alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018

Καλεσμένος στην εκπομπή «Κοινωνία των αξιών» και του δημοσιογράφου Δημήτρη Πιπερίδη θα είναι αύριο 9 Νοεμβρίου στις 18:00 ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης στο κανάλι Atlas Tv Κεντρικής Μακεδονίας όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη για τα επίκαιρα θέματα που αφορούν το δήμο Αλεξάνδρειας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Αλεξάνδρειας ευχαριστεί θερμά τις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΑΕΕ για την απλόχερη προσφορά τροφίμων αξίας 150 ευρώ. 
 
Η προσφορά αυτή, αποτελεί πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης στην προσπάθεια του Κοινωνικού Παντοπωλείου να στηρίξει ευπαθή νοικοκυριά που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Κοινωνικό Μέρισμα: Σχεδόν βέβαιο φαίνεται πως είναι το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης και φέτος από την απόδοση του υπερπλεονάσματος ενώ μένει να καθοριστεί το ύψος του έκτακτου επιδόματος που πέρσι ήταν 400 ευρώ

Το πακέτο από το υπερπλεόνασμα θα περιλαμβάνει έκτακτο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης που θα απευθύνεται σε μη επιδοτούμενους ανέργους του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 24 ετών. Πέρυσι το ύψος του ποσού ήταν 400 ευρώ και οι ωφελούμενοι περί τους 55.000

Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης θα είναι ο άνεργος να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ από μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή η οποία θα καθοριστεί και θα πρέπει να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως και την ημέρα χορήγησης. Σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika news η καταβολή του επιδόματος θα επαναληφθεί διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία, ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας.

Οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλουν κάποια αίτηση, αλλά θα πρέπει να επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Ακόμη, αναμένεται να δοθεί εφάπαξ επίδομα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν ή όχι το ΚΕΑ. Μέρος από το φετινό Κοινωνικό Μέρισμα θα δοθεί υπό μορφή έκτακτου επιδόματος θέρμανσης, μετά την εκτίναξη των λιανικών τιμών στη ζώνη του 1,15 ευρώ το λίτρο.

Το μέρισμα θα καταβληθεί τον Δεκέμβριο ώστε η δαπάνη να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, παράλληλα με την καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και γιατρούς.

Κατηγορία Γενικά

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου & οι Ευγενείς Αλήτες έρχονται στη Βέροια το Σάββατο 10 Νοεμβρίου.

Η δεκαετία του ‘60 είναι η δεκαετία των παιδικών μου χρόνων. Με σημάδεψε με τα πρώτα χρώματα και τις μυρωδιές, με τις πρώτες μαγικές μουσικές της ζωής μου.
Χατζιδάκις, Τσιτσάνης,Σαββόπουλος, Beatles, Stones, Dylan και τόσοι άλλοι που μεγαλούργησαν εκείνα τα χρόνια, άφησαν μέσα μου τα ίχνη τους για πάντα.

Η μουσική διαδρομή μου μπορεί να ξεκινά στη δεκαετία του ‘80 με τους Φατμέ και να συνεχίζεται με πολλές στροφές και περιπέτειες μέχρι σήμερα, αλλά ο πρώτος σπόρος φυτεύτηκε τότε, που άκουγα ανέμελος το ραδιόφωνο των γονιών μου η τους δίσκους του αδελφού μου. Πολύ πριν πιάσω κιθάρα στα χέρια μου.

Τον χειμώνα που μας πέρασε μπήκα στη δική μου δεκαετία των 60 και αποφάσισα να το γιορτάσω (η να το ξεχάσω) με μια πανηγυρική συναυλία στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» με αγαπημένους φίλους.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έχοντας στις αποσκευές του το νέο του δίσκο «Εισιτήριο» και την εξαιρετική μπάντα του, τους «Ευγενείς Αλήτες», ταξιδεύει σε επιλεγμένους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα.

Δυνατά live γεμάτα από αγαπημένα τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, όμορφες μελωδίες και συγκινητικές ερμηνείες συνθέτουν την ατμόσφαιρα των μοναδικών συναυλιών-πάρτυ του Νίκου Πορτοκάλογλου.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και οι Ευγενείς Αλήτες θα βρίσκονται για ένα μοναδικό live  τo Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στο Voice City.

Ώρα έναρξης 23:00

Παίζουν οι Ευγενείς Αλήτες :
Βύρων Τσουράπης: φωνή, μπάσο, μαντολίνο, κιθάρα
Δημήτρης Καλονάρος: τύμπανα, φωνητικά
Νίκος Σάλτας: πλήκτρα, φωνητικά
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) η πληρωμή αναφέρεται στο διάστημα από 06/11/2018 έως 07/11/2018 και αφορά 139 δικαιούχους

Κατηγορία Αγροτικά

Σχετικά με το δημοσίευμα στην εφημερίδα ‘ΒΕΡΟΙΑ’ με τίτλο «Η ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ – ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ‘ΝΑΙ’ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ» και όσα ακούστηκαν στην συνεδρίαση του από 07-11-2018 Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, θέλω να παρατηρήσω – ενημερώσω τα εξής:

  Ο Δήμος Βέροιας και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας αιτήθηκαν να προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να καταφέρουμε να παραχωρηθεί χώρος από την Ανώνυμη Εταιρία «Ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Οπωροκηπευτικών Νομού Ημαθίας Ανώνυμη Εταιρεία» στην Κουλούρα για την δημιουργία Τελωνείου με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Aκολούθησε μια σειρά συναντήσεων με τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Εσωτερικών). Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ανταποκρίθηκε πλήρως ικανοποιώντας το αίτημα του Δήμου Βέροιας, της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας και του επιχειρηματικού κόσμου του νομού διότι ήταν ένα αίτημα ετών και ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Η από 19 Απριλίου 2018 τροπολογία που ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ σε συνεργασία με τους συναδέλφους βουλευτές Γεώργιο Ουρσουζίδη και Χρήστο Αντωνίου έγινε δεκτή, ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ Α 84/15/5/2018, άρθρο 146). Με βάση την εν λόγω τροπολογία παραχωρείται άνευ ανταλλάγματος το ακίνητο της προαναφερόμενης Ανώνυμης εταιρίας στο δημόσιο.

Το αρμόδιο Υπουργείο με διαβεβαίωσε ότι αναμένονται κάποιες τυπικές διαδικαστικές πράξεις και το ΤΕΛΩΝΕΙΟ στην ΚΟΥΛΟΥΡΑ είναι μια πραγματικότητα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  ανταποκρίθηκε πλήρως στο αίτημα, συνέβαλε καθοριστικά στο να μπορεί να γίνει πράξη το ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ, ένα έργο με αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο. Οι περαιτέρω ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου  (παραχώρηση από την εν λόγω Α.Ε. του ακινήτου στο δημόσιο, χρηματοδότηση του έργου κ.λ.π.) δεν ανήκουν στην ευθύνη της κυβέρνησης. Οι «άναρχες» κραυγές που ακούγονται από διάφορες πλευρές σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν «μικροπολιτικά συμφέροντα», που μπορούν μονάχα να βλάψουν και όχι να συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου.    

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου (και) στην Ημαθία για αιρετούς στους εκπαιδευτικούς Α/Θμιας Εκπαίδευσης. Για τις εκλογές στο ΠΥΣΠΕ Ημαθίας είχαμε «γαλαζοπράσινη» κυριαρχία με την εκλογή των δύο αιρετών από τις παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΔΗΣΥ (Που στηρίζονται από Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ αντίστοιχα). Εκλέγονται ο Λ. Χαιριστανίδης και η Σ. Απιδοπούλου.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ΔΑΚΕ: 417
ΔΗΣΥ: 307
ΕΡΑ: 152
ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) : 147
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 110

Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Εκλογές πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου (και) στην Ημαθία για  τους εκπαιδευτικούς Β/Θμιας Εκπαίδευση.

Τα πλήρη αποτελέσματα για το ΠΥΣΔΕ Ημαθίας:

ΨΗΦΙΣΑΝ 945
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚ 33
ΕΓΚΥΡΑ 912
Α.Σ.Ε(ΠΑΜΕ) 98
ΔΑΚΕ 445
ΣΥΝΕΚ 339
ΚΕΒΡΕΚΙΔΗΣ 25
Εκλέγονται : ΔΑΚΕ: Παπαδόπουλος Θανάσης ΣΥΝΕΚ: Σαράντη Βαρβάρα

Κατηγορία Εκπαίδευση

Πολύ μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε ιερείς κυρίως στην επαρχία αφού από τις 10.400 οργανικές θέσεις ιερέων που υπάρχουν οι 2.500 είναι κενές. Οι μεγάλες επαρχιακές μητροπόλεις στην Ελλάδα έχουν περιέλθει σε δραματική κατάσταση, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, λόγω των ελλείψεων.

Προκειμένου να καλυφθούν προσωρινά τα κενά, η Εκκλησία εφαρμόζει το δικό της σχέδιο «Καποδίστριας» με ιερείς να διανύουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις ώστε να καλύψουν τις ανάγκες δυο ή και τριών ενοριών. Στη μάχη να μην σιγήσουν οι καμπάνες των χωριών της ελληνικής επαρχίας, οι μητροπολίτες χειροτονούν συχνά άμισθους ιερείς.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 400 άμισθοι ιερείς υπάρχουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Το θέμα έθεσε ως επείγον ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον αρμόδιο υπουργό, Κώστα Γραβρόγλου κάνοντας λόγο για «εθνική ανάγκη» να βρεθεί μια λύση.

Πώς διαμορφώνονται οι μισθοί ιερέων και αρχιερέων

Μισθό 2.600 ευρώ έχει ο Αρχιεπίσκοπος

2.210 ευρώ παίρνει ο Μητροπολίτης και Τιτουλάριος Μητροπολίτης

1.820 ευρώ παίρνει ο τιτουλάριος Επίσκοπος και βοηθός Επίσκοπος

Επίδομα 75 ευρώ παίρνουν οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος

40 – 45 ευρώ οι κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος

Οι κληρικοί παίρνουν

678 ευρώ ο πρωτοδιοριζόμενος ιερέας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

1.032 ευρώ με 10 χρόνια προϋπηρεσία

1.410 ευρώ με 30 χρόνια προϋπηρεσία

644 ευρώ ο πρωτοδιοριζόμενός κληρικός απόφοιτος μέσης εκπαίδευσης

1.099 ευρώ με 30 έτη προϋπηρεσίας

Πηγή: Eleftheros Typos.gr

Κατηγορία Γενικά

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Πολεμική Αεροπορία στο μέγαρο Μουσικής. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιστροφή αναδρομικών στους ενστόλους και όχι μόνο.

Απευθυνόμενος στους ένστολους, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Υποστήκατε μισθολογικές αδικίες αλλά δεν κάναμε ποτέ πίσω στο καθήκον σας. Και η Πολιτεία σας χρωστάει».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι το πρώτο θετικό δημοσιονομικό μέτρο μετά την 21η Αυγούστου αφορά την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστησαν άνθρωποι που έκαναν το καθήκον τους. Πανεπιστημιακοί, δάσκαλοι, γιατροί, πυροσβέστες και οι άνδρες και οι γυναίκες του ελληνικού στρατού, του πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Προχωράμε αύριο διά νόμου στην απόδοση 820 περίπου εκατ. από αναδρομικές κρατήσεις στα χρόνια των μνημονίων. Θα καταβληθούν στους ενστόλους στο σύνολό τους, σε ένα μήνα από σήμερα ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του έργου σας. Είναι επιλογή και καθήκον μας, δεν είναι ζήτημα συμμόρφωσης σε δικαστικές αποφάσεις. Είναι ηθική υποχρέωση, είναι πολιτική βούληση όχι νομικό καθήκον.Η οικονομία ανακάμπτει και δημιουργεί για πρώτη φορά δημοσιονομικά περιθώρια».

Αναδρομικά ακόμη και πάνω από 20.000 ευρώ, θα λάβουν οι στρατιωτικοί, άνω των 12.000 ευρώ οι πανεπιστημιακοί και άνω των 7.000 ευρώ οι γιατροί του ΕΣΥ, όπως προκύπτει από τους πίνακες που επεξεργάστηκε και δημοσιεύει το Σin.

Τα ποσά αφορούν σε τμήματα των μισθών και των συντάξεων που περικόπηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου το 2012 και συγκεκριμένα από την 1η Αυγούστου 2012, στο πλαίσιο των μνημονίων, αλλά οι θιγόμενοι προσέφυγαν στα δικαστήρια και δικαιώθηκαν, καθώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές.

Ποιο ευνοημένοι είναι οι ένστολοι, οι οποίοι δικαιώθηκαν για το σύνολο του διαστήματος που ελάμβαναν μειωμένες αποδοχές, με αποτέλεσμα να λάβουν αναδρομικά από την 1-8-212 έως και την 31η 12- 2016. Διευκρινίζεται ότι το όριο της 31ης Δεκεμβρίου 2016 ισχύει για όλες τις κατηγορίες των ειδικών μισθολογίων επειδή από την 1-1-2017 εφαρμόζεται το νέο ενιαίο μισθολόγιο. Στο πλαίσιο αυτό η τροπολογία διευκρινίζει ότι δεν επηρεάζονται οι τακτικές μηνιαίες αποδοχές τους όπως αυτό έχει προσδιορισθεί από τις ισχύουσες από το 1.1.2017 διατάξεις.

Δηλαδή οι στρατιωτικοί θα λάβουν αναδρομικά τις περικοπές σε μισθούς και επιδόματα για 53 μήνες. Στο πλαίσιο αυτό τα ποσά που θα λάβουν υπερβαίνουν για την ηγεσία των σωμάτων ασφαλείας το ποσό των 20.000 ευρώ. Ενδεικτικά, για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ τα αναδρομικά μόνο για τον βασικό μισθό φτάνουν σε 12.296 ευρώ, για τον Αντιστράτηγο σε 7.261 ευρώ, για τον συνταγματάρχη σε 3.975 ευρώ, τον Λοχαγό σε 2.332 ευρώ.

Όμως τα ποσά αυτά προσαυξάνονται με σειρά επιδομάτων όπως εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ειδικής απασχόλησης, θέσης υψηλής ή αυξημένης ευθύνης, τα έξοδα παράστασης, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας Ενόπλων Δυνάμεων, ειδικών συνθηκών, αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και του οικογενειακού επιδόματος (αναλυτικά τα ποσά στους πίνακες που ακολουθούν).

Για τους Πανεπιστημιακούς τα αναδρομικά αφορούν στην περίοδο από την 1-1-2015 έως και 31η Δεκεμβρίου 2016, δηλαδή για 24 μήνες. Για τους καθηγητές το συνολικό ποσό των αναδρομικών (βασικό μισθό συν επιδόματα) που θα λάβουν τον Δεκέμβριο ανέρχεται σε 12.262 ευρώ, για τους αναπληρωτές καθηγητές, σε 7.949 ευρώ. 
Επίσης για τον επίκουρο καθηγητή, το συνολικό ποσό θα ανέλθει σε 5.720 ευρώ, και για τον λέκτορα σε 4.462 ευρώ.

Οι γιατροί του ΕΣΥ θα λάβουν αναδρομικά από 13.11.2014 έως και 31.12.2016 ή για 25,5 μήνες και τα ποσά ποικίλουν ανάλογα με την ειδικότητα. Ο συντονιστής διευθυντής θα λάβει (συνολικά από αναδρομικά μισθών και επιδομάτων) ποσό ύψους 6.043 ευρώ, ο διευθυντής 7.494 ευρώ, ο επιμελητής Α' το ποσό των 4.354 ευρώ, ο επιμελητής Β΄ το ποσό των 2.868 ευρώ, και ο ειδικευόμενος το ποσό των 1.1126 ευρώ.

Σημειώνεται ότι για τους συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων η τροπολογία προβλέπει την εφάπαξ καταβολή αναδρομικών για περιόδους αντίστοιχες αυτών που προβλέπονται για τους εν ενεργεία. Δηλαδή τα αναδρομικά θα καλύπτουν:

  • την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 31η-12-2016 για τους αποστράτους
  • την περίοδο από την 1η-1-2015 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους πανεπιστημιακούς, καθηγητές ΤΕΙ, ερευνητές και μουσικούς κρατικών ορχηστρών
  • την περίοδο από την 13η-11-2014 έως την 31η-12-2016 για τους συνταξιούχους ιατρούς του ΕΣΥ
  • την περίοδο από την 1η-8-2012 έως την 30η-6-2014 για τους συνταξιούχους δικαστικούς και τους συνταξιούχους του ΝΣΚ.

Η καταβολή των αναδρομικών στους παραπάνω συνταξιούχων δεν επηρεάζει το ύψος καταβαλλόμενων συντάξεων που έχει ληφθεί υπόψη για τον επανυπολογισμό και την περικοπή που προβλέπει το άρθρο 14 του ν. 4387/2016.

Πληροφορίες: aftodioikisi.gr-sofokleousin.gr

Κατηγορία Οικονομία
Την τελευταία χρονική περίοδο, με τις κατάλληλες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Αλεξάνδρειας, πραγματοποιούνται  εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης φθορών σε (4) παιδικές χαρές που βρίσκονται στο Δήμο Αλεξάνδρειας και συγκεκριμένα, στην Δ.Κ. Αλεξάνδρειας, στην Τ.Κ. Τρικάλων, στην Τ.Κ. Μελίκης και στην Τ.Κ. Πλατέος.
Όλες οι ανωτέρω παρεμβάσεις γίνονται αφενός για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των παιδιών - χρηστών, αφετέρου για να μπορέσουν οι συγκεκριμένες παιδικές χαρές να αποκτήσουν σύγχρονη πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας, κατά τα οριζόμενα στη σχετική νομοθεσία για τον καθορισμό λειτουργίας των παιδικών χαρών και τις προδιαγραφές πιστοποίησης των οργάνων παιχνιδιού.
Η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας θα συνεχίσει να δίνει την δέουσα βαρύτητα στην υλοποίηση παρόμοιων έργων κοινωνικού χαρακτήρα, και ειδικότερα έργων που απευθύνονται στους λιλιπούτειους δημότες μας.
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας