alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019 21:38

Έφυγε από τη ζωή ο Θέμος Αναστασιάδης

Σε ηλικία 61 ετών έφυγε, σήμερα, από τη ζωή ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, μετά από μακρά ασθένεια.

Την είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου Θέμου Αναστασιάδη δημοσίευσε η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Το ΘΕΜΑ πενθεί την απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη. Άφησε την τελευταία του πνοή απόψε το βράδυ μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο» έγραψε στις εννέα και μισή το βράδυ η εφημερίδα, εκδότης της οποίας ήταν ο Θ. Αναστασιάδης.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες). Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου Πρώτο Θέμα ΑΕ.

Κατηγορία Γενικά

Αγρυπνία επί τη εορτή του εν Αγίοις Πατρός ημών Γρηγορίου του Θεολόγου θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρειας την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 9.00μ.μ.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο κέντρο της Αλεξάνδρειας το βράδυ της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2019 και συγκεκριμένα στο σημείο όπου βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς.

Η αιτία της κινητοποίησης της Π.Υ. Αλεξάνδρειας καθώς και της Ασφάλειας παραμένει άγνωστη ενώ πληροφορίες αναφέρουν

ότι υπήρξε χτύπημα συναγερμού στο εν λόγω κατάστημα της τράπεζας.

Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα της Π.Υ. Αλεξάνδρειας καθώς και η Τ.Α. Αλεξάνδρειας.

Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου των Υπηρεσιών και στελεχών της Τράπεζας σε όλους τους χώρους της Τράπεζας δεν εντοπίστηκε καμία εστία φωτιάς.

Κατηγορία Αστυνομικά

Το προσωπικό του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα,

την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 παρουσία του Αντιδημάρχου Δριστά Στέφανου, υπεύθυνο του Τμήματος.

Μέσα σε ένα ευχάριστο και ζεστό περιβάλλον όλοι μαζί αντάλλαξαν ευχές για ένα καλύτερο και δημιουργικό νέο έτος.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονης ημεδαπής, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, τον περασμένο Δεκέμβριο

σε τηλεφωνική επικοινωνία με 58χρονο ημεδαπό και προσποιούμενη τη σύζυγο φιλικού του προσώπου, τον έπεισε να της παραδώσει το χρηματικό ποσό των 2.400 ευρώ,

με το πρόσχημα ότι απεβίωσε συγγενικό τους πρόσωπο και χρειάζονται άμεσα τα χρήματα. Σημειώνεται ότι η 39χρονη είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα ως ηγετικό

μέλος κυκλώματος εξαπάτησης πολιτών (σχετικό το από 20 Δεκεμβρίου 2018 Δελτίο Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης).

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας εύχεται σε όλους μία δημιουργική χρονιά, με υγεία, ηρεμία και ευημερία. Κάθε νέα αρχή σηματοδοτεί την σχέση μας με το παλιό, με αυτό που ήδη υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει. Κάθε νέα αρχή είναι μία εξοικείωση με αυτό που μας παραδόθηκε και δεν υπάρχει πιο παραστατικός τρόπος για να ξεκινήσουμε μαζί το 2019 από την μύηση στην αρχαία ζωγραφική. Η Ημαθία είναι ο προνομιακός χώρος για αυτήν την συνάντηση, καθώς προσφέρει τα υψηλότερα δείγματα αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ζωγραφικής.

Ημερολόγιο εκδηλώσεων:

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019.

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας.

Αστέρης Γκέκας ‘’Παλίμψηστα’’

Η έκθεση του που εγκαινιάστηκε στο φουαγιέ του νέου κτηρίου του Μουσείου των Αιγών, με την ευκαιρία του συνεδρίου ‘’Αυτοκρατορικά Παλίμψηστα: η βυζαντινή και οθωμανική αυτοκρατορία ως κληρονόμοι της κλασικής παράδοσης’’ μεταφέρεται στο ισόγειο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας, όπου οι επισκέπτες μας θα απολαύσουν τα λάβαρα του Αστέρη Γκέκα, εμπνευσμένα από τα προσωπικά παλίμψηστα του καλλιτέχνη και τις συλλογικές μας μνήμες.

Παρασκευή και Σάββατο, 25 και 26 Ιανουαρίου 2019.

Νέο Κτήριο Μουσείου Αιγών.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας έχει την τιμή και το προνόμιο να παρουσιάσει στο κοινό την Ευφροσύνη Δοξιάδη. Με την συνέργεια και την υποστήριξη των Φίλων του Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου των Μουσείων της Ημαθίας η διάσημη ζωγράφος και ειδικός της αρχαίας ζωγραφικής θα πραγματοποιήσει εξειδικευμένα σεμινάρια και μία ανοιχτή διάλεξη σχετικά με τις τεχνικές της αρχαίας ζωγραφικής και την επίδραση της στον ελληνική, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κανόνα.

Η Ευφροσύνη Δοξιάδη, Αθηναία ζωγράφος και πολίτης του κόσμου, συνδέθηκε από καταβολής και μαθητείας με τους κορυφαίους του ελληνικού και ευρωπαϊκού μοντερνισμού: ο πατέρας της υπήρξε μαθητής του Πικιώνη, η ίδια μαθήτρια του Τέτση, του Κοκόσκα, του Τσαρούχη. Με παιδικά χρόνια σε μαγικά τοπικά και ζωή με μαγικούς ανθρώπους, σπούδασε στην Αυστρία (School of Seeing) και το Ηνωμένο Βασίλειο (Slade School of Fine Arts).

Ζει στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Παρίσι. Η βαθιά της γνώση για την ευρωπαϊκή ζωγραφική παράδοση, η ακαταπόνητος διάλογος με το ζωγραφικό και εικαστικό συμβάν, σε συνδυασμένο με την αρχοντιά, την ευγένεια και την φρεσκάδα της παρουσίας της, συνθέτουν ένα από τα πληρέστερα και πλέον αναγνωρισμένα ουμανιστικά πορτραίτα της εποχής μας.

Το βιβλίο της ‘’Τhe Mysterious Fayoum Portraits; Faces from Ancient Egypt’’ εκδόθηκε από τους σημαντικότερους εκδοτικούς οίκους παγκοσμίως (‘’Τα πορτρέτα του Φαγιούμ’’, στα ελληνικά, εκδόσεις Αδάμ), είναι πολυβραβευμένο και βιβλίο αναφοράς, και αποτελεί το μεγαλύτερο best seller για την αρχαία ζωγραφική εδώ και δεκαετίες.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019,

Νέο Κτήριο Μουσείου Αιγών. 17:00-20:00.

Σεμινάριο‐εργαστήριο εγκαυστικής μεθόδου για τους φιλοξενούμενους στο Σπίτι της Βεργίνας, σε συνεργασία με την Πρωτοβουλία για το παιδί. ‘’H τεχνική της εγκαυστικής. Το κερί της μέλισσας ως υλικό ζωγραφικής’’.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019,

Νέο Κτήριο Μουσείου Αιγών. 10:00-14:00.

Σεμινάριο‐εργαστήριο εγκαυστικής μεθόδου που απευθύνεται σε συντηρητές, εικαστικούς και ειδικούς στην αρχαία ζωγραφική (η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι περιορισμένη).

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019,

Αμφιθέατρο Νέο Κτηρίου Μουσείου των Αιγών, 19:00

Διάλεξη της Ευφροσύνης Δοξιάδη, με θέμα: Αρχαία Πρόσωπα: τα πορτραίτα του Φαγιούμ και η παράδοση της ελληνικής και ευρωπαϊκής ζωγραφικής. Η διάλεξη είναι ανοιχτή στο κοινό.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2019.

Νέο Κτήριο Μουσείου Αιγών. 10:00.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος: «πρεσβευτές/πρέσβειρες μουσείων και μνημείων». Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με τα μνημεία και την ιστορία της περιοχής, η ευαισθητοποίηση, η ευθύνη και η γνώση για την προστασία τους και η μετάδοση αυτής της γνώσης ευρύτερα, με έμφαση στην ανάπτυξη της πρωτοβουλίας και ενεργοποίησής και συμμετοχής τους στον τομέα του πολιτισμού. Η επιμόρφωση θα γίνει από αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Ανακοινώθηκε επίσημα η πληρωμή του ΚΕΑ Ιανουαρίου. Ειδικότερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Θεανώ Φωτίου,

ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Το ποσό των 63.128.428,80 ευρώ θα καταβληθεί σε 290.072 δικαιούχους και αφορά περισσότερα από 600.000 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Κατηγορία Οικονομία

Εκτακτο δελτίο - ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού από αύριο Τετάρτη (23-01-2019) και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους που η έντασή τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

1. Αύριο Τέταρτη (23-01-2019)

Τα νησιά του Iονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στέρεα, σταδιακά η δυτική Πελοπόννησος, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και κατά τη διάρκεια της νύχτας η υπόλοιπη πελοπόννησος, η Κεντρική και ανατολική μακεδονία, η θράκη και τα δωδεκάνησα. Στη δυτική ελλάδα τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

2. Την Πέμπτη (24-01-2019)

Τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Εκ νέου από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στέρεα (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νοτιά πελοπόννησος.

Την Παρασκευή (25-01-2019)

Αρχικά η δυτική Έλλάδα, με βαθμιαία επέκταση στην ανατολική χωρά. Την Τέταρτη και την παρασκευή (25-01-2019) χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές, θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Κατηγορία Γενικά

Σε κατάργηση των βιβλιαρίων υγείας μέχρι τέλος Φεβρουαρίου προσανατολίζονται υπουργείο Εργασίας και Υγείας.

Ειδικότερα η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

Πάντως μέχρι την οριστική κατάργηση των βιβλιαρίων και μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΕΟΠΥΥ η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα αντικαταστήσει την έντυπη μορφή βιβλιαρίου, οι καταχωρήσεις γίνονται ως ακολούθως:

Όσοι έχουν βιβλιάρια που τελειώνουν, δεν θα πάρουν νέα αλλά θα προσθέσουν σελίδες.

Σε περίπτωση που έχουν τελειώσει τα ειδικά φύλλα, αυτά μπορούν να αντικατασταθούν με σφραγισμένες λευκές σελίδες αριθμημένες και κομμένες στο μέγεθος του βιβλιαρίου.

Αυτό μπορεί να γίνει και στα υποκαταστήματα του πρώην ΙΚΑ ακόμη και για τους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ που διαθέτουν ακόμη βιβλιάριο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν χρειάζεται δηλαδή να πηγαίνουν στα περιφερειακά τμήματα του πρώην ΟΑΕΕ.

Για όσους αποκτούν ασφαλιστική ικανότητα για πρώτη φορά και δεν διαθέτουν βιβλιάριο ασθενείας, όλοι οι υπαγόμενοι φορείς του ΕΦΚΑ από την στιγμή που θα τους τελειώσουν τα ασφαλιστικά βιβλιάρια θα εφοδιαστούν με παλαιού τύπου συνταγολόγια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (τα οποία προηγουμένως θα έχουν ακυρωθεί με κόψιμο σε μια γωνία του βιβλιαρίου) και θα ακολουθείται η διαδικασία που προβλέπεται για την έκδοση βιβλιαρίου.

Κατηγορία Υγεία

Βροχερός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Τρίτη (22/1), με σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής Ελλάδας - Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες καθώς τα χαμηλά βαρομετρικά που θα περνούν από τη χώρα, θα διαδέχονται το ένα, το άλλο.
Για σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια.

Τα φαινόμενα στα δυτικά και από το βράδυ στα βορειοανατολικά, πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.


Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ από τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βαθμιαία 6 με 7.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στο Θερμαϊκό τοπικά έως 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές από τα δυτικά, οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια – παραθαλάσσια που πιθανώς το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη να είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα στα δυτικά.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε νότιους στα ανατολικά έως 7.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κατά τόπους πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα κυρίως στα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά νότιοι 5 με 7.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το απόγευμα, οι οποίες βαθμιαία στα βόρεια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τη νύχτα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και το βράδυ 6 με 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 6.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στο «επίκεντρο» έντονης κακοκαιρίας η Ελλάδα. Η ανάλυση του Σάκη Αρναούτογλου

Πού θα σημειωθούν πυκνές χιονοπτώσεις και πού ισχυρές καταιγίδες...

Στο... μάτι έντονης κακοκαιρίας μπαίνει για τα καλά από τις επόμενες ώρες ολόκληρη η Ελλάδα με καταιγίδες στα πεδινά και τα νησιά και χιονοπτώσεις στα ορεινά, που την Τετάρτη θα είναι πυκνές.

Ο Σάκης Αρναούτογλου δίνει όλες τις λεπτομέρειες για την εξέλιξη των έντονων καιρικών φαινομένων, έχοντας πρώτος σημειώσει εδώ και μέρες τον κίνδυνο να καταγραφούν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας