alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018

Υπό διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς συνεχίζει να βρίσκεται η έξτρα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση και προβλέπει την τακτοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία-που έγιναν μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών που δεν είχαν τη δυνατότητα υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μέσω της εν λόγω ρύθμισης, που αποτελεί «πεδίο» διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και Θεσμούς το τελευταίο διάστημα, δίνεται η δυνατότητα σε ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, που έκλεισαν τα βιβλία και τα «μπλοκάκια», να τακτοποιήσουν οφειλές και χρέη προς Εφορία και Ταμεία, που δημιουργήθηκαν έως τις 31/12/2017.

120 δόσεις και ελάχιστη μηνιαία δόση έως 50 ευρώ
Η ρύθμιση, βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν, θα προσομοιάζει στον εξωδικαστικό, τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία. Θα προβλέπει την εξόφληση των οφειλών σε 120 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση έως 50 ευρώ, καθώς επίσης και παράλληλο «κούρεμα» των προσαυξήσεων έως 85% με 95%. Επί υπό διαβούλευση με τους Θεσμούς βρίσκεται η ελληνική πρόταση για «κούρεμα» της αρχικής οφειλής, εφόσον πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Βασικό προαπαιτούμενο για την ένταξη των οφειλετών στο νέο «μηχανισμό», θα αποτελεί η εξόφληση ή η ρύθμιση τρεχουσών οφειλών, όπως ο φετινός ΕΝΦΙΑ, ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ και οι ασφαλιστικές εισφορές.

Ο στόχος των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας που επεξεργάζονται το εν λόγω σχέδιο είναι διττός: πρώτον να ανοίξει η βεντάλια των ευνοϊκών ρυθμίσεων σε περισσότερους «δικαιούχους», καθώς υπολογίζεται ότι θα ενταχθούν χιλιάδες επιχειρηματίες που αποκλείστηκαν από τον εξωδικαστικό μηχανισμό των 120 δόσεων.

Δεύτερον, εκτιμάται ότι θα δοθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζουν 30.000 αυτοαπασχολούμενοι, που έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αλλά δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν λόγων οφειλών στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια
Η ρύθμιση θα «εμπεριέχει» αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, βάσει των οποίων θα οριστικοποιείται η ένταξη των οφειλετών. Σ’ ό,τι αφορά στον αριθμό των δόσεων, θα καθορίζεται με το ύψος της οφειλής.

Το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης, εφόσον οι Θεσμοί δώσουν την τελική τους έγκριση, προβλέπει την έναρξη εφαρμογής της ρύθμισης τον Φεβρουάριο και την διατήρησή της για τους επόμενους έξι μήνες.

Κατηγορία Οικονομία

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται η κατάθεση των χρημάτων για την πληρωμή των 1,5 εκ. δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος.

Ειδικότερα όσοι έκαναν αίτηση μέχρι χθες το μεσημέρι θα πληρωθούν μέχρι αύριο το πρωί. Οι υπόλοιποι που θα κάνουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν στις 28 Δεκεμβρίου.

Επίσης, σήμερα:

- θα πληρωθούν 1.000 δικαιούχοι το χρηματικό βοήθημα για τις αγρότισσες πολύτεκνες μητέρες, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα παροχής χρηματικών βοηθημάτων του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ), με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή της αίτησής τους.
- πληρώνονται τα οφειλόμενα αναδρομικά ποσά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

14/12

Αύριο, ξεκινά η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων του 2017 από τον ΕΛΓΑ. η πληρωμή θα φτάσει τα 17,018 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 16 εκατ. ευρώ αφορούν αποζημιώσεις για το 2017, ενώ 445.000 πληρωμή για ζημιές του 2018.

19/12

- αναμένεται να καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου 2019 των αγροτών (πρ. ΟΓΑ) και των ελεύθερων επαγγελματιών (πρ. ΟΑΕΕ)

- αναμένεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με την εκκαθάριση της Ενιαίας Ενίσχυσης.

Συγκεκριμένα, θα καταβληθεί η εκκαθάριση της Βασικής Ενίσχυσης, η οποία θα ανέλθει σε 330 εκατ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης (ΔΒΕ) από το εθνικό απόθεμα, η Πράσινη Ενίσχυση, ύψους 550 εκατ. ευρώ περίπου, καθώς και η Ενίσχυση στους Γεωργούς Νεαρής Ηλικίας, ύψους 38 εκατ. ευρώ.

21/12

- Ποσά, τα οποία αντιστοιχούν σε αναδρομικά από 16,5 έως και 47 μήνες, θα λάβουν κατά περίπτωση περίπου 115.000 απόστρατοι και συνταξιούχοι ειδικών μισθολογίων

-Επίδομα παιδιού:θα καταβληθεί η έκτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ.

- Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: καταβολή του KEA σε 302.158 δικαιούχους, συνολικής δαπάνης άνω των 66 εκατομμυρίων ευρώ.

- Θα καταβληθούν οι συντάξεις από το Δημόσιο, το ΙΚΑ και το ΝΑΤ.

27/12

Οι επικουρικές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

28/12

Για όσες αιτήσεις εγκριθούν από χθες το μεσημέρι έως και τις 21 Δεκεμβρίου, που είναι η καταληκτική ημερομηνία, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

31/12

Συμπληρωματικό επίδομα θέρμανσης ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ από το υπερπλεόνασμα θα καταβάλει το υπουργείο Οικονομικών στους δικαιούχους του επιδόματος της περυσινής χειμερινής περιόδου (2017-2018).

 

Αλεξάνδρα Κλειδαρά

Κατηγορία Οικονομία

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 13/12/2018

 
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΔΕΜΕΡΤΖΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
Βετσοπούλου 32
ΤΗΛ   23330 23023
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
13:30-17:30  ΠΑΝΑΓΑΚΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 7
ΤΗΛ  23310-28594
 
21:00-08:00   ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 29-31 (πλατεία Τσερμένι)
ΤΗΛ   23310-6577
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
 
Δίγκα Μαρία
ΤΗΛ   2332023030
17Ης Οκτωβρίου 17
Κατηγορία Φαρμακεία

Καιρός: Ανοδο θα σημειώσει στα νότια η θερμοκρασία σήμερα Πέμπτη, αλλά παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες, κατά τόπους, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Βροχές αναμένονται, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.

Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Πέμπτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.). Τις βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Τη νύχτα στα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μ.). Σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι, νοτιοανατολικοί 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς, νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μ.). Τα φαινόμενα, που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε ανατολικούς 4-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μ.). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 3-5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3-5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις και από τις μεσημβρινές ώρες τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 1.000 μ.). Σποραδικές καταιγίδες πιθανόν να εκδηλωθούν τις απογευματινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας