alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2018

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 26 Δεκεμβρίου 2018 εντός του οικισμού Νησελίου και συγκεκριμένα μπροστά στο Art cafe.

Κατηγορία Αστυνομικά

O Λαογραφικός Όμιλος Ντόπιων "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" αναβίωσε για μία ακόμη φορά το έθιμο της Γουρουνοχαράς την Tετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 - Δεύτερη

ημέρα των Χριστουγέννων-. Με σύμμαχο τον "καλοκαιρινό" σχεδόν καιρό η αυλή των εγκαταστάσεων του ΛΟΝΑΠ "ΤΟ ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ" "βούλιαξε" κυριολεκτικά από κόσμο.

Το κέφι, η ζωντάνια και ο χορός περίσσευε υπό τους μελωδικούς ήχους των νταουλιών και των ζουρνάδων, το κρασί έρρεε άφθονο και το φαγητό ήταν εξαιρετικά εύγευστο.

Πεντανόστιμα εδέσματα και μελωδική παραδοσιακή μουσική ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, την ώρα που τα καζάνια είχαν την τιμητική τους όπως και τα πολιτικά πηγαδάκια
αφού πρωτοκλασάτα ονόματα της πολιτικής σκηνής παρήλασαν στην γουρουνοχαρά του ΛΟΝΑΠ ¨"Το Ρουμλούκι".

 

 

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων αναβίωσε και φέτος το καθιερωμένο, πλέον, έθιμο του Καβουρμά,
την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 μετά τις 11π.μ. στη Στέγη του συλλόγου.
Πεντανόστιμα εδέσματα, υπέροχες ποντιακές γεύσεις και μελωδική παραδοσιακή μουσική διασκέδασαν αυτούς
που παραβρέθηκαν με κέφι, ζωντάνια και χορό.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν η εντυπωσιακή είσοδος των Μωμογέρων.

 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου - Λιανοβεργίου ¨Ο Φίλιππος¨ αναβίωσε για μία ακόμη φορά το έθιμο της Γουρουνοχαράς την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 - Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων-.

Με σύμμαχο τον καιρό η αυλή του συλλόγου ¨πλημμύρισε¨ από κόσμο.
Το κέφι, η ζωντάνια και ο χορός περίσσευε, φρεσκομαγειρεμένο χοιρινό κρέας και γλυκόπιοτο κρασί κράτησαν γευστική ¨συντροφιά¨ σε όσους παραβρέθηκαν.

 

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του εθίμου της Γουρουνοχαράς του Π.Σ. Νέων & Νεανίδων Λουτρού την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας