alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019

Την Αλεξάνδρεια και πιο συγκεκριμένα τον πεζόδρομο της πόλης επισκέφθηκε το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αλληλεγγύη», Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης βρέθηκε αρχικά στη Βέροια και έπειτα έκανε περιοδεία σε χωριά του δήμου Αλεξάνδρειας.

Κατά την παραμονή του στην Αλεξάνδρεια συνάντησε τυχαία τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή Βασίλη Τσιάρτα.

 

Στην πρώτη διοργάνωση στη χώρα μας με τίτλο FIRST CONDINENTAL MUSIC ARTS AND DANCE OLYMPIAD THESSALONIKI GRAND CUP 2019 που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 11-12 Μαΐου, η σοδειά μεταλλίων για τον σύλλογο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ήταν στο μέγιστο, με συμμετοχή μάλιστα αθλήτριας από το αθλητικό τμήμα του συλλόγου στην πόλη μας.

Ο σύλλογος Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ εκπροσώπησε επάξια τη χώρα μας κατακτώντας 3 χρυσά μετάλλια σε 3 κατηγορίες. Πάνω από 160 οι διαγωνιστικές συμμετοχές, πάνω από 1000 άτομα από Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ρωσία, Ιταλία και Κίνα. Η εμφάνιση των αθλητριών ήταν εξαιρετική και απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές και προτάσεις για μελλοντικές συνεργασίες.

Η υπεύθυνη του τμήματος στην Αλεξάνδρεια και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ,κ. Σαββίδου Βούλα δήλωσε:

Τα θερμά μου συγχαρητήρια στις αθλήτριες , τις προπονήτριες Μαργαρίτα Ατανασοβα , Δροσιά Τσέου και Βασιλική Τηλιοπούλου καθώς και στη χορογράφο μας Αναστασία Δίγκα για την τριπλή τους επιτυχία. Για ακόμα μία φορά επιβεβαιώνεται η σοβαρή και σκληρή δουλειά που επιτελείται από τον σύλλογο Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ . Επίσης εύχομαι καλή επιτυχία στις κορασίδες του συλλόγου που προκρίθηκαν στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Β’ Περιφέρειας που θα διεξαχθούν το Σάββατο 18 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

 

Κατηγορία Αθλητικά

Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας, αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Είμαι ο Μενέλαος Λυμπεράκης, γιος του Θεόδωρου Λυμπεράκη και της Χρυσούλας Μαυροπούλου. Εργάζομαι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας από το 2009 και έχω διατελέσει Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας από το 2014 μέχρι και σήμερα.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο Δήμο Αλεξάνδρειας, έπρεπε να απαντήσω στην πιο δύσκολη ερώτηση.
Αν επιθυμώ να ασχοληθώ με τα κοινά στις επερχόμενες εκλογές. Στην προσπάθεια να απαντήσω, αναρωτήθηκα τι με προβληματίζει σ’ αυτόν τον τόπο, γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε λύσεις, να θέσουμε συγκεκριμένους στόχους ή να συνεργαστούμε και πως εγώ θα μπορούσα να του φανώ χρήσιμος.
Το δίλλημα ήταν μπροστά μου και η απόφαση μου κλείστηκε σε μία φράση: «εδώ ανήκω, σ’ αυτόν τον ευλογημένο τόπο, δίπλα σ’ αυτούς τους ανθρώπους που με στηρίζουν και τους στηρίζω εδώ και πολλά χρόνια».

Στο πρόσωπο του Κώστα Ναλμπάντη και συνεργαζόμενος μαζί του, αναγνώρισα την υπόσχεση που μπορεί να γίνει ελπίδα και μετά πράξη. Έναν άνθρωπο που διαθέτει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη και αποτελεί έμπνευση. Είμαι μαζί του για να δώσουμε έναν έντιμο αγώνα για την αλλαγή σ’ αυτόν τον τόπο...
Κοιτώντας σας πάντα στα μάτια, να μου δώσετε τη δυνατότητα να τιμήσω και να βοηθήσω το Δήμο μας!

Έχοντας απόλυτη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, αλλά και του μεγάλου σεβασμού προς όλους εσάς, αποφάσισα να είμαι εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κύριο μέλημα μου είναι να εργαστώ μαζί σας, όπως πάντα κάνω με ισχυρή διάθεση προσφοράς, μακριά από σκοπιμότητες και κομματικούς μηχανισμούς, γιατί αυτό που έχει σημασία τελικά είναι τα συμφέροντα των δημοτών, ώστε να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα με τα οποία καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι. Θα το πετύχουμε με ενεργή δράση, έντονη αποφασιστικότητα, φρέσκιες ιδέες αλλά και τη συμμετοχή όλων μας.

Τα προβλήματα και τα εμπόδια που θα προκύπτουν για να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας θα τα αντιμετωπίζουμε με όρεξη για δουλειά, θέληση, συναίνεση και συνεργασία. Γιατί θα ενώνουμε όλες τις δυνάμεις που αγαπούν τον τόπο μας, για να έχουμε ένα καλύτερο σήμερα και ένα ελπιδοφόρο μέλλον στο Δήμο Αλεξάνδρειας που αγαπάμε και αξίζουμε. Για όλους μας κοινό μέλημα οφείλει να είναι το καλό και η προκοπή του τόπου μας.

Αγαπητοί συνδημότες, σας καλώ όλους να συνταχθείτε μαζί μου στις επόμενες δημοτικές εκλογές ώστε να γίνουμε μέρος ενός ανανεωμένου, πολυσυλλεκτικού και υπερκομματικού ψηφοδελτίου, προκειμένου να εργαστούμε ενωμένοι και με συναίνεση, για να δημιουργήσουμε έναν Δήμο, όπως τον ονειρευόμαστε και τον αγαπάμε.

Θέλω να βάλουμε γερά θεμέλια για έναν πρωτοπόρο και σύγχρονο Δήμο που θα αποτελεί πρότυπο για τις επόμενες γενιές και θα μας κάνει περήφανους.
Με πίστη, όραμα και ελπίδα ελάτε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας.

Η περιουσία του δήμου μας είστε εσείς, οι άνθρωποί του!

Δώστε μου τη δυνατότητα να αφιερωθώ με όλο μου το είναι, με όλη μου τη δύναμη και την εμπειρία σε μία ιδέα, σε ένα όραμα που θα αποδείξει σε όλους, αλλά κυρίως στα παιδιά μας πως ο δήμος Αλεξάνδρειας μπορεί να στεγάσει όλα μας τα όνειρα και τις ελπίδες.

Το στοίχημα είναι μεγάλο.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνο μπορούμε να το κερδίσουμε για να διαμορφώσουμε το Δήμο μας που αγαπάμε και μας αξίζει.
Με την δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά σας ζητώ την στήριξη σας γιατί ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Με τιμή
Μενέλαος Λυμπεράκης
Αστυνομικός
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

"Η Ομάδα Γυναικών του συνδυασμού “ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ” του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη διοργάνωσε ομιλία - συζήτηση το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου και ώρα 17:30 στο SIR AND MADAME (Εθν. Αντίστασης 29, Αλεξάνδρεια) με θέμα “Το άγχος των παιδιών στις εξετάσεις” με καλεσμένη την Ειδική Παιδαγωγό Μαρία Ζίντρου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ζώντας σε μια εποχή έντονου ανταγωνισμού, μεγάλης ανεργίας και πολλών αδιεξόδων καλούνται σε λίγες μέρες σε εξετάσεις για την πρόοδό τους στην επόμενη τάξη, ενώ η Γ’ λυκείου μπαίνει στη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων για την είσοδό τους στο Πανεπιστήμιο.

Την εκδήλωση προλόγισε η σύζυγος του δημάρχου Αλεξάνδρειας, κ. Κική Αμοιρίδου η οποία ευχαρίστησε όσες παραβρέθηκαν  για τη στήριξη και την παρουσία τους και έπειτα τον λόγο πήρε η ειδική παιδαγωγός Μαρία Ζίντρου που εξήγησε τους λόγους που προκαλείται το άγχος και πρότεινε τρόπους αντιμετώπισης για τις αγχώδεις μέρες των εξετάσεων.

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις06 έως και τις 12 Μαΐου 2019, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 3.133.857 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήταν ένας τυχερός παίκτης που κέρδισε 100.000 ευρώ στο παιχνίδι«Χρυσός 24 Καρατίων».

Το ΣΚΡΑΤΣ κερδίζει συνεχώς νέους φίλους, καθώς είναι το μοναδικό παιχνίδι που προσφέρει κέρδη στη στιγμή. Η γκάμα των παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς και σε αυτή προστέθηκε το νέο παιχνίδι «Διπλή Ευκαιρία», αξίας πέντε ευρώ, που προσφέρει στους παίκτες δύο διαφορετικούς τρόπους παιξίματος και κέρδη έως και 500.000 ευρώ.

Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.

Ελληνικά Λαχεία Α.Ε.

H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. μία εταιρεία του Ομίλου ΟΠΑΠ, διαθέτει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προβολήςκαι διαχείρισης όλων των Κρατικών Λαχείων όπως το Λαϊκό, το Εθνικό, το Πρωτοχρονιάτικο αλλά και το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο-ΣΚΡΑΤΣ, με σύμβαση παραχώρησης για 12 έτη. H Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ τριών κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών και λοταρίας: ΟΠΑΠ Α.Ε., Scientific GamesInt'l και Intralot Α.Ε.

ΟΜΙΛΟΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.

Ο ΟΠΑΠ ΑΕ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή της το 2013 από τον Όμιλο EmmaDelta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.

Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.

Περισσότερες πληροφορίες στοwww.opap.gr

INTRALOT

Η INTRALOT, εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 1992, έχει αναδειχθεί σε ηγέτιδα δύναμη του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών, τόσο ως προμηθευτής λύσεων, όσο και ως διοργανωτής τυχερών παιχνιδιών σε 57 κράτη και πολιτείες του κόσμου με ρυθμισμένη αγορά. Με έσοδα €1,91 δισ. και 5.100 εργαζομένους το 2015, η INTRALOT αποτελεί μία ισχυρή εταιρεία, η οποία αναπτύσσει τα προϊόντα της εστιάζοντας στην εμπειρία του παίκτη. Η INTRALOT είναι τοποθετημένη στρατηγικά, ώστε να προσφέρει στις λοταρίες και στους οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο καινοτόμες λύσεις και λειτουργική τεχνογνωσία. Μέσω μιας δυναμικής και ενιαίας προσέγγισης ανάπτυξης προϊόντων (omni-channel), η INTRALOT προσφέρει ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών συστημάτων, προϊόντων και υπηρεσιών για όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (Λοταρία, Στοίχημα, Interactive, VLT). Οι παίκτες μπορούν να απολαμβάνουν ενιαία και εξατομικευμένη εμπειρία μέσω συναρπαστικών τυχερών παιχνιδιών και ελκυστικού περιεχομένου σε όλα τα κανάλια διανομής, επίγεια και online. Η INTRALOT έχει λάβει τη σημαντική πιστοποίηση υπεύθυνου παιχνιδιού “WLA ResponsibleGamingFramework” για τις διεθνείς δραστηριότητές της από την Παγκόσμια Ένωση Λοταριών (WLA).

ScientificGamesIntl

Η Scientific Games είναι ένας εταίρος με μοναδική δυνατότητα στη μεγιστοποίηση των προοπτικών για την αγορά στιγμιαίων λαχείων στην Ελλάδα. Διαθέτοντας μια ιστορία 40 χρόνων σε μια κατηγορία που δημιουργήθηκε από την Scientific Games, η εταιρεία έχει οδηγήσει με συνέπεια, στην ανάπτυξη και τη δημιουργία κέρδους για 300 πελάτες και συνεργάτες λαχείων σε παραπάνω από 50 χώρες. Έχοντας ως βάση τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ, την τεχνολογία, την εκτύπωση, την ασφάλεια και το ηλεκτρονικό εμπόριο, η Scientific Games συνδυάζει μια κουλτούρα καινοτομίας με μια μοναδική εμπειρία διαχείρισης σε διάφορους κλάδους.

Η εταιρεία αναπτύσσει, ειδικά για τις ανάγκες του κάθε πελάτη, προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις μάρκετινγκ οι οποίες υποστηρίζονται από τεχνολογία και εξυπηρέτηση πελατών που αποτελούν πρότυπα στην αγορά.

Κατηγορία Γενικά

Στο όχημα του εντοπίστηκαν συσκευασίες με πάνω από 50 κιλά κάνναβη.  

Για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών, συνελήφθη χθες (14 Μαΐου 2019) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, 32χρονος αλλοδαπός, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, εντοπίστηκε ο 32χρονος να κινείται με το αυτοκίνητο του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε να μεταφέρει 32 συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 50 κιλών και 60 γραμμαρίων.

Οι παραπάνω ποσότητες κάνναβης κατασχέθηκαν, όπως και το όχημα που χρησιμοποίησε για την μεταφορά των ναρκωτικών.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς.

Κατηγορία Αστυνομικά

Αντί να τάζει τα πάντα στους πάντες στις προεκλογικές του περιοδείες (μέχρι και πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα των Δήμων αλλά του κεντρικού κρατικού μηχανισμού!!!), καλούμε τον κύριο Χαλκίδη να βρει το χρόνο και να εξετάσει σε βάθος το μέγεθος της ευθύνης που του αναλογεί μετά από τόσα χρόνια σε θέσεις κοινοτάρχη, δημάρχου ή βουλευτή.

Δημόσια κ. Χαλκίδη οφείλουν να “απολογηθούν” στους δημότες αυτοί που εγκλημάτησαν κατά του τόπου, αυτοί που τόσα χρόνια εξυπηρετούσαν μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ξεχνώντας να θέσουν τις βάσεις για μια σειρά από έργα πνοής ή υπηρεσίες που θα έκαναν πιο εύκολη τη ζωή των συνδημοτών μας.

Δημόσια κ. Χαλκίδη οφείλουν να “απολογηθούν” τόσο εσείς όσο και άλλοι που εσκεμμένα δεν αναφέρετε ότι υπάρχει προγραμματισμένη τηλεοπτική εμφάνιση των υποψηφίων δημάρχων του Δήμου Αλεξάνδρειας στη δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV 100), για το μεσημέρι της Τρίτης 21 Μαΐου.

Είναι πλέον γνωστές οι τακτικές που ακολουθούνται. Αφήνουμε στην κρίση των δημοτών όσους κάνουν χρήση των τακτικών αυτών."

Με επισκέψεις σε Νεόκαστρο και Παλαιό Πρόδρομο συνεχίστηκε χθες η προεκλογική περιοδεία του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Ναλμπάντη.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με τους κατοίκους της περιοχής, βρέθηκαν τα προβλήματα της περιοχής, πολλά εκ των οποίων χρονίζουν και διογκώνονται σε βάρος της ποιότητας ζωής.

Μιλώντας στον Π. Πρόδρομο όπου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο εξ αιτίας της αθρόας προσέλευσης των κατοίκων της περιοχής, ο κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε στα θέματα που κατά προτεραιότητα τους απασχολούν και βρίσκονται στην ατζέντα της παράταξης του, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Κάναμε μια σοβαρή και ευαισθητοποιημένη προσπάθεια προσδιορισμού και καταγραφής πολλών από τα προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό σας και μας απασχολούν όλους.

-Διαπιστώσαμε αρκετά προβλήματα στο αρδευτικό δίκτυο

-Χρειάζεται τοποθέτηση νέας εξωτερικής υποβρύχιας αντλίας η οποία θα τροφοδοτεί τα αντλιοστάσια.

-Υπάρχει ανάγκη για νέα γεώτρηση στο αντλιοστάσιο «τούμπα» που τροφοδοτεί το Ν. Πρόδρομο την Αγία τριάδα και τον Π. Πρόδρομο.

-Χρειάζεται συντήρηση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού σχολείου.

- Οπωσδήποτε να γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου Καλαμαράδες – Σανίδα.

-Συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας

-Αντιπλημμυρικά έργα στην Αγία Τριάδα.

Κλείνοντας την ομιλία του ο υποψήφιος Δήμαρχος, ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής για την ανταπόκριση στον αγώνα της παράταξης του και απεύθυνε κάλεσμα ενότητας όλων των συνδημοτών για μια κοινή προσπάθεια που θα βγάλει τον Δήμο από την στασιμότητα, λέγοντας:

«Με αισιοδοξία, μονιασμένοι και με πολύ όρεξη να κινήσουμε μια πορεία δημιουργική, η επόμενη 4ετία θα είναι η 4ετια που θα νοιώσουμε ότι υπάρχει Δήμος και νοιάζεται για τους δημότες».

 

Την Παρασκευή 10 Μαΐου το ΚΔΗΦ ΑμεΑ«Τα Παιδιά της Άνοιξης» και το Γενικό Λύκειο Μενεμένης πραγματοποίησαν «Ομάδα συνύπαρξης» με σκοπό την αλληλεπίδραση, τη συμπερίληψη καθώς και την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε με ξενάγηση στο χώρο και τις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ ενώ στη συνέχεια ακολούθησε παιχνίδι γνωριμίας με το επίσημο άθλημα των SpecialOlympicsBocce, διασκέδαση με την πινιάτα και ελεύθερο σχέδιο-ζωγραφική με χρώματα σε χαρτί του μέτρου.

Ήταν μια πολύ όμορφη και ουσιαστική δράση καθώςοι ωφελούμενοι του ΚΔΗΦ και οι μαθητές του σχολείου διασκέδασαν και απόλαυσαν την εμπειρία.

Ευχαριστούμε πολύ για την ζωντάνια και την ξενοιασιά που μας χαρίσατε τις ώρες τις παραμονής σας, ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία και ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Κατηγορία Εκπαίδευση

Στο δημαρχείο της Μελίκης βρέθηκε την Τετάρτη 15 Μαΐου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Φάνη Κουρεμπέ όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με φορείς και αγρότες της περιοχής.

Την ομιλία συντόνιζε ο βουλευτής Ημαθίας Χρήστος Αντώνιου ο οποίος καλωσόρισε τον υπουργό και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παναγιώτη Γκυρίνη, ο οποίος  απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό και τόνισε κάποια προβλήματα των αγροτών του τόπου μας, μεταξύ αυτών την αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τη δυσκολία εύρεσης εργατών γης.

Στη συνέχεια μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης Ανάπτυξης εξηγώντας τους λόγους που αποφάσισε να επισκεφθεί τη Μελίκη χαρακτηρίζοντας την ως την «καρδιά της παραγωγής» του νομού Ημαθίας τονίζοντας τις καταστροφές που έχει δεχθεί η περιοχή λόγω των καιρικών φαινομένων και ιδιαίτερα της πρόσφατης χαλαζόπτωσης και την καταστροφή των ροδακίνων και του παγετού που κατέστρεψε τα ακτινίδια, και εξήγησε τους τρόπους στήριξης προς τους αγρότες της περιοχής : «Όλοι το γνωρίζουν πως αν καταστραφεί μια καλλιέργεια μπορεί αναπληρωθεί μόνο ένα μέρος της». Συνέχισε τονίζοντας τις αλλαγές που έχει υποστεί ο καιρός λόγω της κλιματικής αλλαγής και την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα. Τόνισε τη σημαντικότητα και τη βοήθεια που λαμβάνουν από τη κυβέρνηση οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και πως αυτοί βοηθούν τις τοπικές κοινωνίες. Έπειτα έδωσε έμφαση στην έλλειψη χρηματοδοτικών πόρων λόγω του «ξεπουλήματος» της Αγροτικής Τράπεζας: «Η χρηματοδότηση είναι βασικό σημείο του κόστους παραγωγής. Όταν έκλεισε, ή όπως λέω εγώ ξεπουλήθηκε η Αγροτική Τράπεζα χάθηκε ένα πολύ μεγάλο εργαλείο από τα χέρια του παραγωγού» ενώ διευκρίνισε πως αυτήν την περίοδο δημιουργούνται χρηματοδοτικά εργαλεία που θα βοηθήσουν την αγροτική παραγωγή.

Αποκάλυψε πως μετά από συνεχόμενες συναντήσεις που είχε με άλλους συνεργάτες του συμπεριλαμβανομένου και του υφυπουργού Άγγελου Τόλκα πως πολιτικά έχει λυθεί το θέμα εύρεσης εργατών γης αλλά δεν έχει λυθεί τεχνικά και νομοθετικά αλλά βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο επίλυσης των όποιων προβλημάτων.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές ο οποίος εξήγησε πως οι κινήσεις του ΕΛΓΑ θα είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομες για τις εκτιμήσεις και τα πορίσματα των ζημιών των αγροτεμαχίων λόγω του χαλαζιού και του παγετού ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι αποζημιώσεις. Κατά τη διάρκεια του ερχομού του προς την Μελίκη όπως είπε ο ίδιος του άρεσαν τα κτήματα που είδε και τα οποία αντιπροσωπεύουν τη νοικοκυροσύνη των αγροτών της περιοχής με ένα όμως παράπονο: «Ερχόμενος εδώ είδα ωραία κτήματα νοικοκυρεμένα που σημαίνει πως εσείς εδώ είστε νοικοκύρηδες και ξέρετε τη δουλειά, όμως ένα πράγμα δεν είδα πουθενά, αντιχαλαζικό δίχτυ» η απάντηση των αγροτών ήταν άμεση και εξήγησαν πως λόγω του κόστους του διχτυού δεν έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες τοποθέτησης του ενώ ο κ. Κουρεμπές αποκρίθηκε πως υπάρχουν δυνατότητες επιχορήγησης μέχρι και 80% που καλύπτει το κόστος και εν κατακλείδι κατέστησε σαφές πως λύσεις υπάρχουν με θέληση και συζήτηση.

Στο τέλος ο υπουργός κ. Αραχωβίτης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ απάντησαν σε ερωτήματα του κοινού σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ακολούθησε αυτοψία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγροτεμάχια, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, Τάσο Λολιόπουλο, σε κοντινές περιοχές που επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα για να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια τις ολοκληρωτικές καταστροφές που δέχθηκαν ακτινίδια και ροδάκινα.

Μετά την αυτοψία ο υπουργός σχολίασε πως έχουν αποδείξει πως βρίσκονται στο πλευρό των παραγωγών και πως θα προσπαθήσουν να αναπληρώσουν μέρος του χαμένου εισοδήματος.

Το παρόν στην ομιλία έδωσαν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, οι βουλευτές Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου, Χρήστος Αντωνίου και Γιώργος Ουρσουζίδης, αγρότες, πλήθος κόσμου επίσημοι και μη.

 

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας