alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας  19/05/2018

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

 
ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΝΑ
Βετσοπούλου 71
ΤΗΛ  23330 24045
 
ΑΝΕΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ελευθερίου Βενιζέλου 5
ΤΗΛ  23330 26701
Κέντρο Υγείας

 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

08:00-14:30 ΘΩΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 82
ΤΗΛ 23310-67530

08:00-14:30 ΛΕΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΡΕΜΠΕΣΙΝΑΣ 21 (κοντά στο ΙΚΑ)
ΤΗΛ 23310-74374

08:00-14:30 ΝΕΔΕΛΚΟΥ (ΟΥΤΑ) ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΟΡΑΒΑ 1 (δίπλα στο ΙΚΑ)
ΤΗΛ 23310-66649

14:30-21:00 ΖΑΜΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 26
ΤΗΛ 23310-24123

19:00-01:00 + διαν.ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 8 (στενό Ν. Δημαρχείου)
ΤΗΛ 23310-25669

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Τυριντζής Ιωάννης
ΤΗΛ 2332024100
Παναγούλη 13

Κατή Σοφία
ΤΗΛ 2332027777
Ζαφειράκη 20


Κατηγορία Φαρμακεία

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα 18/05/2018 η ημερίδα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Ποντίων «Οι Κομνηνοί» στο Πλατύ.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα για να τιμήσει την επέτειο των 99 χρόνων από την Γενοκτονία του των Ελλήνων του Πόντου με θέμα: «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού και η εγκατάσταση Ποντίων προσφύγων στο Ρουμλούκι».

Την παρουσίαση έκανε o χοροδιδάσκαλος Μάκης Φιλιππόπουλος αναφέροντας τους εισηγητές οι οποίοι είναι γνώστες της παράδοσης, τον ερευνητή και συγγραφέα Δημήτρη Πανταζόπουλο και τον ιεροδιάκονο της Ιεράς Μητρόπολης Εδέσσης Χερουβείμ Τσίνογλου.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων «Οι Κομνηνοί» κ. Λάζαρος Τσιπλακίδης αναφέροντας πως μετά από χρόνια οι πανελλαδικές ομοσπονδίες Ποντίων ενώθηκαν για τις εκδηλώσεις Μνήμης που θα λάβουν χώρα στη Θεσσαλονίκη.

Την πρώτη ομιλία έκανε ο συγγραφέας κ. Πανταζόπουλος διαβάζοντας δύο επιστολές κατοίκων του Πόντου πριν την Γενοκτονία και ανέφερε στοιχεία εγκατάστασης των πρώτων προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή του Ρουμλουκιού όταν 300 παιδιά πρόσφυγες διέσχισαν τον Αλιάκμονα για να φτάσουν στο τότε καταφύγιο τους, στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Σφηνίτσης στην Αγκαθιά.

Τέλος τον λόγο πήρε ο ιεροδιάκονος Χερουβείμ Τσίνογλου αναφέροντας κι αυτός με τη σειρά ιστορίες της τότε εποχής στην περιοχή μας.

 

 

 

 

 

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Κάτι έχουμε πάθει όλοι μας αλλά ακόμα δεν το βρήκαμε τι είναι. Δεν μπορεί να παραγγέλνεις γλυκό καφέ και η σερβιτόρα να σου φέρνει σκέτο. Πως την είδες κοπέλα μου, θα μας γράψεις και στο γυμναστήριο μήπως; Φοβάμαι ότι πάλι λάθος φάρμακο για τα κουνούπια έριξαν. Δεν εξηγείτε αλλιώς το γεγονός ότι το μυαλό μας είναι συνεχώς κάπου αλλού.
Θέση παρκαρίσματος για ΑΜΕΑ απέκτησε το δημαρχείο Αλεξάνδρειας μετά από καιρό. Το θέμα έφερε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο ο κ . Κοτζιαμπασόπουλος. Αμέσως, την ευθύνη για την υλοποίηση του έργου ανέλαβε ο υπέρ- αντιδήμαρχος Σωτήρης Τόκας ο οποίος κράτησε τον λόγο του και σε λιγότερο από δύο εβδομάδες τοποθέτησε σημάνσεις ΑΜΕΑ στο σημείο.

foto1

Στο προηγούμενο Καρπούζι ήμουνα αρκετά σκληρός μαζί του. Δεν πιστεύω ότι είχα άδικο απλά επειδή το ξέρω ότι προσπαθεί θα μπορούσα να είμαι λίγο πιο επιεικής. Ο Σωτήρης δεν είναι από τους ανθρώπους που θα βάλει τα βατραχοπέδιλα και θα κάτσει σταυροπόδι για να κάνει αέρα τον συνάδελφο. Βράζει το αίμα του. Απλά νομίζω δεν έχει βρει ακόμη την σωστή θερμοκρασία. Εξάλλου ένας αντιδήμαρχος δεν φέρνει την άνοιξη. Θέλει και βοήθεια. Το ακούει κανείς εκεί μέσα ή να στείλω την γκρέϊντερ;
Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου για πεζοδρόμηση της Βετσοπούλου από την Πειραιώς ως τον Λένο. Δεν ξέρω αν πρακτικά μπορεί να λειτουργήσει (όλες τις κάθετες οδούς τι θα τις κάνουν;) αλλά θεωρώ ότι είναι ένα έργο που θα αποσυμφορίση το κέντρο. Βέβαια θα πρέπει να προβλεφθούν και νέες θέσεις πάρκινγκ γιατί όλο αυτό το αυτοκίνητο κάπου πρέπει να πάει. Αν είναι να παρκάρω στον Βαγενά για να πιω έναν καφέ, καλύτερα να τον πιω σπίτι.
Βέβαια θεωρώ ότι αυτό το έργο συγκεκριμένα μπορεί να περιμένει. Έλεος πια με το κέντρο της πόλης. Υπάρχει και αλλού αγορά. Η πλατεία του ΟΣΕ που αποτελεί και είσοδο της πόλης, με πολύ μεγάλη αγορά και πολλές υπηρεσίες του δήμου (και όχι μόνο) να στεγάζονται εκεί είναι απλά ένα ....έκτρωμα. Η πλατεία του Μασούτη επίσης, αν εξαιρέσουμε την παιδική χαρά, δεν θέλει ούτε σκύλος να την χέσει. Ξέρω ότι υπάρχουν μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα αλλά αυτό δεν φτάνει. Και γω έχω όνειρο να γίνω πλούσιος αλλά πρέπει να δουλέψω για να τα καταφέρω.
Ρωτήστε και τον εμπορικό σύλλογο για το που πονάει η αγορά, δεν είναι κακό.

Προχθές ήμουνα στο δημαρχείο και κάποιος περαστικός με σταμάτησε και με ρώτησε που είναι το Ειρηνοδικείο. Νόμισα πως με κορόιδευε αλλά μόλις γύρισα και κοίταξα κατάλαβα πως είχε δίκιο.

foto2

Ο δυνατός αέρας παρέσυρε την επιγραφή και την έσπασε. Εδώ και πολύ καιρό δεν αντικαταστάθηκε. Το σίγουρο είναι πως δεν είναι ευθύνη του δήμου για όσους βιαστούν να τον κατηγορήσουν. Το επίσης σίγουρο είναι πως με τέτοια χάλια που έχει το δικαστήριο προτιμάς να πας ισόβια παρά να σε αναγκάσουν να μπεις μέσα και να δικαστείς. Το ακόμα πιο σίγουρο είναι πως και να θέλεις να μπεις μέσα, δεν μπορείς γιατί μπερδεύεις τις πόρτες (η μεγάλη καφέ πόρτα είναι απλά διακοσμητική και στην διπλανή σιδερένια δεν ξεχωρίζεις το χερούλι).
Κάτσε μια μέρα απέναντι στο Αλεξανδρινό να δεις πόσοι σπρώχνουν την καφέ πόρτα για να μπουν, να σου φύγει όλη η κακή διάθεση από τα γέλια. Και ρωτάω τώρα εγώ, αν κάποιο βράδυ πάρω έναν χοντρό μαρκαδόρο και πάω και γράψω οτιδήποτε στην ταμπέλα σας, θα φταίω; Πως θα σας φαινόταν δηλαδή αντί να κερνάτε πρόστιμα να κερνούσατε .....ποτά;

foto3

Είπαμε, η δικαιοσύνη είναι τυφλή αλλά όχι τόσο.

Συνάντηση παλιών συμμαθητών μετά από πενήντα χρόνια πραγματοποιήθηκε στο 1ο δημοτικό σχολείο της Αλεξάνδρειας. Μαθητές που αποφοίτησαν μεταξύ των χρονολογιών από το 1961 έως το 1967 συγκεντρώθηκαν στο παλιό τους σχολείο για να αναπολήσουν τα παιδικά τους χρόνια.

foto4

Τρελαίνομαι για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Τάχα μου μαζευτήκαμε για να θυμηθούμε τα παλιά. Ψέματα...Μαζεύονται, ειδικά οι γυναίκες, για να δουν πια κρατιέται καλύτερα, μετράνε ρυτίδες, τι ρούχα φοράνε και φυσικά για να δουλεύουν τα κομμωτήρια. Βέβαια το ψέμα στα reunion πάει σύννεφο. «Δεν άλλαξες χρυσή μου καθόλου». Τι δεν άλλαξε «χρυσή μου» που αν την βάλει ο Φουστάνος από κάτω δεν θα ξέρει που να βελονιάσει; Πες ένα «παρόλα τα χρόνια μια χαρά κρατιέσαι», πιο πιστευτό.
Όσο για τις συζητήσεις των αντρών, να κλαις και να γελάς. Τι να θυμηθούν και τι να ξεχάσουν. Από τότε που έχουν να συναντηθούν μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησαν να κάνουν sex. Δόξα το Θεό ακόμα καλά κρατάνε. Αν πάω στο γραφείο του Μπρουσκέλη και ανοίξω το πελατολόγιο είμαι σίγουρος πως ο καθένας μπορεί και να έχει φάει το λιγότερο από 5 δάχτυλα για τον προστάτη. Sex μπάρμπα μου δεν είναι όταν το πιάνεις και αλλού σημαδεύεις και αλλού κατουράς. Sex είναι το άλλο.... εκείνο που είναι και μια γυναίκα μαζί..... για θυμήσου!!!!
Ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την “Αναπτυξιακή Ημαθίας” στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενημέρωση των τοπικών φορέων για το πρόγραμμα Leader/CLLD.
Στη φωτογραφία διακρίνουμε τους υπεύθυνους του προγράμματος, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρών. Παρατηρήστε την παρακάτω φωτογραφία και απαντήστε μου στην ερώτηση: Πως λέγεται αυτός που δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω αλλά έκρινε σωστό να βρίσκεται στο πάνελ;

foto5

Αχ...αυτά τα καλάμια, εύκολα τα ανεβαίνεις αλλά δύσκολα τα κατεβαίνεις. Παρόλα αυτά χρειάζονται για να στηρίζουν τις ντομάτες και τις πιπεριές στον μπαχτσέ.
Τα παιδιά και οι νέοι της Χριστιανικής Εστίας "ΚΙΒΩΤΟΣ", του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της επικείμενης λήξης της φετινής κατηχητικής χρονιάς, διοργάνωσαν συνεστίαση την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, στις 1 το μεσημέρι, στο "Κτήμα Αφροδίτη" στο Καλοχώρι Ημαθίας. Η εκδήλωση είχε επιτυχία και μπράβο στα παιδιά για την άψογη διοργάνωση. Θα πρέπει όμως να επισημάνω και κάποια πράγματα ώστε την επόμενη φορά να γίνουν όλα καλύτερα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΠΡΩΤΗ. Ποτέ δεν καπνίζουμε στο τραπέζι ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά. Επίσης δεν είναι καθόλου ευγενικό να ψάχνει η θεία δύο ώρες αναπτήρα και να μην προσφέρεται κανένας να την ανάψει...

foto6

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ. Εύγε στους ιερείς του ναού για το χαμόγελο και την καλή διάθεση. Αν παρατηρήσετε θα δείτε τις διάφορες αποχρώσεις του γκρι στις γενειάδες των ιερέων. Δεν ξέρω αν η συγγραφέας του βιβλίου «50 αποχρώσεις του γκρι» επηρεάστηκε από τα χρώματα των γενειάδων από τους ιερείς της χώρας μας ή οι ιερείς συμβαδίζουν με την μόδα της εποχής, αυτό που ξέρω είναι πως η συγκεκριμένη τριάδα ήταν άψογη και συνυφασμένη σε αυτό που απαιτούσε η εκδήλωση.

foto7

Αυτά για σήμερα. Η φράση «συγνώμη που σε είπα βλαμμένο, νόμιζα ότι το ήξερες» μας πάει γάντι, αν το σκεφτείτε. Για την επόμενη εβδομάδα σας έχω κάτι πολύ δυνατό. Κάτι που δεν έχετε συνηθίσει από το Καρπούζι. Δεν ξέρω αν θα γελάσουμε ή θα ντραπούμε, ξέρω όμως ότι πλέον κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Ραντεβού το άλλο Σάββατο λοιπόν.

foto8

 

 

Η επιχείρηση «ΔΟΥΚΑΣ Cleaning Center» αναλαμβάνει το πλύσιμο των χαλιών σας με παραλαβή και παράδοση από τον χώρο σας.

Με τη φύλαξη η τιμή είναι 3,5€/m+ΦΠΑ.

-Παρέχεται Βιολογικός Καθαρισμός

Υπεύθυνος του καταστήματος: Βασίλειος Δούκας

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2351078694

6936647529

Νικ. Πλαστήρα 26Α, Κατερίνη Πιερίας

Κατηγορία Γενικά

- Επίκαιρη τις μέρες αυτές είναι η κατάθεση του Σχεδίου Νόμου του κ. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως “Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”.

- Είναι αλήθεια ότι τα μαχητικότερα κυβερνητικά στελέχη κεντρικά και τοπικά ρητορεύοντας με πάθος κάποτε ενάντια σε αντιμνημονιακές πρακτικές, σήμερα υπηρετούν με ζήλο ακροδεξιού νεοφώτιστου Μερκελιστή, όσα κατηγορούσαν και με το νομοσχέδιο αυτό νομίζουν οι αφελείς ότι μπορούν να καυχώνται για αριστερή πολιτική συνέπεια

- Ασφαλώς σε τίποτα δεν θα ωφελούσε αυτή η υπόμνηση της ασυνέπειας αν δεν επιχειρούσαν οι κυβερνώντες συριζαίοι τάχατες αριστεροί να ταυτίσουν το πολιτικό με το κομματικό μέσα από το ψευδεπίγραφο Σχέδιο Νόμου περί εμβάθυνσης τάχα της Δημοκρατίας, περί ενίσχυσης της συμμετοχής και τα περί της αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ.

- Αν υπήρχε βέβαια ζωτική αριστερή αντιπρόταση που να ανταποκρίνεται σε πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, αυτές οι ανάγκες θα σάρωναν τα όποια ψεύτικα προσωπεία των αντιδρούντων και δεν θα περίμεναν οι κοινωνιοκεντρικοί στόχοι της λεγόμενης αριστεράς συμμαχίας του ΚΑΜΜΕΝΟΥ να είναι μόνον μια επικαιρική τακτική που μεταβάλλεται σε εξυπηρέτηση του καπιταλισμού όταν οι συνθήκες αλλάζουν.

- Το νέο σ.ν. που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες ξεπέρασε τα πλέον ευφάνταστα σενάρια δεξιών μικροπολιτικών πρακτικών και ανακτορικών παρακμιακών δολοπλοκιών που θα μπορούσαν να επινοηθούν περιφρονώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους πολίτες της χώρας και όλους τους τοπικοαυτοδοικητικούς πλην Λακεδαιμονίων προσφέροντας ελάχιστο χρόνο διαβούλευσης με προφανή παραβίαση του ν. 4048/2012.

- Όπως είναι γνωστό – πριν ο Ραγκούσης ψηφίσει τον καταστροφικό ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – στα πλαίσια του Β!ΚΠΣ εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία στη χώρα μας το “Πρόγραμμα ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ” με συνδυαστικά μέτρα πολιτικής, με άψογη συνεργασία ΚΕΔΚΕ – υπουργείου (Δ.Αβραμόπουλος - Αλέκος Παπαδόπουλος) και με οικονομική στήριξη της πρώτης ισχυροποίησης των 1034 δήμων της χώρας.

- Ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του “ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ” δεν ήταν αέρας, ήταν έργα και δράσεις που αφορούσαν τη ζωή μας.

- Ο δρόμος που φτιάχτηκε, το έργο άρδευσης που παραδόθηκε, το σχολείο που επισκευάστηκε, ο αγωγός ύδρευσης που αντικαταστάθηκε, το επικίνδυνο δέντρο που κόπηκε, το νέο μηχάνημα που αγοράστηκε ήταν μια πραγματικότητα και δεν ήταν λόγια αποπροσανατολισμού.

- Με την συμπλήρωση τεχνικής και ταμιακής υπηρεσίας σε όσους ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ έλειπαν οι υπηρεσίες αυτές θα κλείδωνε από υπηρεσιακής πλευράς αυτή η μεταρρύθμιση, η οποία ουσιαστικά κατήργησε την μικρή, ανήμπορη και καταχρεωμένη Κοινότητα.

- Το νέο σ.ν. όμως μας γυρνά πρώτα και κύρια στην εποχή της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ με την ολική επαναφορά της έννοιας “Κοινότητα”, με την εκλογή ανά χωριό σε χωριστή κάλπη, χωριστά ψηφοδέλτια και χωριστά ψίχουλα της εξαϋλωμένης και ανύπαρκτης ΣΑΤΑ.

- Το νέο σ.ν. ενσωματώνει στο ΤΕΛΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ και ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ το κόστος των αρμοδιοτήτων του ΠΡΑΣΙΝΟΥ (πάρκα κ.λ.π.). Δαπάνες δηλαδή που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από το κράτος, τώρα θα τα πληρώνει το πορτοφόλι του δημότη, με αντίστοιχη αύξηση των δημοτικών τελών.

- Στο χάος των σελίδων του σ.ν. υπάρχουν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση απόλυτα στοιχιμένες και άλλες διατάξεις που επιχειρούν να αποσυνθέσουν ό,τι θεσμικό υπάρχει ακόμα και επιχαίρουν να καταστρέψουν και να διαλύσουν κυρίως με το τερατούργημα του εκβιασμού των μειοψηφιών.

- Με σωρεία διατάξεων η επίτευξη της πλειοψηφίας – δηλαδή η δυνατότητα λήψης απόφασης για δράσεις, για έργα κ.λ.π.- δεν είναι δεδόμενη και θα πρέπει να εκλιπαρείται συνεχώς.

- Αλισβερίσι, υποχωρήσεις, συνδιαλλαγή, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, υποσχέσεις, δώσε μου να ψηφίσω, όχι σε κάθε συνεδρίαση αλλά σε κάθε θέμα θα είναι υποχρεωτικές και θα συνοδεύονται από αερολογία και επιπολαιότητα που θα χαϊδεύουν αυτιά και όλα αυτά για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος σε απλή αναλογική ώστε να εκλεγούν μερικοί φιλοκυβερνητικοί σύμβουλοι, καθιστώντας σαφές ότι πάνω από το πολιτικό μπαίνει το μικροκομματικό συμφέρον.

- Συνεπώς αποφάσεις θα ακυρώνονται στον έλεγχο νομιμότητας, οι διαδικασίες θα σέρνονται με συζητήσεις συνδιαλλαγής και όλα θα παραπέμπονται στο αόριστο μέλλον.

- Επειδή όμως η δημοκρατία δεν είναι μόνον εκλογές, ούτε άτακτες συναθροίσεις πράγματι κάτι στο εκλογικό σύστημα της Τ.Α. πρέπει να αλλάξει.

- Να θεσμοθετηθούν δύο τετραετίες για τους αιρετούς με προτεραιότητα στην αξιοκρατία αφού το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η διαχειριστική ανεπάρκεια η οποία προκύπτει μετά τις εκλογές.

- Η εκλογή του δημάρχου να γίνεται από ξεχωριστό ψηφοδέλτιο από αυτό των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα εκλέγονται -οι πλειοψηφούντες- από ενιαίο κοινό και κατ' απόλυτη αλφαβητική σειρά ψηφοδέλτιο εκτός παρατάξεων.

- Σε μια τέτοια περίπτωση γίνεται πράξη το ότι ο χώρος της Τ.Α. γίνεται χώρος προσφοράς των ποικιλοτρόπως καταξιωμένων ατόμων της τοπικής κοινωνίας και όχι χωνευτήρι ατάλαντων ή διαβλητών ή ανίκανων ατόμων με χοντρό πορτοφόλι από το οποίο ξοδεύουν προεκλογικά για να το φουσκώσουν πολλαπλάσια κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

- Αυτά πρέπει να γίνουν, γιατί ο δημότης δεν είναι αφελής και αν μια φορά εξαπατήθηκε, όσοι σήμερα συνωμοτούν ενάντια στην τοπική κοινωνία, θα αντιληφθούν ότι η τοπική δημοκρατία παρά τα όσα έχει υποστεί κατά καιρούς από ανέντιμους και ατάλαντους τοπικοαυτοδοικητικούς δεν θα νομιμοποιήσει κανένα έκτρωμα.

 Τάσος Τασιόπουλος

- ΥΓ1. Σ΄ ότι αφορά τους ευλόγως τοπικά ανησυχούντες και λοιπούς δημοσιολογούντες ενδιαφερόμενους πρέπει να εμπεδώσουν ότι παρ' ότι κεντρικά η κεντροαριστερά σήμερα φαίνεται ότι συνθέτει Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης στο ζήτημα των τοπικών εκλογών τω καιρώ τω δέοντι θα υπάρξουν τα δέοντα όχι άκαιρα όπως πιέζουν σπαζοχέρηδες που το μυαλό του το έχουν στο κεχρί.

- Εξάλλου όταν σε παινεύουν ορκισμένοι εχθροί σου επειδή τώρα τα τσακώνουν χοντρά μάλλον πρέπει να ψαχτείς.

Κατηγορία Γενικά

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας σας καλεί στον τελικό του πρωταθλήματος απέναντι στη Νίκη Αγκαθιάς, τη Κυριακή 20 Μαϊου και ώρα 17:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αλεξάνδρειας.

 Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ομάδας Βασίλης Κίτσας απαγορεύεται κατά τη διαρκεία του παιχνιδιού η μαγνητοσκόπηση του χωρίς γραπτή άδεια:"Επειδή έγινε πολύς λόγος για την απαγόρευση των μετάδοσεων των αγώνων μας από τοπικά μέσα, θα ήθελα να διευκρινίσω πως η απόφαση μας αυτή πάρθηκε καθ εφαρμογή του αρθρου 29 Παρ. 5 του ΚΑΠ όπου απαγορεύει ρητά  την κάλυψη αγώνων χωρίς άδεια απο την ένωση και όχι γιατί εχουμε σκοπό να κρύψουμε κάτι όπως κακόβουλα ειπώθηκε από κάποιους. Η ομάδα μας όπως καλά γνωρίζετε είναι φιλική με όλα τα δημοσιογραφικά μέσα τα οποία τιμά και υποστήριζει στη δουλειά που κάνουν.  Επειδή όμως τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει γνώστες διαφόρων ειδών εξωγηπεδικών παρεμβάσεων εις βάρος της ομάδας μας  ή προθέσεων διαφόρων προς αυτή την κατεύθυνση, για προστασία και μόνο της ομάδας δεν θα επιτρέψουμε την λήψη πλάνων την Κυριακή παρά μόνο σε όσους έχουν γραπτως την απαραίτητη άδεια από την ένωση".

 

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

    Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Βέροιας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ » πραγματοποιήθηκε εργαστήριο με θέμα τα συναισθήματα και την έκφραση αυτών.

       Στο εργαστήριο συμμετείχε ομάδα μαθητών και μαθητριών μας που παρακολουθούν διάφορα βιωματικά εργαστήρια που θα έχουν συνέχεια και την επόμενη σχολική χρονιά. Σκοπός των εργαστηρίων είναι η πρόληψη, η ενημέρωση, η έκφραση, η αποδοχή του διαφορετικού, η βίωση μέσα από ψυχοπαιδαγωγικά παιχνίδια και διεργασίες με στόχο την τόνωση της αυτοεκτίμησης των μαθητών/τριών.

Το πρώτο εργαστήριο έγινε με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από ευχάριστες βιωματικές δραστηριότητες :

  • να αναγνωρίσουν και να κατονομάσουν διάφορες εκφράσεις, γκριμάτσες, συναισθήματα ή ψυχικές καταστάσεις που όλοι κατά καιρούς βιώνουμε.
  • να μάθουν τα παιδιά ότι τα συναισθήματα είναι μέρος της ψυχικής μας κατάστασης και άρα της ζωής μας.
  • να διηγηθούν μέσα από προσωπικές εμπειρίες δικά τους βιώματα και συναισθήματα.
  • τέλος να αναζητήσουν κοινωνικούς τρόπους αντιμετώπισης κυρίως δύσκολων και επώδυνων ψυχικών συναισθηματικών καταστάσεων όπως είναι η οργή , ο θυμός, η λύπη και η θλίψη για μια πιο διεξοδική διαχείριση αυτών.

Ευχαριστούμε θερμά τις κυρίες του Κέντρου Πρόληψης « ΠΡΟΣΒΑΣΗ «την κ. Σέβη Γεωργιάδου Κοινωνική Λειτουργό και την κ. Φανή Μπασιούρα Ψυχολόγο για τη συνεργασία τους , το χρόνο που μας διέθεσαν . Επίσης τις ευχαριστούμε για την ευαισθησία που έδειξαν στην προσέγγιση και παρουσίαση του όλου προγράμματος.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με απόφαση του ανακοίνωσε τα εξεταστικά κέντρα για τις πανελλήνιες εξετάσεις των υποψηφίων ΓΕΛ για το 2018.

Μετά τον καθορισμό των εξεταστικών κέντρων για τις Πανελλήνιες 2018 των υποψηφίων των ΓΕΛ, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης με Απόφασή τους

καθορίζουν την κατανομή των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα για την οποία λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συγκοινωνιακές συνθήκες κάθε περιοχής

καθώς και τυχόν άλλες αντικειμενικές ανάγκες.

Οι Πανελλήνιες διεξάγονται μετά τη λήξη των μαθημάτων του Β’ Τετραμήνου σε εξεταστικά κέντρα, δηλαδή στα Γενικά Λύκεια. Όπου ωστόσο αυτό κρίνεται

αντικειμενικά αναγκαίο για την διεξαγωγή τους, μπορεί να ορίζονται ως Εξεταστικά Κέντρα, σχολικά συγκροτήματα ή άλλες εκπαιδευτικές δομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΙΣΤΑ

Κατηγορία Γενικά

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας ύστερα από την υπ’ αριθ. 230/2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με ΑΔΑ:66ΩΥΟΛΣΓ-ΘΟΓ

ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού δεκατεσσάρων (14) ατόμων,

προς κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών της για την εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητα, με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα και την αντίστοιχη χρονική περίοδο:

5 πτυχιούχοι (ΠΕ) φυσικής αγωγής ή καθηγητές φυσικής αγωγής και αθλητισμού
2 νοσηλευτές/τριες (ΤΕ/ΔΕ)
2 ναυαγοσώστες/τριες (ΔΕ) πισίνας
1 διοικητικός γραμματέας (ΔΕ)
1 φύλακας (ΥΕ)
3 καθαριστές/στριες (ΥΕ)

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους

και τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας