alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Ανθρωπιστικό Οργανισμό KIDSAVELIVES και την ελληνική Εταιρεία προνοσοκομειακής παρέμβασης πραγματοποίησαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση εκπαιδευτικών στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

- Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

- Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)

- Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για τη ζωή καταστάσεις

- Πρόληψη για τραυματισμούς.
Ήταν η πρώτη από μια σειρά δράσεων καθώς η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει δομές πρόληψης και αντιμετώπισης κρίσεων, σε όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε να δημιουργήσει πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Παρατηρητήριο Διαχείρισης Κρίσεων».

Σκοπός της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου είναι:

Η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα κρίσεων και η δυνατότητα διαχείρισής τους.
Η προώθηση εξειδικευμένων δράσεων ενημέρωσης και επιμόρφωσης ομάδας εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο, με σκοπό να αποκτήσουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν και να διαχειρίζονται κρίσεις. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα αποτελέσουν τη βάση για τη θεμελίωση και βιωσιμότητα της συγκεκριμένης δομής.
Η καταγραφή, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σε πρώιμο επίπεδο περιστατικών, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κρίσεις στα σχολεία.
Η συγκρότηση ομάδας εκπαιδευτικών με οριοθετημένους ρόλους για τη διαχείριση κρίσεων και η δημιουργία συγκεκριμένων σχεδίων αντιμετώπισής τους σε κάθε σχολείο.
Θέματα κρίσεων που καλείται να διαχειριστεί κάθε ομάδα, σε κάθε επίπεδο, μπορεί να αποτελούν: η σχολική βία, οι συγκρούσεις, η υγεία, η παροχή πρώτων βοηθειών, οι φυσικές καταστροφές και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει κρίση στη σχολική μονάδα.

Κατηγορία Εκπαίδευση
Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση η οποία γίνεται επί σειρά ετών και αποτελεί θεσμό για τη Βέροια και τελλεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικολόγου και Μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα . Οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν κλασσικά χριστουγεννιάτικα έργα από την αναγέννηση, τον κλασικισμό και τον 20ο αιώνα καθώς και παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο Συμμετέχουν οι Χορωδίες Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων Λυδικού Ωδείου και Π.Σ. ΑΛΚΥΩΝ Πευκοχωρίου, Μεικτή χορωδία του Προμηθέα Βέροιας Μεικτή Χορωδία Χορωδία Νέων Μουδανίων Δήμου Νέας Προποντίδας Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Η συναυλία θ πραγματοποιηθεί στην Αντωνιαδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Είσοδος ελεύθερη
Την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πλέον Χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση η οποία γίνεται επί σειρά ετών και αποτελεί θεσμό για τη Βέροια και τελλεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικολόγου και Μαέστρου Δήμητρας Ζησέκα .
 
Οι χορωδίες θα ερμηνεύσουν κλασσικά χριστουγεννιάτικα έργα από την αναγέννηση, τον κλασικισμό και τον 20ο αιώνα καθώς και παραδοσιακά κάλαντα από την Ελλάδα και τον κόσμο Συμμετέχουν οι Χορωδίες Μεικτή Χορωδία Ενηλίκων Λυδικού Ωδείου και Π.Σ. ΑΛΚΥΩΝ Πευκοχωρίου, Μεικτή χορωδία του Προμηθέα Βέροιας Μεικτή Χορωδία Χορωδία Νέων Μουδανίων Δήμου Νέας Προποντίδας Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας Η συναυλία θ πραγματοποιηθεί στην Αντωνιαδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Είσοδος ελεύθερη

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου οι Θεατρομπόμπιρες έδωσαν παράσταση στον Πολυχώρο Βετλάνς στην Νάουσα, καλεσμένοι στην γιορτή της Καραμέλας που διοργανώνει για 7η χρονιά ο σύλλογος , Μom in action , τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στις ευπαθείς οικογένειες με παιδιά. Μια γιορτή γεμάτη παιδικά χαμόγελα , κέφι , χορό και υπέροχα γλυκίσματα. Μια υπέροχη γιορτή αγάπης που οι Θεατρομπόμπιρες πρόσφεραν γέλιο και χαρά στο κατάμεστο θεατράκι και εισέπραξαν ένα δυνατό χειροκρότημα. Έπαιξαν οι Αλεξίου Νικολέτα, Βασιλακάκη Μαριτίνα, Γκιουρτζής Ερωτόκριτος,Γκυρίνη Αρμάνδη, Εσερμπόγλου Κορίνα, Κουτσαμπασόπουλος Πέτρος , Τσαγκαλίδης Κων/νος ,Χολέβα Γιώτα και στο τραγούδι η Βάσια Κλεάνθη

 

 

Στη Βέροια "Ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο" με ΠΑΝΟ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗ και «That’s live”!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, 8.00μ.μ. Πλατεία Εληάς

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μετά από τα τελευταία EP & LP με τίτλο «Αυτή είναι η ζωή» και « THAT'S LIFE»,ο Πάνος Μουζουράκης επιστρέφει από την Αμερική πάνω στη σκηνή για να αποδείξει ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί με το “That's live”.Μια ζωντανή παράσταση, με όλα τα απρόοπτα που μπορούν να συμβούν στην ζωή και την σκηνή . Τελείως απροετοίμαστος και γεμάτος όρεξη να κάνειτην πιο σπουδαία ζωντανή εμφάνιση του μέχρι τώρα,ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτεροςΠάνος Μουζουράκης,o τραγουδοποιός με την χαρακτηριστικά ζεστή φωνή και την ξεχωριστή και γοητευτική σκηνική παρουσία, θα μας σαγηνεύσειακόμα μια φορά,παρασύροντας μας σε μια βόλτα, γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία ,επιλογές από την ξένη σκηνή, αλλά και τραγούδια άλλων καλλιτεχνών πουσέβεται και αγαπάει.ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ“Τhat’s live”
Μαζί του και ο Απόστολος Βαλαρούτσος

Τις εμφανίσεις αυτές πραγματοποιεί με την συμμετοχή των αξιόλογωνσυνεργατών του, που αποτελούν την μπάντα του,
Ορέστης Πλακίδης – πλήκτρα
Δημητρης Φροσύνης – Μπάσο
Αναστάσης Βουκυκλαράκης –Ντραμς
Σπύρος Λιβάνης – Ηλ. Κιθάρα
Γιαννης Οικονομίδης – Tρομπέτα Ηλίας

Η θερμοκρασία έχει πέσει και διανύουμε πλέον κι επίσημα τον χειμώνα ,γεγονός που κάνει επιτακτική την ανάγκη για πετρέλαιο θέρμανσης και σας προτείνουμε την καλύτερη δυνατή λύση.

Η εταιρία διανομών «Argo» του Δημήτρη Κουτσιάδη, που εδρεύει στα Καβάσιλα Ημαθίας, είναι επί ποδός για την άμεση εξυπηρέτηση και την εγγύηση ποιότητας καυσίμων και πραγματοποιεί διανομές σε Αλεξάνδρεια, Βέροια και Γιαννιτσά.

Εκτός από τα υψηλής ποιότητας καύσιμα κίνησης, το κατάστημα διαθέτει σύγχρονο πλυντήριο αυτοκινήτων, λιπαντήριο και μίνι αγορά αναλώσιμων προϊόντων οχημάτων (λάδια, αντιψυκτικά υγρά, κλπ).

Δημήτρης Κουτσιάδης

Καβάσιλα Ημαθίας.

Καλέστε στο 2331 306841 ή στο 6975555979 για την παραγγελία σας!

 

 

Κατηγορία Επιχειρείν
 
 
Την υλοποίηση ενός νέου έργου υπέγραψαν χθες ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κος Παναγιώτης Γκυρίνης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Προγράμματος LEADER Νομού Ημαθίας κι εκπρόσωπος της ΑΝΗΜΑ Α.Ε., κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης, στο δημαρχείο Αλεξάνδρειας.

Γύρω στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου των 3-5 Πηγαδιών.

Κατηγορία Αθλητικά

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Αστέρα για το Σαββατοκύριακο 7-8/12:

Κατηγορία Αθλητικά

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος δράσης της, παρουσιάζει με περηφάνια και σας προσκαλεί με χαρά στο κορυφαίο επιστημονικό γεγονός για την περιοχή της Ημαθίας, το Επιστημονικό συνέδριο: «Ἠμαθεῖν: Μνήμη, Πολιτισμός και Ιστορία στην Ημαθία», που θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου Αιγών, από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019.

Στο συνέδριο συμμετέχουν με 35 ανακοινώσεις καταξιωμένοι επιστήμονες και νέοι ερευνητές της ιστορίας, αρχαιολογίας, θρησκείας, τέχνης, των θεσμών, της κοινωνικής οργάνωσης, πολεοδομικής εξέλιξης και αρχιτεκτονικής, της παράδοσης και πρωτοπορίας, όπως επίσης του έργου της προστασίας, της συντήρησης-αποκατάστασης και ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στην έναρξη του συνεδρίου η Εφορεία Αρχαιοτήτων και ο Σύλλογος των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών και του Δικτύου του, θα τιμήσουν τον καθηγητή και ακαδημαϊκό κ. Μιλτιάδη Χατζόπουλο για την τεράστια προσφορά του στην μελέτη της ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας.

Στο συνέδριο θα παραστούν και θα χαιρετήσουν ο κ. Γ. Διδασκάλου, Γενικός Γραμματέας του ΥΠ.ΠΟ.Α, ο κ. Λ. Τσαβδαρίδης, Βουλευτής Ημαθίας, ο κ. Κ. Καλαϊτζίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας και ο κ. Κ. Βοργιαζίδης, Δήμαρχος Βέροιας. 

Παράλληλες εκδηλώσεις

 Το συνέδριο θα πλαισιώσουν οι ακόλουθες δράσεις και εκδηλώσεις:

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 20:00, στο φουαγιέ του Νέου Μουσείου των Αιγών θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης ‘’Πρόσωπα της Ημαθίας’’, η οποία θα περιλαμβάνει ένα πανόραμα των ζωγραφισμένων αποτυπώσεων μυθικών, ιερών και εξεχόντων προσώπων στα μνημεία της Ημαθίας: από την εκστατική απελπισία της Περσεφόνης στα χέρια του Άδη και το απολιθωμένο πένθος της Δήμητρας από το Μουσείο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, το φιλοσοφικό και άτεγκτο βλέμμα των Αιακού και Ραδάμανθυ από τον Τάφο της Κρίσεως στην Μίεζα, έως την πυρετώδη έκφραση των Αγίων και Πατέρων της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας και την γλυκιά παρηγορία της Παναγίας στους ναούς παντού στον τόπο μας, το κοινό θα απολαύσει τα κορυφαία επιτεύγματα 25 αιώνων της υψηλής και μοναδικής παγκοσμίως ζωγραφικής παράδοσης στην Ημαθία. Την βραδιά θα κλείσει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας με μουσική και χορούς από το Ρουμλούκι. 

Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου, θα παρουσιαστεί στο κοινό η εγκαίνια συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας (Νέο Μουσείο Αιγών, 20:50), με τον τίτλο ‘’….κι όλα μαζί μια λύπη και μια ομορφιά‘’. Δραματοποιημένες ιστορίες και μύθοι της Ημαθίας, σε θεατρικό αναλόγιο με την συνοδεία μουσικής: από τον μύθο του πρώτου βασιλιά της Μακεδονίας, τα παιδικά χρόνια του Αλέξανδρου στη Μίεζα πλάι στον Αριστοτέλη, την δραματική ημέρα της δολοφονίας του Φιλίππου στο θέατρο των Αιγών, μέχρι τις καθημερινές ιστορίες ανθρώπων που ζουν ή πέρασαν από τον τόπο και σταμάτησαν για λίγο τον χρόνο, αφήνοντας ένα γράμμα, ένα ποίημα, μία φωτογραφία, μια-δυο σελίδες σε ένα τετράδιο ή ένα βιβλίο. Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιάννης Παρασκευόπουλος, εικαστική επιμέλεια: Δημήτρης Γεωργόπουλος, μουσική: Μάνος Μυλωνάκης. Ηθοποιοί: Γ. Αντωνόπουλος, Γ. Χριστοφορίδης, Δ. Οικονομίδης, Ε. Φρακτοπούλου, Ε. Σπυριδάκη, Θ. Καλούδης, Κ. Ζήνδρος, Κ. Λιάρος, Λ. Μπάστα, Μ. Καραγκιοζίδου, Ν. Ψυχαράκης, Στ. Χατζόπουλος, Φ. Κονδαρά. Μουσικοί: Μ. Μυλωνάκης (πιάνο, μεταλλόφωνο, μελόντικα, electronics), E. Χαλουλάκου (τσέλο), Ν. Σιαμέτη (βιολί). 

Το συνέδριο θα λήξει το βράδυ της Κυριακής, 8 Δεκεμβρίου 2019 (ώρα 20:00) με την σχολική χορωδία του 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας και την σπάνια, εκτός Νάουσας, παρουσίαση του εθίμου ‘’Γενίτσαροι και Μπούλες’’ από τον Όμιλο για την προστασία και προβολή των χορών και του εθίμου της Νάουσας ‘’Γενίτσαροι και Μπούλες’’. 

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

18.00-18.30 Χαιρετισμοί

18.30-18.45 Αναστασία Τούρτα: Τιμή στον Μιλτιάδη Χατζόπουλο

18.45-19.15 Μιλτιάδης Χατζόπουλος:  Η μακεδονική επέκταση: ένα ζήτημα μεθόδου

19.15-19.45

Αγγελική Κοτταρίδη: Μπορεί μια Εφορεία Αρχαιοτήτων να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης; Το παράδειγμα της ΕΦΑ Ημαθίας.

20.00-20.30 Φουαγιέ Νέου Μουσείου Αιγών: 

Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης ‘’Πρόσωπα της Ημαθίας’’

20.30-21.00 Παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας 

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019

Πρωινή συνεδρία

Πρόεδρος: Μιλτιάδης Χατζόπουλος

10:00-10:20 Αναστασία Πάπαρη:  Πρότυπο Σχέδιο Αναγέννησης / Αναζωογόνησης Ιστορικού Κέντρου Βέροιας: Μια Ολιστική και Καινοτομική Προσέγγιση.

10:20-10:40 Κώστας Τζίμπουλας: Πρακτικές συντήρησης και αισθητικής αποκατάστασης σε μνημεία της Ημαθίας

10:40-11:00 Μερόπη Χατζημιχάλη: Αισθητικές παρεμβάσεις σε λειτουργικούς χώρους της ΕΦΑ Ημαθίας

11:00-11:20  Φώτω Παπαργυρούδη: Εμπειρίες στο μουσείο: όψεις του εκπαιδευτικού έργου της ΕΦΑ Ημαθίας

11:20-11:40 Παναγ. Ανδριανοπούλου:  Ζουρνάδες απ’τη Νάουσα: αναπαραστάσεις της Ναουσαίικης αποκριάτικης παράδοσης στο αστικό τοπίο της Αθήνας.

11:40-12:00 Συζήτηση

12:00-12:30  Διάλειμμα

Πρόεδρος: Αντώνης Αναστασόπουλος

12:30-12:50 Αλέξανδρος Χατζηιωαννίδης: Το ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης, Απρίλιος 1944: «ποίσον ό,τι νουνείς»

12:50-13:10   Αντωνία Χαρίση: Η γεωγραφία της βίας στην Ημαθία (1940-1945) μέσα από τις Ένορκες Βεβαιώσεις του Ειρηνοδικείου Βέροιας

13:10-13:30 Παναγιώτα Γκάτσιου– 

Στράτος Δορδανάς:  Έλληνες δικηγόροι και το Γ΄ Ράιχ: 

Ο Ζωγράφος εκ Βεροίας ως μελέτη περίπτωσης.

13:30-13:50 Αναστασία Ταναμπάση: «ΕΚ ΤΟΥ ΑΒΑΝΤΙ»

13:50-14:10 Συζήτηση

Απογευματινή συνεδρία

Πρόεδρος: Γεωργία Στρατούλη

17:00-17:20 Βασίλειος  Κολώνας: Η αρχιτεκτονική έκφραση του ελληνισμού στη Μακεδονία. Οι πόλεις της Ημαθίας κατά την εποχή των Οθωμανικών Μεταρρυθμίσεων.

17:20-17:40 Αναστασία Λουδάρου: «καὶ ἔσται ψυχή ἐνδεδεμένη ἐν δεσμῷ τῆς ζωῆς»: Το επιγραφικό έθος της εβραϊκής κοινότητας της Βέροιας.

17:40-18:00 Αντώνης Αναστασόπουλος: Θρησκευτικές και κοινωνικοοικονομικές ταυτότητες και ιεραρχήσεις στην Ημαθία του 18ου αιώνα

18:00-18:20 Ελένη Γκαρά: 

Οι γιοι του Μεχμέτ Αγά: Συνεργασία και ανταγωνισμός σε μια μεικτή οικογένεια της Βέροιας 

18:20-18:40 Γιώργος Λιόλιος: Το Τζαμί της Παρασκευής: ζητήματα ιστορίας και τοπιογραφίας της οθωμανικής αγοράς της Βέροιας

18:40-19:00 Συζήτηση 

19:00-19:30 Διάλειμμα

Πρόεδρος: Στράτος Δορδανάς

19:30-19:50 Μαρία Χειμωνοπούλου: 

 Από τα βυζαντινά στα νεώτερα μνημεία της Ημαθίας: Πραγματικότητες και προοπτικές.

19:50-20:10 Γρηγόρης Τσόκας: Γεωφυσικές διασκοπήσεις στον Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρώνα της Βέροιας

20:10- 20:30 Γιώργος Σκιαδαρέσης: Παλαιά Μητρόπολη Βέροιας

20:30-20:45 Συζήτηση

20:50-21:30 Θεατρικό αναλόγιο από το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: 

‘’…κι όλα μαζί μια λύπη και μια ομορφιά’’

Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019

Πρωινή συνεδρία

Πρόεδρος: Βασίλης Κολώνας 

10:00-10:20 Γεώργιος Παπαζαφειρίου: Νέα ευρήματα της ύστερης αρχαιότητας από την περιοχή των Αιγών. Τα ανασκαφικά δεδομένα

10:20-10:40 Μαρία Πολατίδου: 

 Λουτρική εγκατάσταση των ύστερων ρωμαϊκών χρόνων στον οικισμό του Μακροχωρίου. Ένα αναπάντεχο εύρημα του ημαθιώτικου κάμπου

10:40-11:00

Αγγελική Κουκουβού: Αγροικίες στη χώρα της αρχαίας πόλης της Βέροιας. Στοιχεία για την αγροτική οικονομία και την εκμετάλλευση της υπαίθρου στη ρωμαϊκή περίοδο

11:00-11:20 Ιωάννης Γραικός: Η γυναικεία αρετή στους μεταβατικούς αιώνες της ύστερης αρχαιότητας: η περίπτωση της Αγίας Ιερουσαλήμ.

11:20-11:40   Πασχάλης Πασχίδης: 

  Οι επιγραφές του ιερού της Μητρός Θεών Αυτόχθονος στη Λευκόπετρα, είκοσι χρόνια μετά: νέες ερμηνείες, νέες παρεξηγήσεις.

11:40-12:00 Δημήτριος Τσιάφης: Οι λατρείες των ανατολικών θεοτήτων στη Βέροια

12:00-12:15 Συζήτηση

12:15-12:30 Διάλειμμα

Πρόεδρος: Πασχάλης Πασχίδης

12:30-12:50 Λιούλιας Στέργιος: Οικονομία και λατρεία στην Βέροια των ελληνιστικών χρόνων

12:50-13:10 Ιωάννης Μπέλλας:  Η λατρεία του Διός Υψίστου στην Ημαθία

13:10-13:30

Σοφία Κραββαρίτου:  Ιερά και λατρεία του Ηρακλή Κυναγίδα εκτός Ημαθίας: τα θεσσαλικά δεδομένα

13:30-13:50

  Αναστ. Κακαμανούδης: 

Η οργάνωση του νεκροταφείου των τύμβων στις Αιγές κατά την Ελληνιστική περίοδο

13:50-14:10

Εύα Κοντογουλίδου:

Από την αρχαϊκή κεραμική των Αιγών: οι σχέσεις με την Αττική, την Κόρινθο και την Ανατολική Ελλάδα

14:10-14:30 Συζήτηση

Απογευματινή συνεδρία

Πρόεδρος: Ελένη Γκαρά

16:30-16:50 Μύρινα Καλαϊτζή:  Η νέα πολυφασματική απεικόνιση ομάδας γραπτών στηλών από την Μεγάλη Τούμπα στις Αιγές.

16:50-17:10

Κυριάκος Ξανθόπουλος: Μελέτη βρεφικών οστών από την ανασκαφή της Συστάδας Γ στο νεκροταφείο των Τημενιδών.

17:10-17:30 Γεωργία Στρατούλη:  Τεχνικές αλίευσης στην Ημαθία 7.000 χρόνια πριν: οστέινα αγκίστρια από τον οικισμό της Αρχαιότερης Νεολιθικής της Νέας Νικομήδειας 

17:30-17:50 Πάπαρη Αναστασία:  Νεολιθικός Οικισμός στη Νέα Νικομήδεια Ημαθίας: Πολεοδομική και Αρχιτεκτονική προσέγγιση - Συσχετίσεις στον Ελλαδικό χώρο .

17:50-18:10

Αγγελική Κοτταρίδη: Ανασκάπτοντας την αποθήκη: Το πορτραίτο του Μεγαλέξανδρου και άλλα «νέα» παλιά ευρήματα 

18:10-18:30  Συζήτηση

18:30-19:00  Διάλειμμα 

19:00-19:30  Σχολική χορωδία 9ου Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

19:45-20:15 Παρουσίαση του εθίμου ΄΄Γενίτσαροι και Μπούλες΄΄ από τον Όμιλο για την προστασία και προβολή των χορών και του εθίμου της Νάουσας ‘’Γενίτσαροι και Μπούλες’’.

«ΗΜΑΘΕΙΝ», 6 – 8 Δεκεμβρίου στο Νέο Μουσείο Αιγών Μνήμη, Πολιτισμός και Ιστορία στην Ημαθία μέσα από το κορυφαίο επιστημονικό συνέδριο της Εφορείας Αρχαιοτήτων

Ο σύλλογος «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας Ημαθίας Π.Ε. Ημαθίας και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Πέλλας του ΥΠΑΑΤ, προχώρησε στην τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων αλιείας κατά μήκος του ρου του ποταμού Τριπόταμου. Η τοποθέτηση των πινακίδων έχει στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού για την προστασία της άγριας πέστροφας. Οι πληθυσμοί του είδους φθίνουν με ραγδαίους ρυθμούς την τελευταία 15ετία με σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης. Η εξαφάνιση κορυφαίων καταναλωτών στα υδάτινα οικοσυστήματα συνδέεται άρρηκτα με την υγεία των ίδιων των οικοσυστημάτων αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο διαβιεί και ο άνθρωπος έχοντας προεκτάσεις και στη δική του υγεία.

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας