alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018

Ισχυρή βροχή και καταιγίδα εκδηλώθηκε στο Δήμο Αντιγονιδών που συνοδεύτηκε από ψιλό χαλάζι.

Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες

«Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας»

Επίσημη σελίδα στο facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, δίνοντας πλέον την δυνατότητα στους χρήστες του facebook, να ενημερώνονται για την αστυνομική επικαιρότητα και να λαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την καθημερινότητα τους.

Αποτελεί μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας, χρηστικής ενημέρωσης και αλληλεπίδρασης με τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η σελίδα είναι δημόσια και προσβάσιμη σε όλους, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/gadpkmakedonias/

Στη σελίδα αναρτούνται καθημερινά θέματα με αστυνομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, που αφορούν τόσο την Κεντρική Μακεδονία, όσο και την υπόλοιπη χώρα.

Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες και βίντεο και περιλαμβάνουν ειδήσεις, χρηστικές συμβουλές, δράσεις της Αστυνομίας και θέματα που σχετίζονται με την καθημερινή προσφορά του αστυνομικού στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες.

Τη διαχείριση της σελίδας έχει αναλάβει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με την πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Σημειώνεται ότι ο λογαριασμός δεν παρακολουθείται όλο το 24ωρο. Παρακαλούνται οι πολίτες για θέματα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και συμβάντα, που χρήζουν αστυνομικής άμεσης συνδρομής, να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 100.

Κατηγορία Γενικά

Ξεκινά η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος χωριστής συλλογής μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών (ρούχα, τσάντες, πάνινα παιχνίδια, παπούτσια κλπ.) μέσω της ανάπτυξης δικτύου ειδικών κάδων συλλογής.

20 ειδικοί κάδοι (10 στις τοπικές μας κοινότητες και 10 στην πόλη της Νάουσας) τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου, με σκοπό ρούχα, παπούτσια κλπ να μην απορρίπτονται πια στους πράσινους κάδους αλλά να δημιουργηθεί ένα συγκεκριμένο ρεύμα αποβλήτων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου, το ποσοστό των υφασμάτινων υλικών αποτελεί περίπου το 6% της συνολικής ποσότητας των οικιακών αποβλήτων. Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα προβλέπει την ολοκληρωμένη διαχείριση του ρεύματος των μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης και λοιπών υφασμάτινων υλικών και ειδικότερα:

  • Την δωρεάν τοποθέτηση κάδων ειδικών προδιαγραφών για τη συλλογή των υφασμάτων σε σημεία που υποδεικνύονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου
  • Την συλλογή των υφασμάτων με μέσα της εταιρίας
  • Την προδιαλογή των συλλεγόμενων υλικών με στόχο την επιστροφή των επαναχρησιμοποιήσιμων ενδυμάτων σε Τράπεζα Ενδυμάτων του Δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο)
  • Την προώθηση των μη επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών προς ανακύκλωση.
  • Την εφαρμογή προγραμμάτων εκπαίδευσης.

Η υλοποίηση του προγράμματος χωριστής συλλογής υφασμάτων θα έχει τα εξής αναμενόμενα οφέλη για τον Δήμο:

  • Μείωση των οικιακών αποβλήτων που οδηγούνται προς ταφή σε ποσοστό περίπου 6%, με αποτέλεσμα πολλαπλά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τον Δήμο (μείωση εισφοράς στον Φο.Δ.Σ.Α., ελάττωση καυσίμων, παράταση του χρόνου ζωής του Χ.Υ.Τ.Α. κλπ)
  • Περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών
  • Δημιουργία Τράπεζας ενδυμάτων του Δήμου, στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου, για την υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.
Κατηγορία Γενικά

Το Επιμελητήριο Ημαθίας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, διοργανώνουν έκτακτη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018, στο Επιμελητήριο (Κεντρικής 3, Βέροια), με θέμα: « Καταπολέμηση του παραεμπορίου στην διακίνηση των αγροτικών μας προϊόντων».

Στην σύσκεψη , θα παρευρίσκετε ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου κος. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Κατηγορία Αγροτικά

Προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι διερχόμενοι οδηγοί στην είσοδο της πόλης από τις γραμμές των τρένων επί της οδού Μακεδονομάχων (πλάι στο 2ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας) διότι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τμήμα του δρόμου έχει εισχωρήσει προς τα κάτω με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη και βαθιά λακούβα.

Συνιστάται χαμηλή ταχήτητα για αποφυγή υλικών ζημιών.

Τραγική είναι η κατάσταση στο δήμο Αλεξάνδρειας και στα χωριά του, όπως και στην αγροτική οδοποιία εν αναμονή του κονδυλίου της Κεντρικής Μακεδονίας που θα βελτιώσει την κατάσταση ως ένα σημείο.

 

 

 

Με τη συμμετοχή του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου θα ολοκληρωθούν οι φετινές εκδηλώσεις των Παυλείων, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Μαΐου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και οι στενοί του συνεργάτες. 

Η συνέντευξη Τύπου, ωστόσο, στο δεύτερο σκέλος της φορτίστηκε συγκινησιακά, με τον Μητροπολίτη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μιλώντας για θαύματα και θαυμαστά γεγονότα του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, προς τιμήν του οποίου χτίζεται μεγαλοπρεπής ναός στη Μονή Παναγίας Δοβρά.
Όσον αφορά στο πρόγραμμα των ΚΔ' Παυλείων, αυτές θα ξεκινήσουν το Σάββατο 26 Μαΐου, με εξόρμηση στο Άλσος Αγ. Νικολάου Νάουσας των παιδιών που συμμετέχουν στο κατηχητικό έργο της Μητρόπολης. Καθ' όλη τη διάρκεια του Ιουνίου θα υπάρχει πλήθος δράσεων, εκδηλώσεων, ημερίδων, με αποκορύφωμα το Επιστημονικό Θεολογικό Συνέδριο που θα ξεκινήσει στις 26 Ιουνίου και τις λατρευτικές εκδηλώσεις και τον υπαίθριο εσπερινό στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου, στις 29 Ιουνίου το απόγευμα, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας.
 
Σχετικά με τον Άγιο Λουκά, ο Μητροπολίτης έλαβε αφορμή την ερώτηση δημοσιογράφου για την πορεία των εργασιών αποπεράτωσης του Ναού και ήταν αφορμή να συγκινηθεί, σε σημείο που σε κάποια στιγμή δεν μπορούσε να κρατήσει τα δάκρυά του. Έκανε εκτενή αναφορά στο πως έπεσαν τα θεμέλια του ναού, με χρήματα του ίδιου και του μοναχού Γεράσιμου Μπεκέ, πως βρέθηκαν άνθρωποι σε καίριες θέσεις και πρόσφεραν σημαντικές χορηγίες για τη συνέχιση του έργου και πως μέχρι σήμερα προχωρά. Επίσης, αναφέρθηκε σε γεγονότα, θαύματα όπως είπε, που τα απέδωσε στη χάρη του Αγίου, κυρίως αναφορικά με ιάσεις ασθενειών.
 
Ο Μητροπολίτης, έπειτα από σχετική ερώτηση, απάντησε και στα όσα γράφτηκαν σχετικά με τα γυρίσματα ταινίας με θέμα την μάχη της Δοβρά, ενώ ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας αναφέρθηκε στις συνομιλίες που είχε ο ίδιος με τον σκηνοθέτη του έργου. 
 
πηγή: inveria.gr
 
Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλη τη συνέντευξη:
 
 
 

Η Φιλοπρόοδος-Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξανδρείας σας προσκαλεί να δηλώσετε ενδιαφέρον για την διήμερη εκδρομή που διοργανώνει το Σ/Κ 16/17 Ιουνίου με προορισμό την Πρέβεζα,Πάργα,Παξούς.

Το κόστος της εκδρομής ανέρχεται περίπου στο ποσό των 80 ευρώ.

Δηλ.ωσεις συμμετοχής μέχρι της 5 Ιουνίου στα μέλη του Δ.Σ και στο τηλ.2333025011 ώρες κατ/των.

Κατηγορία Γενικά

Ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας διοργανώνει, υπό την Αιγίδα του Δήμου Χαλκηδόνος και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την υποστήριξη της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσ/νίκης και της ΔΕΘ HELXPO καθώς και τη στήριξη ελληνικών και διεθνών ιδρυμάτων και οργανισμών το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου 2018 και τον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού στις 1 – 2 & 3 Ιουνίου 2018, στήνοντας ένα «παραμυθένιο» σκηνικό στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του συλλόγου με οικοδεσπότες τους αγαπημένους ήρωες των παραμυθιών.
Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών και των αφηγήσεων ξεκινάει με λέξεις, εικόνες, μουσικές. Μαζί θα ταξιδέψουμε στο χρόνο σε τόπους αλλοτινούς ίσως και μελλοντικούς, εκεί που λογικό και παράλογο, δεν αντιτίθενται αλλά συνυπάρχουν αρμονικά για να συνθέσουν μνήμες ξεχασμένες, που κόντρα στην καθημερινότητα διεκδικούν την έκφρασή τους ως αναπόσπαστα κομμάτια της ανθρώπινης ψυχής.

Ο Μαραθώνιος Παραμυθιού και το Διεθνές Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης οκτώ χρόνια συνεχόμενα αναδεικνύουν και τονίζουν τη διαχρονικότητα της λαϊκής προφορικής παράδοσης και αποτελούν έναν χώρο συνάντησης πολιτισμών και διαπολιτισμικής ανταλλαγής, μέσα από τη συνεργασία διαφορετικών ειδών τέχνης, που συνομιλούν και εκφράζονται με θεματικό άξονα το παραμύθι και την αφήγηση.
Αφηγητές παραμυθιών, παραμυθάδες, συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικοί, μουσικοί αλλά και απλός κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρωθούν και φέτος στην Χαλκηδόνα, για να μεταφέρουν ιστορίες από διάφορους πολιτισμούς και παραδόσεις.
Παράλληλα, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά αλλά και μεγάλους που περιλαμβάνει αφηγήσεις – παρουσιάσεις παραμυθιών με θεατρικό τρόπο και την βοήθεια μουσικών οργάνων, θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ζωγραφική, μουσικές συναυλίες εμπνευσμένες από τον χώρο των παραμυθιών, κουκλοθέατρο, δημιουργικά εργαστήρια και πολλές άλλες εκπλήξεις για παιδιά αλλά και για μεγάλους.
Στον 8ο Μαραθώνιο Παραμυθιού ταξιδεύουμε στην χώρα των παραμυθιών για να βρούμε ποιο το ψέμα και ποια η αλήθεια μέσα από τα παραμύθια. 60 ώρες ασταμάτητα παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, 60 ώρες παραμύθια από όλο τον κόσμο και από όλους τους πολιτισμούς.

60 ώρες ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ και ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΗ.

Όλοι μας, μικροί μεγάλοι μπορούμε να γίνουμε παραμυθάδες, φτιάχνοντας το δικό μας παραμύθι ή να μοιραστούμε παραμύθια που μας έλεγαν οι παλιότεροι και τ’ ακούγαμε εκστασιασμένοι, απογειωμένοι στο άρμα της φαντασίας. Κι όσο ξεδιπλωνόταν ο παραμυθένιος ιστός, μέχρι να μάθουμε το τέλος, δε σταματούσαμε στιγμή να ρωτάμε, να γελάμε, να το διασκεδάζουμε με την ψυχή μας.

Γι΄ αυτό η οργανωτική επιτροπή καλεί τους δημιουργούς παιδικών θεμάτων, τους συγγραφείς παραμυθιών και διηγημάτων, καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες, εκπαιδευτικούς αλλά και όλους όσοι θέλουν να ζήσουν το δικό τους παραμύθι να συμμετάσχουν στο ταξίδι του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραμυθιού και Αφήγησης και του 8ου Μαραθωνίου Παραμυθιού.

Έναρξη: Πέμπτη 9:00 π.μ. – Λήξη: Κυριακή 9:00 μ.μ.

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες επικοινωνήστε στα παρακάτω τηλ. & e-mail:
6977.025.356 – Κων/νος Στογιαννάρης
23910.23970 – Μορφωτικός Σύλλογος (10.00 – 13.00 & 18.00 – 21.00), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας. (στην πλατεία Χαλκηδόνας κάτω από την αίθουσα του Κ.Α.Π.Η Χαλκηδόνας)
Και φυσικά η Είσοδος είναι Ελεύθερη

Περισσότεροι από 300 αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση του Πανελληνίου πρωταθλήματος πάλης στην άμμο το οποίο φιλοξενήθηκε στην παραλία Κατερίνης, όπου η αθλήτρια του Ημαθίωνα Γεωργία Γκουγκούδη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Η αθλήτριά αγωνίστηκε στην κατηγορία των +50 κιλών κορασίδων και κατέλαβε την 3η θέση κατακτώντας έτσι το χάλκινο μετάλλιο της κατηγορίας.

Τους αγώνες παρακολούθησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πάλης και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Πάλης Θοδωρής Χαμάκος, καθώς η Κατερίνη είναι υποψήφια για την ανάληψη του φετινού Παγκοσμίου πρωτάθλήματος πάλης στην άμμο το οποίο θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο.

Επίσης παραβρέθηκαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛ.Ο.Π. Αναστάσιος Μπεαζίδης και Παντελής Αθανασίου, καθώς και πολλοί τοπικοί παράγοντες του αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατηγορία Αθλητικά

ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ 
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (23-5-18) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 
(24-5-18) ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ 
ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ. 

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΤΟΥΝ: 

1. ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ (23-5-18) ΤΟ ΙΟΝΙΟ, Η ΗΠΕΙΡΟΣ, Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, Η ΒΟΡΕΙΑ 
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ. 

2. ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ (24-5-18) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ 
(ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ) ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΕΥΒΟΙΑ. 
ΚΑΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ (ΕΚΤΟΣ 
ΘΡΑΚΗΣ). 

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας