alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018

Η ΟΝΝΕΔ Ημαθίας πραγματοποίησε την ετήσια κοπή Βασιλόπιτας στην πόλη της Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018 με κεντρικό ομιλητή τον Περιφερειάρχη

Πολιτικό μήνυμα για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στις επόμενες εκλογές του 2019 ώστε να ολοκληρώσει το έργο του, έστειλε από

Οι εκδηλώσεις του Μελικιώτικου Καρναβαλιού συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Διευκρινήσεις για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους δίνει το υπουργείο Εργασίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, από 1/6/2009, ο ΑΜΚΑ καθιερώθηκε υποχρεωτικά ως αριθμός εργασιακής και ασφαλιστικής ταυτοποίησης όλων των πολιτών της χώρας.

Όσον αφορά την απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι τα εξής: Δελτίο ταυτότητας ομογενούς (αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής) ή διαβατήριο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης επίσημα μεταφρασμένο στα ελληνικά, όταν δεν υπάρχει δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν τα ζητούμενα για την απογραφή στοιχεία. Για ανήλικα άτομα που γεννήθηκαν στη χώρα, αρκεί η ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, τα στοιχεία που απαιτούνται για την καταχώρηση στο Εθνικό Μητρώο και την απονομή ΑΜΚΑ, είναι τα παρακάτω:

Επώνυμο κατά τη γέννηση

Σημερινό επώνυμο, σύμφωνα με την ισχύουσα ταυτότητα που προσκομίζεται για την έκδοση ΑΜΚΑ

Όνομα

Όνομα πατέρα

Όνομα μητέρας

Φύλο

Ημερομηνία γέννησης (πλήρης)

Χώρα γέννησης

Νομός γέννησης (μόνο για όσους γεννήθηκαν στην Ελλάδα)

Υπηκοότητα

Στοιχεία ταυτότητας (αριθμός, έτος έκδοσης και είδος ταυτότητας). Επιτρέπονται και οι λατινικοί χαρακτήρες

Ταχυδρομική δ/νση επικοινωνίας στην Ελλάδα (οδός-αριθμός, ΤΚ, πόλη-δήμος, νομός)

Τηλέφωνο επικοινωνίας

Όπως διευκρινίζεται, απαραίτητη είναι μία διεύθυνση επικοινωνίας, η οποία δεν ταυτίζεται υποχρεωτικά με διεύθυνση κατοικίας. Περαιτέρω, αποσαφηνίζεται ότι ο φορέας κύριας ασφάλισης και ο φορέας υγείας δεν αποτελούν υποχρεωτικά στοιχεία για την απόδοση ΑΜΚΑ. Επίσης, δεν αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση του ΑΜΚΑ η ύπαρξη εργασιακής σχέσης ή η παροχή υπηρεσιών ή έργου.

Σε περίπτωση απογραφής, μέσω εκπροσώπου, απαιτείται επιπλέον ηταυτότητα ή το διαβατήριο ή το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του εκπροσώπου (κατά περίπτωση, όπως αναφέρεται παραπάνω) και επιπλέον υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄ 75) ότι εκπροσωπεί τον ενδιαφερόμενο. Εάν ο εκπρόσωπος εκπροσωπεί περισσότερα του ενός πρόσωπα, δεν χρειάζεται ξεχωριστή υπεύθυνη δήλωσή του για κάθε εκπροσωπούμενο, αλλά αρκεί μία δήλωση που αναφέρει τα ονόματα όλων.

Τα προσκομιζόμενα έγγραφα για την απόδοση ΑΜΚΑ πρέπει να είναι τα πρωτότυπα ή επικυρωμένα αντίγραφα αυτών. Τα παραπάνω δικαιολογητικά δεν κατατίθενται στα ΚΕΠ ούτε στα γραφεία ΑΜΚΑ, απλώς επιδεικνύονται, πλην της υπεύθυνης δήλωσης του εκπροσώπου.

Επίσης, σημειώνεται ότι η κατοχή και η προσκόμιση στις αρμόδιες υπηρεσίες αδειών διαμονής διεθνούς προστασίας είτε δελτίων αιτούντος διεθνούς προστασίας ή δελτίου αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού εμπίπτουν και ικανοποιούν πλήρως τον τύπο των περιγραφέντων στην ανωτέρω ΚΥΑ απαιτούμενων δικαιολογητικών που αφορούν στην απόδοση ΑΜΚΑ σε ξένους υπηκόους.

Στην περίπτωση των ασυνόδευτων ανηλίκων (κάτω των 18 ετών), τα οποία είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και αιτούντες άσυλο, δεν απαιτείται συμπλήρωση του πεδίου ΑΜΚΑ του εκπροσώπου.

Έπειτα από διεκδίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Τουρισμού, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Convention Bureau,

Συνεδρίασε χθες στη Βέροια η προσωρινή συντονιστική επιτροπή Ημαθίας του Κινήματος Αλλαγής και αποφάσισε

Στην ετήσια συνάντηση κοπής βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Οργανισμού Μακεδονίας – Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ ανακοινώθηκε το πλάνο δράσης του

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας:

«Δεδομένου ότι πλησιάζει η ημέρα της Καθαρής Δευτέρας (19-2-2018), γνωστοποιούμε προς τα μέλη τα σχετικά με το ωράριο λειτουργίας

Τον Απρίλιο θα μονιμοποιηθούν 2.183 πυροσβέστες πενταετούς θητείας, όπως ανακοίνωσε από τη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Βέττα, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη μονιμοποίησή τους εντός τριών ετών, όπως είχε συμφωνηθεί, αλλά εντός ενός έτους.

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και τις προσπάθειες της Όλγας Γεροβασίλη, εντάσσονται στο μόνιμο προσωπικό. Η έναρξη έχει προδιαγραφεί για τον Απρίλιο του 2018, σε ενάμιση μήνα. Γίνεται αυτή τη στιγμή η τελική επεξεργασία για την έκδοση της ΚΥΑ και στη συνέχεια θα εκδοθεί το προεδρικό διάταγμα, που είναι κάτι τελείως τυπικό, για την πλήρη ένταξη αυτών των ανθρώπων», δήλωσε ο κ. Ν. Τόσκας.

Όσον αφορά τους απομένοντες πενταετούς υποχρέωσης που δεν είχαν τα προσόντα και που οι ίδιοι έχουν αποδεχθεί ότι αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία, ο κ. Τόσκας είπε ότι «ανανεώθηκε η πενταετής θητεία τους πέρυσι και συνεχίζουν να αμείβονται και να εργάζονται σύμφωνα με τη σύμβασή τους».

Για τους εποχικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι, θα κατατεθεί σύντομα τροπολογία για συνέχιση της απασχόλησής τους και στην τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

www.aftodioikisi

Κατηγορία Αστυνομικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας