι απορριμμάτων, καινούργια παγκάκια , εντομοαπωθητικές συσκευές εξωτερικού χώρου και βρύσες με πόσιμο νερό πλαισιώνουν την συνολική έκταση του πολυχώρου.

Επιπλέον από αυτή την οργανωμένη έκταση δεν θα μπορούσαν να λείπουν θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ και μια ράμπα στην είσοδο του κολυμβητηρίου καθώς και στην πισίνα αυτού.. Μάλιστα αξιοσημείωτο είναι ότι τα αυτοκίνητα των επισκεπτών βρίσκονται εκτός του πολυχώρου .Κατά μήκος της καγκελόφραχτης έκτασης υπάρχει ένα στοιχειώδες πάρκινγκ με γρασίδι και δέντρα, όπου μόνο εκεί μπορούν οι επισκέπτες να αφήσουν τα οχήματα τους, ώστε να αποφεύγεται η κυκλοφοριακή σύγχυση εντός του πολυχώρου και να τηρείται τάξη και ασφάλεια.

Έτσι λοιπόν παρατηρούμε στο σύνολο έναν ευπρεπισμένο δημόσιο χώρο όπου άπαντες μπορούν να εισέλθουν για να αθληθούν ή απλώς να κάνουν έναν περίπατο στον ευχάριστο αυτόν χώρο. Βέβαια το μονοπώλιο αυτού του αθλητικού σκηνικού απορροφά τις εντυπώσεις και την εκτίμηση του κοινού, με αποτέλεσμα το επίκεντρο του πολυχώρου , που δεν είναι τίποτα άλλο από το ίδιο το αμφιθέατρο , να επισκιάζεται και να στέκει εγκαταλελειμμένο στην τύχη του...σωστό ερείπιο...αφού τα σίδερα του οπλισμού έχουν βγει εκτός της κατασκευής σε πολλά σημεία λόγω της διάβρωσης.

Επιπλέον με μία προσεκτική ματιά θα μπορούσε να παρατηρήσει κανείς μερικά ακόμα τρωτά σημεία του πολυχώρου που βρίσκονται πίσω από το δημοτικό αμφιθέατρο. Στην πίσω πλευρά λοιπόν, τοποθετείται ένα περιποιημένο ανοιχτό στο κοινό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, το οποίο αν και ιδιαίτερα φροντισμένο έχει έλλειψη σωστής φωταγώγησης το βράδυ, καθιστώντας το ιδιαίτερα απροσέγγιστο τις βραδινές ώρες για τους περιπατητές. Μάλιστα και η ύπαρξη υπερτροφικών θάμνων και χόρτων στα συνορεύοντα οικόπεδα αλλοιώνουν τη γενική εικόνα του χώρου.

Κλείνοντας το alexandriamou.gr προτείνει την άμεση και επείγουσα ανακαίνιση του κτιρίου του αμφιθεάτρου, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες η τραγική εικόνα έγινε ακόμη πιο εμφανής στους πολίτες γιατί το αμφιθέατρο δέχτηκε πλήθος επισκεπτών στα πλαίσια των εκδηλώσεων που ήδη άρχισαν και κορυφώθηκαν με συναυλίες και δρώμενα.

Επίσης ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα ήταν καλό να μεριμνήσει και για τα συνορεύοντα οικόπεδα με τον πολυχώρο, τα οποία χρήζουν άμεσου καθαρισμού.

Πολύ καλή η προσπάθεια του Προέδρου της ΚΕΔΑ κ. Δελιόπουλου αλλά και ο Δήμος Αλεξάνδρειας θα πρέπει να εξοικονομήσει και να διαθέσει τα κατάλληλα κονδύλια για την ανακατασκευή του κτιρίου του δημοτικού αμφιθεάτρου της Αλεξάνδρειας αφού αποτελεί κοιτίδα πολιτισμού σε ένα χώρο πλέον αναβαθμισμένο!!!

Μέχρι το τέλος του χρόνου ο δήμος Αλεξάνδρειας θα αποκτήσει και άλλες παιδικές χαρές όπως μας αποκάλυψε ο κ. Τόκας: «Έχουμε βάλει στοίχημα πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα κάνουμε άλλες δέκα παιδικές χαρές στην περιοχή του δήμου μας» ενώ ο κ. Δελιόπουλος τόνισε πως η μια θα είναι στην Αλεξάνδρεια: «Θα γίνουν τουλάχιστον δώδεκα νέες παιδικές χαρές στην ευρύτερη περιοχή, η μία μάλιστα θα γίνει στην περιοχή των Αμπελοτοπίων» και μάλιστα σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα: «Είμαστε έτοιμοι ώστε να ξεκινήσουν άμεσα».

 

 

 

 

 

 

Διαφημίσεις Περιεχομένου

  • 1_kaffeine-37.jpg
  • athanasoulis.jpg
  • edipit_enosi.jpg

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!