Τίτλοι Ειδήσεων

 

alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Οκτωβρίου 2019

Έκκληση άμεσης βοήθειας για την εγχείρηση του μικρού Θανάση που έχει διαγνωστεί με καρκίνο του εγκεφάλου τρίτου σταδίου, απευθύνει οικογένεια στη Μελίκη Ημαθίας.

Ήδη στην περιοχή μας έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για τη στήριξη του μικρού προκείμενου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για τη δεύτερη επέμβαση στο κεφάλι αφού έχει ήδη υποβληθεί σε ένα μεγάλο χειρουργείο.

Παρακαλείται όποιος επιθυμεί να βοηθήσει στον αγώνα του μικρού Θανάση, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο του πατέρα 6981878057, μιας και ο λογαριασμός που έχει δοθεί στη δημοσιότητα έχει μπλοκαριστεί προσωρινά.

Στο πλαίσιο επανασχεδιασμού των επιδομάτων και δημιουργίας του "νέου ΟΑΕΔ" προχώρα η καταγραφή του αριθμού όλων των δικαιούχων που τους καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι αφενός να γνωρίζει ποιοι άνεργοι παίρνουν επιδόματα απο τον ΟΑΕΔ και αφετέρου να καταβάλλονται τα επιδόματα σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Ο "νέος ΟΑΕΔ" στοχεύει παράλληλα με την καταβολή των επιδομάτων ανεργίας που καταβάλλονται σήμερα και στην εξεύρεση εργασίας σε όλους αυτούς τους ανέργους. Κι αυτό γιατί όπως εκτιμούν στο υπουργείο Εργασίας δεν μπορεί κάποιος να ζει με το επίδομα αφού αυτό που χρειάζεται ειναι να ενταχθεί και πάλι στην αγορά εργασίας.

Στην κατεύθυνση λοιπόν αυτή το υπουργείο Εργασίας προχώρα σε κινήσεις που θα μετατρέψουν τον ΟΑΕΔ οχι σε έναν οργανισμό που μοιράζει μόνο επιδόματα αλλα πρωταρχικά που προσφέρει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Ο ΟΑΕΔ σήμερα δεν καταβάλλει μόνο το επίδομα ανεργίας αλλά ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους.

Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Τα επιδόματα είναι τα εξής:

1.Επίδομα ανεργίας

-Άνεργοι (Κοινοί - Γενική Κατηγορία)

-Αποκλειστικοί/ες Νοσοκόμοι

-Ασκούντες το δικαίωμα της Επίσχεσης από την εργασία

-Ασφαλισμένοι που απασχολούνται σε επιχειρήσεις που λειτουργούν εποχικά

-Δασεργάτες - Ρητινοσυλλέκτες

-Εκδοροσφαγείς

-Ξεναγοί

-Φορτοεκφορτωτές

2.Τακτική Επιδότηση Ανεργίας εντός Ε.Ε.

-Τακτική Επιδότηση Ανεργίας σε διακινούμενους εντός Ε.Ε. με χρήση του PDU1

-Μεταφορά Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας για 3 μήνες σε έτερο κράτος - μέλος με χρήση PDU2

-Διακινούμενοι εντός Ε.Ε. ασφαλισμένοι στον Ο.Α.Ε.Ε., Ε.Τ.Α.Α. και Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε.

3.Επίδομα Μακροχρονίως Ανέργων

4.Άλλες Παροχές Ανεργίας

-Βοήθημα Ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ- τ.Ο.Α.Ε.Ε., τ.Ε.Τ.Α.Π. - Μ.Μ.Ε.

- Βοήθημα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων - ασφαλισμένων του ΕΦΚΑ - τέως ΕΤΑΑ (τ. Τομέας ΤΣΜΕΔΕ, τ. Τομέας ΤΣΑΥ, τ. Τομέας Ασφάλισης Νομικών)

5.Ειδικά Βοηθήματα

-Ειδικό Βοήθημα λόγω Επίσχεσης Εργασίας ή Διακοπής Εργασιών

-Ειδικό Βοήθημα μετά τη Λήξη της Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας

-Ειδικό Βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στο Μητρώο Ανέργων

-Ειδικό Βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (Αποφυλακισθέντες)

-Ειδικό Εποχικό Βοήθημα

dikaiologitika.gr

Κατηγορία Γενικά

Με φόντο τη Γενοκτονία των Ποντίων πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Κυριακής η νέα δραματική σειρά εποχής του Open TV «To κόκκινο ποτάμι» – μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη, με κινηματογραφική αισθητική, πολυπρόσωπο καστ και διακεκριμένους συντελεστές.

Σάρωσε η πρεμιέρα, με τους Πόντιους να παρακολουθούν συγκινημένοι το πρώτο επεισόδιο. Θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00.

Το τηλεοπτικό κοινό αποθέωσε τη νέα σειρά του Open, που έκανε μέσο όρο 28,7% τηλεθέαση στο γενικό σύνολο, ενώ στο νεανικό κοινό άγγιξε το 30,2%. Ειδικότερα, η σειρά του Μανούσου Μανουσάκη έφτασε σε τέταρτο μέχρι και 36% στο κοινό 18-54, «κατατροπώνοντας» τα talent show «The Voice» στον ΣΚΑΪ και «The Final Four» στον ΑΝΤ1.

Το τηλεοπτικό κοινό επιβράβευσε τη σειρά στα social media κατακλύζοντάς τα με χιλιάδες μηνύματα. Το #kokkinopotami ήταν χθες η νούμερο ένα τάση στο twitter στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της προβολής του.

Κατηγορία Γενικά

Στην THEODOROU CARS στην Αλεξάνδρεια μπορείς να αγοράσεις μεταχειρισμένα αυτοκίνητα σε άψογη κατάσταση! Το κάθε ένα επιλέγεται μέσα από ελέγχους ιστορικού, πραγματικών χιλιομέτρων και μηχανικής κατάστασης που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας.

Δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της αυτοκίνησης  με γνώμονα τη δημιουργία σχέσεων ζωής και εμπιστοσύνης με τους πελάτες.

Θεωρούμε τη διαφάνεια και την αξιοπιστία βασικό συστατικό της κουλτούρας μας και κύριο λόγο η εταιρία μας αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

Προσφέρουμε μοναδικά προνόμια στους πελάτες μας κατά την αγορά ενός αυτοκινήτου γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας γεμίζει με ακόμη μεγαλύτερη διάθεση για να σας προσφέρουμε νέες καινοτόμες υπηρεσίες στον χώρο του αυτοκίνητου.

Κατηγορία Γενικά

Το Ασφαλιστικό Γραφείο ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ δραστηριοποιείται στο χώρο των ασφαλειών από το 1999.

Με γνώμονα τη συνέπεια και την αξιοπιστία καταγράφει μια συνεχή ανοδική πορεία και είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία της χώρας, με χιλιάδες ικανοποιημένους πελάτες.Έχοντας εξασφαλίσει προνομιακή συνεργασία με τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες σε Ελλάδα και εξωτερικό, το γραφείο μας είναι σε θέση να καλύψει κάθε ασφαλιστικό αντικείμενο, στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με πακέτα προσαρμοσμένα στις προσωπικές σας ανάγκες.

Είμαστε πάντα κοντά στους πελάτες μας σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής. Φροντίζουμε υπεύθυνα τα συμφέροντά σας, χωρίς καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Με επαγγελματισμό, αλλά και αληθινό ανθρώπινο ενδιαφέρον, είμαστε δίπλα σας κάθε ώρα και μέρα, για να εξασφαλίσουμε την μεγαλύτερη προστασία της περιουσίας, της υγείας και της ευημερίας της οικογένειάς σας.


Γιατί να μας εμπιστευτείτε:

Είμαστε ασφαλιστές. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας, την αγαπάμε και την κάνουμε καλά. Και δουλειά μας είναι η δική σας εξασφάλιση. Να είστε και να νοιώθετε ασφαλείς. Καλύπτουμε όλα τα ενδεχόμενα στις οικονομικότερες τιμές της αγοράς. Διασφαλίζουμε τα συμφέροντα και την εξυπηρέτησή σας χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις. Προσεγγίζουμε τον κάθε πελάτη προσωπικά και ανθρώπινα. Γιατί οι πελάτες μας ειναι οι “δικοί μας άνθρωποι”
Δεν χρειάζεστε απλώς ασφάλεια. Χρειάζεστε ασφαλιστή.Στις Ασφάλειες Μαργαριτόπουλος είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ασφαλιστές και γι’ αυτό μπορούμε να δεσμευτούμε πως θα είμαστε πάντα δίπλα σας!Συζητήστε μαζί μας όποιο ασφαλιστικό ζήτημα σας απασχολεί και διαπιστώστε το επίπεδο των υπηρεσιών μας.

 Aσφάλειες ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΠΟΥΛΟΣ :Τώρα και στην Αλεξάνδρεια

Βετσοπούλου 84   Τηλ : 2333305130 / 5131 / 5132

KIN : 6987556146

www.margaritopoulos.com

e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Γενικά

Με τη δεύτερη αγωνιστική συνεχίστηκε το απόγευμα της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Ημαθίας.

Δείτε τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία στους δύο ομίλους:

1ος όμιλος

Καμποχώρι – Παλατίτσια 2-0
Καψόχωρα – Νικομήδεια 3-1
Λιανοβέργι – Διαβατός 0-5
Κυψέλη – Σχοινάς 0-3
Ακαδ. Τρικάλων – Λουτρός 1-0

Βαθμολογία

1. Διαβατός 6
2. ΑΕ Τρικάλων 6
3. Νικομήδεια 3
4. Λουτρός 3
5. Σχοινάς 3
6. Παλατίτσια 3
7. Καψόχωρα 3
8. Καμποχώρι 3
9. Κυψέλη 0
10. Λιανοβέργι 0

2ος όμιλος

Αγ. Γεώργιος – Μαρίνα 2-6
Ζερβοχώρι – Πατρίδα 1-1
Ραχιά - Αγ. Βαρβάρα 1-0
Άχθος Αρούρης – Λευκάδια 4-1
Δόξα Ν. – Επισκοπή 0-3

Βαθμολογία

1. Ραχιά 6
2. Μαρίνα 4
3.  Ζερβοχώρι 4
4.  Άχθος Αρούρης 4
5.  Πατρίδα 4
6.  Επισκοπή 3
7.  Αγ. Βαρβάρα 3
8.  Αγ. Γεώργιος 0
9.  Λευκάδια 0
10.  Δόξα Νάουσας 0

Κατηγορία Αθλητικά

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο νωρίτερης πληρωμής του επιδόματος θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, τόνισε πως οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου ενώ τόνισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η κυβέρνηση να καταβάλει το ποσό πριν κληθούν οι πολίτες να βάλουν πετρέλαιο.

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Φέτος, η διάθεσή του θα ξεκινήσει με σημαντικά υψηλότερα επίπεδα από την περσινή χρονιά, καθώς ο συνδυασμός της αυξημένης τιμής του και οι υπέρογκοι φόροι αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό την τιμή του.

Ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης ανέρχεται στο 28% της τιμής του και ο ΦΠΑ στο 24%.

Παράλληλα, για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις με κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας ενώ έβαλε στην κορυφή της ατζέντας το μεταναστευτικό για το οποίο ανέφερε πως είναι «ζήτημα πρώτης γραμμής το οποίο πρέπει να λυθεί».

Κατηγορία Γενικά

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κλειδίου επί τη εορτή του Αποστόλου Θωμά.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ευάγγελο Μπαλατσό, ο οποίος διακονεί στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο της Ενορίας.

Από την 1η Οκτωβρίου ξεκίνησαν να αναρτώνται σταδιακά τα εκκαθαριστικά σημειώματα των συντάξεων που έχουν προκύψει μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου.

Πρόκειται για τα ενημερωτικά σημειώματα συντάξεων, που παρέμειναν «κρυφά» εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, από τον Δεκέμβριο του 2018.

Τα εκκαθαριστικά θα περιλαμβάνουν το αποτέλεσμα του επανυπολογισμού των συντάξεων, για όλους όσοι ήταν συνταξιούχοι έως τις 12 Μαΐου 2016, ήτοι πριν αρχίσει η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου.

Στην πλειοψηφία τους πάντως, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν το ίδιο ποσό σύνταξης, παρότι ο επανυπολογισμός έδειξε ότι με βάση το νέο σύστημα, η σύνταξή τους θα ήταν κατά 250 με 350 ευρώ μικρότερη.

Πού αναρτώνται τα εκκαθαριστικά

Οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι μπορούν να δουν τα ενημερωτικά σημειώματα για τις συντάξεις τους στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση efka.gov.gr.

Μετά την είσοδο στην ιστοσελίδα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εντοπίσουν το σημείο που γράφει «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συνταξιούχους» και να κάνουν κλικ στην επιλογή «Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος».

Πληκτρολογώντας τα απαιτούμενα ασφαλιστικά στοιχεία (Αριθμό Μητρώου, Αριθμού Μητρώου ΔΙΑΣ), οι συνταξιούχοι μπορούν να ενημερώνονται σε μηνιαία βάση, από την ημερομηνία πίστωσης του τραπεζικού λογαριασμού και μετά, για το πώς διαμορφώνεται η μηνιαία πληρωμή της σύνταξης.

Η υπηρεσία αυτή απευθύνεται στους συνταξιούχος του ΕΦΚΑ (τέως ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, τ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, τ.ΤΣΠ-ΑΤΕ, τ.ΤΑΠ-ΕΤΒΑ, τ.ΤΥΔΚΥ, τ.ΤΑΠ ΔΕΗ, τ.ΤΑΠΙΛΤ, τ.ΤΑΠΤΠ, τ.ΤΕΑΠΕΤΕ, τ.ΤΣΑΥ) καθώς και του ΕΤΕΑ(τ.ΕΤΕΑΜ) – έως 08/2016.

Τι περιλαμβάνουν τα εκκαθαριστικά

Στα ενημερωτικά σημειώματα θα περιλαμβάνεται: η εθνική σύνταξη, δηλαδή το ποσό της εθνικής σύνταξης που φτάνει τα 384 ευρώ για όλους όσους συνταξιοδοτήθηκαν με 20ετία ασφάλισης και πάνω και μειώνεται 2% για κάθε έτος που υπολείπεται των 20 ετών ασφάλισης και μέχρι τα 15 έτη ασφάλισης, οπότε ανέρχεται σε 345,60 ευρώ, η ανταποδοτική σύνταξη, το ποσό της οποίας εξαρτάται από τις εισφορές που είχε πληρώσει ο συνταξιούχος στον ασφαλιστικό του βίο και υπολογίζεται με βάση τις συντάξιμες αποδοχές, το χρόνο ασφάλισης και τα ετήσια ποσοστά αναπλήρωσης και η προσωπική διαφορά, δηλαδή η διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στο καταβλητέο ποσό πριν το Μάιο του 2016 και το ποσό που προκύπτει από τον επανυπολογισμό.

Το άθροισμα της εθνικής και ανταποδοτικής σύνταξης όπως και της προσωπικής διαφοράς είναι το νέο ποσό της σύνταξης που λαμβάνει ο συνταξιούχος από 1/1/2019.

Κατηγορία Οικονομία
Σελίδα 1 από 2

Η ηλεκτρονική εφημερίδα του τόπου μας!