alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019

Κυριολεκτικά στους δρόμους, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, είναι συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, καθώς χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να βρίσκονται

Σήμερα ξεκίνησαν οι έλεγχοι της Αστυνομίας για την εφαρμογή του νέου αντικαπνιστικού νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Αλεξάνδρειας.

Κλιμάκιο αστυνομικών το απόγευμα της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου 2019 έκανε περιπολία στην αγορά της πόλης και έλεγξε αν εφαρμόζεται ο νόμος περί απαγόρευσης του καπνίσματος.

Να θυμίσουμε ότι τα πρόστιμα για τους καπνιστές: 200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ψυχαγωγίας και συγκέντρωσης ανηλίκων 200 ευρώ

για όσους καπνίζουν σε κλειστούς χώρους νοσηλευτικών ιδρυμάτων & φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας 200 ευρώ για όσους καπνίζουν σε χώρους παιδικών

και βρεφονηπιακών σταθμών, παιδότοπων κλειστών & υπαίθριων και όλων των ιδρυμάτων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημόσιων & ιδιωτικών,

100 ευρώ για όσους καπνίζουν στους λοιπούς κλειστούς ή στεγασμένους χώρους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους παροχής εργασίας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,

1500 ευρώ για όσους καπνίζουν μέσα σε οχήματα που επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών και 3000 ευρώ για τον οδηγό.

Κατηγορία Αστυνομικά

Ψυχρό μέτωπο κινούμενο από Βορρά προς Νότο θα διασχίσει την Κεντρική Μακεδονία έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 4/12.

Κατά τη διέλευσή του από την Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τους Α. Καραγιαννίδη και Κ. Λαγουβάρδο του Meteo.gr θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που κατά τόπους θα φτάσει και τους 10 βαθμούς και πρόσκαιρη ενίσχυση των βορείων ανέμων.

Ασθενείς βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένονται από το απόγευμα της Τρίτης 3/12. Τα φαινόμενα θα ενισχυθούν σταδιακά έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 4/12, ενώ παράλληλα οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 4/12. Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο ολικός υετός (βροχή/χιόνι) που αναμένεται έως το μεσημέρι της Τετάρτης 4/12 καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας που αναμένεται την Τρίτη 3/12 σε σχέση με τη Δευτέρα 2/12.

Δείτε την κίνηση των αερίων μαζών και την ολική βροχόπτωση στη χώρα έως το βράδυ της Πέμπτης 5/12

Κατηγορία Γενικά

«Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου Σχοινά σας προσκαλεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 6:00μμ στην κεντρική πλατεία του χωριού για να γιορτάσουμε την φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Χοροί, τραγούδια, μπαζάρ με χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τους μαθητές του σχολείου, δωρεάν πίτα και κρασί για όλους, ζωντανή μουσική με πολύ χορό θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Σας περιμένουμε όλους μικρούς και μεγάλους να νιώσουμε την μαγεία των Χριστουγέννων και ν’ ανταλλάξουμε ευχές για την νέα χρονιά», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Η επιχείρηση Εμπορίας αυτ/των Ι.Χ. & Επαγγελματικών του Δ. Δημητρίου με πολυετή εμπειρία στον χώρο εδρεύει στην οδό Ε. Βενιζέλου 137 στην Αλεξάνδρεια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους την επιλογή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εξασφαλίζοντας έτσι τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και ποιότητας των οχημάτων.

Σκοπός της επιχείρησης είναι η ικανοποίηση των πελατών, από την γρήγορη και άμεση εξυπηρέτηση που προσφέρουν μέσα από την μεγάλη γκάμα των αυτοκινήτων που προτείνουν στους πελάτες τους, που αποτελεί τη συνταγή επιτυχίας της επιχείρησης του Δημήτρη Δημητρίου.

Κατηγορία Γενικά

Μια ομάδα ωφελούμενων του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» την Τετάρτη 27/11/2019, παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση «Πήτερ Παν» στο θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη. Το έργο μιλούσε κυρίως για την αγάπη και την αμέριστη έγνοια και μέριμνα προς τα παιδιά, ενώ παράλληλα έθιξε σοβαρές ανησυχίες σχετικά με την απώλεια, την εγκατάλειψη και τον παιδικό πόνο και τις δυσκολίες της ενηλικίωσης. Οι ωφελούμενοι ευχαριστήθηκαν την παράσταση και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Την Παρασκευή 29/11/2019 μια ομάδα ωφελούμενων του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» επισκέφθηκε το Ειδικό Δημοτικό Βέροιας, στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης, κοινωνικοποίησης και προώθησης πολιτικών συνεκπαίδευσης σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο. Οι ωφελούμενοι υπήρξαν ενθουσιασμένοι που αντάμωσαν μετά από πολλά χρόνια τόσο τους παλιούς τους δασκάλους όσο και του ότι γνώρισαν τους μαθητές του σχολείου. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ζεστή και εγκάρδια φιλοξενία τους και ανανεώνουμε το ραντεβού στο δικό μας χώρο, στα Παιδιά της Άνοιξης!

Κατηγορία Εκπαίδευση

Διεξήχθη το Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2019, στην «Ακρόπολη» η τακτική ετήσια Γιορτή Εθελοντώντης Πρωτοβουλίας για το Παιδί. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Ημαθίας κ. Φρόσω Καρασαρλίδου, ο Στρατηγός-Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών του Δήμου Βεροίας, εκπρόσωποι Σωματείων και Υπηρεσιών και πολύ μεγάλος αριθμός φίλων και υποστηρικτών του Συλλόγου.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα βίντεο με τις φετινές δραστηριότητες του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας και στη συνέχεια κλήθηκαν και βραβεύτηκαν τα ακόλουθα πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών, για την εθελοντική προσφορά τους:

Ο Πρόεδρος του «Βενιαμίν» κ. Χάρης Αναστασίου, εκπρόσωποι των κατασκηνώσεων HappyDaysκαι Σκούρα,

οι εργαζόμενες στην 11η ΤΟΜΥ Χριστίνα Μαρούδα-Παιδίατρος, Ελένη Μπουρανή-οικογενειακή γιατρός, Ελευθερία Παγαλιά-Κοινωνική Λειτουργός και Βασιλική Σταφυλίδου-νοσηλεύτρια, εκπρόσωποι του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Βεροίας και της ΕΠΑΣ-ΟΑΕΔ Βεροίας, το Φροντιστήριο MyChoice, η Σχολή Χορού της κ. Σοφίας Αντωνιάδου, η γκαλερίστα κ. Βίκυ Παπατζίκου, οι φαρμακοποιοί κυρίες Φιλιώ Αντωνιάδου και Παναγιώτα Αυγεροπούλου, οι εκπαιδευτικοί κυρίες Γεωργία Γερμάνη και Κωνσταντία Νούση, οι επιχειρηματίες κύριοι Βασίλειος Γιατράς και Νίκος Κουτόβας, οι Παιδίατροι κ. Αγγελική Δημάκου και κ. Δημήτρης Λαζόγλου, το ζεύγος των φωτογράφων Σοφίας Ελευθεριάδου και Περικλή Παπαγιάννη, ο κ. Κώστας Στεργιόπουλος, οι Οδοντίατροι κυρίες Δέσποινα Καρβουνά και Ευθυμία Προβατένιου, οι Φαρμακοποιοί Νικολέττα Κουρκούτα και Κωνσταντία Μαζαράκη, οι εθελόντριες των Bazaarκυρίες Μαρία Λευκοπούλου και Έλλη Πανταζή, η Διατροφολόγος Παρασκευή Πετικά, η Λογοθεραπεύτρια κ. ΖέκαΣτογιάκοβιτς, ο Παιδίατρος κ. Αντώνης Τσολακίδης, η Οφθαλμίατρος κ. Αικατερίνη Φράγκου, η Διευθύντρια του καταστήματος Vodafoneκ. Σοφία Κυριλίδου, ο καταστηματάρχης κ. Αλέκος Ψώνης και οι αρτοποιοί κ. Βασιλική Ευθύμογλου και κ. Κώστας Χονδραντώνης.

Την όλη εκδήλωση στήριξαν με τις προσφορές τους:o κ. Νίκος Τσιλιγγερίδης, ιδιοκτήτης της «Ακρόπολης»,

Hεπιχείρηση επεξεργασίας και τυποποίησης κρέατος του κ. Βασιλείου Γιατρά, Hεταιρεία «Βεζύρογλου Αντώνης & ΣΙΑ Ε.Ε.», το ζαχαροπλαστείο LIDO, η επιχείρηση «Χιονάτη», το οινοποιείο του Κυρ-Γιάννη,

η Επιχείρηση «ΕΥΓΕ», ο κ. Γιάννης Μανουσαρίδης, η «Τραπεζανλίδης Χ. & ΣΙΑ Ε.Ε., η Εταιρεία AGRITEX Ενεργειακή Α.Ε., ο κ. Μιχάλης Καρέλης, τα ιχθυοπωλείαΨιψίκα-Τετριβανίδη και «Κοσμάς & Νίκος»,η κ.Σουμέλα Ιωσηφίδου, ο κ. Γιάννης Δάτσιος, η κ. Έφη Βασιλειάδου – ΕιρηνούποληLogistics, η επιχείρηση Αλεξιάδη, η επιχείρηση των ΑφωνΜπίκα, ο φούρνος Χονδραντώνη, ο φούρνος Νίκου Μουταφτσή, το Κτήμα Φουντούλη, η ταβέρνα «Το Μεράκι» του Αλέκου Ψώνη, το εστιατόριο «12 γράδα», η ταβέρνα «Φέρωνας», η κυρία Ελένη Μαραντίδου, το SuperMarket ΑΒ Βασιλόπουλος, οκ. Στέφανος Γιτόπουλος, το μανάβικο «Κήπος της Εδέμ».

Την λαχειοφόρο αγορά στήριξαν με τις προσφορές τους:Το Κοσμηματοπωλείο ΑφωνΤρανίδη, το κατάστημα Γερμανός, η κυρία Λίνα Τουπεκτσή, τα Φαρμακεία Νεδέλκου, Μουρτζίλα, Χατζηκυριακίδου, Παναγάκη, Αυγεροπούλου, Λουπατσιάρη,Χοτούρα, Αλεξ. Μασούρα, Μαζαράκη,Θεοδωρίδου, Σίμου, Χατζηγεωργίου,Αικ. Μασούρα, ταΑνατομικάΚαραγκιζοπούλου, η κ. Τζένη Αθανασιάδου, το FRONT, τα καταστήματα Dicalvo, Πρόδρομος & Υιός,ΜΕΤΡΟ,Benetton, Μάριος Λευκά είδη, Αμάραντο,Γαϊτανίδης, Oxette, Εκκλησιαστικά Καραγιάννης Παγούρα, Ανέμη, GraphicArt (Αφοι Πέτκου), BAMBINO, τα κομμωτήρια«Ελπίδα», Δέσποινα, τα κουρεία Μάκη Θεοδωρίδη, Παντσερίδη στο Μακροχώρι, Αποστόλης Ταξιάρχης,Hairmania Βασίλης,τοFreshnailsandmakeup -ΕιρήνηΓκουντή, τα μελισσοκομικά είδη-Κοτίδης, το ιχθυοπωλείο Τσιλιγγερίδου, τα πυροσβεστικά είδη Πασβαντίδου Μάρθας, τα καταστήματαΑποστολία, ΒΙΝ, 1€ ReasontoShop, Σιδηρόπουλος Σάκης (Μίνι Μάρκετ), Υποδήματα Ποταμόπουλος, Petitcafé, Πετρίδης λευκά είδη, Ηλιάδης καφεκοπτείο, Κελεπούρης γαλακτοκομικά, Γεωργιάδης-προϊόντα ζύμης, Καφεκοπτείο Μπαρμπαρούση, το συνεργείο Δημ. Νάκα, ο φούρνος Κολέτσα, το Ελληνικό Αγρόκτημα, η Καφετζή Ιωάννα-περιποίηση προσώπου, τα καταστήματα ΠΙΤΟΣ,Sportmania, Πετρίδης, Οικοεπιλογές, «Αρωματοπωλείο»,Τσιπουρίδης,BITSFashion, Χρωματικές Κηλίδες, Χατζηδημητρίου Αντώνης, Αμπαλάζ, Αγροεφόδια Βεροίας, VICKO, Erra, ΣΑΡΑΦΗΣ SportDesign,ORIENTO – Νικολαΐδης, ΜΙΣΙΑ DailyStore, το Ρεστοράν «Ακρόπολη», το Βενζινάδικο Αφων Σιδηροπούλου, η ΕΛΒΙΖ, το Βιβλιοπωλείο Δ. Κεχαγιά, ο φούρνος Αφων Παπακώστα, ο Ιωσηφίδης Άρης / εμπόριο φρούτων, το «Σχολείο στο Σύννεφο» , Μπιλιάτης Ευάγγελος,Giota,Lana,Sofi, Καραγιάννης,Κουγιουμτζίδης,Papillon,«Τυρί & Ελιά» / Καρατζόγλου,SmartKids, το Κηροπλαστείο «Η Μέλισσα», το GEORGIAFashion, ο Οίκος ραπτικής «ΗΛΑΚΑΤΗ», τα καταστήματα Coccodrillo, McOza,BISTRO 49, ΣοφίαςΠαχατουρίδου, BARETTA, Καφέ «Μπρίκι»,COVERI, PizzaBellaVeria, MrChicken,Τυροκομικά Deligusto, τα κουρεία JustMen – Αντώνιος Μπούκας, BarberShopBrotherhood, το οινοποιείο Argyrakis, ταRestaurant «12 γράδα» καιCAMARES, το Εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας Ντόκα, η Ταβέρνα «Πλάτανος», το Ζαχαροπλαστείο «Νίκος», τα κρεοπωλεία Ζαγάρης και Καρατζιούλας, η Πιτσαρία Gustosa, οι οδοντίατροι Νικολόπουλος-Ακριβοπούλου,τα Βιβλιοπωλεία «Παύλειος Λόγος», «Ηλιοτρόπιο», το Ανθοπωλείο «Γιάννης», ο Μικρός Πρίγκιπας, το τμήμα βόλεϊ του Φιλίππου Βεροίας, η MaraKokkinou – χειροποίητο κόσμημα και το Μικροβιολογικό εργαστήριο Πέτρου Θέμελη.

Το Δ.Σ. της Πρωτοβουλίας για το Παιδί ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές, τους δωρητές και τους υποστηρικτές του έργου της, καθώς και το κοινό που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και έδωσε την ώθηση για τη συνέχεια.

Οι Μαθητές, οι Εκπαιδευτικοί και η Διευθύντρια του 6/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Σταυρού ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων για την κάλυψη αναγκών του Σχολείου μας σε ηλεκτρονικό και αθλητικό εξοπλισμό.

Στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε, είναι αξιέπαινη η διάθεση του ΔΣ του Συλλόγου για αγαστή, αμέριστη και διαρκή συνεισφορά στην επίλυση ζητημάτων και στην κάλυψη αναγκών που προκύπτουν, διευκολύνοντας ουσιαστικά την υλοποίηση των εκπαιδευτικών στόχων.

Με εκτίμηση,

Η Δ/ντρια του Σχολείου

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στις 11 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των αγροτών από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι αποζημιώσεις τόσο του πολυαναμενόμενου 10%, που υπολειπόταν για να εξοφληθεί το έτος 2018 όσο και των δύο πρώτων μηνών του 2019 σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του real.gr.

Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες των αγροτών με αποτέλεσμα χιλιάδες εξ αυτών να βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναμονή.

Ποιους αφορά

Ειδικότερα, η αποπληρωμή του 10% για ζημιές του 2018 αφορά τους ασφαλισμένους του ΕΛΓΑ για όλα τα είδη των καλλιεργειών που έχουν υποστεί καταστροφές. Τα χρήματα που θα δοθούν την ίδια ημέρα για τις ζημιές Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019 καλύπτουν τις καλλιέργειες των εσπεριδοειδών (πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια).

Ο ΕΛΓΑ, υπό την καθοδήγηση πλέον του νέου διοικητή του Οργανισμού, Ανδρέα Λυκουρέντζου κίνησε γρήγορα τις διαδικασίες αμέσως με αποτέλεσμα να εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, από τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης), για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, η οποία πήρε ΦΕΚ. Να σημειωθεί ότι για να ξεμπλοκάρουν τα ποσά απαιτείται πρώτα να υπογραφεί η συγκεκριμένη απόφαση και έπειτα να προχωρήσουν οι πληρωμές των αγροτών.

Κατηγορία Αγροτικά

Ο Αγροτικος Σύλλογος Γεωργών Βεροιας συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Μέσση Βέροιας την Πεμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 7.30 το βράδυ στο Πολιτιστικό κέντρο Μέσσης .

Θέμα : Ενημέρωση των Αγροτών μας για τις επαφές που ειχε η Διοίκηση του Συλλόγου με τον ΥΠΑΑΤ κ. Μακη Βορίδη και κλιμάκια του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις και τις ενισχύσεις των ροδακινοπαραγωγών .

Καλουμε όλους τους αγρότες του Δήμου στην συνάντηση της Πέμπτης ώστε να εννημερωθούν όχι μονο για τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν και τις λύσεις που προτείνονται αλλά και για να διατρανώσουμε την απαίτησή μας για άμεσες και ικανοποιητικές αποζημιώσεις και ενισχύσεις .

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας