alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019

Ένας από πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες στον χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής, ιδρυτής των ζαχαροπλαστείων «ΓΚΛΑΒΙΝΑΣ» και γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλη την ευρύτερη περιοχή Δημήτρης Γκλαβίνας ¨έφυγε¨ από τη ζωή στα 66 του χρόνια ύστερα από καρδιακό επεισόδιο.

Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 11:30 στο Παλαιοχώρι, στον Ι.Ν. Αποκεφάλισης Τιμίου Προδρόμου. Θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια και τους οικείους.

Καλό ταξίδι, κύριε Τάκη!

Την πρώτη συνάντηση υποψηφίων γυναικών πραγματοποίησε η παράταξη «Ώρα Ευθύνης» του Παναγιώτη Γκυρίνη το βράδυ

της Τρίτης 26 Μαρτίου στο εκλογικό του κέντρου (Δ. Βετσοπούλου 40) στην Αλεξάνδρεια.
Στη συνάντηση έδωσαν το παρόν όλες οι μέχρι τώρα υποψήφιες του συνδυασμού με επικεφαλής το δήμαρχο Αλεξάνδρειας

ο οποίος ευχαρίστησε θερμά όσες παραβρέθηκαν, στέλνοντας το δικό του ηχηρό μήνυμα για την ανάγκη ισχυρής γυναικείας

παρουσίας στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στα κοινά για το καλό του τόπου.

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 27/03/2019

 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 
ΤΣΙΒΟΥΛΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Ελευθερίου Βενιζέλου 55 23330 24452 Ε.Ο. Βεροίας-Θεσ/νίκης Έναντι Hotel Μάνθος
 
ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
 
13:30-17:30 ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ 29-31 (πλατεία Τσερμένι) 23310-65770
 
21:00-08:00 ΠΑΠΑΡΗ - ΦΥΚΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑ Λ.ΣΤΡΑΤΟΥ 27 - ΕΝΑΝΤΙ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ 23310-23360
 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μάντσου Δέσποινα 2332027000 Πλ. Καρατάσου 1

Κατηγορία Φαρμακεία

Επιδείνωση θα εμφανίσει ο καιρός από την Τετάρτη 27 Μαρτίου, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της Τετάρτης θα επεκταθούν στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα.

Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, ενώ το βράδυ της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Παράλληλα, χιόνια θα πέσουν από τις απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 5 έως 16, στην Ήπειρο από 7 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 17 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν προοδευτικά σε ανατολικούς και στα βορειότερα πελάγη θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών όμβρων, ενώ το βράδυ τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών, ενώ νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς.

Κατηγορία Γενικά

Από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. ανακοινώθηκε η διακοπή ρεύματος στις παρακάτω περιοχές:

27/3/2019 8:00:00 πμ - 10:00:00 πμ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ, ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΙ

27/3/2019 10:00:00 πμ - 2:30:00 μμ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ - Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ

28/3/2019 8:00:00 πμ - 2:30:00 μμ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ Π.ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΑΓ.ΤΡΙΑΔΑ

29/3/2019 10:00:00 πμ - 2:30:00 μμ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΤΣΙΑ ΠΡΟΣ ΠΟΤΑΜΙ, ΤΑ ΑΡΔΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

ΔΤ: Στις 22 Ιουλίου 2018, δηλαδή πριν ένα χρόνο και με αφορμή το συμβάν της πυρκαγιάς στον χώρο μεταφοράς απορριμμάτων, επισημάναμε τους κινδύνους που έκρυβε το γεγονός και μάλιστα διακριτικά για να μην προκληθεί πανικός στους πολίτες, ώστε η δημοτική αρχή να προχωρήσει στη λήψη μέτρων άμεσα.
Διαβάστε τι λέγαμε:

"Τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο μας συνετελέσθη περιβαλλοντικό έγκλημα, με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών άμεσα, αλλά κύρια σε βάθος χρόνου. Οι έχοντες γνώση των κινδύνων που συνεπάγεται μια τέτοιου τύπου περιβαλλοντική μόλυνση είναι φυσικό να ανησυχούν και δικαίως. Αντιλαμβάνονται φαντάζομαι επίσης, ότι η πρόκληση πανικού θα ήταν ότι χειρότερο, εκ του ότι η "ζημία" ήδη έχει συντελεστεί και δεν επεκτείνομαι περαιτέρω....

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανδρών της πυροσβεστικής μας, υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής διοικητή Γιάννη  Αμανατίδη, τους οποίους και ευχαριστούμε , ο Δήμαρχος δεν είχε την ελάχιστη ευφυΐα και συναίσθηση ευθύνης να ενημερωθεί, ότι μολύνσεις τέτοιου τύπου ελαχιστοποιούν την "αρνητική τους δράση" με την ρίψη χώματος πάνω από τα φλεγόμενα υλικά. "Αγρόν ηγόραζον"...

Μέχρι πρότινος θέλαμε να πιστεύουμε ότι ο Δήμαρχος είναι απλά ανίκανος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η όποια ζημία θα ήταν απλά ο χαμένος χρόνος που μεσολαβούσε μέχρι την λήξη της παρούσας αυτοδιοικητικής περιόδου. Δυστυχώς κάναμε λάθος...Δεν είναι απλά ανίκανος, είναι επικίνδυνος !!!Επικίνδυνος για την υγεία των πολιτών του τόπου μας!

Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας οφείλουν άμεσα να παρέμβουν και να καθοδηγήσουν τουλάχιστον τον ελλιποβαρή πολιτικά  Δήμαρχο και την ακολουθούσα δημοτική αρχή. Να δώσουν οδηγίες, να ελέγξουν για την υλοποίηση των αποφάσεων που λαμβάνονται και όπου ο νόμος επιτρέπει, να "υποκαταστήσουν" την Δημοτική Αρχή  επ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου, αναλαμβάνοντας δράσεις υλοποίησης αναγκαίων  έργων .

Σε ότι αφορά τις ευθύνες έκθεσης της υγείας των πολιτών σε κίνδυνο, λόγω άγνοιας ή αμέλειας, θεωρώ ότι ο εισαγγελέας είναι ο πλέον αρμόδιος να παρέμβει".


Μετά ένα χρόνο και με την εκκωφαντική σιωπή της διοίκησης αλλά και βασικών στελεχών της αντιπολίτευσης (ευτυχώς υπάρχουν και οι λαμπρές εξαιρέσεις...),η κατάσταση είναι χειρότερη. Το θέμα επανέρχεται,  πρόστιμα επιβλήθηκαν από την πολιτεία, η δικαιοσύνη έκλεισε ως επικίνδυνη την "χωματερή",πολίτες που υπέστησαν βλάβη προσφεύγουν στη δικαιοσύνη ζητώντας αποζημιώσεις και ο δημοσιογραφικός κόσμος με video πρόσφατο του σε τοπική ιστοσελίδα επαναφέρει το θέμα.


Δεν μας χαροποιεί το γεγονός της "δικαίωσης", όμως οφείλουμε να επισημάνουμε ότι διοίκηση και βασικά στελέχη της αντιπολίτευσης  φέρουν ακέραια την ευθύνη. 


Λάβετε μέτρα τώρα, αφήστε τις φιέστες και τα εγκαίνια κτηρίων που δεν "παρελήφθησαν", θεωρείστε ως μη γενόμενες τις δικές μας επισημάνσεις, παρουσιάστε το ως δική σας πρωτοβουλία, αλλά "κλείστε" το θέμα της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης των απορριμμάτων, η ζημία είναι εκτός ορίων...


Υπερψηφίστηκε στην ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο τερματισμός της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα. 

H αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη - μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Οι χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Θυμίζουμε ότι το Φεβρουάριο του 2018 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ψήφισμά του, να προβεί σε «διεξοδική αξιολόγηση της ισχύουσας οδηγίας σχετικά με τις ρυθμίσεις για τη θερινή ώρα και να υποβάλει πρόταση για την αναθεώρησή της».

Η Κομισιόν διοργάνωσε δημόσια διαβούλευση το καλοκαίρι του 2018, στην οποία συμμετείχαν 4,6 εκατ. Ευρωπαίοι πολίτες, εκ των οποίων το 84% τάχθηκε υπέρ της διακοπής των εξαμηνιαίων αλλαγών, ενώ το 16% εναντίον.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε πρόταση για διακοπή των εποχικών αλλαγών του χρόνου εντός του 2019, αλλά το Κοινοβούλιο μετέθεσε την απόφαση των κρατών-μελών για δύο χρόνια.

Πότε αλλάζει η ώρα

Μέχρι, όμως, να συμβεί αυτό, τα ξημερώματα της Κυριακής 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να γυρίσουμε όλοι τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα της τελευταίας Κυριακής του Μαρτίου θα γυρίσουμε το ρολόι μας ώστε να δείχνει 04:00.

Η ώρα αλλάζει πάντα την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα μπροστά) και την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα πίσω).

πηγή: cnn.gr

Κατηγορία Γενικά

ΔΤ: Στην κατάμεστη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας πραγματοποιήθηκε στις 24/03 μία έξοχη εκδήλωση, με κύριο θέμα τον Αυτισμό και την προσέγγισή του μέσα από την Λογοτεχνία. Στα πλαίσια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το μυθιστόρημα της Ελένης Δόμανου "Αγγίζοντας το αύριο". Ο σύλλογός μας Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό (Μ.Α.μ.Α), εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ελένη Γεωργιάδου- Στεφανάκη και την αντιπρόεδρο Ευδοξία Ακρίβου.

Η παρουσία γονέων που βιώνουν τη ζωή στο φάσμα του αυτισμού, στις εκδηλώσεις αυτές, τους έδωσε την ευκαιρία στους γονείς να εκφράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ,αλλά και στους παρευρισκομένους να κατανοήσουν ότι αυτό που διαβάζουν στο βιβλίο δεν είναι επιστημονική φαντασία, αλλά για κάποιες οικογένειες είναι η πραγματικότητά τους. Ήταν μία άρτια οργανωμένη εκδήλωση ,καλύπτοντας όλες τις πτυχές του θέματος που πραγματεύεται το βιβλίο: την επιστημονική, τη συγγραφική και την ανθρώπινη.

"Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές, την κυρία Δόμανου Ελένη ,τον κύριο Ακριτίδη Αλέξανδρο,συγγραφέα- πτυχιούχο ανθρωπιστικών επιστημών ,την κυρία Χρυσή Τράντου, λογοπεδικό, την κυρία Βέτα Πόραβου, υπεύθυνη της βιβλιοθήκης άλλα και όλο τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης, για τη ζεστή τους φιλοξενία αλλά και για την την ευκαιρία που μας έδωσαν να μιλήσουμε για τους σκοπούς και τις δράσεις του συλλόγου μας και όχι μόνο, σε μια πραγματικά όμορφη εκδήλωση γεμάτη ευαισθησία και σεβασμό" αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου Μ.Αμ.Α.

aftism alex1

Απο την Επιτροπη Πρωτ/τος και Κυπελλου της Ενωσης ανακοινωνεται ότι οι επαναληπτικοι αγωνες της ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ φασης του ΚΥΠΕΛΛΟΥ, θα διεξαχθουν την ΤΕΤΑΡΤΗ 03.04.2019 και ωρα 16.00 συμφωνα με το παρακατω προγραμμα:

1.-Μ.ΑΛΕΞ.ΤΡΙΚΑΛΩΝ-ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ
2.-Π.Σ.ΒΕΡΟΙΑ-ΓΑΣ ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΥ

Κατηγορία Αθλητικά

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, δύο μήνες πριν την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών στις 26 Μαΐου, ξεκινά και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι: –Οι συνδυασμοί πρέπει να ανοίξουν ΑΦΜ και βιβλίο εσόδων -εξόδων -Ξεκινά η λειτουργία εκλογικών κέντρων.


Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας