alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

Στις 25 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η4η αναθεώρηση του Συντάγματος, παρά τις θεσμικές «τρικλοποδιές» που έβαλε η αξιωματική αντιπολίτευση. Εννέα σημαντικά άρθρα τροποποιούνται, μεταβάλλοντας το συνταγματικό χάρτη της χώρας, προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες της σύγχρονης δημοκρατίας.

Οι αλλαγές που επέφερε η ψήφιση των υπό αναθεώρηση διατάξεων συνοψίζονται:

  • Στη συνταγματική κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Στην ενίσχυση του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μέσω της διευκόλυνσης σύστασης εξεταστικών επιτροπών
  • Στον περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας
  • Στην κατάργηση της αποσβεστικής προθεσμίας για την ποινική δίωξη μελών της Κυβέρνησης
  • Στην εξίσωση των στρατιωτικών με τους λοιπούς δικαστές
  • Στη διευκόλυνση ανάδειξης των Ανεξάρτητων Αρχών
  • Στην αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής
  • Στη δυνατότητα λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας
  • Στη διευκόλυνση της άσκησης του δικαιώματος ψήφου για Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό

Επισημαίνεται ότι οι περισσότερες εκ των προαναφερόμενων διατάξεων καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ψήφισαν θετικά τις προτάσεις που είχε εισάγει η πολιτική τους παράταξη. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια συζήτησης τους στη Βουλή, υπονόμευσαν τη διαδικασία είτε με πολιτικά τερτίπια, όπως πχ την ένσταση αντισυνταγματικότητας, είτε δημιουργώντας εσκεμμένα κλίμα πόλωσης.

Με την ολοκλήρωση της αναθεωρητικής διαδικασίας, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια ιστορική στιγμή για τη θεσμική πραγματικότητα μιας χώρας. Το Σύνταγμα ανήκει στους πολίτες, απευθύνεται σε αυτούς και αποτυπώνει το πώς μια κοινωνία αντιλαμβάνεται τον εαυτό της. Είναι μεγάλη η πολιτική ευθύνη όλων όσων το επεξεργάζονται.

Είχα δηλώσει ότι η αναθεώρηση δεν εξάντλησε τη δυναμική της. Κάνοντας όμως έναν απολογισμό, αποτιμώ θετικές τις αλλαγές. Έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που με βαραίνει ως βουλευτή, υπερψήφισα τις διατάξεις που θεμελιώνουν δίχτυ προστασίας για τον αδύναμο. Στήριξα τις διατάξεις που δίνουν τη δυνατότητα στον απλό πολίτη να αποφασίσει για τη ζωή και το μέλλον του, μέσω της νομοθετικής πρωτοβουλίας. Χωρίς φόβο, τάχθηκα υπέρ του περιορισμού των προνομιών της βουλευτικής και υπουργικής ιδιότητας. Η χώρα μας έχει πλέον ένα πιο σύγχρονο και πιο πλήρες Σύνταγμα, και είναι τιμή μου που συνέβαλα στη διαμόρφωση του.»

Εξίσωση για δυνατούς λύτες, έγινε το βράδυ της Δευτέρας, που συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο υπό το δήμαρχο Δήμου Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, το νέο τιμολόγιο των δημοτικών τελών, που έφερε η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο προς ψήφιση, εν όψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού για το 2020.

Η αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας που εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι πλέον γεγονός...(επιβεβαιώθηκαν τα δημοσιεύματα του alexandriamou.gr για μια ακόμη φορά) αφού αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η αύξηση αυτή προκειμένου να συνεχιστεί η ανταποδοτική προσφορά των συγκεκριμένων υπηρεσιών και οι δημότες κυρίως της δημοτικής ενότητας Αντιγονιδών και Πλατέος θα κληθούν να πληρώσουν μια σωρευτική αύξηση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού πάνω από 30%.

Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τα δημοτικά τέλη για το 2019 ήταν για τις οικίες:
AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1,20€/τ.μ. ενώ για το 2020 ψηφίστηκε 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 8,3%
ΜΕΛΙΚΗ 1,30€/τ.μ. ενώ για το 2020 ψηφίστηκε 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 7%
ΠΛΑΤΥ 1,05€/τ.μ. ενώ για το 2020 ψηφίστηκε 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 33%
ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΕΣ 1,05€/τ.μ. ενώ για το 2020 ψηφίστηκε 1,40€/τ.μ. ΑΥΞΗΣΗ 33%

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Υπάρχει αναπροσαρμογή στα δημοτικά τέλη, πρέπει να είναι ίση η συμμετοχή όλων των δημοτών στα ανταποδοτικά τέλη.
Αύξηση των δημοτικών τελών σε Πλατύ και Αντιγονίδες όπως αυτές που ισχύουν στη Δημοτική Κοινότητα Μελίκης.Υπήρχε ανισότητα πρέπει να εξομοιωθεί.

ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ TΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ 33% - 35%
Πρώτη πολιτική απόφαση εις ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ...ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΙΚΗ απέναντι στους πολίτες και ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που μας έχει παραθέσει η οικονομική υπηρεσία του Δήμου.
Προεκλογικά γιατί δεν μιλήσατε στους πολίτες για αύξηση δημοτικών τελών κ. Δήμαρχε...
Όταν κάνετε αύξηση, καλέστε τις παρατάξεις, προβείτε σε εξορθολογισμό δαπανών... χωρίς να υπάρχει σχέδιο,τι τα θέλετε τα χρήματα;
Nα δημοσιοποιείται το πρόγραμμα για την καθαριότητα ή το πράσινο ώστε να γίνεται έλεγχος.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Υποθετικό το οικονομικό μαξιλάρι, λειτουργήσαμε ρεαλιστικά...
Με αυτά τα χρήματα θα γίνει μια γενναία προμήθεια κάδων και αγορά απορριματοφόρου για την κάλυψη του μισού Δήμου και έτσι θα βάλουμε ένα μεγάλο λιθαράκι στη βελτίωση της καθημερινότητας.

ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΩΤΗ, ΔΥΣΚΟΛΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ με δύσκολες συνέπειες.

ΧΑΛΚΙΔΗΣ:Ωραιοποιείται τη σκληρή πραγματικότητα για τον πολίτη που υποφέρει, εξωπραγματική η ΑΥΞΗΣΗ...ο Δήμος ας εξοικονομήσει απο άλλες πηγές
ΜΟΝΟ ο δικός μας Δήμος αυξάνει τα Δημοτικά Τέλη, ενιαίο τέλος και ισονομία...γιατί δεν πάτε στη λύση της Μέσης Τιμής;
ΒΑΡΙΑ θα είναι η τσέπη του ΠΟΛΙΤΗ... οι πολίτες θα τα πληρώνουν κάθε χρόνο...και ποτέ δε θα υπάρξει μείωση.

Διεκδικήστε απο προγράμματα την αγορά απορριματοφόρων όχι απο τους πολίτες.
Οι υπηρεσίες κατώτερες των περιστάσεων 33% αύξηση... είναι εποχή;
Καταδικάζουμε και κατακρίνουμε και τις δυο παρατάξεις που υπερψηφίζουν, του κ. Γκυρίνη και του κ. Πανταζόπουλου, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ.

ΙΑΚΩΒΙΔΗΣ:Προτείνουμε την άμεση μείωση

ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ - ΚΟΥΓΚΑΣ - ΔΡΙΤΣΑΣ(Υπέρ αύξησης δημοτικών τελών)

ΚΥΤΟΥΔΗΣ:Ελέξτε πετρέλαια και λάδια και εξοικονομήστε χρήματα όχι από τους πολίτες...

ΚΙΡΚΙΛΙΑΝΙΔΗΣ:Αεριτζής στις προτάσεις μου δεν υπήρξα ποτέ πάντα ήταν κοστολογημένες...
Ήταν ΕΥΚΑΙΡΙΑ το ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ στο 1.10
Οικονομικά μαξιλάρια από ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Πολύς λόγος για το ΤΙΠΟΤΑ, προσχηματικές κάποιες τοποθετήσεις, δεν αγγίζουν την ουσία.
Δεδομένο το 1) ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ,Ηθικό και νόμιμο, 2)ισοσκελισμός ανταποδοτικών3)προκύπτει όφελος για το Δήμο
στο μισό κομμάτι του Δήμου έχει ετήσια επιβάρυνση 28 ευρώ και ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ για να καλυφθούν
ανάγκες της καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Τόσο τραγικό ποσό... είναι τα 2ευρώ το μήνα;

Επίσης:
Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν για μία ακόμη φορά Γκυρίνης - Χαλκίδης...μη σεβόμενοι την αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου ως ναό της Δημοκρατίας.
Γκυρίνης σε Χαλκίδη: ¨Ήσασταν τελευταίος στις εκλογές, ήσασταν ασήμαντος¨

Φραστικό επεισόδιο υπήρξε και μεταξύ του Αντιδημάρχου κ.Σαρακατσιάνου και του Δημοτικού συμβούλου κ.Κιρκιλιανίδη.
Ο κ. Σαρακατσιάνος ξεχνώντας πιθανώς ότι είναι στη Διοίκηση επί 5 χρόνια υπονόησε ότι κατά το παρελθόν πρότεινε την εναρμόνιση των δημοτικών τελών με ένα ενιαίο τέλος.
Ο κ. Κιρκιλιανίδης δήλωσε:¨Aντιδήμαρχος επί 5 χρόνια ήσασταν εσείς και ποτέ δε φέρατε πρόταση για ενιαίο δημοτικό τέλος...φέρτε τα πρακτικά των προτάσεών σας¨

Γράφει η Έφη Στεφ. Καραγιάννη

Δείτε το σχετικό βίντεο από την αύξηση των δημοτικών τελών στο Δήμο Αλεξάνδρειας:

 

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

 

ΘΕΜΑ: «BlackFriday» 29/11/2019

Αγαπητοί  Συνάδελφοι

                ΟΕ.Σ. Αλεξάνδρειας  θέλοντας να τονώσει την αγοραστική κίνηση της πόλης μας συμμετέχει για  ακόμη μια χρονιά στη γνωστή πλέον εδώ και τέσσερα χρόνια στην ελληνική αγορά  ΄΄Black Friday΄΄, η οποία για φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου και σαςενημερώνει σχετικά με το τι ακριβώς θα ισχύσει.

  • Ως «BlackFriday» ορίζεται η τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου, εκτός εάν συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του μήνα, όποτε μεταφέρεται. 

  • Η «BlackFriday» σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

  • Δεν αποτελεί τακτικές εκπτώσεις αλλά προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

  • Η συμμετοχή των εμπορικών καταστημάτων είναι προαιρετική.

  • Στα προϊόντα που προσφέρονται, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή.

  • Εφόσον αναγράφεται ποσοστό μείωσης, αυτό θα πρέπει να αναρτάται σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα. 

  • Δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα.

  • Χρειάζεται προσοχή τόσο στην αποτύπωση όσο και στην ουσία των μειώσεων, καθώς τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα είναι μεγάλα και αχρείαστα.

Σύμφωνα δε με την ειδική έρευνα του ΙΝΕΜΥ, η περυσινή δοκιμαστική εφαρμογή της αποδείχθηκε σχετικά επιτυχημένη, καθώς συνέβαλε στην αύξηση του τζίρου των συμμετεχουσών επιχειρήσεων και στην τόνωση της αγοράς, παρά την εγγύτητα που η συγκεκριμένη ημέρα έχει με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

             Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια στην αρχή πραγματοποιήθηκε  κατά κύριο λόγο από αλυσίδες μεγάλων επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε την ημέρα αυτή ανεκμετάλλευτη, αλλά να τη κάνουμε γνωστή και στους μικρούς και μεσαίους εμπόρους της ελληνικής αγοράς, ώστε να αξιοποιήσουν ανάλογα.

Ήδη είναι φανερό ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων γνωρίζουν την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής της BlackFriday .

Βάσει της κλαδικής ανάλυσης, οι επιχειρήσεις ένδυσης/υπόδησης εμφανίζουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής τα τελευταία 3 έτη. Ακολουθούν οι επιχειρήσεις οικιακού εξοπλισμού (έπιπλα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές οικιακές συσκευές κτλ)  και ο κλάδος των επιμορφωτικών ειδών και ειδών ψυχαγωγίας (βιβλία, αθλητικός εξοπλισμός, παιχνίδια κτλ).

Για όσους από τους εμπόρους, τελικώς συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες.  

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτήν την δύσκολη εποχή. Συγκεκριμένα, για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 €. Εάν οι προσφορές είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 €, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης. Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μπορεί να επιβάλλεται και αυτοτελές πρόστιμο 1.000 έως 3.000 € για κάθε μία από τις παραβάσεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 78 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ.

                  Ο Ε.Σ. Αλεξάνδρειας εύχεται στους εμπόρους, η συγκεκριμένη προωθητική ενέργεια να βοηθήσει στην τόνωση της αγοράς.

                  Το ωράριο των καταστημάτων εκείνης της ημέρας, δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει ως έχει.

Τους πίνακες με τις 34.524 θέσεις της νέας Κοινωφελούς Εργασίας ανά δήμο δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος» και αναδημοσιεύει από την εφημερίδα, η aftodioikisi.gr. Όπως έχε γράψει η ιστοσελίδα το πρόγραμμα αναμένεται να προκηρυχθεί τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (9 – 13 Δεκεμεβρίου) και οι θέσεις εργασίας θα είναι σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, ο σχεδιασμός της έκδοσης της προκήρυξης είναι οριστικός αφού στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων ακόμα και πριν τα Χριστούγεννα ή το αργότερο μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι τοποθετήσεις των ωφελουμένων θα γίνουν στις υπηρεσίες είτε στα τέλη Ιανουαρίου ή εντός του Φεβρουαρίου του 2020. 

Το νέο πρόγραμμα:

  • Θα απευθύνεται σε ανέργους που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα επανένταξης στην αγορά εργασίας (μακροχρόνια άνεργοι) και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες
  • Η απασχόληση είναι διάρκειας 8 μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε στοχευμένα έργα των δήμων και φορέων που θα αποσκοπούν κατά βάση στη βελτίωση της καθημερινότητας σε τοπικό επίπεδο, όπως ενδεικτικά, τη συντήρηση και αναβάθμιση μικρών υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους, την αναβάθμιση και προστασία του περιβάλλοντος κ.λπ.
  • Το πρόγραμμα -σε επόμενο στάδιο- θα περιλαμβάνει εξειδικευμένη και πιστοποιημένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε αντικείμενα που έχουν ζήτηση από την τοπική αγορά εργασίας.

Πόσες και ποιες ειδικότητες θα προκηρυχθούν 

Οι θέσεις που θα προκηρυχθού θα αντιστοιχούν σε πάνω από 70 ειδικότητες υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

 Υπενθυμίζουμε ότι το προήγουμενο διάστημα δηλώθηκαν από Δήμους και Περιφέρειες οι απαιτούμενες ειδικότητες που αντιστοιχίζονται με τις ανάγκες που προκύπτουν για την υλοποίηση των δηλωθέντων αντίστοιχων έργων. Μετά τα αιτήματα των ΟΤΑ οι αρμόσιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ προχώρησαν στην κατάρτιση του προγράμματος προκειμένου να εντάξουν στον β΄κύκλο του προγράμματος μόνο εκείνους που είναι αναγκαίοι για την υλοποίηση των έργων.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι βασικές ειδικότητες αφορούν: Διοικητικού και οικονομικού προσωπικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, δασκάλων, νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων, ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας, βοηθητικού προσωπικού φύλαξης, οικοδόμων, μαγείρων οδηγών, κηπουρών, γενικών καθηκόντων. Παράλληλα θα υπάρξουν και άλλες ειδικότητες προκειμένου να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεων των Φορέων.

Οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για έναν έως τρεις Δήμους της επιλογής τους και για μία και μόνο ειδικότητα.

Δικαιολογητικά

Α) Κατηγορία ΠΕ και ΤΕ

Φωτοτυπία του τίτλου σπουδών στον οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία και το έτος κτήσης.

Για τους τίτλους ΠΕ και ΤΕ (πτυχίο ΑΕΙ, ΤΕΙ ή του ΕΑΠ), οι ωφελούμενοι που διαθέτουν τίτλο σπουδών που δεν περιλαμβάνεται στους αναφερόμενους στην πρόσκληση, υποχρεούνται να προσκομίζουν συγχρόνως βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του Πανεπιστημίου ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ).

Για τους κατόχους τίτλων ΚΑΤΕΕ απαιτείται βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου ΤΕΙ από την οποία να προκύπτει η αντιστοιχία του τίτλου σπουδών τους, με το ζητούμενο από την πρόσκληση, πλην των ειδικοτήτων για τις οποίες, εκ του νόμου, απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση ότι πληροί όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για την άσκηση του αντίστοιχου επαγγέλματος.

Οι υποψήφιοι ΠΕ και ΤΕ που κατέχουν τίτλους σπουδών στους οποίους δεν αναγράφεται η κατεύθυνση ή ειδίκευση, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση του τμήματος που χορήγησε τον τίτλο σπουδών τους.

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού, προσκομίζουν φωτοτυπία του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, καθώς και βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο.

Β) Κατηγορία ΔΕ – ΥΕ

Φωτοτυπία του τίτλου σπουδών στον οποίο να αναγράφεται η ημερομηνία και το έτος κτήσης.

Ειδικά για ΙΕΚ, Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και βεβαίωση του ΟΕΕΚ ή του ΕΟΠΠ ή ΕΟΠΠΕΠ.

Για τις θέσεις του κλάδου ΔΕ Μαγείρων, οι κάτοχοι πτυχίων Βασικής Εκπαίδευσης του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) των τμημάτων Μαγειρικής Τέχνης και Ξενοδοχειακών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων διετούς κύκλου σπουδών, υποχρεούνται να προσκομίσουν και απολυτήριο τίτλο Γ΄ Γυμνασίου.

Μοριοδότηση

Οι ωφελούμενοι κατατάσσονται σε πίνακες κατά κλάδο και ειδικότητα με βάση τα ακόλουθα κριτήρια επιλογής και κατάταξης:

  1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης ανεργίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες: 1 μόριο ανά μήνα, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών
  2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/ης συζύγου: 1 μόριο ανά πλήρη μήνα
  3. Αναπηρία ωφελουμένου σε ποσοστό 50% και άνω: 15 μόρια
  4. Ηλικία 18 έως 29 ετών:15 μόρια
  5. 30 έως 44 ετών: 25 μόρια
  6. 45 έως 54 ετών: 35 μόρια
  7. 55 ετών και άνω: 45 μόρια
  8. Αριθμός ανηλίκων τέκνων: 10 μόρια για κάθε ανήλικο τέκνο
  9. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω: 10 μόρια
  10. Δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): 35 μόρια
  11. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020: 20 μόρια
  12. Εντοπιότητα: 20 μόρια

 Κριτήρια

Η επιλογή των υπαλλήλων αναμένεται να γίνει στη βάση εννέα συγκεκριμένων κριτηρίων που ακολουθήθηκαν και σε προηγούμενες προκηρύξεις. Ειδικότερα:

  1. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, το οποίο διπλασιάζεται για τους ανέργους αρχηγούς μονογονεϊκών οικογενειών.
    2. Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας με ανώτατο όριο τους 60 μήνες.
    3. Αναπηρία ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω.
    4. Ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.
    5. Ηλικία.
    6. Αριθμός ανήλικων τέκνων.
    7. Γονέας προστατευόμενου ή προστατευόμενων τέκνων ΑΜΕΑ, ανηλίκων ή και ενηλίκων, με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.
    8. Ιδιότητα δικαιούχου του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).
    9. Ωφελούμενοι που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Κατηγορία Γενικά

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα, τα ξημερώματα της Τρίτης! Θηλυκό γουρούνι κυνηγούσε τον ρεπόρτερ Λάζο Μαντικό, με τον ίδιο να τρέχει και να φωνάζει οn air.

Ο δημοσιογράφος βγήκε στον αέρα του Καλημέρα Ελλάδα με σύνδεση από την Κινέτα. Αυτό που αντίκρισαν οι τηλεθεατές μόλις εμφανίστηκε στην οθόνη ο ρεπόρτερ, ήταν τη γουρουνίτσα να τον έχει πάρει κυριολεκτικά στο κυνήγι!

Όπως ήταν φυσικό ο Γιώργος Παπαδάκης και οι συνεργάτες του στο πλατό, δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους ενώ την ίδια ώρα, ο ρεπόρτερ έτρεχε να γλιτώσει από το γουρούνι.

Ο δημοσιογράφος άρχισε να ουρλιάζει από τις δαγκωματιές και η σύνδεση κόπηκε, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ο ρεπόρτερ βγήκε κανονικά στον αέρα και χαίρει άκρας υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Κατηγορία Γενικά

Διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία  σε επαρχιακούς δρόμους της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω της κακοκαιρίας.

Συγκεκριμένα, στον νομό Χαλκιδικής, κλειστή στο τριακοστό πρώτο χιλιόμετρο ( ύψος Πλατανόρεμα) παραμένει η επαρχιακή οδός Πολυγύρου- Ιερισσού, λόγω καθίζησης που έχει υποστεί το οδόστρωμα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της περασμένης Παρασκευής.

Κλειστός - στο πρώτο χιλιόμετρο- είναι ο επαρχιακός δρόμος Ολυμπιάδας - Βαρβάρας. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην παραλιακή -χωμάτινη- οδό του οικισμού Γαλήνη στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Στον νομό Ημαθίας κλειστοί είναι οι δρόμοι Βέροιας - Λαζοχωρίου όπως και Μακροχωρίου- Ταγαροχωρίου, καθώς έχει ανέβει η στάθμη του ποταμού Τριπόταμου.

Κατηγορία Αστυνομικά

Γνώριζε ο Άγιος Στυλιανός, ότι για να κερδίσει κάνεις την Βασιλεία των Ουρανών πρέπει να έχει την ψυχή του, σαν την ψυχή των μικρών παιδιών δηλ., που είναι αθώα. Ήξερε, ότι τα παιδιά έχουν αγγελικές ψυχές.

Και στην αγία του εκείνη επιθυμία ο Παντογνώστης Θεός του έδωσε την Χάρι Του, να μπορεί να κάνει θαύματα. Ο Θεός βράβευσε το ιερό του αίσθημα και του έδωσε την θαυματουργική του δύναμη να θεραπεύει τα ασθενή παιδιά.

Μητέρες από κοντινά και μακρινά μέρη, με φορτωμένα στους ώμους ανάπηρα και άρρωστα παιδιά έτρεχαν, με πόνο και πίστη, κοντά στον Άγιο για να ζητήσουν την θεραπεία των παιδιών τους.

Μέρες ολόκληρες βάδιζαν μέσα σ’ έρημα μέρη, για να βρουν την δοξασμένη από τον Θεό ασκητική σπηλιά του Αγίου Στυλιανού. Και όταν έφθαναν εκεί, με δάκρυα στα μάτια έπεφταν στα πόδια του Γέροντα ασκητή, δόξαζαν τον Θεό, που τον συνάντησαν και παρακαλούσαν να γιατρέψει τα παιδιά τους.

Ιατρός των νηπίων

Ο Άγιος Στυλιανός γεμάτος καλοσύνη και συμπόνια έπαιρνε τα άρρωστα νήπια στα χέρια του και με μάτια δακρυσμένα παρακαλούσε το Θεό να τα γιατρέψει.

Ο Δεσπότης των Ουρανών άκουγε την ολόψυχη προσευχή του και ο Άγιος θαυματουργούσε. Παιδιά άρρωστα εύρισκαν την υγειά τους. Παθήσεις διαφόρων ειδών εξαφανίζονταν. Μπροστά στη δύναμη του Θεού καμιά αρρώστια δεν μπορούσε να αντισταθεί.

Μανάδες έκλαιγαν από χαρά έξω από το ασκητήριο του. Και άλλες καταφιλούσαν με σεβασμό και ευγνωμοσύνη το χέρι του Αγίου γέροντα, δοξάζοντας τον Θεό. Δοξολογούσε κι εκείνος ακατάπαυστα το Άγιο Όνομα Του και ευχαριστούσε για τα θαύματα αυτά, που τον αξίωνε να τελεί. Έπειτα γεμάτος στοργή κοίταζε τα αθώα πλασματάκια, που είχαν λυτρωθεί από την αρρώστια. Ένα γλυκό χαμόγελο, χαμόγελο αγγελικό, άνθιζε στο πρόσωπο του σεβασμίου ασκητού.

Τα θαύματα όμως αυτά γινόταν γνωστά σε όλα τα μέρη και κόσμος πολύς έτρεχε στον Άγιο Στυλιανό, για να τον παρακαλέσει να γιατρέψει από κάποια ασθένεια τα παιδιά του.

Έτσι δόξαζε ο Άγιος Θεός το όνομα του οσίου Στυλιανού, που αφιέρωσε την ζωή του στη δόξα του Θεού.

ekklisiaonline.gr

Κατανέμονται από τους ΚΑΠ των Δήμων, 28.000.000,00 ευρώ σε όλους τους Δήμους της Χώρας, προς κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητάς τους.

Πρόκειται για την 4ηκατανομή εκατομμυρίων από τους ΚΑΠ Δήμων 2019 για λειτουργικά σχολείων. 

Είχαν ήδη προηγηθεί οι δύο κατανομές από τον τέως ΥΠΕΣ, Αλέξη Χαρίτση, και συγκεκριμένα

- 28.000.000,00 ευρώ την 26η Φεβρουαρίου και

- 28.050.000,00 ευρώ την 15η Απριλίου,

καθώς και η 3η ισόποση κατανομή από τον Π.Θεοδωρικάκο την 11η Σεπτεμβρίου.

Για την κατανομή των 28 εκατομμυρίων λήφθηκαν υπόψη δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων για τη σχολική χρονιά 2017-2018 που αφορούν:

- στον αριθμό των μαθητών ανά σχολική βαθμίδα,

- στον αριθμό των σχολείων και στον αριθμό των τμημάτων ανά κλιματική ζώνη,

- ενώ συνεκτιμήθηκε και η υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου.

Τα ποσά θα καταβληθούν στους δικαιούχους Δήμους με χρηματικές εντολές του Υπουργείου Εσωτερικών προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην Ημαθία 

Για την Ημαθία τα ποσά που θα καταβληθούν στους Δήμους Αλεξάνδρειας, Βέροιας και Νάουσας είναι:

Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται στο τέλος της Υπουργικής Απόφασης να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση από τους ΟΤΑ χωρικής αρμοδιότητάς τους στις οικείες Σχολικές Επιτροπές ή Σχολικές Εφορείες (στην περίπτωση των μειονοτικών σχολείων), των πιστώσεων που τους διατίθενται, επισημαίνοντάς τους ότι πρέπει να προχωρήσουν επειγόντως σε όλες τις απαιτούμενες προς τούτο ενέργειες.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την έκθεση «Η Ελληνίδα στον πόλεμο» εγκαινίασε την Παρασκευή (22-11-2019), στη Νάουσα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου.

Στην τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τέχνης «Ναϊάς» ,χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Δώρα Μπαλτατζίδου.

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Καράογλου εξήρε την συμβολή των Ελληνίδων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να απονεμηθεί το οφειλόμενο «παράσημο» στις Ελληνίδες που έδρασαν, διέπρεψαν ή θυσιάστηκαν για τον τόπο μας.

«Οι γυναίκες αυτές κατέγραψαν τις δικές τους σελίδες δόξας και μεγαλείου στα πεδία της μάχης, κράτησαν όρθιες της οικογένειές τους και μαζί την πατρίδα όταν πολεμούσαν στο μέτωπο οι σύζυγοι και οι πατεράδες τους ενώ όταν έχασαν δικούς τους ανθρώπους στο μέτωπο δεν έσκυψαν το κεφάλι, αλλά βάδισαν ισάξια στα δικά τους μονοπάτια» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νικόλας Καρανικόλας τόνισε στο χαιρετισμό του ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για τη Νάουσα το γεγονός ότι η πόλη αποτελεί τον πρώτο «σταθμό» φιλοξενίας της σημαντικής αυτής έκθεσης, επισημαίνοντας:

«Τιμούμε σήμερα τις γυναίκες που προτίμησαν το θάνατο από τη σκλαβιά. Τιμούμε στην ηρωική μας πόλη, τις Ναουσαίες που θυσιάστηκαν μαζί με τα παιδιά τους το 1822, μετά το ολοκαύτωμα της πόλης από τον Οθωμανικό στρατό, πέφτοντας στα ορμητικά νερά της Αράπιτσας. Πρόκειται για μια άρτια διοργάνωση, που με πρωτοβουλία του κ. Καράογλου και του Υπουργείου Εσωτερικών ξεκινά σήμερα από τη Νάουσα, με στόχο να αποδώσουμε ελάχιστο φόρο τιμής στις γυναίκες της πατρίδας μας, που αγωνίστηκαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα την ελευθερία».

Το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην έκθεση είναι από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το Ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας "Χρήστος Καλεμκερής", καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Στην εκδήλωση της τελετής εγκαινίων παρευρέθησαν,επίσης, ο βουλευτής Ημαθίας της Ν.Δ., Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ημαθίας Απόστολος Νεστορόπουλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, Ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος. ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Διονύσης Κούγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ημαθίας, Αντιπύραρχος Νικόλαος Παλαμούτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Γιαννούλης, οι Αντιδήμαρχοι Π. Αδαμίδης, Α. Καραγιαννίδης, Β. Τζουβάρας, Γ. Τριανταφύλλου, δημοτικοί και τοπικού σύμβουλοι κ.ά

Υπενθυμίζεται ότι η περιοδική έκθεση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα τέχνης «Ναϊάς», στη Νάουσα, μέχρι την 2η Δεκεμβρίου (Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα - Σάββατο 18:00 - 21:00 και Κυριακές 11:00 -14:00 και 18:00 – 21:00) και στη συνέχεια θα φιλοξενηθεί σε εκθεσιακούς χώρους και άλλων πόλεων της Μακεδονίας.

Στις 12 Δεκεμβρίου θα τεθεί σε ισχύ το εορταστικό ωράριο των εμπορικών καταστημάτων για τα Χριστούγεννα 2019.

Το ωράριο θα είναι συνεχές και υπάρχει πρόβλεψη για λειτουργία των καταστημάτων τρεις Κυριακές. Την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020 προτείνεται, όπως παραδοσιακά και εθιμικά γίνεται, τα καταστήματα λιανικού εμπορίου να παραμείνουν κλειστά.
powered by Rubicon Project
Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο για τα Χριστούγεννα:

    Πέμπτη 12/12/2019 09.00 - 21.00
    Παρασκευή ‪13/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Σάββατο 14/12/2019 ‪09.00 - 16.00
    Κυριακή ‪15/12/2019 ‪11.00 - 16.00
    Δευτέρα 16/12/2019 09.00 - 18.00
    Τρίτη 17/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Τετάρτη ‪18/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Πέμπτη 19/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Παρασκευή ‪20/12/2019 09.00 - 21.00
    Σάββατο ‪21/12/2019 ‪09.00 - 18.00
    Κυριακή 22/12/2019 ‪11.00 - 18.00
    Δευτέρα ‪23/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Τρίτη ‪24/12/2019 ‪09.00 - 18.00
    Τετάρτη ‪25/12/2019 Αργία
    Πέμπτη ‪26/12/2019 Αργία
    Παρασκευή ‪27/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Σάββατο ‪28/12/2019 ‪09.00 - 18.00
    Κυριακή ‪29/12/2019 11.00 - 18.00
    Δευτέρα ‪30/12/2019 ‪09.00 - 21.00
    Τρίτη ‪31/12/2019 ‪09.00 - 18.00
    Τετάρτη ‪1/1/2020 Αργία

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας