alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019 και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Δημοτικό Σχολείο Νησίου παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου», βασισμένη στο γνωστό μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, στο Βασιλικό Θέατρο του ΚΘΒΕ, στη Θεσσαλονίκη. Η παράσταση ήταν πραγματικά μοναδική, με εντυπωσιακά και περιστρεφόμενα σκηνικά, καταπληκτικούς ηθοποιούς, σ’ έναν πανέμορφο και καλαίσθητο θεατρικό χώρο. Οι μικροί μας μαθητές ενθουσιάστηκαν!

"Εκεί που πραγματικά θα θέλαμε να σταθούμε, είναι στην άψογη φιλοξενία του προσωπικού του Θεάτρου, που είχε μόνο καλά λόγια να πει για την επίσκεψή μας και για την άψογη συμπεριφορά των μαθητών μας. Αξίζουν τα συγχαρητήριά μας!

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας που πάντοτε βρίσκεται δίπλα μας! Αυτή τη φορά προσέφερε το αντίτιμο του κόστους του λεωφορείου και έτσι μειώθηκε η συμμετοχή του κάθε παιδιού στο μισό" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την Τετάρτη 20/3/2019 θα επισκεφτεί την Βέροια ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης Νίκος Παπάς.

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πύλη του TAXISnet, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη δήλωσή τους έως 30 Ιουνίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ σχεδιάζει να τρέξει την εκκαθάριση του φετινού ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου.

Κατηγορία Οικονομία

«Φρένο» στις προσλήψεις αλλά και σε οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, για το χρονικό διάστημα του ενός μηνός που προηγείται της ημερομηνίας διεξαγωγής των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και μέχρι την εγκατάσταση των αιρετών οργάνων, με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι αποτελούν εξαίρεση πράξης διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και οι πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις.

Οι εξαιρέσεις

Στην απαγόρευση δεν εμπίπτουν οι πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας, διαθεσιμότητας και αργίας, οι πράξεις σε συμμόρφωση προς δικαστικές αποφάσεις, καθώς και όσες αφορούν αυτοδίκαιη απόλυση και αποδοχή αίτησης παραίτησης.   Επιπλέον, ο διορισμός αποφοίτων της ΕΣΔΔ και η πρακτική άσκηση φοιτητών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εξαιρούνται, επίσης, οι προσλήψεις που είναι ενταγμένες στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων που συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., των οποίων η έναρξη υλοποίησης τοποθετείται σε χρόνο προγενέστερο της 26/4.

Δεν “παγώνει” η ορκωμοσία, η ανάληψη υπηρεσίας, η ανακοίνωση μετάταξης και λοιπές παρεπόμενες ενέργειες σε εκτέλεση πράξεων που θα έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι 25/4.  Ομοίως, η ανακοίνωση αποσπάσεων εάν η σχετική ΚΥΑ θα έχει κοινοποιηθεί στο Φορέα μέχρι 25/4.

 Δυνατότητα προσλήψεων με άδεια του ΣτΕ

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις, ο νόμος (παρ.4 του αρ.28 του ν.2190/1994) δίνει τη δυνατότητα στους Φορείς που θα αντιμετωπίζουν ιδιαιτέρως επείγουσες και σοβαρές ανάγκες, οι οποίες θα απαιτούν την πρόσληψη προσωπικού που δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις, να αιτούνται τη σύμφωνη γνώμη για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψή του από Ειδική Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.  Οι Φορείς θα μπορούν να υποβάλλουν αίτημα απευθείας στο ΣτΕ, αιτιολογώντας πλήρως τους λόγους για τους οποίους πρέπει να πραγματοποιηθεί η πρόσληψη του συγκεκριμένου προσωπικού.

Κατηγορία Γενικά

Αγωνιστική κίνηση

"Χρυσό Σαββατοκύριακο" 

️ Άλωσαν την Καστοριά οι γυναίκες

️ Νίκη και 3η θέση στο πρωτάθλημα οι κορασίδες

️ Εύκολα μέσα στο Κιλκίς οι παγκορασίδες 

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1-3

  

"Άλωσαν" την Καστοριά η νεανική ομάδα της πόλης μας! Παρά τις σημαντικές απουσίες η ομάδα της Αλεξάνδρειας παίζοντας βόλεϊ υψηλού επιπέδου πέρασαν νικηφόρα από την πόλη με την υπέροχη λίμνη. Με την νίκη αυτή, η ομάδα του ΓΑΣ συνεχίζει την εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κι όχι μόνο φαίνεται να εξασφαλίζει από πολύ νωρίς την παραμονή στην κατηγορία αλλά να πρωταγωνιστεί σ αυτή. 

ΣΕΤ: 1-3 (22-25, 27-25, 22-25, 19-25)

Συνθεση: Χατζοπούλου Δήμητρα, Μπογδάνου Δήμητρα, Πουρλιοτοπούλου Βιβή, Μπλαχάβα Ελισάβετ, Χουτζοπούλου Κική, Χούχα Σοφία, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Γρηγοράκη Ιωάννα, Παπαδήμα Νάσια, Παύλου Πέρσα, Παύλου Μαρία

Προπ. :Βασιλακάκη Μαρία 

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΙΟΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 3-0

Με μία ακόμη νίκη έκλεισαν το πρωτάθλημα οι κορασίδες. Έτσι κατέκτησαν την πολύ τιμητική 3η θέση, συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς. Τα κορίτσια της Αλεξάνδρειας εδειξαν την ανωτερότητά τους καθ όλη την διάρκεια του αγώνα. Με δυνατό σέρβις και προσοχή στην άμυνα πήραν εύκολα το παιχνίδι με 3-0.

Τις προσεχείς ημέρες θα γίνει πλήρη ανασκόπηση, στην συνολική παρουσία των κορασίδων μας στο πρωτάθλημα. 

ΣΕΤ: 3-0 (25-17, 25-17, 25-16) 

Σύνθεση : Πουρλιοτοπούλου Βιβή, Χουτζοπούλου Κική, Μπλαχάβα Ελισάβετ,Χούχα Σοφία,Παύλου Μαρία, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Παπαδήμα Νάσια, Γρηγοράκη Ιωάννα,Παύλου Πέρσα. 

Προπ. : Βασιλακάκη Μαρία

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΑΤΛΑΣ ΚΙΛΚΙΣ - ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 0-3

Ενα εύκολο μεσημέρι Κυριακής είχαν οι παγκορασίδες της Αλεξάνδρειας. Πιάνοντας υψηλή απόδοση, δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην αντίστοιχη ομάδα του Κιλκίς.  Άξιο αναφοράς είναι οτι ο προπονητής της Αλεξάνδρειας χρησιμοποίησε και τα δώδεκα κορίτσια που είχε στην διάθεσή του, χωρίς να υστερήσει κανένα σε απόδοση. 

ΣΕΤ: 0-3 (9-25, 16-25, 17-25) 

Σύνθεση : Παύλου Μαρία, Παύλου Περσα, Παπαζήση Αλεξάνδρα, Παπαδήμα Νάσια, Χούχα Σοφία, Γρηγοράκη Ιωάννα, Παπαεμμανουήλ Έφη,  Μάρτου Κατερίνα, Τρύπου Έλσα, Σαλιάρα Νικολέτα, Μαββίδου Μαρία, Παπανικολάου Μαρία

Προπ. : Σταυρόπουλος Γιάννης

Κατηγορία Αθλητικά

Την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοπανού ¨Η ΜΙΕΖΑ¨ εγκαινίασε τον αποκριάτικο κύκλο των εκδηλώσεων δίνοντας την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να ζήσουν μοναδικές στιγμές κεφιού και παράδοσης.

Όλοι έγιναν μια παρέα, τίμησαν δεόντως την Τσικνοπέμπτη, με ξέφρενη διάθεση υποδεχτήκαμε τις Απόκριες.

Μουσική, κρασί, ψησταριές ήταν σε ετοιμότητα και η αγκαλιά του συλλόγου ανοιχτή σε όλον τον κόσμο.

Οι εικόνες μιλούν, για μια ακόμη φορά γέμισε ο χώρος του συλλόγου.

Πλημμύρισε ο χώρος από μυρωδιές, εκλεκτά ψητά πασπαλισμένα με κέφι, παραδοσιακά τραγούδια και χοροί έδωσαν αφορμή για γλέντι αντάξιο της ημέρας.

Τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστεί  πολύ όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθησαν.

Η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πατροπαράδοτο έθιμο του οποίου οι ρίζες χάνονται στο χρόνο. Σύμφωνα με τη διδασκαλία της χριστιανικής παράδοσης, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι πάρα πολύ σημαντικές οπότε η Πέμπτη θεωρείται μια μέρα όπου ο πιστός μπορεί να καταναλώσει ό,τι θέλει.

«Μα που είναι το πρόσωπο;

Το πρόσωπο είναι μία μάσκα.»

Ν. Καζαντζάκης.

Το Alexandriamou.gr έψαξε και βρήκε ένα νοστιμότατο μενού για την εβδομάδα που διανύουμε για όλες τις γυναίκες και κυρίως τις μαμάδες που δεν ξέρουν τι να μαγειρέψουν για τις οικογένειες τους, εύκολες καθημερινές συνταγές για όλα τα γούστα για έναν δυνατό μεταβολισμό(απαραίτητες θρεπτικές ουσίες) δίνοντας μια νόστιμη απάντηση στο ερώτημα "τι θα φάμε σήμερα;".

Δευτέρα Λαχταριστό Κοτόπουλο με κοχυλάκια φούρνου !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά

Κοτόπουλο σε μερίδες
αλάτι πιπέρι
ελαιόλαδο
4 ντομάτες ώριμες ή χυμό ντομάτας
1 ξύλο κανέλας
4 γαρύφαλλα –προαιρετικά–
μπαχάρι
1 πακέτο κοχυλάκια

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε λάδι και ψήνουμε.
Όταν γίνει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα.
Ρίχνουμε στο ταψί χυμό ντομάτας, ντομάτες πολτοποιημένες ή ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα, ξύλο κανέλας, 4-5 γαρύφαλλα, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, νερό.
Βάζουμε στον φούρνο και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τα κοχυλάκια.
Ψήνουμε το ζυμαρικό προσέχοντας μην σωθεί το νερό.

Όταν γίνουν τα κοχυλακια προσθέτουμε και το κοτόπουλο να ψηθούν μαζί για πέντε λεπτά.
Πρέπει το φαγητό όταν κλείσουμε τον φούρνο να έχει αρκετά υγρά για να μην στεγνώνουν τα κοχυλακια.

Τρίτη Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και ντομάτα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά Συνταγής
4 μεγάλα καλαμάρια (1200 γραμ. σύνολο)
1 φλ. φρέσκια ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
1/2 φλ. ξινομυζήθρα
1/2 φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ πολτό ελιάς
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
αρωματικό λάδι
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
ντοματίνια και φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

Για τα  καλαμάρια γεμιστά με φέτα, ντομάτα και πιπεριές, πρώτα καθαρίζουμε τα καλαμάρια, τα πλένουμε, κάνουμε με ένα ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στο πίσω μέρος τους (ώστε να παίρνουν αέρα όταν θα τα γεμίσουμε από μπροστά) και τα αφήνουμε ανάποδα να στραγγίσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους. Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε ένα ένα τα καλαμάρια με το μείγμα του μπολ και κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα.

Ψήνουμε τα καλαμάρια στη σχάρα για 7΄περίπου από κάθε πλευρά. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνουμε με αρωματικό λάδι και φρέσκο βασιλικό, τα οποία έχουμε χτυπήσει σε πηχτή σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να ψήσουμε τα καλαμάρια στο φούρνο για 20-25΄, αφού πρώτα τα περιχύσουμε με τη σάλτσα. Σερβίρονται ωραία με ντοματίνια και φύλλα ρόκας.

Τετάρτη Φασολάδα στο φούρνο

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά Συνταγής
500 γραµ. λόπια (φασόλια Καταβιάς Ρόδου) ή φασόλια μέτρια
2 ντομάτες μεγάλες ψιλοκομμένες (ή κομμένες σε φέτες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο
1/4 ματσάκι μαϊντανό χοντροκομμένο
1/2 φλ ελαιόλαδο λάδι
αλάτι
πιπέρι
1½ λίτρο νερό

Εκτέλεση
Για την παραδοσιακή αυτή φασολάδα στο φούρνο από τη Ρόδο, θα χρειαστούμε γάστρα, ή πήλινο σκεύος με καπάκι.

Βράζουμε τα λόπια (φασόλια) με κρύο νερό σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μισομαλακώσουν για περίπου για 40′. Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.

Σε πήλινο σκεύος με καπάκι βάζουμε μέσα τα φασόλια τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και 1,5 λίτρο ζεστό νερό.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C, για περίπου 2 ώρες, μέχρι να πιει το φαγητό όλα τα υγρά του, να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους . Η λοπάδα τρώγεται με πιρούνι.

Παραδοσιακά, δεν βράζουν από πριν τα φασόλια. Αλλά τα μουλιάζουν από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Την επόμενη ημέρα βάζουν όλα τα υλικά μαζί σε πήλινο σκεύος το σφραγίζουν με ζυμάρι και το βάζουν σε ξυλόφουρνο για 5 ώρες.

Πέμπτη Μοσχάρι με κασέρι και καπνιστή γαλοπούλα

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά
1 μεγάλο νουά γύρω στο 1½ κιλό
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι κομμένο στη μέση
4 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο σε ροδέλες
2 κλαράκια σέλινο
1 κουτ. γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι
3 νεροπότηρα κρασί λευκό
20 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
20 φέτες τυρί κασέρι για τοστ
αλάτι
Για τη σάλτσα
3 κουτ. σούπας αλεύρι
4 κουτ. σούπας βούτυρο
το ζουμί που έβρασε το νουά
1 φλιτζανάκι του καφέ παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, βάζετε μέσα το νουά και το σοτάρετε καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνετε το κομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότα, τα σέλινα, το μαυροπίπερο και το λευκό κρασί. Αφήνετε να πάρει βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να βράσει περίπου για 2 ώρες και μέχρι να μαλακώσει.

Στην ώρα επάνω αλατίζετε το φαγητό. Αν χρειάζεται, προσθέτετε περισσότερο ζωμό όσο βράζει. Όταν μαλακώσει το βγάζετε, το βάζετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Σουρώνετε το ζουμί από το βράσιμο και το κρατάτε σε μια λεκανίτσα.

Όταν το νουά κρυώσει καλά (μπορείτε να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα) το κόβετε σε λεπτές φέτες. Παίρνετε μια πιατέλα σερβιρίσματος ή ανοξείδωτη ή πορσελάνινη και βάζετε μια φέτα νουά, μια φέτα καπνιστής γαλοπούλας και μια φέτα κασέρι. Το κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσουν όλες οι φέτες του νουά.

Όλα τα κομματάκια από το ζαμπόν και το τυρί που περισσεύουν εκτός του νουά τα κόβετε και τα μαζεύετε σε ένα μπολάκι. Τα ψιλοκόβετε.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε το αλεύρι και το καβουρδίζετε μέχρι να σκουρύνει. Προσθέτετε το ζουμί που έβρασε το νουά και ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα κομματάκια της γαλοπούλας και του τυριού και την τριμμένη παρμεζάνα. Αν σας πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο νερό ή ζωμό.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Περιχύνετε το νουά με τη ζεστή σάλτσα και το βάζετε στο φούρνο για 10 λεπτά, ίσα ίσα να λιώσει το κασέρι. Το σερβίρετε καυτό στο τραπέζι και το γαρνίρετε με πιλάφι.

Παρασκευή Μακαρόνια με γαριδούλες !!!

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

YΛΙΚΑ

1 πακέτο γαρίδες καθαρισμένες -Αυτές που είναι μικρούλες καθαρισμένες και οικονομικές [στο συγκεκριμένο φαγητό]
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κίτρινη
1/2 ποτήρι νερού ούζο
2 κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες ώριμες τριμμένες
1 κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
ελαιόλαδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι σκόρδο και σοτάρουμε λίγο .
Προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε ακόμα λίγη ώρα .
Προσθέτουμε και τις γαρίδες μαζί και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί όλο.
Προσθέτουμε και τις ντομάτες με το πελτέ ,αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα ,λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε και τον μαϊντανό .
Έχουμε βράσει κα τα μακαρόνια συγχρόνως και όταν ετοιμαστούν οι γαρίδες΄τις ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια ανακατεύοντας καλά.

Σάββατο Χοιρινά σνίτσελ γεμιστά με σάλτσα μελιού και μουστάρδας

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ!!

4 χοιρινά σνίτσελ
8 φέτες μπέικον
4 φέτες τυρί κεφαλογραβιερα
4 μεγάλες φέτες τομάτες
1 πιπεριά αν θέλετε!!

Για την σάλτσα

1/2 Λίτρο νερό
1 κνορ κοτόπουλου
2 κουτ σούπας μουστάρδα καλή
1 κουτάλια σούπας μέλι
2 κουτ σούπας κορν φλάουρ..!!
1 κρεμμύδι!!

Εκτέλεση

Πρώτα βάλτε σε ενα κατσαρολακι το νερό με την κνορ.. προσθέστε το μέλι την μουστάρδα το κορν- φλάουρ κ μόλις πάρει βράσει αποσύρετε από την φωτιά!!

Γεμίστε τα σνίτσελ κλείστε τα με οδοντογλυφιδες στα πλαϊνά τους και περάστε τα από το τηγάνι να τσιγαριστούν και βάλτε σε ένα πυρέξ!!Στο ίδιο λάδι τσιγαρίστε κ το κρεμμύδι και βάλτε και αυτό στο πυρέξ!!Ρίξτε και την σάλτσα μέσα και ψήστε το φαγητό στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να γίνει το φαγητό..Τελος στραγγίστε την σάλτσα και κόψτε την στο μπλέντερ..ρίξτε επάνω στο κρέας την σάλτσα και συνοδεύεται με ρύζι άγριο η πουρέ καρότου η πατάτες τηγανίτες!!

Κυριακή Παπουτσάκια μελιτζάνες Μπουκιά και συγχώριο Πανεύκολα με πολύ ωραία κρέμα μπεσαμέλ 

Eβδομαδιαίο Πρόγραμμα Διατροφής 4/03/2019 - 10/03/2019

Υλικά

6 μελιτζάνες ομοιόμορφες φλάσκες
500 γραμ.κιμά
2 κρεμμύδια τριμμένα στο τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο τρίφτη
5 κλωνιά μαιντανό
3 ντομάτες ώριμες στο τρίφτη
1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη-λίγη κανελίτσα προεραιτικά
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό
Κρέμα

5 κουταλιές φυτίνη βούτυρο
8 κουταλιές αλεύρι
2 κρόκους αυγών
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1 χούφτα τυρί τριμμένο
αλάτι λίγο
Εκτέλεση
Μελιτζάνες
Πλένουμε ,κόβουμε στην μέση τις μελιτζάνες αφού κόψουμε τα κοτσάνια ,τις σκάβουμε λίγο στην μέση με την βοήθεια ενός μαχαιριού κι ένα μαζί κουταλάκι για να τις γεμίσουμε με το κιμά και την κρέμα τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ιδρώσουν έτσι δεν τραβάνε λάδι πολύ και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ΄
Τις τοποθετούμε στο ταψί μας στην σειρά.

Κιμάς
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκορδάκι,το μαιντανό,και το κιμά μαζί και σοτάρουμε πατώντας το κιμά με ξύλινη κουτάλα να γίνει σπυρωτός .
Ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι.κανελίτσα,ζάχαρη και τον πελτέ και ανακατεύουμε σβήνουμε με το κρασί και σε 5 λεπτά προσθέτουμε και τις τριμμένες ντομάτες μαζί με 1/2 ποτήρι νερό και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε να πήξει εντελώς ο κιμάς τον θέλουμε σχεδόν στεγνό.

Γεμίζουμε τις μελιτζάνες στο ταψί με το κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα να βάλουμε την κρέμα.
Κρέμα μπεσαμέλ

Βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία [βασικό] το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη [σύρμα]Μόλις γίνει σαν μάζα μαζί με το βούτυρο ρίχνουμε το γάλα [δεν το ζεσταίνουμε από το μπουκάλι κατ ευθείαν ]ανακατεύουμε συνέχεια ,μόλις αρχίσει και πήζει προσθέτουμε το ελάχιστο αλάτι ,τους κρόκους αυγών ,και μία χούφτα γεμάτη τυρί τριμμένο ,ανακατεύουμε για λίγο κι έτοιμη !Βάζουμε επάνω σε κάθε μελιτζάνα κρέμα να σκεπάσει το κιμά ,ρίχνουμε και λίγο τυρί τριμμένο από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς να ροδίσει η κρέμα όπως βλέπετε στις φωτογραφίες .Καλή όρεξη !!!!!
πηγή: daddy-cool.gr
Κατηγορία Γενικά

Μια ιδιαίτερη ημέρα η Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 !
Το νέο μουσείο των Αιγών άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε ένα σμήνος παιδιών –χελιδονιών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξεχασμένης «Γ. Σεφέρης»,

τον Μορφωτικό-Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λουτρού και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παλατιτσίων.

Κατέθεσαν μπροστά στο πρόπυλο του Ανακτόρου των Αιγών το λαϊκό δρώμενο της χελιδόνας ,έτσι όπως τελούνταν παλιότερα στα χωριά τους ,

γιόρτασαν την Πρωτομαρτιά με καλαντισμούς -αγερμικά τραγούδια στην τοπική εκδοχή της ημέρας , και καλωσόρισαν την Άνοιξη .

Συνταξιδευτες σ΄αυτές τις όμορφες στιγμές ήταν οι φιλότιμοι γονείς και επισκέπτες του μουσείου.

Με το πέρας της γιορτής ακολούθησε μέσα από μουσιοπαιδαγωγικές δράσεις , εικαστική παρέμβαση για την χελιδόνα .

Ευχαριστούμε την Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας για την όλη φιλοξενία , την εγκάρδια υποδοχή και υποστήριξη .


Να ευχηθούμε καλή Άνοιξη ,και ευετηρία στην ζωή μας .

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας