alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019

Το δεύτερο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου είναι γεγονός.

Η πολυτάλαντη και αεικίνητη Κατερίνα Παπαποστόλου παρουσίασε με απόλυτη επιτυχία στο TheRitz στη Θεσσαλονίκη το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο: «Η Μεγάλη Επιστροφή», των εκδόσεων Welldone, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019.

Την παρουσίαση συντόνισαν η Έλσα Παζολίδου, επιμελήτρια κειμένων και διαχειρίστρια της σελίδας Elsa’s&Lia’sbooks και ο Παντελής Τοπαλίδης, εκπαιδευτικός.

Για το βιβλίο μίλησαν οι: Κατερίνα Παπαποστόλου συγγραφέας του βιβλίου, η Ευδοκία Νικολαϊδου, ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, η Μαρία Μαρκογιαννοπούλου, εκπαιδευτικός- πρόεδρος Φιλοζωικού Σωματείου «ο Σείριος» , η Πάττυ Παπαδήμου, εκπαιδευτικός- κριτικός λογοτεχνίας , η Κατερίνα Νοτοπούλου, πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης και η Έφη Καραγιάννη  δημοσιογράφος- Σύμβουλος Στρατηγικής Επικοινωνίας – Επιχειρηματίας, καθώς και κάποιοι αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες της συγγραφέως. Μουσικά συνόδεψαν τη «Μεγάλη Επιστροφή» αξιόλογοι καλλιτέχνες που χάρισαν υψηλή ποιότητα στην εκδήλωση συγκεκριμένα, η Κασσάνδρα Δημοπούλου, λυρική τραγουδίστρια- σκηνοθέτης όπερας, ο Αλέξανδρος Καλλιφατίδης με την κιθάρα του και η Μαρία Τσίλι που συνόδεψε τους καλλιτέχνες στο πιάνο.

Ο κόσμος πλημμύρισε τον φιλόξενο χώρο του καφέ για να απολαύσουν τον χαμογελαστό Πόθο και την παρέα του στις νέες τους περιπέτειες στο Παλάτι των ονείρων όπως τις περιγράφει γλαφυρά με την πένα της η χαρισματική Κατερίνα Παπαποστόλου στο νέο της βιβλίο που είναι μια καινοτομία για τον χώρο των εκδόσεων αφού κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις και συνοδεύεται από τραγούδια. Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό βιβλίο και από την άλλη μετατρέπεται σε ένα εικονογραφημένο παραμύθι ακόμη και για παιδιά 3 ετών.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«Η Μεγάλη Επιστροφή-
Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»
Ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους
Πρώτη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη
TheRitz, Τετάρτη 26 Ιουνίου, 2019, ώρα 7.00 μ.μ.

Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο της Κατερίνας Παπαποστόλου, Εκπαιδευτικού με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

και Δημιουργού της ομάδας Ζω.Ε.Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων»,

ένας οδηγός αγάπης για μικρούς και μεγάλους!
Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας του πρώτου βιβλίου της, "Το Δώρο" αλλά και του Δώρου της Διώνης,

από τις εκδόσεις Welldone, που έγραψε η Διώνη ... Ο σκύλος που το 2011 μαχαιρώθηκε, πυροβολήθηκε, ξυλοκοπήθηκε

και πετάχτηκε αβοήθητος να πεθάνει, αλλά διασώθηκε με τη βοήθεια της Κατερίνας Παπαποστόλου και μας μίλησε

με έναν μοναδικό τρόπο για τη ζωή ενός αδέσποτου σκύλου!
Τώρα η Διώνη επιστρέφει μαζί με όλους τους ήρωες του Δώρου! Και όχι μονάχα μαζί τους! 12 εξαιρετικοί τραγουδιστές,

4 συνθέτες, 4 στιχουργοί, 12 μουσικοί, ένα συγκρότημα, όπου όλοι μαζί ενώνουν τις φωνές τους με τη δύναμη των λέξεων

της Κατερίνας Παπαποστόλου, συνθέτοντας την πιο όμορφη αληθινή ιστορία!
Μέσα από την ιστορία και τα μάτια πρώην αδέσποτων, κακοποιημένων σκύλων, αλλά και άλλων ζώων που θυσιάζονται

στον βωμό της ανθρώπινης κυριαρχίας και ματαιοδοξίας, και που η Διώνη θέλει να σώσει, τόσο ένα παιδί όσο και

ένας ενήλικας θα ανακαλύψουν έναν ξεχασμένο κόσμο θαυμάτων. Εκεί που υπάρχει και ξαναγεννιέται η ελπίδα, η χαρά και το νόημα της ύπαρξης!
Το βιβλίο «Η Μεγάλη Επιστροφή- Το Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων» σε ταξιδεύει στονΜεσαίωνα,

σε σκοτεινά παλάτια, σε δάση όπου χορεύεις παρέα με όλα τα ζώα, σε πόλεις που μόνο στα όνειρά σου έχεις δει,

σε ένα Νέο Σχολείο όπου διδάσκεσαι τις μεγαλύτερες αρετές της ζωής. Τον σεβασμό στον άνθρωπο και στα ζώα,

στη διαφορετικότητα, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την αλληλεγγύη, την αξιοκρατία, την ισότητα, τη δύναμη της ομάδας, τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης!!!
Κυκλοφορεί σε μια πολυτελή έκδοση με δύο όψεις! Από τη μια πλευρά είναι ένα μουσικό εικονο-βιβλίο ακόμη και για παιδιά 3 ετών.

Κλείνεις τα μάτια και βαδίζεις ατάραχος μέσα στο Βασίλειο των Ακηδεμόνευτων Ζώων! Από την άλλη πλευρά βυθίζεσαι

στα συναισθήματα και στις εικόνες που γεννούν οι λέξεις! Κρατάς ένα μεσαιωνικό εφηβικό παραμύθι! Ακούς μελωδίες να ηχούν επαναστατικά μέσα σου. Διαβάζεις για τη Μεγάλη Επιστροφή στο Παλάτι των Ονείρων!
Συντελεστές:
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Κείμενα εικονοβιβλίου: ΠάττυΠαπαδήμου
Ερμηνευτές:
Κώστας Παρίσσης, ‘ΑννηΘεοχαρη, Ερωφίλη, Πένυ Παπακωνσταντίνου, Τζωρτζίνα Καραχάλιου, Σοφία Παπουλάκου,

Χαριτίνη Πανοπούλου, Κασσάνδρα Μοδινός, Αλέξανδρος Δημόπουλος Αλέξανδρος Καλλιφατίδης, Μαρία Τσίλι και το συγκρότημα PassePartout
Στίχοι – Μουσική:
Ερωφίλη, Γιώργος Χατζής, ‘ΑννηΘεοχαρη, Μαρία Τσίλι
Ενορχήστρωση:
Κώστας Παρίσσης (γενική επιμέλεια, mastering), Γιώργος Βασίλας
Το βιβλίο το οποίο συνοδεύει ένα δώρο έκπληξη, μπορείτε να το αποκτήσετε από τις 22 Ιουνίου και μετά με ηλεκτρονική παραγγελία

από το www.welldone.com.gr. Ενώ από τις 28 Ιουνίου από την αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη

και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατίθεται για τη στήριξη του αγώνα της ομάδας Ζω.Ε.Σ (www.zwes.gr)

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου:

Η Κατερίνα γεννημένη στην Αλεξάνδρεια σε μια οικογένεια πλημμυρισμένη από αισθήματα αλληλεγγύης και αγάπη σε ένα μέρος που δεν ευνοούσε τα μεγάλα σχέδιά της,η αποτύπωση στο χαρτί των σκέψεών τηςκαι των σχεδίων τηςήταν μονόδρομος. Ονειρευόταν και έγραφε, έγραφε και ονειρευόταν και μονίμως καλλιτεχνούσε. Άλλοτε στο χαρτί, άλλοτε στον πηλό, άλλοτε με υφάσματα, με κοχύλια και άλλοτε με ξύλα που ξέβραζε η καταγάλανη θάλασσα. Πάνω σε πίνακες ζωγραφικής αποτύπωνε άλλοτε με χρώματα και άλλοτε ασπρόμαυρα πολλές από τις κρυφές σκέψεις της. Τεσσάρων ετών και ξεφύλλιζε βιβλία έχοντας αγκαλιά ήδη τον πρώτο της σκύλο.

Γεννημένη από έναν μπαμπά που τον έχασε στα 8 της μα που ως Δήμαρχος για πάρα πολλά χρόνια τον ακολουθούσε μονίμως από δίπλα του ο πρώην αδέσποτος σκύλος τους. Παντού μαζί! Γεννημένη από μια μαμά που μπορεί να έφυγε και εκείνη νωρίς μα ακόμη μας ακολουθούν οι ιστορίες για εκείνη και τις γεμάτες καλοσύνη πράξεις της σε όλους όσοι την είχαν ανάγκη. Στη ζωή της Κατερίνας ακολούθησαν πάρα πολλοί άλλοισκύλοι μαζί με όσα άλλα ζώα διέσωζε και τα πήγαινε στο σπίτι τους. Στα πέντε της χρόνια ξεκίνησε το μπαλέτο, την ενόργανη, το βόλεϊ και το πιάνο για να αποκτήσει, όπως έλεγαν οι γονείς της, τη λεγόμενη αυτοσυγκράτηση στο παρορμητικο τότε του χαρακτήρα της. Ώσπου στα δεκαεπτά της χρόνια ένιωσε πως αυτοί οι χώροι δεν της ταιριάζουν καθόλου. Και έτσι δεν ξαναχόρεψε και δεν ξαναέπαιξε πιάνο σχεδόν ποτέ!

Ενώ γυμναζόταν ασταμάτητα μέχρι και τα τριάντα πέντε της που αποφάσισε να μάθει και καράτε! Όνειρό της από παιδί να γίνεικτηνίατρος, σχεδιάστρια μόδας και έπειτα εισαγγελέας και αργότερα δημοσιογράφος .Συγγραφέας και στιχουργός και να απομονωθεί σε ένα νησί άγονης γραμμής. Για να περάσει τελικά από τους πρώτους στο Παιδαγωγικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Και να βρεθει κάποτε σε ένα απομακρυσμένο χωριό των Χανίων Δασκάλα! Γνωρίζοντας ήδηνα κάνει μαριονέτες, άριστα υπολογιστές, Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά για να μάθει εκεί και Ισπανικά. Και ήδη αρκετά καλά τη γλώσσα των σκύλων! Εκεί έμαθε την τέχνη της κεραμικής, την κατασκευή κούκλων θεάτρου ενώ μια σχολή Καλών Τεχνών άνοιγε τις πόρτες της διάπλατα για μένα για να με μυήσει και σε άλλους χώρους τεχνών. Κρατώντας στα χέρια όλες τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες μα και ένα μεγάλο όραμα να αλλάξει τον κόσμο, βρέθηκε λίγα χρόνια μετά Δασκάλα στην Αστυπαλιά της σε ένα σπίτι πάνω στη θάλασσα. Κάνοντας τότε παράλληλα ταξίδια για το μεταπτυχιακό της, άφησε στην άκρη για αρκετό καιρό τη συγγραφή. Νόμιζε πως είχε τελειώσει μαζί της! Γιατί μόλις τότε την απορρόφησε απόλυτα ο χώρος του χειροποίητου κοσμήματος και οι νεραϊδόκουκλες.

Για να επιστρέψει δύο χρόνια μετά στον τόπο της, να παντρευτεί με τον Δημήτρη, να ανοίξουν ένα παραμυθένιο βιβλιοπωλείο και να κάνει μια παύση από όλα για αρκετά χρόνια και έτσι να αλλάξει ξαφνικά η ζωή της! Όταν το 2011 βρήκε ετοιμοθάνατη τη Διώνη, έπιασε στα χέρια της ξανά το μολύβι αποτυπώνοντας τις νύχτες όλα τα καλά κρυμμένα συναισθήματά της στο χαρτί, ενώ όταν το 2013 βρήκε τον Άξελ και τον Πόθο, ξεκίνησε σπουδές εκπαιδεύτριας σκύλων στην Κύναγκον, ένα ακόμη μεταπτυχιακό σχετικό με την εκπαίδευση, άρχισε να αρθρογραφει και πάλι , δημιούργησε τις Ζω.Ε.Σ., ανέλαβε αρχισυνταξίες περιοδικών και διάβαζε ακατάπαυστα μέχρι να μάθει άριστα τη γλώσσα των σκύλων. Ξεκίνησε να εξειδικεύεται στην Ειδική Αγωγή και να σπουδάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ζωοθεραπείας στη Λυόν.

Για να πιστοποιηθεί σε λίγο καιρό ως Εκπαιδευτικός- Ζωοθεραπεύτρια και η Διώνη της ως Σκύλος Εκπαιδευτικής Διαμεσολάβησης. Ένα βιβλίο και ένα τραγούδι δικό της ζητούσε λέει από παιδί και τα έχει σήμερα και τα δύο! Και πόσα ακόμη παραπάνω! Αν μπορούσε μια μέρα να συγκεντρώσει μπροστά της όλα μαζί τα παραπάνω από τα 300.000 παιδιά που έχει μέχρι σήμερα συναντήσει θα τους φώναζε με όλη τη δύναμή μου: «Αξίζεις αυτό που πιστεύεις εσύ. Και όχι ό, τι πιστεύουν οι άλλοι. Γιατί στο τέλος θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις τίποτα. Για αυτό μην σταματάς να κυνηγάς ποτέ τα μεγάλα όνειρά σου. Φόρα την αγάπη στα πόδια και προχώρα».

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ήδη επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας της βιομηχανίας, ενώ βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και η διαπραγμάτευση που γίνεται για την φορολογική ενημερότητα
Πιθανώς και αύριο αναμένεται να προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων, ύψους άνω των 2 εκατ. ευρώ, που οφείλονται στους εργαζόμενους της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ) για την περίοδο Δεκεμβρίου 2018-Μαΐου 2019, αλλά και να εξοφληθεί στους τευτλοπαραγωγούς το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ από την παραγωγή, που παρέδωσαν στη βιομηχανία το 2017 και 2018, όπως προκύπτει από κύκλους του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, ενώ μπήκε στο λογαριασμό της ΕΒΖ το ποσό που με τροπολογία εγκρίθηκε ως επιχορήγηση της βιομηχανίας μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να προχωρήσει η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων και των οφειλών προς τους τευτλοπαραγωγούς, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό να "ξεκλειδωθεί", αφού απαιτείται η προσκόμιση ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης επισήμαναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχει ήδη επιλυθεί το πρόβλημα που ανέκυψε με την εξασφάλιση της ασφαλιστικής ενημερότητας της βιομηχανίας, ενώ βρίσκεται στο τελικό της στάδιο και η διαπραγμάτευση που γίνεται για την φορολογική ενημερότητα. "Στόχος της διαπραγμάτευσης που γίνεται είναι η εφορία να παρακρατήσει το 35% των οφειλών της βιομηχανίας προς αυτήν και έτσι να εξασφαλιστεί η φορολογική ενημερότητα που απαιτείται, ώστε να προχωρήσει η αποπληρωμή των εργαζομένων και τευτλοπαραγωγών της ΕΒΖ", επισημάνθηκε.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι τευτλοπαραγωγοί που βρέθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να μεταβούν στα γραφεία της ΕΒΖ, τηρούν στάση αναμονής προτού προβούν σε κινητοποιήσεις. Υπενθυμίζεται ότι πέραν των προαναφερόμενων οφειλών προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, οφείλονται σε αυτούς, σύμφωνα με τους εκπροσώπους τους, ένα ποσό από τον Σεπτέμβριο του 2018, συν κάποια υπόλοιπα της τελευταίας τριετίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Κατηγορία Αγροτικά

Και για την Υγεία στην Ημαθία, τι έκανες;

Είναι γνωστό ότι πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής μου ζωής στον χώρο της υγείας. Γνωρίζω καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς, οι εγκαταστάσεις. Γνωρίζω καλά πόσο πολύτιμη είναι η δημόσια υγεία και πόσο κρίσιμο είναι να λειτουργεί αποτελεσματικά, δίχως ελλείψεις και προβλήματα. Kαι όμως τα προηγούμενα χρόνια αυτό το πολύτιμο αγαθο χτυπήθηκε και συρρικνώθηκε.

Δεν ήταν μόνο οι περικοπές που όρισε η τρόικα. Ήταν και η κακοδιοίκηση και η διαφθορά των πολιτικών προισταμένων και η διαπλοκή τους με πολυεθνικές και μεγαλοεπιχειρηματίες που τζογάρανε εις βάρος αυτού του δημόσιου αγαθού. 

Αυτή η διαπλοκή δημιούργησε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες χωρίς δικαίωμα πρόσβασης στο ΕΣΥ και σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οδήγησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας σε κατάρρευση, με δραματικές περικοπές στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, χωρίς μόνιμες προσλήψεις για 5 χρόνια.Δε ξεχνώ τον ΕΟΠΠΥ με χρέη πάνω από 1 δισ.€ σε ιδιώτες παρόχους. Δε ξεχνώ τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα άνω του 1 δισ. Δε ξεχνώ τις συντάξεις περικομμένες οριζόντια 12 φορές με μειώσεις που έφταναν έως και το 50% και συνολικό ύψος περικοπών στα 45 δισ. Δε ξεχνώ τις 400.000 απλήρωτες συνταξιοδοτικές παροχές. Δε ξεχνώ τα χρέη των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία στα 30 δισ.  Δε ξεχνώ την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας μόνο για τους λίγους. Δε ξεχνώ την ακύρωση του σχεδίου νέων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε αυτή την πορεία προς την πτώση εμείς σταθήκαμε εμπόδιο. Όταν αναλάβαμε, αρχίσαμε να κλείνουμε τις τρύπες, να εκδιώκουμε τη διαπλοκή, να καυτηριάζουμε τις πληγές.Και με τους πόρους που εξοικονομήσαμε, δώσαμε πίσω την υγεία στον ελληνικό λαό.

- Δώσαμε τέλος στα εργολαβικά συνεργεία καθαρισμού και φύλαξης με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς για τους εργαζόμενους με ταυτόχρονη εξοικονόμηση 20-30% της δαπάνης.
- Φέραμε τα οικονομικά σκάνδαλα Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ στην δικαιοσύνη και εισήγαμε νέα πολιτική τιμολόγησης - αποζημίωσης φαρμάκων και μειώσαμε την συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα. 
- Επαναφέραμε το νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν στο Δημόσιο.
- Μειώσαμε τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ. 
- Καταφέραμε να έχουμε ταμειακό πλεόνασμα 260 εκατομμύρια ευρώ για τα Δημόσια Νοσοκομεία που το 2014 όφειλαν 735 εκατομμύρια ευρώ.
- Διαγράψαμε τις βεβαιωμένες στην εφορία οφειλές όσων ανασφάλιστων νοσηλεύτηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο επί εποχής Σαμαρά.
- Καταργήσαμε τα 5 ευρώ στα νοσοκομεία για όλους τους ασφαλισμένους.
- Παρέχουμε για πρώτη φορά δωρεάν οδοντιατρική φροντίδα για 800.000 παιδιά Δημοτικού
- Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, ιδρύσαμε νέα νοσοκομεία. Φέραμε 19.500 προσλήψεις στις δομές της Δημόσιας Υγείας, με άλλες 4.500 χιλιάδες σε διαδικασία προκήρυξης και διορισμού και δημιουργήσαμε νέα νοσοκομεία σε Σαντορίνη και Λευκάδα.

Και θα συνεχίσουμε με όραμα την καθολική κάλυψη των αναγκών υγείας των ανθρώπων προσπαθώντας ασταμάτητα, για την περαιτέρω ενδυνάμωση του ΕΣΥ με νέες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, με την ανανέωση των υποδομών και του εξοπλισμού του ΕΣΥ.

Όσο για την δημόσια υγεία στην Ημαθία, ήμουν πάντα εδώ. Από τα σπλάχνα της προέρχομαι και γνωρίζω τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και τι χρειάζεται να γίνει. Μέσα σε αυτή την τετραετία διεκδίκησα και πέτυχα:

- την ενίσχυση του Νοσοκομείου Νάουσας με αξονικό τομογράφο.
- την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού μεγάλης κλίμακας
- την προμήθεια ασθενοφόρου στο Γ.Ν. Ημαθίας
- τη σύσταση πρώτης ΤΟΜΥ στην Βέροια
-τη δημιουργία αιμοδυναμικού εργαστηρίου καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Βέροιας. 
- την αναβάθμιση Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Βέροιας
- την ομαλοποίηση λειτουργίας Παθολογικής κλινικής
- την ψηφιοποίηση του ακτινολογικού εργαστηρίου για τις μονάδες υγείας
-95 προσλήψεις στο Νοσοκομείο της Νάουσας και 196 προσλήψεις στο νοσοκομείο της Βέροιας
 - την ένταξη της Νάουσας στις προβληματικές και άγονες περιοχές, προσφέροντας κατ’ αυτό τον τρόπο αυξημένα κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών
- τη διεύρυνση του αποκεντρωμένου τμήματος του ΕΦΚΑ Νάουσας, ώστε πέρα από τους μισθωτούς τώρα και γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι και διάφοροι κλάδοι της οικονομίας δεν θα χρειάζεται να μετακινηθούν για να εξυπηρετηθούν στη Θεσσαλονίκη ή ακόμα και στην Αθήνα.Με τον ΕΦΚΑ οι υπηρεσίες της κοινωνικής ασφάλισης αφορούν πλέον όλους τους ασφαλισμένους.

Υπάρχουν όμως πράγματα που διεκδίκησα και έχουν μείνει στη μέση.Μέσα στην επόμενη τετραετία θέλω να τα δω να ολοκληρώνονται. Η ριζική ανακαίνιση του Κ.Υ. Αλεξάνδρειας και η δημιουργία  Σύγχρονου Κέντρου Αποκατάστασης Ασθενών στο Νοσοκομείο Νάουσας, είναι κάποια από αυτά.

Για την Υγεία θα συνεχίσω να είμαι εδώ. Για κάθε δίκαιο αίτημα των εργαζόμενων, των ασθενών, των πολιτών.  Γιατί δε θέλω να δω πάλι την παλλινόρθωση του συστήματος διαπλοκής που τζόγαρε και βιούλαξε την υγεία και το δικαίωμα πρόσβασης των ασθενών σε αυτή. Δε θέλω να δω τη Novartis να παίζει με τις τιμές των φαρμάκων. Δε θέλω να δω την αύξηση ΦΠΑ από 6 σε 11% στα φάρμακα και την κατάργηση ΤΟΜΥ. Δε θέλω να δω την εφαρμογή του «ασφαλιστικού Πινοσέτ» το οποίο θέτει σε κίνδυνο τη χορήγηση των σημερινών συντάξεων, θέτει σε κίνδυνο τις μελλοντικές συντάξεις των νέων εργαζομένων, αφήνει ακάλυπτους τους σημερινούς ασφαλισμένους και μεταφέρει τις ασφαλιστικές εισφορές από το δημόσιο σύστημα σε ιδιωτικές εταιρείες και οδηγεί σε μειώσεις συντάξεων.

Δε θέλω να δω το άνοιγμα στην ιδιωτική ασφάλιση και την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος.

Προχωράμε για μια Υγεία, δημόσιο αγαθό, υψηλής ποιότητας, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση όλοι, ανεξαιρέτως, ισότιμα και χωρίς κόστος. Γι’ αυτό το όραμα θα είμαστε εδώ.

Ξεπαγώνουν με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου πάνω από το ασφυκτικό όριο των 1.250 ευρώ χιλιάδες μπλοκαρισμένοι από κατασχέσεις τραπεζικοί λογαριασμοί οφειλετών που είναι συνεπείς στις ρυθμίσεις τους προς την Εφορία.

Η υπουργική απόφαση για τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμό που περίμενε όλη η επιχειρηματική αγορά για να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της ρευστότητας βρίσκεται στο στάδιο της υπογραφής. Θα ακολουθήσει η έκδοσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) πιθανότατα ακόμη και σήμερα και με τη δημοσίευσή της ανοίγει ο δρόμος για την εφαρμογή του ψηφισμένου μέτρου.

Οι συνεπείς οφειλέτες αποκτούν δυνατότητα για μερική άρση του κατασχεμένου λογαριασμού τους σε ύφος ανάλογο με το ποσό που καταβάλλουν για την εξόφληση των ρυθμίσεών τους. Έτσι το σημερινό ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά το άθροισμα των ποσών των δύο τελευταίων μηνιαίων δόσεων που εξοφλήθηκαν το οποίο θα πολλαπλασιάζεται με συντελεστές από 3 έως και 4,5. Προκειμένου να χτιστεί αυτός ο ακατάσχετος λογαριασμός θα πρέπει να έχει προηγηθεί η πληρωμή δύο δόσεων της ρύθμισης να υποβληθεί ηλεκτρονική αίτηση στην οποία θα αναγράφεται ο αριθμός λογαριασμού για τον οποίο ζητείται περιορισμός της κατάσχεσης ενώ ειδικά για τα φυσικά πρόσωπα ο περιορισμός της κατάσχεσης χορηγείται αποκλειστικά στον δηλωθέντα μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό.

Στη λίστα των προϋποθέσεων ορίζεται επίσης ότι ο προοδευτικά ακατάσχετος λογαριασμός αφορά ένα μοναδικό λογαριασμό εφόσον:

1. Έχουν τακτοποιηθεί στο σύνολο τους με ρύθμιση τους με ρύθμιση ή με αναστολή πληρωμής οι ατομικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση.

2. Έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά η αίτηση για τη δήλωση μοναδικού ακατάσχετου λογαριασμού. Οι οφειλέτες που έχουν ήδη ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις (120 δόσεις (120 δόσεις ή την πάγια των 12 δόσεων) του υπουργείου Οικονομικών και πληρώνουν υψηλές δόσεις στην εφορία ευνοούνται από από τον προοδευτικά ακατάσχετο λογαριασμό.Δηλαδή για δόση μέχρι 400 ευρώ τον μήνα δεν υπάρχει κανένα όφελος καθώς το ποσό που προκύπτει καλύπτει από το σημερινό ακατάσχετο όριο.Τα οφέλη ξεκινούν από δόσης άνω των 450 ευρώ.

Πώς θα χτίζεται προοδευτικά ο ακατάσχετος λογαριασμός

– Φορολογούμενος με δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό αφού υπαχθεί σε ρύθμιση θα πρέπει να πληρώσει δύο δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών του για να μπορεί τον τρίτο μήνα να ζητήσει αύξηση του ακατάσχετου ορίου.

– Ως βάση υπολογισμού λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των δόσεων ρυθμίσεων του μήνα (ο οφειλέτης μπορεί να εξυπηρετεί πάνω από μια ρύθμιση). Στο ποσό αυτό εφαρμόζεται ο πρώτος συντελεστής 3 ο οποίος δίνει το νέο ύψος του ακατάσχετου λογαριασμού.Οι διατάξεις ορίζουν συντελεστές από 3 έως και 4,5.

– Αν η δόση ή οι δόσεις στο βαθμό που εξυπηρετούνται παράλληλα περισσότερες από μια ρυθμίσεις που μετρά ως βάση αναφοράς είναι για παράδειγμα 50 ευρώ, με την εφαρμογή συντελεστή 3, οδηγεί σε αποτέλεσμα 150 ευρώ. Το ποσό αυτό υπολείπεται των 1.250 ευρώ του ακατάσχετου, δεν προστίθεται αλλά παραμένει αμετάβλητο το ακατάσχετο όριο των 1.250 ευρώ.

– Με την πάροδο των μηνών, όσο η ρύθμιση συνεχίζει να τηρείται ευλαβικά, ο συντελεστής θα αυξάνεται. Για παράδειγμα, σε έναν φορολογούμενο ο οποίος έχει ρυθμίσει τις οφειλές του με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, εξοφλώντας για παράδειγμα 5 δόσεις των 500 ευρώ μπορεί να «κερδίσει» συντελεστή 3,8 αυξάνοντας τον ακατάσχετο λογαριασμό στα 1.900 ευρώ.

– Κοντά στην πλήρη εξόφληση της οφειλής, το ακατάσχετο όριο πριν ο λογαριασμός ξεμπλοκάρει εντελώς, το ακατάσχετο όριο θα φθάνει στο ανώτατο ύψος με την εφαρμογή του μέγιστου συντελεστή 4,5.

- Ανάλογα με το πλήθος των δόσεων ( πάγια ρύθμιση 12 δόσεων , ρύθμιση 120 δόσεων για φυσικά πρόσωπα ή 24/36 δόσεων για επιχειρήσεις ) το “βήμα” για την αύξηση του πολλαπλασιαστή ο οποίος θα οδηγεί στο ακατάσχετο θα ποικίλλει.

-Τα όρια του ακατάσχετου καθορίζονται κάθε μήνα και ισχύουν για έναν μήνα.

- Αν ο φορολογούμενος ο οποίος έχει κερδίσει αύξηση ακατάσχετου λογαριασμού χάσει τη ρύθμιση οφειλών ( εξαιτίας μη καταβολής δύο συνεχόμενων δόσεων ) χάνει τον αυξημένο ακατάσχετο αλλά και το δικαίωμα να τον διεκδικήσει εκ νέου.

Με πληροφορίες από την "Εφημερίδα των Συντακτών"

Κατηγορία Οικονομία

Κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει καθημερινά το ΣΚΡΑΤΣ. Την προηγούμενη εβδομάδα, από τις 17έως και τις 23Ιουνίου 2019, το ΣΚΡΑΤΣ μοίρασε συνολικά 2.844.673 ευρώ. Μεταξύ των νικητών ήτανένας τυχερός παίκτης από τις Σέρρες, ο οποίος κέρδισετο πρώτο μεγάλο έπαθλο ύψους 10.000 ευρώπου χαρίζει το καινούργιο παιχνίδι «Παράθυρο στην Τύχη».

Το ΣΚΡΑΤΣ προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επάθλων για τους παίκτες, μεταξύ αυτών μεγάλα ποσά από 100.000 έως και 1.000.000 ευρώ. Η γκάμα των παιχνιδιών του διευρύνεται συνεχώς και σε αυτή προστέθηκε το «ΣΚΡΑΤΣ PARTY», η νέα ειδική συσκευασίααξίας δέκα ευρώ, που περιλαμβάνει πέντε λαχεία ΣΚΡΑΤΣ,από τα οποία σίγουρα το ένα κερδίζει. Επίσης, 15.000 λαχεία της νέας συσκευασίας κερδίζουν ποσά από 50 έως 5.000 ευρώ.

Το ΣΚΡΑΤΣ διατίθεται από πρακτορεία ΟΠΑΠ, λαχειοπώλες, περίπτερα, μίνι μάρκετ, καταστήματα ΕΛΤΑ και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ.

Κατηγορία Γενικά

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), εγκρίθηκε η μεταφορά του ποσού των 12 εκατ. ευρώ από το Α.Κ.Α.ΓΕ. στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕ (ΕΕΤΑΑ) για την κάλυψη της Β΄ δόσης που αφορά στο 30% του εκτιμώμενου συνολικού ποσού των 40 εκατ. ευρώ που αναλογεί στο Α.Κ.Α.ΓΕ. για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» που παρασχέθηκαν και θα παρασχεθούν για την περίοδο από 1.1.2019-31.12.2019 στους συνταξιούχους των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του Δημοσίου.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η μεταφορά του ποσού στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα γίνει από το Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης–Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.), ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, με έκδοση επιταγών.

Κατηγορία Οικονομία

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 200.800.000 ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Γ΄ διμήνου 2019, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου.

Κατηγορία Γενικά

Η βουλευτής και εκ νέου υποψήφια, Φρόσω Καρασαρλίδου, επισκέφτηκε το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος της “Πρωτοβουλίας για το Παιδί” και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο κ. Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο και τις υπεύθυνες του Κέντρου, Δώρα Νιώπα, κοινωνική λειτουργό και Μαρία Πανταζή, ψυχολόγο, τόσο για το έργο που παρέχεται, όσο και για τη συνολική δράση της “Πρωτοβουλίας”.

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί παρέχει ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε παιδιά και νέους σε όλες τους βαθμούς κοινωνικής φροντίδας (ανοικτή και κλειστή φιλοξενία, θεραπεία τραύματος, ημιαυτόνομη διαβίωση) με στόχο την άρση των συνεπειών από την κατάσταση που βίωσαν και την απόδοσή τους στην κοινωνία, ως ακέραιων, αξιοπρεπών και χρήσιμων ανθρώπων.


Η νέα κοινωνική δομή της “Πρωτοβουλίας”, το Κέντρο Θεραπείας Τραύματος της Βέροιας, παρέχει υπηρεσίες διάγνωσης και τεκμηρίωσης της κακοποίησης (ιδίως σεξουαλικής) και ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα θεραπείας του τραύματος το οποίο σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να επουλωθεί, ενώ παράλληλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο παρέχεται ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε οποιονδήποτε την έχει ανάγκη.


Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, κατά 80% προέρχεται από συγγενικά πρόσωπα. «Είναι ένας φαύλος κύκλος, άτομα που έχουν υποστεί βία την αναπαράγουν» ανέφερε ο κ. Σιδηρόπουλος, ενώ τόνισε πως η “Πρωτοβουλία για το Παιδί” εργάζεται μέχρι τέλους τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, στοχεύοντας στην καταδίκη των ενόχων αφ’ ενός και στη διαδικασία θεραπείας του θύματος αφ’ ετέρου, γεγονός ασυνήθιστο για την ελληνική πραγματικότητα. Συζητήθηκε επίσης η σοβαρή παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων, που έχει πάρει διαστάσεις τον τελευταίο καιρό και αφορά ακόμη και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας (χρήση ψυχοτρόπων ουσιών, σεξουαλική εκμετάλλευση κλπ), ενώ τονίστηκε η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και καταστολής πριν το πρόβλημα καταστεί ανεξέλεγκτο.


Στον ΣΟΦΨΥ Ημαθίας


Στην συνέχεια η κα Καρασαρλίδου επισκέφτηκε τον Σύλλογο Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία, όπου συνομίλησε με την υπεύθυνη Δομής Κέντρου κα Ελευθερία Βενετσανάκου και μέλη του συλλόγου για την πορεία του στα πέντε χρόνια λειτουργίας του.


Ο ΣΟΦΨΥ αυτή τη στιγμή παρέχει υποστήριξη σε 90 άτομα μέσω προσωπικών ραντεβού και ομάδων θεραπείας, ανάλογα με τα περιστατικά. Τα άτομα αυτά έχουν βρει στη Στέγη του συλλόγου, φίλους και ψυχολογική υποστήριξη, τόσο τα ίδια όσο και οι οικογένειές τους. Δυστυχώς όμως, όπως επισημάνθηκε, ακόμα και στις μέρες μας τα προβλήματα ψυχικής υγείας αποτελούν ταμπού για ένα μέρος της κοινωνίας και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζεται σημαντικό κομμάτι των προσπαθειών του ΣΟΦΨΥ, ο οποίος συνεργάζεται στενά με τη δομή Βοήθεια στο Σπίτι και με το ΚΟΙΣΠΕ “Δεσμός” για τη φροντίδα αλλά και την εργασιακή ένταξη των ληπτών.


Σχετικά με την οικονομική βοήθεια του ΣΟΦΨΥ πέρα από την ένταξή τους σε προγράμματα ΕΣΠΑ και Επιχορηγήσεων όπως του Κρατικού Λαχείου για το οποίο συνεισέφερε και η κα Καρασαρλίδου, δυστυχώς, όπως δήλωσαν, δεν υπάρχουν δωρεές, ίσως διότι η κοινωνία είναι ακόμα επιφυλακτική απέναντι τους. Γι αυτό τον λόγο ευχαρίστησαν την βουλευτή που είναι δίπλα τους και στηρίζει τους σκοπούς του συλλόγου.

Ο επόμενος στόχος τους είναι η δημιουργία ενός ξενώνα 24ωρης φροντίδας και μιας Κινητής Μονάδας ώστε να εξυπηρετούνται άτομα που δεν μπορούν να έρθουν στο χώρο τους, αιτήματα για τα οποία η κα Καρασαρλίδου δεσμεύτηκε να τα υποστηρίξει σε περίπτωση που επανεκλεγεί βουλευτής.

Από τον υποψήφιο βουλευτή Αποστόλο Βεσυρόπουλο ανακοικώθηκαν:

"Η Νέα Δημοκρατία έρχεται για να δημιουργήσει ένα νέο, σύγχρονο και αποτελεσματικό Κράτος"

Στην αναδιοργάνωση του Κράτους, αναφέρθηκα στις συναντήσεις που είχα, μιλώντας με τους πολίτες.

Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε ένα νέο και σύγχρονο Κράτος που θα έχει μικρότερο κόστος για τον πολίτη και θα προσφέρει περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, είναι:

-Ανάπτυξη υποδομών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και εξυπηρέτησης για να πραγματοποιούν οι πολίτες όλες τις συναλλαγές τους με το Κράτος από το σπίτι τους και μέσω διαδικτύου, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν.

-Μείωση των πολιτικών θέσεων και των γενικών γραμματέων που διορίζει κάθε κυβέρνηση κατά 20%.

-Νέο πλαίσιο επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης, με έμφαση στη λογοδοσία και το σύγχρονο management.

-Αντικειμενική και ουσιαστική αξιολόγηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους για να επιβραβεύονται οι καλύτεροι και για να υπάρχουν κίνητρα.

-Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Όλοι θα αξιοποιηθούν ορθολογικά και με γνώμονα την βέλτιστη εξυπηρέτηση του πολίτη.

-Μεταφορά αρμοδιοτήτων από την κεντρική διοίκηση και το κράτος προς την αυτοδιοίκηση, που είναι πιο κοντά στον πολίτη, μαζί με την εκχώρηση πόρων.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συστηματικής έγκαιρης και έγκυρης παροχής ενημέρωσης και πληροφόρησης του πολιτικού προσωπικού των Δήμων και με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), διοργανώνει Ενημερωτική Συνάντηση των νεοεκλεγέντων Αιρετών την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 11.00 πμ, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηριού 305).

Οι βασικές θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν είναι:

  • Σύστημα Διακυβέρνησης(συγκρότηση – αρμοδιότητες οργάνων, ενδοδημοτική αποκέντρωση)
  • Εποπτεία ΟΤΑ (Περιεχόμενο εποπτείας υποχρεωτικός έλεγχος αστική πειθαρχική Ευθύνη)
  • Οικονομικά – Οικονομική Διοίκηση και διαχείριση των ΟΤΑ (Οικονομικά των ΟΤΑ – Κατάρτιση προϋπολογισμού – Διενέργεια Δαπανών – Όργανα & Διαδικασίες)
  • Στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός
    Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πηγές Χρηματοδότησης
  • Ο ρόλος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
  • Οργάνωση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Στην Ενημερωτική Συνάντηση της 1ΟΤΑης Ιουλίου καλούνται να συμμετάσχουν οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι και οι επικεφαλής των Παρατάξεων των νέων Δημοτικών Συμβουλίων της Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι παρακαλούνται να γνωστοποιήσουν την παρούσα πρόσκληση και στους Δημοτικούς Συμβούλους τους.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας