alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019

Το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τα Θυρανοίξια του Παρεκκλησίου του Αγίου Φανουρίου στο Καψοχώρι Ημαθίας με πλήθος πιστών να δίνει το παρόν.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την πρώτη θεία λειτουργία του ναού και κήρυξε το θείο λόγο.

Με το πέρας του Εσπερινού μοιράστηκε φανουρόπιτα στους παραβρισκόμενους.

Δελτίο Τύπου

Με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, διορίστηκε Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλεξάνδρειας ο κος Δημήτριος Ράπτης του Θωμά.

Ο κος Ράπτης:

  • Είναι τακτικός υπάλληλος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. – Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων), με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ κατηγορίας.
  • Είναι πτυχιούχος Μηχανικός Αυτοματισμού ΤΕ της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
  • Διετέλεσε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας την περίοδο 2014 – 2019.

Οι αρμοδιότητες που έχει ο Γενικός Γραμματέας είναι αυτές, οι οποίες ορίζονται με τις διατάξεις της παρ. 6 του άρθρου 161 του Ν.3584/2007 και του ισχύοντος Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο Δήμαρχος μπορεί με απόφασή του να αναθέτει στον Γενικό Γραμματέα την υπογραφή με εντολή του εγγράφων και πιστοποιητικών, πλην χρηματικών ενταλμάτων.

Συνημμένα: Η απόφαση Δημάρχου

Το Δημοτικό Σχολείο Πλατέος υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου 2019 στο θέατρο του χωριού, ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών από πέντε χώρες στα πλαίσια του προγράμματος «Explore, Create and Know erasmus plus 2019-2021».

Με σημαίες στα χέρια και μήνυμα την ειρήνη και την αγάπη, οι μικροί μαθητές μαζί με τους δασκάλους του σχολείου Πλατέος σε μια όμορφη τελετή υποδοχής καλωσόρισαν τους συμμετέχοντες του προγράμματος από την Γαλλία, Λιθουανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Τουρκία-Σμύρνη με μουσική, παραδοσιακούς χορούς και κάλαντα.

Η τελετή υποδοχής ξεκίνησε με μια μικρή παρουσίαση της ιστορίας της Ημαθίας, συνέχισε με την παρουσίαση των χωρών που συμμετέχουν στο "Erasmus plus" και έκλεισε με ένα θεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν οι μικροί μαθητές.

Την εκδήλωση συντόνιζε η διευθύντρια του σχολείου, Μαρία Ταχτσόγλου.

Οι δράσεις του προγράμματος θα συνεχιστούν από τις 16 έως τις 20 Δεκεμβρίου με ξεναγήσεις και εργαστήρια.

Το νέο πρόγραμμα erasmus plus, 2019-2021 ''Explore, Create and Know'' αφορά μαθησιακές δραστηριότητες, εκπαίδευση εκπαιδευτικών, μετακίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών με στόχο: να καλλιεργήσουν με καινοτόμες μεθόδους μορφές γραμματισμού, μουσική, χορός, παράδοση, ιστορία, λογοτεχνία, εικόνα και γραπτός λόγος, αφήγηση και κίνηση τα εργαλεία για την απόδοση νοήματος.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης του Γενικού Λυκείου Πλατέος-Κορυφής σας προσκαλούν στον Χορό Αποφοίτησης τους το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019  στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον.

Ώρα έναρξης 21:30'.

1aaakorifi2019

Καμία επιδοματική ενίσχυση και οικογενειακό επίδομα δεν καταργείται ούτε περικόπτεται ενω διευρύνονται οι δικαιούχοι των επιδομάτων, τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου κατά την συζήτηση στην Βουλή. Έρχεται καθολική πρόσβαση των οικογενειών στις υπηρεσίες των παιδικών σταθμών.

Το κοινωνικό σκέλος του προϋπολογισμού για το 2020 είναι αυξημένο κατά 236 εκατομμύρια, ήτοι 6%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό

Επίδομα γέννησης

Θεσπίζεται για πρώτη φορά επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ, το οποίο χορηγείται οριζοντίως για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα. Στόχευσή μας, η ανάσχεση της συνεχούς πτώσης του δείκτη των γεννήσεων και η αντιστροφή αυτής της αρνητικής δημογραφικής τάσης.
«Με τη θέσπιση του επιδόματος γέννησης θέλουμε να θεμελιώσουμε μια δημογραφική πολιτική, που θα απαντά στις ανάγκες του σήμερα, με τους όρους του σήμερα, με δύο βασικούς στόχους:
α) Έμπρακτη στήριξη της οικογένειας κατά τον πρώτο χρόνο της ανατροφής του παιδιού τους, και
β) Διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης που υποσκελίζεται από την υπογεννητικότητα".

Οικογενειακά επιδόματα

"Προχωρούμε όμως σε μια καίρια παρέμβασή μας: εισάγουμε, ως προϋπόθεση για τη λήψη του επιδόματος, τη παρακολούθηση των μαθημάτων των παιδιών στο σχολείο και όχι μόνο τη τυπική εγγραφή τους – μέτρο που υπήρχε υπενθυμίζω μόνο στο ΕΕΕ και ούτε καν στο επίδομα παιδιού".

Προνοιακά επιδόματα

Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στα προνοιακά επιδόματα και, ως εκ τούτου δεν γίνεται καμία περικοπή στις σχετικές δαπάνες του προϋπολογισμού.
«Δεν θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι καμία μείωση δεν θα υπάρξει σε οποιαδήποτε κατηγορία προνοιακών (λεγόμενων αναπηρικών) επιδομάτων, και αυτό για να καθησυχάσω τις όποιες ανησυχίες των συμπολιτών μας, ανησυχίες που ανεύθυνα και χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία εξακολουθεί να καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.»

Ενίσχυση πολιτικής για την οικογένεια

Υιοθετούνται δύο οριζόντια φορολογικά μέτρα που ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα των οικογενειών (αύξηση αφορολόγητου κατά 1.000 για κάθε παιδί και μείωση ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη και τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου στο 13%), καταργείται ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τους πολυτέκνους για επιβατικό ΙΧ έξι και περισσότερων θέσεων, εφαρμόζεται για πρώτη φορά η καθολική πρόσβαση των οικογενειών στις υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2020-2021.
«Οι αυξημένες προνοιακές δαπάνες εντάσσονται σε μία κεντρική κυβερνητική στόχευση: την ενίσχυση της πολιτικής για την οικογένεια. Στους λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων μας, μία σειρά αποφάσεων σηματοδοτούν ακριβώς ότι η στήριξη των νέων γονιών αποτελεί βασική μας προτεραιότητα.»

Βρεφονηπιακοί

- Εφαρμόζεται για πρώτη φορά η καθολική πρόσβαση των οικογενειών στις υπηρεσίες των βρεφονηπιακών σταθμών, αρχής γενομένης από το σχολικό έτος 2020-2021, ένα μέτρο ουσιαστικής στήριξης των γονιών και φυσικά μητέρων, που διευκολύνει την καθημερινότητά τους και έχει σαφή αναπτυξιακή διάσταση "κτίζοντας έτσι και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, αλλά και ενισχύοντας την ένταξη, επανένταξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας, εφόσον η ίδια το επιθυμεί, και αυξάνοντας τις πιθανότητες να αναλάβει θέσεις ευθύνης στην αγορά εργασίας μην μένοντας εκτός αυτής".

Κατηγορία Οικονομία

Tο πρωί της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, άνοιξε τις «γευστικές πύλες του» το νέο αρτοζαχαροπλαστείο – καφέ FURNUS ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ στην πόλη της Αλεξάνδρειας, και συγκεκριμένα στην οδό Μακεδονομάχων 48.


Στο κατάστημα μπορείτε να βρείτε 170 παραγόμενα προϊόντα από το φημισμένο αρτοζαχαροπλαστείο με κορυφαίες πρώτες ύλες δικής του παραγωγής αφού η επιχείρηση υιοθετεί πλήρως το μότο: "ΕΔΩ ΖΥΜΩΝΕΤΑΙ...ΕΔΩ ΨΗΝΕΤΑΙ", ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 170 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ.....ΓΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΡΕΧΕΙ...FURNUS ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ!

Δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις με ξεχωριστά υλικά, γεμάτα φρεσκάδα, από υψηλής ποιότητας τοπικά προϊόντα...το νέο στέκι της πόλης μας άνοιξε και σας περιμένει για να σας εκπλήξει ευχάριστα με συνδυασμούς, υφές, παρουσίαση και κυρίως το τελικό γευστικό σύνολο.

Θεϊκό, εύγεστο και μεστό το ¨ψωμί της Μπάμπως¨ που δημιουργεί ο Φούρνος του Νίκου Παπάζογλου, ένας φούρνος που εκτός από απαράμιλλης γεύσης και ποιότητας ψωμί δημιουργεί 50 διαφορετικά είδη φρέσκου πρωινού καθημερινά αποκλειστικά δικής του παραγωγής που φτιάχνονται με μεράκι και αγάπη.

Μια και μόνο επίσκεψη θα σας πείσει…

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν

Πανελλήνιο Κύπελλο Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εμφάνιση των αθλητών του Φιλίππου Αλεξάνδρειας στο Πανελλήνιο Κύπελλο "Σταμάτης Κασσης" στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στις 14-15 Δεκεμβρίου.

Οι αθλητές του συλλόγου κατάφεραν να φέρουν 3 μετάλλια, 1 χρυσό, 1 αργυρό, 1 χάλκινο
Χρυσό μετάλλιο
Χατζηγεωργίου Αντωνία
Αργυρό μετάλλιο
Μιχαηλίδου Αριάδνη
Χάλκινο μετάλλιο
Τσιλιοπουλος Θανάσης

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι αθλητές Κιτσικιδης Σπύρος, Τσιβουλας Χρήστος, Ισνιου Αλι, Φαναρας Αστέριος,
Οι προπονητές του συλλόγου είναι πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση και την προσπάθεια που έδειξαν οι αθλητές μας, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

Κατηγορία Αθλητικά
 
 Tην Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου στο Επιμελητήριο Ημαθίας, με αφορμή την παρουσία της Επίτιμης προξένου της Κένυας, κα. Βίκυ Πανταζοπούλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων κου. Τσιάρα Βασίλειο στην διοργάνωση 8ος Φιλίππειος Δρόμος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ο Οικονομικό Επόπτη κο.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου το μεσημέρι στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά στη Βέροια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων δέχθηκε τα πρώτα κάλαντα των Χριστουγέννων.

 
 
Ο Δήμος μας απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην «Πρώτη (1η) θεματική διαβούλευση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) της Αλεξάνδρειας».
 
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας