alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018
Παρασκευή, 02 Φεβρουαρίου 2018 00:10

ΖΗΤΕΙΤΑΙ διαμέρισμα για ΑΜΕΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ

ΖΗΤΕΙΤΑΙ διαμέρισμα με 3 υπνοδωμάτια προς ΑΜΕΣΗ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ στην περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6980376414
Κατερίνα

Κατηγορία Γενικά

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την τελευταία εβδομάδα από επιπλοκές της γρίπης, η οποία παρουσιάζει αυξημένη δραστηριότητα σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζει να υπογραμμίζει τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, ως τον καλύτερο τρόπο προφύλαξης από τη γρίπη.

Όπως αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περιόδων εποχικής γρίπης στη χώρα μας, φαίνεται ότι η επιδημιολογία του νοσήματος, μετά την πανδημία του 2009, έχει πλέον αποκτήσει τα χαρακτηριστικά της συνήθους εποχικής έξαρσης.
Η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης αρχίζει να αυξάνεται τον Ιανουάριο και η κορύφωση της συμβαίνει κατά τους μήνες Φεβρουάριο-Μάρτιο. Η επιτήρηση της γρίπης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην Ελλάδα ξεκίνησε αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί μέσα Μαΐου.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη γρίπη είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός, ο οποίος συστήνεται να γίνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο, κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να συνεχίζεται καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου γρίπης.

Συνολικά, σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί έξι θάνατοι από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη με νοσηλεία σε ΜΕΘ και όπως τονίζεται κανένας δεν είχε εμβολιαστεί για την γρίπη, ενώ τα πέντε (83,3%) από τα έξι θύματα, ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός.

Ειδικότερα, πρόκειται για πέντε άνδρες και μία γυναίκα, με εύρος ηλικιών από 39 έως 79 έτη.

Από τα δύο (33,3%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα τέσσερα (66,7%) ιός γρίπης τύπου Β. Τα δύο στελέχη γρίπης τύπου Α που απομονώθηκαν από τα προαναφερόμενα κρούσματα υποτυποποιήθηκαν και εξ αυτών ένα ανήκε στον υπότυπο Α (Η1Ν1) και ένα ανήκε στον υπότυπο Α(Η3Ν2).

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν καταγραφεί 24 σοβαρά κρούσματα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Πρόκειται για 16 άνδρες και 8 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 3 έως 79 έτη, εκ των οποίων τα 16 (66,7%) από τα προαναφερόμενα κρούσματα οφείλονται στον ιό γρίπης τύπου Α και τα 8 (33,3%) στον ιό γρίπης τύπου Β. Από τα 24 κρούσματα ήταν εμβολιασμένα τα δύο (8,3%), ενώ τα 17 (70,8%) ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη.

Συνολικά έχουν ελεγχθεί 1.031 κλινικά δείγματα. Τα 92 (8,9%) εξ αυτών ήταν θετικά για ιούς γρίπης και ειδικότερα τα 32 (34,8%) ήταν τύπου Α και τα 60 (65,2%) τύπου Β. Τα 27 στελέχη τύπου Α υποτυποποιήθηκαν και από αυτά τα 4 (14,8%) ανήκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 23 (85,2%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1) .

Ιλαρά
Εκατό νέα κρούσματα ιλαράς καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό στα 1.362, με μεγαλύτερη συχνότητα στην Νότια Ελλάδα. Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά) και άτομα από το γενικό πληθυσμό που στην πλειονότητα τους ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει σταθερός, πρόκειται για ένα βρέφος και έναν 17χρονο, από κοινότητες Ρομά, που κατέληξαν λόγω επιπλοκών από την ιλαρά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ συστήνει τον εμβολιασμό με το μικτό εμβόλιο ιλαράς-ερυθράς-παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR) των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών, παιδιά, έφηβοι και ενήλικες που έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου πρέπει να είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις εμβολίου για την ιλαρά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζει ότι, η επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου, η εγρήγορση των επαγγελματιών υγείας, η εντατικοποίηση των εμβολιασμών και η συνεχιζόμενη εγρήγορση των τοπικών και εθνικών αρχών αποτελούν απαραίτητα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου.

Κατηγορία Υγεία

Τον Αντιστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος, Σωτήριο Τερζούδη, επέλεξε με σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΕΑ, ως νέο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στον αποστρατευθέντα Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Σωτήριος Τερζούδης του Δημητρίου γεννήθηκε το 1961, στους Μεταξάδες Έβρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Αποφοίτησε από το Λύκειο Διδυμοτείχου το 1979 και το 1984 αποφοίτησε από την τότε ΑΒΣΘ (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987, αποφοίτησε από τη σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού το 1991. Φοίτησε επίσης στη Σχολή Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε σε διάφορες Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ διατέλεσε Διοικητής της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης και Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τον Φεβρουάριο του 2016 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου ΠΣ και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου έως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 έχει ως εξής:

•ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ(ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ) Αγώνας πρωταθλήματος10η αγωνιστική) για την ομάδα μας με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης στο γήπεδο Μελίκης.Ώρα έναρξης αγώνα 11:00

Κατηγορία Αθλητικά
Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 13:37

Άνοιξε η 27η AGROTIKA στη Θεσσαλονίκη

H 27η Agrotica, άνοιξε πριν από λίγη ώρα τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα

Κατηγορία Οικονομία

Αποζημιώσεις ύψους 20,8 εκατ. ευρώ κατέβάλλε από το πρωί της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου ο ΕΛ.Γ.Α. σε 18.183 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ειδικότερα, οι

Κατηγορία Αγροτικά

Πρόκειται για έναν οδηγό που διευκολύνει τους φορολογούμενους στην υποβολή της αίτησης που απαιτείται για την ένταξη στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Κατηγορία Οικονομία
Το σύστημα αυτό είναι μια ολοκληρωμένη συμμετοχική πλατφόρμα διαχείρισης προβλημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος, επικοινωνίας και διάδρασης Δήμου-Δημότη. Μέσω αυτού, οι
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας