alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης προωθεί την βελτίωση των όρων ευζωίας των αδέσποτων ζώων.

Με απόφαση που υπέγραψε, ενέκρινε τη χρηματοδότηση 600.000 ευρώ τα οποία θα κατευθυνθούν σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς με σκοπό την προστασία τους από την εκμετάλλευση και την κακοποίηση ή τη χρησιμοποίησή τους με στόχο την κερδοσκοπία.

Επισυνάπτεται ο πίνακας των χρηματοδοτούμενων φορέων με το ύψος της χρηματοδότησης ανά Δήμο – Σύνδεσμο Δήμων.

Τα ποσά που θα πάρουν οι δήμοι της  Ημαθίας:

Α/Α

Περιφερειακή
Ενότητα

Δήμος /
Σύνδεσμος Δήμων

Σύνολο

Επιλέξιμες δαπάνες δράσεων "βελτίωσης καταφυγίων & ενεργειών διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς" (70%)

Επιλέξιμες δαπάνες δράσης σίτισης αδέσποτων ζώων
συντροφιάς (50%)

Σύνολο
εγκεκριμένης
επιλέξιμης
δαπάνης

Ποσό
επιλέξιμης
δαπάνης

Ποσοστό
επιλέξιμης δαπάνης
20%

Ποσό
επιλέξιμης
δαπάνης

Ποσοστό
επιλέξιμης δαπάνης
15,6%

                 

39

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

18.468,56

17.345,12

3.469,02

1.123,44

175,26

3.644,28

40

ΗΜΑΘΙΑΣ

ΒΕΡΟΙΑΣ

38.083,98

23.085,38

4.617,08

14.998,60

2.339,78

6.956,86

Κατηγορία Οικονομία

Ο Λ.ΟΝ.Α.Π. αποφάσισε με το ετήσιο ημερολόγιο του 2020, που ήδη κυκλοφορεί, να μας δώσει μια μικρή αναφορά στο ντόπιο κεφαλόδεσμο των γυναικών, το Κατσούλι! Σε μια καλαίσθητη έκδοση και με όσο φωτογραφικό παλαιό και αρχειακό υλικό ήταν δυνατό να συγκεντρωθεί και επεξεργαστεί, με κείμενα-σχόλια του κ. Δημήτρη Αριστ. Πανταζόπουλου, πρόλογο του κ. Γιώργου Παπαδήμα και γραφιστική επιμέλεια της κ. Έφης Στεφ. Καραγιάννη θα «περάσουν» από μπροστά μας μύθοι, ιστορίες και κείμενα, μικρά «οικονομίας χάριν» και εικόνες για το καύχημα του τόπου μας, το κατσούλι σ’ένα καλαίσθητο 12μηνο καλαντάρι.

Φούντες, νταρτμάδες, μαγκλίκια, παταριές, μαφέσια και κατσούλια… που πρωταγωνιστούσαν κάποτε στην καθημερινότητα και τις γιορτινές μέρες στο Ρουμλούκι.

Κατσούλι…κεφαλόδεσμος των γυναικών του τόπου με άπειρη ομορφιά, περισσή μεγαλοπρέπεια, καλλίγραμμη σοβαρότητα, δωρική κατατομή, χρωματικό πλούτο, κάλυμμα μα και διάδημα … Δεν απαντάται πουθενά σε ολάκερη την Ρωμιοσύνη και αυτό έκανε τις απλοϊκές Ρουμλουκιώτισσες να καυχώνται και να υπερηφανεύονται γι'αυτό. Θολές μνήμες, από γενιά σε γενιά, προσπαθούν να ξετυλίξουν το μίτο της «Γέννεσις » του κατσουλιού και ,αναπόφευκτα ίσως ,καταλήγουν στη «ρίζα του Ιεσσαί » του Ελληνισμού, τον Αλέξανδρο, Μέγα και στρατηλάτη…. Το αντιδώρισε , λένε, στις γυναίκες του τόπου για την γενναιότητα που επέδειξαν στο πεδίο της μάχης...

Η όμορφη σχεδίαση, η άψογη εκτύπωση και η πλούσια φωτογραφική ύλη, συνιστούν το «Ημερολόγιο 2020» του Λ.Ο.Ν.Α.Π. ¨Το Ρουμλούκι¨ ένα σημαντικό δώρο για εμάς και τους φίλους μας και τις οικογένειές μας, που θα κοσμήσει όμορφα, με «χρώμα» Ρουμλουκιού, τον τοίχο του σπιτιού ή της επιχείρησής μας!

Τα ημερολόγια μπορείτε να τα προμηθευτείτε στο γραφείο του Συλλόγου, μια συμβολική κίνηση στήριξης για την συνέχιση και ενίσχυση του έργου που παράγει ο Σύλλογος.
Τηλ. επικοινωνίας: 23330 24202.

Το Επιμελητήριο Ημαθίας στα πλαίσια των δράσεων ανταποδοτικότητας στις επιχειρήσεις μέλη του Νομού συμμετέχει στο πρόγραμμα REFRESH που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων,με σκοπό την προώθηση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά (Γερμανία, Πολωνία και Τσεχία). Το πρόγραμμα πραγματοποιείταισε σύμπραξη με τον Παναγροτικό Σύνδεσμο Κύπρου(Συντονιστή), τηνBulgarianNationalHorticulturalUnion (Βουλγαρία) και τη Διεπαγγελματική Ένωση Φρούτων και ΛαχανικώνOIPAPRODCOMLegumeFructe(Ρουμανία).

Τα προς προώθηση προϊόντα είναι: ακτινίδιο, ροδάκινο, κεράσι, καρπούζι, μήλο, πορτοκάλι, φράουλα, βερίκοκο, μαντόρα και ντομάτα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις δράσεις του προγράμματος έχουν επιχειρήσεις / συνεταιριστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή / εμπορία και διάθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών, καθώς και επιχειρηματίες / στελέχη επιχειρήσεων – μελών των Επιμελητηρίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής / εμπορίας / διάθεσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών .

Βασικά κριτήρια για την τελική επιλογή θα αποτελέσουν , μεταξύ άλλων, η κλαδική προέλευση τους, η εξαγωγική τους δραστηριότητα, η ικανότητά τους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του προγράμματος και η ημερομηνία υποβολής / εκδήλωσης του ενδιαφέροντος τους για συμμετοχή.

Σε όσους επιλεγούν να συμμετάσχουν, το πρόγραμμα θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής τους, καθώς επίσης και αυτά της αποστολής των προϊόντων/δειγμάτων τους.

Κατά το έτος 2020 πρόκειται να διεξαχθούν οι εξής εκδηλώσεις :

  • Συμμετοχή στην FruitLogistica 2020 (05-07/02) στο Βερολίνο και παράλληλα, διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.
  • Συμμετοχή στην TopGastro&Hotel 2020 (1-3/10) στην Πράγα και παράλληλα διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.
  • Συμμετοχή στην WorldFoodPoland 2020 (21-23/04) στη Βαρσοβία και παράλληλα, διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης.
  • Διοργάνωση ειδικού διαγωνισμού μέσω κοινωνικών δικτύων για νέους με δώρα ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Διανομές φρούτων σε ανοικτές αγορές στις τρεις χώρες.

Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσειςενημέρωσης(εκδηλώσεις), ως μέλη επιχειρηματικών αποστολών για τις ανάγκες εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά-στόχο, σε δράσεις προώθησης (εκθέσεις, διανομές σε σημεία πώλησης – RoadShows), καθώς και στις διεθνείς εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν σε κάθε αγορά -στόχο. Επίσης θα συμμετάσχουν ως προμηθευτές αναγκαίων ποσοτήτων προϊόντων που θα χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες διανομών σε σημεία πώλησης και σε κεντρικές πλατείες των αγορών-στόχων.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Ημαθίας για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να ενημερωθούν για τις υποβολή της δήλωσης συμμετοχής. Τελική ημερομηνία υποβολής είναι η 27η Δεκεμβρίου 2019.

Υπεύθυνες επικοινωνίας για το Επιμελητήριο :

Αλίκη Γιανακοβήτου καιΕύη Δαμιανάκη,                                                                         T. 2331024734,                                                                                               email: chamimat@otenet.gr

Κατηγορία Αγροτικά

Περί τις 400 νέες προσλήψεις ανακοίνωσε μεταξύ άλλων ο ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητής, Φίλιππος Τσαλίδης.

Ο κ. Τσαλίδης διαβεβαίωσε ότι δεν θα θιγούν οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων της πρώην ΕΕΣΣΤΥ που θα πάψει και τυπικά να υπάρχει από την 1η Ιανουαρίου ενώ αντιθέτως προγραμματίζονται 400 προσλήψεις. Επίσης η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας «της νέας μεγάλης ΤΡΑΙΝΟΣΕ «θα συμπεριλάβει τώρα και τους εργαζόμενους της πρώην ΕΕΣΣΤΥ.

Το νέο προσωπικό αναμένεται να απασχοληθεί αρχικά στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης όπου θα επισκευάζονται και θα συντηρούνται τα νέα τρένα που θα έλθουν από την Ιταλία και στη συνέχεια στο εργοστάσιο της Αθήνας.

Ο κ. Τσαλίδης ανακοίνωσε επίσης μια σειρά από μεγάλες επενδύσεις «πολλών εκατομμυρίων» στον τομέα των νέων τεχνολογιών που, όπως τόνισε, θα συμβάλουν αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου ώστε να «φτάσει σύντομα στα Ευρωπαϊκά επίπεδα».

Μόνο για τις νέες τεχνολογίες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικά για το νέο σύστημα ηλεκτρονικής κράτησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου οι επιβάτες θα μπορούν να κλείνουν εισιτήρια και να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους όπως στα αεροπλάνα, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα σχεδιάζεται και μία νέα καινοτομία αυτή του «Ενιαίου Εισιτηρίου» όπου κάποιος θα μπορεί να ταξιδεύσει με το ίδιο εισιτήριο με τρένο, αεροπλάνο και πλοίο.

Κατηγορία Γενικά

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 δεν θα λειτουργούν οι ηλεκτρονικές εφαρμογές του ΕΟΠΥΥ «ως συνέπεια της παραγωγικής λειτουργίας του νέου data center το οποίο έχει ως σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού» , όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΕΟΠΥΥ.

Για την αποφυγή τυχόν ταλαιπωρίας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, από τα φαρμακεία του Οργανισμού θα εξυπηρετούνται, κατά προτεραιότητα, τα έκτακτα περιστατικά καθώς και εκείνοι που αδυνατούν να προσέλθουν σε άλλη ημερομηνία, λόγω προγραμματισμένων θεραπειών.

«Καλούμε τους υπόλοιπους ασφαλισμένους να προσέρχονται στα φαρμακεία από τη Δευτέρα 16/12/2019, οπότε θα επαναλειτουργούν όλες οι ηλεκτρονικές λειτουργίες του Οργανισμού» καταλήγει ο ΕΟΠΥΥ.

Κατηγορία Υγεία

Ο Χρύσανθος που εδρεύει στην Αλεξάνδρεια και πιο συγκεκριμένα στην Μ. Αλεξάνδρου 44, σας δίνει λύσεις για όλες τις πόρτες ασφαλείας, ανοίγει

κλειδαριές ασφαλείας για όλους τους τύπους πόρτας οικιακού και επαγγελματικού χώρου, με την καλύτερη και οικονομικότερη λύση.

Παρέχει Λύσεις και για το αυτοκίνητό σας.

Διάνοιξη αυτοκινήτου

Immobilizer

Κλειδαριές με κωδικό.

Το κατάστημα λειτουργεί και σαν γιατρός των παπουτσιών, για όλα τα είδη.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

23330 27148

6974 987136

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Επιχειρείν

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα από Πέμπτη προς Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 12:12 τη νύχτα, τον δωδέκατο μήνα του χρόνου και δώδεκα μέρες πριν τα Χριστούγεννα θα δούμε στον ουρανό, εφόσον το επιτρέψει ο καιρός, την Πανσέληνο του Δεκεμβρίου που είναι και η τελευταία της δεκαετίας.

Το γεμάτο φεγγάρι θα κάνει την εμφάνισή του δώδεκα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα και θα μείνει στον ουρανό έως το πρωί της Παρασκευής. Ονομάζεται «Πανσέληνος της Μεγάλης νύχτας», «Παγωμένη Πανσέληνος», «Moon before Yule», δηλαδή «Πανσέληνος πριν τα Χριστούγεννα».

Οι Ευρωπαίοι της είχαν δώσει αυτό το όνομα, καθώς το φεγγάρι είναι κοντά στο χειμερινό ηλιοστάσιο. «Το επίπεδο της τροχιάς της σελήνης γύρω από τη Γη, ταιριάζει σχεδόν απόλυτα με το επίπεδο της τροχιάς γύρω από τον Ήλιο. Όταν το μονοπάτι του Ήλιου εμφανίζεται στον ουρανό στο χαμηλότερο σημείο για ολόκληρο τον χρόνο, το μονοπάτι της πανσελήνου απέναντι από τον Ήλιο εμφανίζεται ψηλότερα στον ουρανό», εξηγεί η NASA.

Στις ΗΠΑ, οι φυλές που ζούσαν στα βόρεια και στα ανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών, είχαν ονομάσει την τελευταία πανσέληνο της σεζόν ως «Παγωμένη Πανσέληνο», καθώς οι νύχτες ήταν μεγάλες και κρύες.

Η ευρωπαϊκή ονομασία της Πανσελήνου του Δεκεμβρίου ήταν το «Yule Moon». Τι ήταν όμως το «Yule»; Ένα τριήμερο χειμερινό φεστιβάλ που είχε τις ρίζες του στον 10ο αιώνα, όταν ο βασιλιάς Haakon συνδύασε το φεστιβάλ Yule με τα Χριστούγεννα, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να συμβολίσει τη χριστιανοποίηση της Νορβηγίας.

Κατηγορία Γενικά

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Λαογραφικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο Αμάραντος», το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκεμβρίου 2019 στις εγκαταστάσεις του συλλόγου.

Τα μέλη του Αμάραντου υποδέχτηκαν με χαρά και χαμόγελα τα παιδιά στο ζεστό και φιλόξενο χώρο του Συλλόγου, στόλισαν το δέντρο και τραγούδησαν τα κάλαντα όλοι μαζί.

Ο Άγιος Βασίλης πρόσφερε δωράκια στους μικρούς μαθητές σε κλίμα ενθουσιασμό και στη συνέχεια απόλαυσαν τα κεράσματα του συλλόγου παίζοντας παιχνίδια.

 

Η εταιρεία Σεμερτζής δραστηριοποιείται στο χώρο του έτοιμου ενδύματος από το 1982. Διατηρεί δύο καταστήματα: στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και στα Γιαννιτσά Πέλλας. Η εταιρεία Σεμερτζής συνεργάζεται με γνωστές επιχειρήσεις ετοίμων ενδυμάτων από όλο τον κόσμο. Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν ανδρικά, γυναικεία, παιδικά ρούχα και εσώρουχα, καθώς και κάλτσες-καλτσόν, λευκά είδη, μπιζού(accessories) και στρατιωτικά είδη, μπορείτε να βρείτε στην κυριολεξία όποιον προϊόν ένδυσης επιθυμείτε και μάλιστα στις καλύτερες τιμές.

Τα προϊόντα διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία με εξαιρετικά προσιτές τιμές, καλύπτοντας όλο το εύρος των αναγκών σας. Επισκεφτείτε τα καταστήματα Σεμερτζής και περιηγηθείτε στις άνετες εγκαταστάσεις 1000 τ. μ. για ξεκούραστες αγορές.

Από το Μάρτιο του 2018, η εταιρεία δραστηριοποιείται και στο ηλεκτρονικό εμπόριο με το e-shop finetsato.gr. Εκεί θα βρείτε Ρούχα, Παπούτσια, Εσώρουχα, Πετσέτες και Βαλίτσες στις καλύτερες τιμές της αγοράς!

Κατάστημα Αλεξάνδρειας:

Διεύθυνση: Γρηγορίου Λαμπράκη 72, 59300, Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Τηλέφωνο: 2333025650.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατάστημα Γιαννιτσών:

Διεύθυνση: Βελίκα Ρόμα 4, 58100, Γιαννιτσά Πέλλης.

Τηλέφωνο: 2382025148.

Κατηγορία Επιχειρείν

Η Φιλοπρόοδος Φιλόπτωχος Γυναικών Αλεξάνδρειας παρουσιάζει το 2ο βιβλίο του μέλους της, κ. Κατερίνας Παπαποστόλου που εντυπωσιάζει με τις 2 όψεις του και ενισχύει λόγω των εορτών την καμπάνια «ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΕΙΡΑ».

Την Τετάρτη 18 Δεκέμβριου και ώρα 6:00’μ.μ. στο Οlive Βistro Wine Bar στον πεζόδρομο της πόλης.

Το ένα μέρος της τυπικής εισόδου θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου γιατί τα παιδιά θέλουν αγάπη για να κάνουν όνειρα!!!!!!!
Ενισχύστε και απολαύστε ταυτόχρονα!

Σας περιμένουμε
Είσοδος 5 ευρώ (υπέρ σκοπών της Φιλόπτωχου - το μενού δικό σας)

1aaafiloptoxoxkaterina

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας