alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Έρχεται η Ζηνοβία με ψωφόκρυο και πολικές θερμοκρασίες. Ξύπνησα χθες το πρωί για κάτι δουλειές και είδα τον άλλο με το σορτσάκι να τρέχει για πρωινή γυμναστική. Αυτός έτρεχε σχεδόν γυμνός και γω δεν είχα κουράγιο να βγάλω τα χέρια από τις τσέπες να τον μουτζώσω. Είχα τέτοιο ντύσιμο λες και πετούσα με την Ryan air χωρίς αποσκευές. Εγώ μέχρι σήμερα ήξερα ότι χειμώνας είναι να χοροπηδάς από το ένα χαλί στο άλλο για να μην πατήσεις κρύο πλακάκι, όχι να βάζεις το μαγιό και να τρέχεις. Ελπίζω και εύχομαι, να περάσει η Ζηνοβία χωρίς να ασπρίσουν τα μαλλιά του Τόκα από τη στεναχώρια.

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και πέρασαν. Φάγαμε σα να ήταν η τελευταία μας μέρα στον πλανήτη και ήπιαμε και κανένα κρασάκι παραπάνω. Ένα παραπάνω, το τονίζω, όχι τον Βόσπορο. Κούγκας και Σταυρής, πίνανε τα ουζάκια τους σε γνωστό καφενείο της πόλης (σαν συνεργάτες που είναι πλέον και πρέπει να φαίνονται αγαπημένοι) και η μέρα κυλούσε ευχάριστα. Το ένα ποτηράκι έγινε δύο και η συζήτησε πήρε άλλη πλοκή. Από τα «καλές γιορτές» θυμήθηκαν που ο ένας κυνηγούσε τον άλλον για τα μαγαζιά και τα καθίσματα και έγινε το έλα να δεις. Για ένα πράγμα παραδέχομαι τον Σταυρή, είναι σαν την Κύπρο. Δεν ξεχνάει και δεν μασάει τα λόγια του. Πόσο να τον αγαπήσει τον Κούγκα; Κούγκιασε. Άσε που ο συγκεκριμένος δεν αγαπιέται για πολύ ώρα. Του τα έχωσε μια χαρά και ξελάφρωσε. Το θέμα είναι ότι όλα έγιναν με το «ένα ποτηράκι παραπάνω» και δεν ξέρω αν αυτό είναι καλή εικόνα για τον δήμο μας. Κατά τ΄ άλλα ψηφίζω Σταυρή.

Και γω που νόμιζα ότι ήταν αγαπημένοι και ότι επέστρεψε η ηρεμία και η γαλήνη, διαψεύστηκα. Πρόλαβα και έβαλα και μια κορνίζα στο σύνθετο με το δίδυμο της χρονιάς αλλά μάλλον πρέπει να την κατεβάσω.

2

Τα ρουγκάτσια γέμισαν την Αλεξάνδρεια με τους χορούς τους και τον ήχο του ζουρνά και όπως ήταν αναμενόμενο πήγαν να χορέψουν και στον δήμαρχο. Αν και το ξέρω Παναγιώτη μου ότι δεν με συμπαθείς αλλά χρονιάρες μέρες που είναι θα το πω. Όταν σε είδα στις φωτογραφίες με τα ρουγκάτσια, οι μέρες που είναι φταίνε, μου έβγαλες κάτι πολύ θετικό.

Διάλλειμα να επαναφέρουμε τον δήμαρχο από την λιποθυμία, από αυτό που έγραψα και επανέρχομαι.

Λίγο νερό δώστε του. Καλά διάβασες δήμαρχε μου. Μπορεί να μη σε ψήφισα, μπορεί να σου σούρω τα χίλια μύρια κάθε βδομάδα αλλά στη φωτογραφία με κέρδισες. Δεν θα πω τίποτε άλλο (φτάνει, τόση καλοσύνη που μου βγήκε δεν την αντέχω ούτε και ο ίδιος).

Αυτοί όμως που χάρηκαν τα ρουγκάτσια παραπάνω από τον οποιοδήποτε ήταν η πιο ωραία παρέα του δημαρχείου μας.

3

Λες και πρώτη φορά είδαν ρουγκάτσια; Λες και τους περίσσευαν χαμόγελα; Λες και το είχαν απωθημένο; Ότι και να πεις τα χαμόγελα τους είναι στολίδια μέσα σε εκείνο το μαυσωλείο. Εγώ πάντως, χρονιάρες μέρες που είναι δεν θα τους αφήσω έτσι. Δεν θα τους αφήσω με απωθημένα. Πήγα λοιπόν και τους έγραψα και τους 5 στο τμήμα των ρουγκατσιάριδων που θα βγει την Πρωτοχρονιά. Όχι άλλα απωθημένα. Άντε βρε παιδιά, σπαθί, Νιζάμικο και φέρε στροφή η φουστανέλα.

4

Την παραμονή των Χριστουγέννων άνοιξε τις πύλες της η Αστερούπολη στο Πλατύ. Δεν θα σταθώ στο πρόγραμμα της εκδήλωσης αλλά στην πρόεδρο του συλλόγου της Αστερούπολης. Καλωσόρισε τον κόσμο και όλους τους επισήμους και είπε την καλύτερη ατάκα της χρονιάς. Ανάμεσα στον κόσμο δεν πρόσεξε ότι ήταν εκεί και ο Argy και όταν μετά από ώρα τον είδε, πήρε το μικρόφωνο και είπε ότι καλύτερο έχω ακούσει. Δεν θα μπορούσε να φύγει το 2019 με καλύτερο τρόπο. Τασούλα μου, δηλώνω θαυμαστής σου.

 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω κάτι σε αυτούς τους δημοτικούς συμβούλους που τους αρέσει το ποτό λίγο παραπάνω. Πίνουμε μέχρις εκεί που μπορούμε να ελέγχουμε τα λόγια μας και τις πράξεις μας. Το να βγαίνουμε και να απειλούμε ότι «αν δεν γίνει αυτό που θέλω εγώ, θα σε κλείσω…» και σωστό δεν είναι και δεν βοηθάει στην εικόνα σας. Ο καιρός που οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος και ο νοματάρχης καθόντουσαν στο κεντρικό τραπέζι του χωριού πέρασε ανεπιστρεπτί. Είστε αυτό που εμείς θελήσαμε να γίνετε. Τελεία και παύλα.

Θυμάστε την διαφήμιση «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, τώρα Σαράφης και στη Λάρισα»; Οι λίγο μεγαλύτεροι σίγουρα θα την θυμούνται. Ο Σαράφης μπορεί να πέθανε, βρέθηκαν άλλος όμως να ακολουθήσει τα χνάρια του. Ποιος ; Μα τι ρωτάτε, ο Κούγκας φυσικά. Τη μέρα της Γουρουνοχαράς έκανε τη διαφήμιση του Σαράφη να μοιάζει σα ταινία κακής ποιότητας. Η δική του διαφήμιση….. υπερπαραγωγή (γιατί είχε και εξωτερικά γυρίσματα).

5

Τώρα………

6

Ευτυχώς γλίτωσε με κάποιους μώλωπες και τίποτα παραπάνω. Εφτάψυχος. Και θα κλείσω το θέμα με μια ερώτηση προς την δήμαρχο. Κύριε Γκυρίνη μου, ο καθένας μας, σαν ενήλικος, μπορεί να κάνει ότι θέλει... Όταν όμως αυτό επηρεάζει την εικόνα ενός δήμου, εσάς σας αγγίζει; Μπορεί να μπει ένα φρένο;

Στο προηγούμενο Καρπούζι σας υποσχέθηκα το πιο τολμηρό ημερολόγιο της χρονιάς. Εγώ τις υποσχέσεις μου πάντα τις κρατάω.

7

Το Καρπούζι αποχαιρετά το 2019 και υποδέχεται το 2020 με τον καλύτερο τρόπο. Ντύνει και γδύνει τους 12 πιο δημοφιλείς πολιτικούς του δήμου μας και συνάμα τους κάνει και δωράκια για το καλό της νέας χρονιάς. Δωράκια συλλεκτικά και ανεκτίμητης αξίας. Για εσάς, είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει. Εύχομαι και ελπίζω να το απολαύσουν και αυτοί με χαμόγελο.

 

Σήμερα το Καρπουζάκι ήταν μικρό. Επίτηδες, γιατί αν το τραβούσα και άλλο θα έλεγα πράγματα που δεν ταιριάζουν στο κλίμα των ημερών. Εύχομαι σε όλους σας, η καινούρια χρονιά να σας φέρει υγεία και τύχη. Λεφτά είχαν και αυτοί στον Τιτανικό. Τύχη δεν είχαν. Καλή χρονιά σε όλους και ραντεβού το άλλο Σάββατο.

 

 

Αυτές τις ημέρες πραγματοποιείται η επανακατασκευή - αποκατάσταση του δαπέδου στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου -Λυκείου Αλεξάνδρειας ώστε να παραδοθεί προς χρήση στους αθλητικούς συλλόγους του Δήμου Αλεξάνδρειας αμέσως μετά τις γιορτές.

Το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου - Λυκείου Αλεξάνδρειας είναι εκτός λειτουργίας λόγω των καταγγελιών που έγιναν για ολισθηρότητα του καινούργιου δαπέδου που τοποθετήθηκε μόλις πριν λίγους μήνες και κόστισε περίπου 80.000 ευρώ.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, ο οποίος δεν είχε παραλάβει ακόμα το έργο, πήρε δείγματα του δαπέδου και τα έστειλε σε εξειδικευμένο εργαστήριο της Αγγλίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η ολισθηρότητά του ενέχει επικινδυνότητα για τους αθλητές.

Τα αποτελέσματρα από το εργαστήριο έδειξαν ότι το δάπεδο ήταν ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο για τους αθλητές, γεγονός που το καθιστούσε ακατάλληλο για τις προπονήσεις αλλά και για τους αθλητικούς αγώνες.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ενημέρωσε τον εργολάβο για τα αποτελεσματα του εργαστηρίου, ο οποίος παραδέχτηκε την αστοχία του έργου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επιδιόρθωσή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εργολάβος αποκαθιστά την αστοχία του περνώντας μια ειδική επίστρωση στο δάπεδο ώστε αυτό να παραδοθεί προς χρήση στα αθλητικά σωματεία, γεγονός που αποτελεί ζητούμενο από τους αθλητές , τους προπονητές καθώς και τους γονείς οι οποίοι υποχρεώνονται να μετακινούνται κυρίως προς το Γυμναστήριο της Μελίκης.

 

 

Κατηγορία Αθλητικά

Mαθητές βράβευσαν για το Αργυρό Ιωβηλαίο Αρχιερωσύνης και το Χρυσό Ιωβηλαίο Ιερωσύνης (50 χρόνια ιερωσύνης και 25 χρόνια αρχιερωσύνης) τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας,

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξάνδρεiας αφού πρώτα τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονος, βράβευσε σε μια λαμπρή εκδήλωση την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2019 τους προπτυχιακούς φοιτητές της Αλεξάνδρειας που κατά το εκπαιδευτικό έτος 2017-2018 αρίστευσαν στη σχολή και στο τμήμα όπου φοιτούν.

Επίσης απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε προπτυχιακούς φοιτητές και μαθητές Λυκείου που αρίστευσαν κατά το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος και τίμησε τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων του 2019.
¨ Η γνώση από μόνη της προκαλεί υπεροψία, όταν όμως η γνώση καλύπτεται από την αγάπη τότε οικοδομεί.¨

Την εκδήλωση προλόγiσε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιερατικός Επίτροπος Αλεξανδρείας Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Ανθόπουλος. Πατρικούς λόγους και ευχές απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων.

Τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή βράβευσης οι Βουλευτές Ημαθίας κ.  Απόστολος Βεσυρόπουλος, κ. Τάσος Μπαρτζώκας, ο Δκτης της Π.Υ. Αλεξάνδρειας Αντιπύραρχος Γιάννης Αμανατίδης και ο Αντιπρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κωβαίος.

 

 

Χρυσάφι, λιβάνι και σμύρνα, ήταν τα δώρα που πρόσφεραν οι Μάγοι στη Μητέρα και στο Θείο Βρέφος, κατά την γέννησή του, ως προσφορά συμβολική και με νόημα διαχρονικό. Το χρυσάφι αναφέρεται στη βασιλική ιδιότητα του Χριστού, το λιβάνι στην θεϊκή και ιερατική και τα σμύρνα στην ανθρώπινη ιδιότητα του τιμώμενου. Αν και τα δώρα ήταν τρία, οι Μάγοι πιθανολογείται ότι ήταν περισσότεροι. Ξεκίνησαν το ταξίδι τους κάπου από την Ανατολή και προσκύνησαν τον Χριστό λατρευτικά, ως αρχηγό της Εκκλησίας, παρόλο που οι ίδιοι ήταν εθνικοί (ειδωλολάτρες). Έφτασαν, δε για την προσκύνηση ένα χρόνο και πλέον μετά την γέννηση του Χριστού.

Η συμμετοχή των Μάγων με τα δώρα στο γεγονός της Γέννησης του Χριστού είναι γεμάτη συμβολισμούς και νοήματα που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την χριστιανοσύνη, καθώς, όπως αναφέρεται και στα ευαγγέλια (κυρίως στο κατά Ματθαίον), ο Χριστός προσκυνείται ως βασιλιάς και τιμάται ως Θεός, τη στιγμή που πολιτικοί άρχοντες (Ηρώδης) και πνευματικοί ηγέτες του Ισραήλ τον απορρίπτουν.

"Το γεγονός της έλευσης των Μάγων, με βάση ευαγγελικά στοιχεία (Μθ 2,16), πρέπει να συνέβη ένα έτος ή και περισσότερο μετά τη γέννηση του Χριστού. Οι μάγοι (από τη σανσκριτική Maha) ήταν σοφοί, ιατροί, μελετητές άστρων, ερμηνευτές ονείρων, ιερείς, εν γένει πεπαιδευμένοι άνδρες της εποχής. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις των άστρων και συμπέραναν τη γέννηση κάποιου άρχοντα ή σημαντικού προσώπου. Στην προκειμένη περίπτωση τη γέννηση του Χριστού. Δεν προσδιορίζεται ο τόπος προέλευσής τους. Λέγεται απλά ότι ήρθαν από την Ανατολή. Γι αυτό και κατά την παράδοση ως πατρίδα τους αναφέρεται άλλοτε η Περσία, άλλοτε η Χαλδαία, άλλοτε η Βαβυλώνα και άλλοτε η Αραβία. Ούτε και ο αριθμός τους αναφέρεται. Ταυτίστηκαν όμως με τρεις, λόγω του αριθμού των δώρων που προσκόμισαν στο βρέφος Χριστό. Ίσως ήρθαν και περισσότεροι" αναφέρει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πατέρας Ιωάννης Σκιαδαρέσης, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, στον τομέα Βιβλικής Γραμματείας και Θρησκειολογίας με ειδίκευση στην Κ. Διαθήκη και ιερέας στην ενορία του Προφήτη Ηλία στην Άνω Ηλιούπολη.

Οι Μάγοι είχαν πιθανόν κάποια γνώση της Παλαιάς Διαθήκης και γνώριζαν τις Μεσσιανικές προφητείες για την έλευση του Χριστού. Αν και εθνικοί (ειδωλολάτρες) πραγματοποίησαν ένα κοπιώδες ταξίδι για να προσκυνήσουν το Χριστό ως την "προσδοκία των εθνών". "Είναι σαφώς λατρευτική η προσκύνηση στο Χριστό και η προσφορά των δώρων τους στηριγμένη στην αρχαιότητα, όπως αρμόζει σε βασιλιά" λέει ο πατέρας Ιωάννης.

Όπως εξηγεί, η προσφορά των δώρων έχει συμβολική και διαχρονική σημασία. "Σε όλη αυτή την ιστορία της έλευσης των μάγων ο Χριστός αναγνωρίζεται και λατρεύεται από τους μάγους - εθνικούς, ενώ οι εκπρόσωποι της ανώτερης θρησκευτικής γνώσης δεν αποδίδουν καμιά τιμή. Έμμεσα ο Ματθαίος πολεμάει τη λατρεία των άστρων και την αστρολογία με την προβολή των μάγων ως ανθρώπων που προσκυνούν τον μόνο Κύριο και αναγνωρίζουν την εξουσία του, προσφέροντας δώρα. Ο Χριστός προβάλλεται ως ο προσκυνούμενος και προσδεχόμενος τα δώρα των τριών βασικών ιδιοτήτων του (Βασιλεύς-Θεός-Άνθρωπος)" λέει χαρακτηριστικά.Τα δώρα στην Μονή Αγίου Παύλου του Αγίου Όρους

Τα τρία δώρα, αν και δεν έχουν τη δύναμη και αξία πού έχει ο τίμιος σταυρός του Χριστού, ωστόσο φυλάσσονται και αυτά ως ακριβά κειμήλια. 

Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, διαφυλάχθηκαν από την Παναγία και παραδόθηκαν στην Εκκλησία των Ιεροσολύμων, η οποία τα κράτησε μέχρι περίπου το 400 μ.Χ. Τότε, επί αυτοκράτορα Αρκαδίου, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, όπου και έμειναν μέχρι την άλωσή της από τους σταυροφόρους (1204). Για 60 χρόνια μετακομίσθηκαν στη Νίκαια για ασφάλεια, λόγω των Φράγκων κατακτητών. Μετά την απαλλαγή από τους σταυροφόρους τα δώρα επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη, την εποχή του Μιχαήλ Παλαιολόγου, και έμειναν εκεί μέχρι την άλωσή της από τους Τούρκους (1453).

Αμέσως μετά την άλωση η χριστιανή Μάρω, σύζυγος του Μουράτ (1421-1451), μητέρα του Μωάμεθ, τα μετέφερε στο Άγιον Όρος και τα δώρισε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. Έκτοτε φυλάσσονται εκεί μαζί με το έγγραφο παράδοσής τους και αποτελούν σπουδαίο κτήμα της, ενώ συχνά τα δώρα κατέρχονται σε ενορίες για προσκύνηση από τους πιστούς.

πηγή φωτογραφίων: diakonima.gr

 

Marilyn : Σας εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλές Γιορτές

Κατηγορία Επιχειρείν

Συνελήφθη χθες (26 Δεκεμβρίου 2019) το πρωί σε περιοχή της Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας, 42χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 24 ναρκωτικά δισκία τα οποία κατείχε χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή και μικροποσότητα κάνναβης. Από την περαιτέρω έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα είχε κλαπεί λίγες μέρες νωρίτερα από περιοχή της Θεσσαλονίκης, το οποίο και θα αποδοθεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Επιπλέον προέκυψε ότι το πρωί της 22ης Δεκεμβρίου 2019 διέρρηξε μονοκατοικία σε περιοχή της Ημαθίας και αφαίρεσε ένα ηχοσύστημα και ένα τηλεχειριστήριο, τα οποία βρέθηκαν εντός του κλεμμένου οχήματος και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Alexandriamou.gr σε συνεργασία με το Olive Bistro Wine Bar για ένα τραπέζι δύο ατόμων (δύο ατομικές μερίδες, ένα μπουκάλι κρασί και μια σαλάτα) στον φιλόξενο και όμορφο χώρο της εν λόγω επιχείρησης στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας και η νικήτρια είναι η Λένα Μπασμαδά (όπως αναγράφεται στο Facebook).

Η παραλαβή του δώρου θα γίνει μετά από προσωπική συνεννόηση με την νικήτρια.

Κατηγορία Επιχειρείν

Τα πατροπαράδοτα Ρουγκάτσια, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά έθιμα του εορταστικού δωδεκαήμερου, αναβίωσε στις 26 Δεκεμβρίου 2019 ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου. Όπως ορίζει το έθιμο, κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ομάδα των ανδρών και παιδιών φουστανελοφόρων προσκύνησε το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και έλαβε την ευχή του Ιερέα Χρήστου Γιοβάνου.

Ο Ρουγκατσιάρικος χορός άνοιξε στο προαύλιο της εκκλησίας, από όπου τα Ρουγκάτσια ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους προς τους δρόμους και τα σπίτια του χωριού μεταδίδοντας την ευλογία που έλαβαν από τον Ιερέα υπό τους ήχους των ζουρνάδων και των νταουλιών. Για ακόμα μια φορά η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Τα πατροπαράδοτα Ρουγκάτσια, ένα από τα πιο όμορφα και χαρακτηριστικά έθιμα του εορταστικού δωδεκαήμερου, αναβίωσε στις 26/12/2019 ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νησίου. Όπως ορίζει το έθιμο, κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η ομάδα των ανδρών και παιδιών φουστανελοφόρων προσκύνησε το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και έλαβε την ευχή του Ιερέα Χρήστου Γιοβάνου. Ο Ρουγκατσιάρικος χορός άνοιξε στο προαύλιο της εκκλησίας, από όπου τα Ρουγκάτσια ξεκίνησαν την περιπλάνησή τους προς τους δρόμους και τα σπίτια του χωριού μεταδίδοντας την ευλογία που έλαβαν από τον Ιερέα υπό τους ήχους των ζουρνάδων και των νταουλιών. Για ακόμα μια φορά η υποδοχή των κατοίκων ήταν ιδιαίτερα θερμή.

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας έχει εκπονήσει Σχέδιο Δράσης για την προστασία των αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα, με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και έχει ορίσει διαθέσιμους χώρους όπου θα μπορούν να φιλοξενήσουν αβοήθητους άστεγους συνανθρώπους μας κατά την περίοδο του χειμώνα με χαμηλές θερμοκρασίες.

Παρακαλούνται, οι δημότες που εντοπίζουν άστεγους όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις – παγετός), να ενημερώνουν σχετικά το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου μας, στα τηλέφωνα 2333053071 και 2333053072 (07:-00 – 15:00).

Ο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας