alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Υποστηρικτές του Αρτέμη Σώρρα  συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης μπροστά στην τραπεζά Πειραιώς και κρατώντας ελληνικές σημαίες, διατύπωσαν τις θέσεις τους με μεγάφωνο, ενώ παράλληλα διένειμαν φυλλάδια στους περαστικούς.

 

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

 

 

Πλαγιομετωπική σύγκρουση δύο Ι.Χ. αυτοκινήτων συνέβη την Τρίτη 19-6-2018 περί ώρα 18.45 για άγνωστους

Κατηγορία Αστυνομικά

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιανοβεργίου-Παλαιοχωρίου «Ο Φίλιππος» σας προσκαλεί στις χορευτικές εκδηλώσεις

που θα γίνουν στην κεντρική πλατεία Παλαιοχωρίου το Σάββατο 23 Ιουνίου και ώρα 20:30 για τη γέννηση του Τιμίου Πρόδρομου.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας Αθανάσιος Παντόπουλος ,

κάνει γνωστό στα μέλη του ΚΑΠΗ και στα άτομα τρίτης ηλικίας του Δήμου Αλεξάνδρειας ότι, εάν θέλουν να συμμετέχουν

σε 6ήμερες διακοπές στην Λεπτοκαρυά Πιερίας στο ξενοδοχείο «Γκουνός» από 25 ως 30 Ιουνίου

(η τιμή είναι 100 Ευρώ, το άτομο με πρωινό και μεσημεριανό σε πιάτο ) , θα πρέπει να δηλώσουν

συμμετοχή στην Κοινωνική Λειτουργό Ιωαννίδου Μερόπη στο τηλέφωνο 2333026743

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α’ 87, 07-06-2010) και του άρθρου 11 του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλούμε να προσέλθετε
στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, Εθνικής Αντίστασης 42), σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει
στις 20 Ιουνίου 2018 ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: 
 
Αίτημα περί κάλυψης κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 82 του Ν. 4483/2017.
 
Η συνεδρίαση κρίνεται κατεπείγουσα λόγω καταληκτικών ημερομηνιών, δεδομένου ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 5344/14-06-2018 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, όπου αναγράφεται
η ένδειξη ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ, αναφέρεται ρητώς ότι τα αιτήματα των φορέων για την εφαρμογή του άρθρου 82 του Ν. 4483/2017, πρέπει να αποσταλούν στην εν λόγω  υπηρεσία  το αργότερο έως την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018.
 
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 
 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Θ. ΡΑΠΤΗΣ

Απίστευτο αλαλούμ, όπως αναφέρουν ιατρικοί σύλλογοι, έχει δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας προσπαθώντας να στελεχώσει τις τοπικές μονάδες υγείας (ΤΟΜΥ ή αλλιώς «ιατρεία της γειτονιάς”) και να επισπεύσει την υποχρεωτική εγγραφή των πολιτών στους οικογενειακούς γιατρούς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ πως από στις 15 Ιουλίου λήγει η ισχύς των υφισταμένων συμβάσεων του Οργανισμού με γιατρούς ειδικοτήτων γενικής ιατρικής, παθολογίας και παιδιατρικής, καθώς έχει αρχίσει, όπως αναφέρει η διοίκηση του Οργανισμού, η διαδικασία για την υπογραφή των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς γιατρούς των παραπάνω ειδικοτήτων, πυροδότησε νέες αντιδράσεις.

Είχε προηγηθεί η νέα πρόσκληση του υπουργείου Υγείας- μετά από καθυστέρηση περίπου πέντε μηνών, για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για γιατρούς στις τοπικές μονάδες. Η προκήρυξη αφορά την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, διετούς διάρκειας, συνολικά 953 ιατρών, εκ των οποίων 809 παθολόγοι και 144 παιδίατροι. Αυτοί θα στελεχώσουν τις Τοπικές Ομάδες Υγείας  των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους. Η προθεσμία για τις αιτήσεις λήγει στις 29 Ιουνίου.

Η νέα πρόσκληση έρχεται μετά αυτή του Σεπτεμβρίου, όταν μόλις 583 γιατροί έκαναν αίτηση για 1.200 θέσεις. Αλλά και στην πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ του Ιανουαρίου που αφορούσε στη σύναψη συμβάσεων με 2.829 ιδιώτες παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδίατρους, μόλις 657 υπέβαλλαν αίτηση για να συνάψουν σύμβαση ως οικογενειακοί γιατροί.

Προκειμένου η νέα πρόσκληση να μην έχει τη τύχη των προηγούμενων, το υπουργείο Υγείας προχώρησε σε προς τα πάνω αναπροσαρμογή των αποδοχών του ιατρικού προσωπικού. Οι γιατροί κατατάσσονται σε μισθολογική κλίμακα αντίστοιχη του επιμελητή Α’ στο ΕΣΥ και αναγνωρίζονται τα χρόνια προϋπηρεσίας τους. Εντούτοις, ιατρικοί σύλλογοι προβλέπουν και πως και πάλι η συμμετοχή γιατρών θα είναι χαμηλή.

Όσον αφορά στους πολίτες, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, όπως σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα στην ομιλία του για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την τέταρτη αξιολόγηση, η εγγραφή στους οικογενειακούς γιατρούς και το σύστημα παραπομπών θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία από το 2019 τελικά και όχι από φέτος, όπως αρχικά προγραμματίζονταν. Όπως συμπλήρωσε, σήμερα λειτουργούν 83 τοπικές μονάδες υγείας, σε σύνολο 239 μονάδων που προβλέπονται κατά την πλήρη ανάπτυξη του συστήματος.

Από την άλλη πλευρά, όπως σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, ο υφιστάμενος αριθμός οικογενειακών ιατρών δεν επαρκεί για την υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Σε ανακοίνωσή τους ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας Β. Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ι. Φωτήλας σημείωναν πως «η υπολογιζόμενη σημερινή αναλογία οικογενειακών ιατρών προς το σύνολο των πολιτών είναι περίπου ένας ανά ένδεκα χιλιάδες. Η μαζική αυτή αντιστοίχιση του πληθυσμού σε οικογενειακούς ιατρούς, με αυτή την απαράδεκτη αναλογία, είναι πρακτικά αδύνατη, επιστημονικά απαράδεκτη και υγειονομικά επικίνδυνη».

Πως θα γίνεται η εγγραφή
Η αίτηση εγγραφής μπορεί να υποβληθεί μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής ή σε κάθε δημόσια δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ή απευθείας στον οικογενειακό γιατρό. Για την υποβολή της αίτησης θα γίνεται είσοδος στο πληροφορικό σύστημα (rdv.ehealthnet.gr), με τους κωδικούς του taxisNET και επιβεβαίωση με τον ΑΜΚΑ.

Οι πολίτες θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και έπειτα θα γίνεται η επιλογή οικογενειακού γιατρού μεταξύ των διαθέσιμων. Διαθέσιμοι θεωρούνται οι γιατροί, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες εντός του Δήμου που έχει δηλωθεί στο προηγούμενο βήμα και οι οποίοι δεν έχουν συμπληρώσει το εκ του νόμου ανώτατο όριο πληθυσμού ευθύνης.

Η αίτηση υποβάλλεται επίσης σε οποιαδήποτε δομή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με ένα ταυτοποιητικό έγγραφο και τον ΑΜΚΑ. Η εγγραφή ολοκληρώνεται με την παράδοση της αίτησης στον οικογενειακό γιατρό που αναγράφεται στην αίτηση, μαζί με: φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας αιτούντο και φωτοαντίγραφο Εγγράφου Απόδειξης Διεύθυνσης Κατοικίας ή σχετική υπεύθυνη δήλωση (πρωτότυπη).

Πηγή: Capital.gr

Κατηγορία Γενικά

Υποχρεωτική θα είναι από την 1η Αυγούστου η εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης,

όπως επίσης και όλων των ενήλικων μελών του ωφελούμενου νοικοκυριού που μπορούν να εργαστούν. Συνεπώς, διευρύνονται σε όλα τα ενεργά μέλη

οι υποχρεώσεις ως προς την επανένταξη στην αγορά εργασίας τις οποίες είχε μέχρι πρότινος ο επικεφαλής του νοικοκυριού.

Δυνάμενοι για εργασία θεωρούνται τα άτομα από 18 έως 65 ετών που δεν είναι ΑμεΑ και τα οποία έχουν κριθεί ή δηλώνουν «ανίκανα για εργασία» ή φοιτητές

προγραμμάτων πλήρους φοίτησης, μαθητευόμενοι επαγγελματικών σχολών ή όσοι εξασκούνται πρακτικά στα πλαίσια επαγγελματικού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Όλοι αυτοί υποχρεούνται:

- Να εγγράφονται στο μητρώο ανέργων

- Να αποδέχονται κάθε προτεινόμενη κατάλληλη θέση εργασίας ή τη συμμετοχή σε κάθε δράση προώθησης στην εργασία, όπως δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης.

-Εφόσον εργάζονται να μην παραιτούνται εκούσια και αναιτιολόγητα από την εργασία τους. Παράλληλα να ανταποκρίνονται σε σχετική ειδοποίησης για την παροχή υπηρεσιών

εξατομικευμένης προσέγγισης, όπως ψυχοκοινωνικής στήριξης, επαγγελματικής συμβουλευτικής καθοδήγησης κοκ από ειδικευμένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, των Κέντρων Κοινότητας και των ΚΠΑ του ΟΑΕΔ.

Επίσης από την 1η Νοεμβρίου τίθεται σε ισχύ η νέα ΚΥΑ που εξειδικεύει τον ορισμό της αστεγίας και ταυτόχρονα ορίζει πως η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται πλέον ανά 6μηνο, απαλείφοντας

την υποχρέωση τροποποιητικών αιτήσεων από την ημερομηνία οποιαδήποτε μεταβολής του εισοδήματος.

Πηγή: Έθνος

Κατηγορία Γενικά

Παράταση μέχρι τα μέσα Ιουλίου εξετάζεται για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ενώ δεν αποκλείεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξαντλήσει τα περιθώρια και να παρατείνει

τις προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων μέχρι τις 30 Ιουλίου, χωρίς όμως να αλλάξει την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης δηλαδή την 31 Ιουλίου όπως αναφέρει το enikonomia.gr.

Οι αρρυθμίες στη λειτουργία του Taxisnet, αλαλούμ με τις βεβαιώσεις του ΕΦΚΑ, προβλήματα με τους φιλοξενουμένους αλλά και τις δηλώσεις αγροτών και συνταξιούχων συνθέτουν

τη φετινή εικόνα που εμφανίζει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Από την άλλη οι φορολογούμενοι δεν βιάζονται να υποβάλουν τη δήλωσή τους και το αφήνουν για την τελευταία στιγμή. Μέχρι την Δευτέρα 18 Ιουνίου είχε υποβληθεί το 47% των δηλώσεων

ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 2.950.091. Δηλαδή πρέπει σε διάστημα 12 ημερών να υποβληθούν περισσότερες από τις μισές και συγκεκριμένα 3,3 εκατ. δηλώσεις ή διαφορετικά 275.000 δηλώσεις κάθε μέρα.

Να σημειωθεί ότι πριν ξεκινήσουν την διαδικασία υποβολής της δήλωσή τους οι φορολογούμενοι που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, όσοι παντρεύτηκαν ή υπόγραψαν σύμφωνο συμβίωσης

το 2016 αλλά και οι φορολογούμενοι που δεν εισέπραξαν το 2017 ενοίκια από την εκμίσθωση των ακινήτων θα πρέπει να περάσουν από την εφορία.

Κατηγορία Οικονομία

Για 4η χρονιά το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας ανοίγει τις πύλες του και σας προσκαλεί σε ένα ξεχωριστό κινηματογραφικό ταξίδι με ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού μήκους.

Στις 29 & 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας στις 21:30.

Είσοδος ελεύθερη.

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας