alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στην Εγνατία οδό στο τμήμα μεταξύ Βέροιας και Πολυμύλου στην έξοδο της σήραγγας 10.

Δ.Χ. αυτοκίνητο ταξί με έδρα τα Σέρβια Κοζάνης κάτω από άγνωστες συνθήκες ενώ κινούνταν με κατεύθυνση προς Κοζάνη, στο αριστερό ρέμα κυκλοφορίας παρεξέκλινε από την πορεία του και προσέκρουσε μετωπικά στο στηθαίο του δρόμου.

Από τη σφοδρότατη σύγγρουση τραυματίστηκε αρκετά σοβαρά ο 68χρονος οδηγός του αυτοκινήτου και έχασε τη ζωή του ο επιβάτης του ταξί άνδρας ηλικίας 76 ετών αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων.

Είναι συγκλονιστικό ότι από τα πρώτα στοιχεία του τροχαίου προκύπτει ότι ο θανάσιμος τραυματισμός του επιβάτη οφείλεται στο ότι προφανώς μη φορώντας ζώνη ασφαλείας χτύπησε με το κεφάλι πάνω στο παμπρίζ, το οποίο και έσπασε.

Στο σημείο κατέφθασε ασθενοφόρο του εκαβ το οποίο παρέλαβε τον νεκρό επιβάτη και τον τραυματία οδηγό, οχήματα της πυροσβεστικής για να επιληφθούν στον ενδεχόμενο απεγκλωβισμό ή άλλα ζητήματα αρμοδιοτητας τους και το τμήμα Τροχαίας Βέροιας το οποίο διενεργεί την προανάκριση.

πηγή: verianet.gr

Κατηγορία Αστυνομικά

Πωλείται επικερδής άδεια Πρακτορείου ΟΠΑΠ σε πολυ καλό σημείο της Αλεξάνδρειας.

Πληροφορίες:

6936979592- κ. Γιώργος

Μια υποψηφιότητά που προσδίδει σημαντική δυναμική στο συνδυασμό «Αξίζουμε Καλύτερα».

Πρόκειται για μια δυναμική γυναικεία υποψηφιότητα με καταγωγή από τον Σχοινά Ημαθίας, που συγκεντρώνει ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια καθώς πρόκειται για ένα άφθαρτο και ικανό πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον τόπο μας και έχει εκπροσωπήσει το Ρουμλούκι επάξια πολλές φορές και στο εξωτερικό.

Με βάθος γνώσεων της ιστορίας του τόπου μας και επαγγελματικής καταξίωσης στον χώρο του πολιτισμού ως χοροδιδάσκαλος, η Όλγα Καστανά αποτελεί μια αξιόλογη επιλογή στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Ναλμπάντη και αξίζει τη στήριξη όλων μας ώστε να δώσουμε με τη ψήφο μας φωνή στο Ρουμλούκι και στην πολιτιστική του κληρονομιά.

Μια νέα γυναίκα με όνειρα και ελπίδες που ομορφαίνει τα πάντα γύρω της με την αφοσίωση, το χαμόγελο και την αστείρευτη αγάπη που έχει για τον τόπο και τους πολίτες του δήμου Αλεξάνδρειας και το έχει αποδείξει με πράξεις. Με πάθος, με μεράκι και ανιδιοτέλεια έχει τη δύναμη να πάει το Ρουμλούκι ένα βήμα παραπέρα κι όχι με λόγια αλλά με πράξεις.

Με έναν εκπληκτικό τρόπο και επικοινωνιακό αξιοζήλευτο ταλέντο μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της στα μικρά παιδιά του δήμου μας διασφαλίζοντας έτσι καλύτερο και πολλά υποσχόμενο μέλλον στους μικρούς χορευτές που γράφουν τη δική τους ιστορία.

Η Όλγα Καστανά αποτελεί εγγύηση για να βάλουμε γερά θεμέλια για έναν πρωτοπόρο και σύγχρονο Δήμο που θα αποτελεί πρότυπο για τις επόμενες γενιές.
Με πίστη, όραμα και ελπίδα για να δημιουργήσουμε το νέο Δήμο Αλεξάνδρειας - πρότυπο.

Όλγα Καστανά

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη "Αλληλεγγύη" του Απόστολου Τζιτζικώστα και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ημαθίας, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης» και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. στην Αλεξάνδρεια.

Μέλη του Δ.Σ. μαζί με τη διευθύντρια Κατερίνα Στογιάννη τον υποδέχθηκαν θερμά με αγκαλιές και φιλιά ενώ ο κ. Τεληγιαννίδης δεσμεύτηκε πως θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί το ΚΔΗΦ γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό τα έργο που παράγει.

Έπειτα ξεναγήθηκε στις αίθουσες του κτιρίου που τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά ζωγραφίζοντας, μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας. Αυθεντικός, προσιτός, απλός, δείχνοντας το ¨ανθρώπινο¨ πρόσωπο του ο κ. Τεληγιαννίδης πλησίαζε τα παιδιά συνομιλούσε μαζί τους κι αυτά γεμάτα χαμόγελα τον αγκάλιαζαν και τον φιλούσαν.

Το προσωπικό του εξήγησε τα επιτεύγματα που έχουν καταφέρει τα παιδιά παρουσιάζοντας τους  πίνακες ζωγραφικής που έχουν διακριθεί κι αυτός εντυπωσιασμένος από τις δράσεις και από τα κατορθώματα τους τόνισε πως είναι περήφανος που βρίσκεται εκεί ανάμεσα τους γιατί αυτά τα παιδιά είναι η δύναμη της ζωής.

Ανάλογη ξενάγηση έγινε και στις αίθουσες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλεξάνδρειας όπου είδε τις ασχολίες των μαθητών, με πιο αξιοσημείωτο σημείο της ξενάγησης την αίθουσα ραπτικής όπου στεγάζεται ένας λειτουργικός αργαλειός και τα παιδιά υφαίνουνουν σκουφάκια, τσάντες και κασκόλ. Στη συνέχεια άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ με το πιο βασικό τους πρόβλημα να είναι αυτό της στέγασης.

Στο τέλος του δώρισαν ένα φυτό από το θερμοκήπιο των παιδιών της Άνοιξης όπως και ένα περιοδικό και ένα βιβλίο καθώς και ένα σαπουνάκι του ΕΕΕΕΚ ως δείγμα της φιλοξενίας τους.

 

 

 Ο Δήμος Αλεξάνδρειας ήταν μεταξύ των Δήμων που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στη συγκεκριμένη δράση και σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας (συνδικαιούχο στο πρόγραμμα) είχε καταθέσει πρόταση για δημιουργία “Κέντρου Ανοιχτού Εμπορίου” στην Αλεξάνδρεια. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 1.873.342,81 ευρώ.

Η έγκριση του συγκεκριμένου έργου αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση ότι η διοίκηση του Π. Γκυρίνη και η “Ώρα Ευθύνης” ως δημοτική παράταξη προχωρούν αποκλειστικά και μόνο με σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη του τόπου, με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό.

Όμως, η έγκριση του συγκεκριμένου έργου όπως και πολλών άλλων έργων είναι και μια απάντηση σε όσους κινδυνολογούν, ψεύδονται, απαξιώνουν τα πάντα, στο πλαίσιο μιας αρρωστημένης επιχειρηματολογίας που μοναδικό στόχο έχει την υφαρπαγή της ψήφου των δημοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Για μια ακόμη φορά οι “Κασσάνδρες” διαψεύστηκαν, για μια ακόμη φορά τους αφήνουμε στην κρίση των δημοτών, που θα έλθει σύντομα."

Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί ότι, άτομα σε διάφορες περιοχές και πόλεις, χρησιμοποιούν τον διακριτό τίτλο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ « Τα Παιδιά της Άνοιξης » και πωλούν προϊόντα σε ανύποπτους πολίτες που έχουν τη διάθεση να βοηθήσουν το ΚΔΗΦ, με σκοπό το προσωπικό τους κέρδος.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Ημαθίας, λειτουργεί από το 1983 σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Αλεξάνδρεια και προασπίζει τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ «Τα Παιδιά της Άνοιξης », λειτουργούν πέντε ( 5 ) παραγωγικά εργαστήρια και τα προϊόντα που κατασκευάζουν οι ωφελούμενοι,διατίθενται αποκλειστικά και μόνο στην αγορά με εκθέσεις – bazzar και στο εκθετήριο του χώρου μας. Πάντα με παραστατικό απόδειξης και βεβαίωση με σφραγίδα του Συλλόγου.

Κανείς δεν έχει εξουσιοδότηση να διακινεί και να πωλεί προϊόντα.

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άγνωστος προς εσάς, σας προσεγγίσει, χρησιμοποιώντας την επωνυμία του Κέντρου και δε διαθέτει τα κατάλληλα έγγραφα,παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο Τηλ. 23330 27212 ή με το πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα.

Στηρίζουμε το έργο μας στη συμμετοχή σας.

Ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης είναι ένας άνθρωπος που είναι γνωστός στην τοπική αυτοδιοίκηση αφού

διετέλεσε επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος αλλά και σε άλλες διοικητικές θέσεις με δυναμική

παρουσία στα κοινά και όντας ειλικρινής, καινοτόμος και ρεαλιστής λέγοντας πάντα κάθε πράγμα

με το όνομά του. Τον έχουμε παρακολουθήσει πολλές φορές στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου

να υψώνει το ανάστημα του και με τις γνώσεις του να προτείνει λύσεις εκεί που οι άλλοι έβλεπαν μόνο το πρόβλημα.


Ο Γιάννης Κιρκιλιανίδης είναι εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Πλατέος.

Η ικανότητα και η όρεξη του για δουλειά είναι από τα κύρια χαρακτηριστικά που τον διακατέχουν.

Οι αρχές, οι αξίες και οι στόχοι για το κοινό καλό με προσανατολισμό την ανάπτυξη της πόλης και των χωριών μας

και η ευημερία των συμπολιτών μας είναι τα βασικά στοιχεία της παράταξης που αντιπροσωπεύει, την παράταξη

του Κώστα Ναλμπάντη «Αξίζουμε Καλύτερα».
Διαθέτει όλα τα εφόδια ενός πολιτικού άνδρα μεγάλου διαμετρήματος, είναι άξιος , δραστήριος και γεμάτος ενέργεια,

είναι ένας ικανός και άξιος συμπολίτης μας, ο οποίος έχει υπηρετήσει επάξια το Δήμο Αλεξάνδρειας

από διάφορες διοικητικές θέσεις όχι με λόγια αλλά με έργα. Ένας άνθρωπος αρχών, ένας ακέραιος χαρακτήρας,

ο οποίος είναι βέβαιο πως με το ήθος και τις γνώσεις του έχει να προσφέρει πολλά στον τόπο μας και κυρίως στους

συνδημότες μας. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό

για έναν Δήμο κατ’ εξοχήν αγροτικό.
Με όνειρα για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του Δήμου μας μπαίνει δυναμικά στην αυτοδιοικητική σκακιέρα και με διάθεση

και δυναμική στοχεύει σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους! Η αυτοδιοικητική του δράση, είναι τα εχέγγυα εκείνα που

διασφαλίζουν την δυνατότητα προσφοράς του στην προσπάθεια για ένα ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΖΕΙΣ.


Για να πάμε τον Τόπο μας ΜΠΡΟΣΤΑ!
Γιατί
Και ξέρει...
Και θέλει...
Και μπορεί
Γιατί απλά...
ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.


Κιρκιλιαννίδης Ιωάννης
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Ε. ΠΛΑΤΕΟΣ

kirik

Συγχαρητήριο μήνυμα

Πρωταθλήτρια του Α’ ομίλου της Γ’ ερασιτεχνικής κατηγορίας αναδείχθηκε η ομάδα της Δόξας Κυψέλης και ανέβηκε στην Β’ κατηγορία. Την ερχόμενη Κυριακή 19 Μαΐου θα διεκδικήσει τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της κατηγορίας στον τελικό με την πρωταθλήτρια ομάδα του Β’ ομίλου «Άχθος Αρούρης» στο γήπεδο Μακροχωρίου.

Σε όλους τους παίκτες, τους τεχνικούς και τους ανθρώπους που στηρίζουν την ομάδα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια και εύχομαι πάντα επιτυχίες, με την υπόσχεση ότι θα είμαι πάντα αρωγός της προσπάθειας τους.

Κώστας Ναλμπάντης

Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξάνδρειας

Κατηγορία Αθλητικά

Παλιό Σκυλίτσι και Σταυρός ήταν οι κοινότητες τις οποίες επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξάνδρειας Κώστας Ναλμπάντης χθες το απόγευμα στο πλαίσιο της περιοδείας στις κοινότητες του Δήμου.

Τον υποψήφιο Δήμαρχο προλόγισε ο δικηγόρος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ. Παύλος Μουρατίδης εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι η επόμενη 4ετία με τον Κώστα Ναλμπάντη στο τιμόνι του Δήμου θα είναι μια 4ετία αναγέννησης και δημιουργίας για τον τόπο.

Σε ένα ιδιαίτερα εκδηλωτικό και πολυπληθές κοινό, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του, αναφερόμενος στο διακύβευμα της εκλογικής αναμέτρησης ο κ. Ναλμπάντης τόνισε:

«Η καθαριότητα, τα απορρίμματα, η κοινωνική πολιτική, τα προβλήματα της νεολαίας και της τρίτης ηλικίας, ο πολιτισμός και γενικά η ανάπτυξη πρέπει να σταματήσουν να αντιμετωπίζονται με προεκλογικούς λόγους και αποσπασματικές ενέργειες.

Το θέμα όμως είναι ότι η ουσία κρύβεται στην αναποτελεσματικότητα, στην αδράνεια και στην ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

O Δήμος μας, τα χωριά μας, δεν αντέχουν άλλη μια χαμένη τετραετία. Έχουν ανάγκη από μια ΝΕΑ, ΙΚΑΝΗ, ΦΕΡΕΓΓΥΑ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Είναι ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να εκφραστεί και να δυναμώσει η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ – ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ φωνή του πολίτη του Δήμου μας».

Μιλώντας για χρονίζοντα θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Ναλμπάντης αναφέρθηκε σε μια σειρά εντοπισμένων προβλημάτων που χρίζουν επίλυσης κατά προτεραιότητα, λέγοντας:

«Το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων που έπρεπε να γίνεται σωστά, φυσιολογικά δεν έπρεπε να μας απασχολεί γιατί μιλάμε για το αυτονόητο. Δυστυχώς όμως έχουμε ένα πρόβλημα που ούτε ως αστείο δεν θα έπρεπε να αναφερόμαστε σ’ αυτό.

Άλλα θέματα που θα μας απασχολήσουν άμεσα, είναι:

-         Η αναβάθμιση του πάρκου εθνικής αντίστασης και μετατροπή του σε χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των νέων

-         Συντήρηση και επισκευή των WC του σχολείου

-         Επέκταση του κοιμητηρίου και αποκατάσταση των κατεστραμμένων δρόμων εντός αυτού.

-         Κατόπιν συνεννόησης με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, το παλιό κτήριο της αστυνομίας, να μετατραπεί σε πολυχώρο ανάπτυξης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και στέγασης του πολιτιστικού συλλόγου

-         Δημιουργία βιβλιοθήκης στο ισόγειο του κτηρίου της κοινότητας

-         Επανίδρυση του ΚΑΠΗ

-         Συντήρηση των παιδικών χαρών

-         Λειτουργία του Κοινοτικού Καταστήματος με γραμματέα δυο φορές την βδομάδα

Δίκτυο αποχέτευσης

Εδώ πρέπει να αναφερθώ και σε ένα πραγματικά μεγάλο θέμα, που έχει μείνει στα χαρτιά πολλά χρόνια.

Από το 2000 υπάρχει μελέτη αποχέτευσης η οποία θα χρειαστεί επικαιροποίηση για να μπορέσουμε να αναζητήσουμε χρηματοδότηση και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των βόθρων.

Τέλος, σημαντικό κομμάτι του προγράμματός μας, φίλες και φίλοι μου, είναι και τα έργα για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη νεολαία.

Θα γίνει συντήρηση του γηπέδου 5Χ5 και των γηπεδικών εγκαταστάσεων».

Ακολούθησε συζήτηση, με τον υποψήφιο Δήμαρχο να γίνεται αποδέκτης και άλλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.

  • SAM_3837
  • SAM_3839
  • SAM_3840
  • SAM_3842
  • SAM_3843
  • SAM_3847
  • SAM_3851
  • SAM_3854
  • SAM_3856
  • SAM_3857
  • SAM_3858
  • SAM_3859
  • SAM_3860
  • SAM_3861
  • SAM_3862
  • SAM_3864
  • SAM_3865
  • SAM_3866
  • SAM_3869
  • SAM_3870
  • SAM_3871
  • SAM_3872
  • SAM_3874
  • SAM_3875
  • SAM_3879
  • SAM_3880
  • SAM_3883
  • SAM_3884
  • SAM_3888
  • SAM_3893
  • SAM_3897
  • SAM_3900
  • SAM_3907
  • SAM_3911
  • SAM_3912

Simple Image Gallery Extended

Το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020», ενέκρινε την χρηματοδότηση για  δημιουργία δέκα (10) OPENMALLS (Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου) στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό ενίσχυσης 100%

Σχετικά με τον νομό Ημαθίας, εγκρίθηκε η δημιουργία δύο (2) «Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου», ένα στον Δήμο Νάουσας συνολικού προϋπολογισμού 1.766.580,25 € και ένα στον Δήμο Αλεξάνδρειας, συνολικού προϋπολογισμού 1.873.342,81 €.

Ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα (συνολικά θα χρηματοδοτηθούν 59 προτάσεις).

Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.    

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας