alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019

Το BLACK OUT που προκλήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σχεδόν στη μισή πόλη της Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Γενικά
Σε κατάσταση black out βρίσκεται η μισή πόλη της Αλεξάνδρειας εδώ και λίγη ώρα ενώ παραμένει άγνωστη η αιτία της διακοπής ρεύματος καθώς και πότε θα επανέλθει το ρεύμα αφού πιθανολογείται ότι υπάρχει β΄λαάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην περιοχή.
Νεότερα σε επόμενη ανάρτηση

Την Κυριακή, 1η Δεκεμβρίου 2019, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. Με κεντρικό σύνθημα «Το μέλλον αρχίζει τώρα» το συνέδριο είχε διττό χαρακτήρα. Από τη μία πλευρά αναστοχαστικό, καθώς έγινε λόγος για τις διακηρυκτικές αρχές της ιστορικής παράταξης, οι οποίες διατρέχουν το παρελθόν, το παρόν και εμπνέουν το μέλλον της. Από την άλλη πλευρά, επισημάνθηκε η «Συμφωνία Δημιουργίας», το συμβόλαιο της κυβερνώσας παράταξης με την κοινωνία, έχοντας ως πυρήνα την έννοια της προόδου, της δημιουργίας και των ευκαιριών για κάθε πολίτη.

Στο συνέδριο πέραν των ομιλιών του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και των λοιπών υψηλών στελεχών της ΝΔ, ξεχώρισαν και οι ομιλίες επιφανών προσωπικοτήτων, που δραστηριοποιούνται στο επιχειρηματικό και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Τοποθετούμενοι σε θεματικές ενότητες που περιστρέφονται γύρω από σύνθετα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, επιβεβαίωσαν ότι η ΝΔ παραμένει πάντα ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, με απαντήσεις στις προκλήσεις και τα διλήμματα της εποχής.

Με αφορμή το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρτζώκας δήλωσε:

«Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον δικαιώνουμε αυτούς που μας τίμησαν με την ψήφο τους, βλέποντας στη ΝΔ το «βηματοδότη» της σύγχρονης Ελλάδας. Μοναδική μας έννοια είναι η καλυτέρευση των όρων διαβίωσης, όλων των Ελλήνων. Γι’ αυτό το λόγο υλοποιούμε πολιτικές, που στο επίκεντρο τους έχουν τον ενάρετο άνθρωπο σε όλες τις εκδοχές του: το σύγχρονο αγρότη, τον απλό εργαζόμενο, το μικρομεσαίο επιχειρηματία, τον οικογενειάρχη, το φοιτητή.

Συνομιλούμε με όλη την κοινωνία, η οποία είναι διψασμένη για πρόοδο και προκοπή. Αυτό είναι και το στοίχημα μας, να ανοίξουμε το δρόμο της. Ήταν ένα φρέσκο συνέδριο, με αισιόδοξα μηνύματα. Το μέλλον όντως αρχίζει τώρα!»

Στο Δήμο μας εδώ και χρόνια, λειτουργεί το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας στον τόπο μας. Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αλλά και όλους όσους επιθυμούν να ελέγξουν άμεσα και εύκολα την κατάσταση της υγείας τους.

Οι εξετάσεις που πραγματοποιούν δωρεάν οι νοσηλεύτριες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στα Αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αλεξάνδρειας, στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο, μέτρησης ολικής χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων καθώς και υπηρεσίες πρόληψης για την εμμηνόπαυση και την οστεοπόρωση.

Οι εξετάσεις αυτές, εφόσον ο Γενικός Ιατρός το κρίνει απαραίτητο, μεταφέρονται αυτόματα στους καρδιολόγους/πνευμονολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και η εταιρεία Vidavo.

Το συντονισμό για την υλοποίηση του Προγράμματος Τηλεϊατρικής από πλευράς Δήμου έχει ο αρμόδιος σε θέματα υγείας κος Δελιόπουλος Στέφανος, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας. Την ιατρική παρακολούθηση του προγράμματος έχει η κα Τζιάρα Ελένη Γενικός Ιατρός στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2333053045 και 2333053072.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  • ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΛΟΥΤΡΟΥ
  • ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
  • ΤΡΙΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΑΜΠΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
    ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  • ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΑΓΚΑΘΙΑΣ
  • ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΜΕΛΙΚΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΛΑΤΕΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟΥ
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΚΟΡΥΦΗΣ

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από 09.00πμ έως 13.00μμ

Κατηγορία Υγεία

Ανατροπή-«βόμβα» στη διανομή για το κοινωνικό μέρισμα σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τι αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News για τους σχεδιασμούς που απασχολούν τα κυβερνητικά στελέχη και την οριστική ημερομηνία για την πληρωμή.αλλιώς αναμένεται να δώσει φέτος η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Dikaiologitika News σκοπεύει να καταργήσει τη διαδικασία των αιτήσεων.

Ο νέος σχεδιασμός, που ισχύει μέχρι αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, αποκλείει κάθε πιθανότητα να υποβληθούν αιτήσεις από τους πιθανούς δικαιούχους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, η διανομή του κοινωνικού μερίσματος θα γίνει στους δικαιούχους που θα προκύψουν από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις στα στοιχεία που περιλαμβάνουν οι φορολογικές δηλώσεις 2019.

Η ημερομηνία πληρωμής

Κατόπιν αυτών, εφόσον επικρατήσουν αυτά τα σενάρια, δεν θα γίνουν αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους, αλλά τα χρήματα θα καταβληθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς όλων όσοι προκύψουν από τις διασταυρώσεις των στοιχείων που είναι διαθέσιμα στο taxisnet.

Σύμφωνα με τις ίδιες αποκλειστικές πληροφορίες του Dikaiologitika News και πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών, η καταβολή θα γίνει λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019.

Ποιοι οι δικαιούχοι

Δώρο 500 έως 1000 ευρώ πριν τα Χριστούγεννα θα λάβουν 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το κοινωνικό μέρισμα.

Το ακριβές ύψος του μερίσματος δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, ωστόσο όπως επιβεβαίωσε σε συνέντευξή της η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, θα είναι μεταξύ 500 έως 1.000 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως περίπου 200.000 νοικοκυριά μακροχρόνια ανέργων, πολύτεκνων οικογενειών και οικογενειών με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ θα λάβουν πριν τα Χριστούγεννα το λεγόμενο «κοινωνικό μέρισμα».

Παρά τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες για εφάπαξ έκπτωση κάποιου φόρου, η κυβέρνηση τελικά θα δώσει κοινωνικό μέρισμα και μάλιστα όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, φέτος το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί σε μετρητά στο χέρι, ενώ οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός της εβδομάδας, πιθανόν την Πέμπτη, μία ημέρα μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Το τι τελικά θα ισχύσει θα εξαρτηθεί από το ύψος του διαθέσιμου δημοσιονομικού χώρου. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών εάν το υπερπλεόνασμα κινηθεί στην εκτιμώμενη ζώνη των 436 εκατ. ευρώ τότε οι δυνατότητες είναι συγκεκριμένες.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να περιληφθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή, φέρνοντας ελαφρύνσεις συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι από τον εφετινό δημοσιονομικό χώρο θα εξοφληθεί και μέρος των οφειλών που έχει το δημόσιο προς τη ΔΕΗ από τα επιδοτούμενα τιμολόγια των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας.

Κατηγορία Οικονομία

Κλοπή σημειώθηκε στο 3ο Δημοτικό σχολείο Αλεξάνδρειας όπου άγνωστοι αναρριχήθηκαν στον δεύτερο όροφο του κτιρίου και έκλεψαν τρεις υπολογιστές (μονάδες και οθόνες).

Η κλοπή, σύμφωνα με πληροφορίες έλαβε χώρα είτε το βράδυ της Παρασκευής
29 Νοεμβρίου είτε το βράδυ του Σαββάτου.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν τελευταίας τεχνολογίας αφού είχαν αγοραστεί μέσω προγράμματος τον Μάιο του 2019.

Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Α.Τ. Αλεξάνδρειας.

Κατηγορία Αστυνομικά

Η Δ.Ε.Υ.Α Αλεξάνδρειας ανακοινώνει ότι στις 03/12/2019 ημέρα Τρίτη και ώρα : από 09:00 π.μ εως και 14:00 μ.μ , θα γίνει διακοπή νερού στη Τ.Κ Π.Σκυλιτσίου λόγω αποκατάστασης βλάβης αγωγού ύδρευσης από τα τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης .

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας επί τη εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Βασίλειο Παπαχρήστο και του ευχήθηκε με την ευκαιρία της νέας του διακονίας ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Αλεξάνδρου Αλεξάνδρειας.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού τέθηκε σε προσκύνηση φιαλίδιο με αίμα του Οσίου Πορφυρίου, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολή μας.

Σχέδιο για έμμεσες και ενδεχομένως και άμεσες μειώσεις στα συμβόλαια των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και αύξηση – μέχρι διπλασιασμού –των προσφερόμενων δεδομένων ανά πακέτο σύνδεσης βρίσκεται σε επεξεργασία και αναµένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαήµερο του ∆εκεµβρίου, ύστερα και από τη σαφή παραίνεση τόσο του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του αρµόδιου υπουργού Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, προς τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να µειώσουν τις υψηλές χρεώσεις δεδοµένων.

Το µήνυµα της κυβέρνησης


Το µήνυµα που έστειλε η κυβέρνηση σε συνδυασµό µε την ταχεία ψήφιση των διατάξεων για την απλοποίηση της αδειοδότησης των κεραιοσυστηµάτων οδηγούν στον επανακαθορισµό των τιµολογίων προς τα κάτω από τις εταιρείες, που συνεχίζουν όµως να εκφράζουν παράπονα για υπερφορολόγηση των υπηρεσιών τους.

Οι αντιδράσεις


Βεβαίως, όπως επισηµαίνουν στο «Έθνος της Κυριακής» όλα τα εµπλεκόµενα µέρη, είναι αδύνατον η κίνηση αυτή να αφορά σε µια οριζόντια µείωση, ίδια για κάθε πάροχο, δεδοµένου ότι πρόκειται για µια αυτορρυθµιζόµενη ελεύθερη αγορά, ενώ υπάρχει και το κρίσιµο ζήτηµα του ανταγωνισµού µεταξύ των εταιρειών και το «αγκάθι» της υπερφορολόγησης του κλάδου.

Ωστόσο, θα αποτελέσει σηµαντική ανάσα, που είτε θα µειώνει το τελικό ποσό που πληρώνουν οι συνδροµητές κινητής τηλεφωνίας άθε µήνα, είτε θα πολλαπλασιάζει τις παρεχόµενες υπηρεσίες και κυρίως τη χρήση δεδοµένων µε την ίδια χρέωση. Αυτό συνεπάγεται µια έµµεση µείωση στα συµβόλαια, δεδοµένου ότι οι καταναλωτές θα καλύπτονται από χαµηλότερα σε τιµή συµβόλαια τα οποία αναµένεται να προσφέρουν περισσότερα δεδοµένα (data).

Τα συμβόλαια

Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα αναπροσαρµοστεί η εµπορική πολιτική των εταιρειών, καθώς ο σχεδιαζόµενος διπλασιασµός των παρεχόµενων δεδοµένων, ακόµα κι αν αποφασιστεί να ακολουθηθεί αρχικά από έναν και µόνο πάροχο που θα πάρει την απόφαση να «θυσιάσει» τµήµα του µέσου εσόδου του ανά χρήστη, αναγκαστικά θα συµπαρασύρει και τους υπόλοιπους για λόγους ανταγωνισµού. Αυτό που θεωρείται σίγουρο, όπως ξεκαθαρίζεται από αρµόδια χείλη, είναι ότι οι αλλαγές αναµένεται να ισχύσουν τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα συµβόλαια.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα "Eθνος"

Κατηγορία Τεχνολογία

Παναγία Αλεξάνδρειας: Σκέψεις και προβληματισμοί με αφορμή το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής IΔ΄ Λουκά

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας