alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Γέλιο και αστείρευτο θεατρικό ταλέντο πρόσφερε στους θεατές η παράσταση «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» στο γεμάτο δημοτικό αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας το βράδυ της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2019.

Μια διαχρονική κωμωδία του Ελληνικού Κινηματογράφου με πρωταγωνιστές, δύο πολύ γνωστούς για τις υποκριτικές τους ικανότητες ηθοποιούς, τον Γιάννη Μπέζο και τη Δάφνη Λαμπρόγιαννη που ενσάρκωσαν με μεγάλη επιτυχία δύο αδέρφια με ένα κοινό στόχο, αυτόν του γάμου.

Άφθονο γέλιο, καυστικές ατάκες και ένα «κυνηγητό» για την Ευτυχία κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού αφού η παράσταση αποτελεί ένα στοίχημα μεταξύ ηθοποιών και θεατών με μόνο σκοπό την ευτυχία που είναι ζητούμενο όλων.

Οι συντελεστές:

Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μουσική και Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Τους ρόλους ερμηνεύουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

 

 Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης η θεομηνία που έπληξε όλο το νομό Ημαθίας, όπου το χαλάζι και η ανεμοθύελλα κατέστρεψαν τις παραγωγές στον κάμπο της Νάουσας και στις περιοχές της Βέροιας και της Αλεξάνδρειας.

 Για το μέγεθος των ζημιών ενημερώθηκε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου με σειρά επαφών που είχε τόσο με την προϊσταμένη του Τοπικού ΕΛΓΑ κα Μαρία Παππά, όσο και με αγρότες και προέδρους συνεταιρισμών του νομού μας.

Η κα Παππά ενημέρωσε ότι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρίσκεται ήδη στα χωράφια για να αποτυπώσει το μέγεθος της ζημιάς και από αύριο Παρασκευή θα γίνουν αναγγελίες, ωστόσο επεσήμανε ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ δεν επαρκούν και χρειάζονται περισσότεροι λόγω των συνεχόμενων ζημιών, παρόλο που η υπηρεσία έχει στελεχωθεί με επιπλέον 70 εποχικούς γεωπόνους αρχικά και 13 μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 20 του ΕΛΓΑ από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 Η βουλευτής επισκέφτηκε τον κάμπο της Ημαθίας και συγκεκριμένα τις περιοχές Επισκοπής Νάουσας, Αγγελοχωρίου, Νησίου, Νησελίου και Μακροχωρίου, ώστε να έχει η ίδια προσωπικά μια εικόνα για  το μέγεθος της καταστροφής. «Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθεί ο τοπικός ΕΛΓΑ με περισσότερους γεωπόνους ώστε να μπορέσουν να εκτιμήσουν έγκαιρα τις ζημιές» δήλωσε η κα Καρασαρλίδου, ενώ για την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας και για το αίτημα να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, δηλώνει ότι θα το υποστηρίξει και η ίδια από τη μεριά της.

Το PiKeFi Travel διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 μονοήμερη εκδρομή στους Αμμόλοφους Καβάλας.
Πάμε να χαρούμε την θάλασσα και τις αμμουδιές!!!
Τιμή 14ευρώ το άτομο
Τηλέφωνο συμμετοχής: 23330 27389.1afisaAmmolofoi Kavlas Afisaki

Κατηγορία Γενικά

Σπάνιο και πολύ έντονο χαρακτήρισε το καιρικό φαινόμενο που έπληξε την Ημαθία αλλά και την Χαλκιδική ο ομότιμος καθηγητής Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καρακώστας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ επισήμανε ότι «το φαινόμενο εμφανίζεται δύο φορές στα τρία χρόνια, δηλαδή ούτε μια φορά το έτος» και ανέφερε: «σίγουρα ο απλός πολίτης δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο, εκτός αν έχει βρεθεί στο παρελθόν σε παρόμοια κατάσταση. Ωστόσο οι μετεωρολόγοι έχουν ξανασυναντήσει τέτοιες περιπτώσεις».

Σε ό,τι αφορά την ένταση της καταιγίδας, υπογράμμισε ότι αυτή ανήκει στην κατηγορία «υπερκύτταρο» («super cell»), που είναι και η μεγαλύτερη διαβάθμιση, ενώ περιγράφοντας την πορεία του φαινομένου, επισήμανε ότι αρχικά το έναυσμα δόθηκε από την περιοχή των Πρεσπών.

«Από εκεί ξεκίνησε μια ατμοσφαιρική διαταραχή στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Μια πολύ ψυχρή αέρια μάζα κινήθηκε από βορρά προς νότο, πέρασε όλη την περιοχή του Βερμίου και των Πιερίων και κατέβηκε στην κοιλάδα της Ημαθίας και της Πέλλας.

Κάποια στιγμή έφτασε στα παράλια του Θερμαϊκού Κόλπου, ο οποίος είναι μια πολύ θερμή, αβαθής θάλασσα, με μεγάλη εξάτμιση και εμπλουτισμό της αέριας μάζας σε υδρατμούς. Έτσι η ψυχρή αέρια μάζα που ξεκίνησε από τις Πρέσπες πίεσε με καθοδικές κινήσεις τη θερμή και υγρή αέρια μάζα, την οποία ανάγκασε να κινηθεί προς τα πάνω.

Η καταιγίδα ενισχύθηκε με υγρασία και δυνάμωσε ακόμη περισσότερο. Καθώς, μάλιστα, το φαινόμενο κινούνταν αρκετά γρήγορα, έγινε πάρα πολύ έντονο και έδωσε αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα» επισήμανε.

Αίτημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας για την κήρυξη ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συντάσσει ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Ημαθίας, Γιώργος Μπαρμπαρούσης, καθώς όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, υπάρχει κίνδυνος πτώσης δέντρων σε όλο τον νομό. Ο ίδιος ανέφερε ότι η χθεσινοβραδινή καταιγίδα έπληξε κυρίως το πεδινό τμήμα της Ημαθίας, μεταξύ των δήμων Νάουσας, Αλεξάνδρειας και Βέροιας, ενώ έπεσαν δέντρα πάνω σε κολώνες της ΔΕΗ, στέγες, καταστήματα, εξοχικές κατοικίες και πρατήρια καυσίμων.

“Ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι γεμάτο από λεύκες που φυτεύτηκαν πριν από εξήντα χρόνια και είναι ιδιαίτερα ευπαθείς. Υπάρχουν επίσης πεύκα και πλατάνια. Οι δασολόγοι μάς αναφέρουν ότι πρόκειται για πολύ ευαίσθητα δέντρα που μπορεί να πέσουν ακόμη και με χαμηλής έντασης ανέμους. Ήδη οι ζημιές που σημειώθηκαν είναι μεγάλες, σε εγκαταστάσεις και υποδομές, ενώ άμεσα θα βγουν συνεργεία για την κοπή των πιο επικίνδυνων δέντρων” τόνισε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε, άλλωστε, ότι αυτή η επικινδυνότητα των δέντρων είναι ο λόγος για τον οποίο ζητείται η κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ο κ. Μπαρμπαρούσης ανέφερε, μάλιστα, περιστατικό που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Αλεξάνδρειας Ημαθίας. “Από τον αέρα έπεσε κολώνα της ΔΕΗ μέσα στην Αλεξάνδρεια, ενώ δέντρα έπεσαν πάνω στα καλώδια και υπήρχαν εκτεθειμένα τα γυμνά καλώδια με ρεύμα στον δρόμο Αλεξάνδρειας- Κατερίνης, στην έξοδο της πόλης, εντός της κατοικημένης περιοχής. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα υπηρεσιακοί παράγοντες, πυροσβεστική και αστυνομία για να αποκλείσουμε το σημείο και να μην επιτρέπεται η πρόσβαση των περαστικών, μέχρι να έρθει συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ και να κλείσει το ρεύμα” πρόσθεσε.

“Τόσο έντονο καιρικό φαινόμενο δεν σημειώθηκε ξανά στην περιοχή. Πέρυσι καταιγίδα είχε χτυπήσει τα Τρίκαλα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ και στέγες σπιτιών” σημείωσε.

Στο μεταξύ, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν στην αγροτική παραγωγή από τη χαλαζόπτωση, την ανεμοθύελλα και την έντονη βροχόπτωση που έπληξαν δενδρώδεις καλλιέργειες στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας. Οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν καλούνται να καταθέσουν δηλώσεις στο γραφείο 3 του Δήμου Βέροιας μέχρι τις 25 Ιουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019, η περιοχή μας χτυπήθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα (ανεμοθύελλα, χαλάζι, βροχόπτωση…..) τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τη πτώση δέντρων, στύλων της ΔΕΗ, πινακίδων κ. α., με τα αποτελέσματά τους. Μετά το πέρας των έντονων καιρικών φαινομένων οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλεξάνδρειας, κάτω από την επιστασία του Δημάρχου και του αρμοδίου Αντιδημάρχου, παρενέβησαν άμεσα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Σήμερα απεστάλη έγγραφο προς τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ για ενημέρωση και καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε η έντονη ανεμοθύελλα, χαλαζόπτωση και βροχόπτωση στα όρια του Δήμου Αλεξάνδρειας. Επίσης προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται από μέρους του Δήμου ώστε να κηρυχθεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Τέλος ο Δήμαρχος, ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του δήμου, για την άμεση συνδρομή τους στη χθεσινή θεομηνία και διαβεβαιώνει τους κατοίκους ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται, όπως πάντα, στο πλευρό των δημοτών.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Υφυπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, απέναντι στο ζήτημα των μεγάλων καταστροφών στις καλλιέργειες από τη θεομηνία που έπληξε την Ημαθία.

Λίγες ώρες μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες, ο κ. Βεσυρόπουλος επισκέφθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τον Υπουργό κ. Βορίδη, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, για το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο κ. Βεσυρόπουλος ζήτησε να επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής ζημιών και υποβολής δηλώσεων από τους παραγωγούς, για την καταβολή αποζημιώσεων, από τη στιγμή που όπως είπε, οι ζημιές αυτές καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ. Ο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδης, ενημέρωσε τον κ. Βεσυρόπουλο ότι, θα δώσει άμεσα εντολή, να ξεκινήσουν από αύριο οι εκτιμήσεις των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού της ΚΕΔΑ για την αποκατάσταση του χώρου, επανέρχεται σε λειτουργία το Δημοτικό Κολυμβητήριο σήμερα στις 14.00΄.

  1. Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Ν.Ημαθίας (Π.Υ.Βέροιας, Π.Υ.Αλεξάνδρειας, Π.Υ.Νάουσας) από Ω/21:00΄ της 10/07/2019 και μετά από έντονη βροχόπτωση και παρουσία ισχυρών ανέμων στον Ν.Ημαθίας δέχθηκαν πάνω από εκατό (100) κλήσεις για παροχή βοηθείας.
  2. Ειδικότερα δέχθηκαν:
  • εβδομήντα πέντε (75) κλήσεις για κοπή δέντρων - απομάκρυνση από οδοστρώματα κλαδιών-δέντρων
  • πέντε (5) κλήσεις για κοπή δέντρων και απομάκρυνση αυτών από στέγες σπιτιών
  • τέσσερις (4) κλήσεις για κοπή δέντρων και απομάκρυνση αυτών από καταπλακωμένα οχήματα
  • κλήσεις για κοπή δέντρων και απομάκρυνση αυτών από κολώνες Δ.Ε.Η
  • δύο (2) κλήσεις για άντληση υδάτων
  • τέσσερις (4) κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες
  1. Οι Διοικητές των Υπηρεσιών συνεργάστηκαν με την πολιτική προστασία των Δήμων και της Αντιπεριφέρειας της Π.Ε.Ημαθίας για την αντιμετώπιση των εν λόγω συμβάντων.
  2. Για την αντιμετώπιση των εν λόγω παροχών βοηθείας οι Πυρ/κες Υπηρεσίες επενέβηκαν άμεσα με δεκαπέντε (15) πυρ/κα οχήματα και σαράντα πέντε (45) πυροσβέστες.
  3. Έως και αυτή την στιγμή Πυρ/κα Συνεργεία εξακολουθούν να συνδράμουν σε διάφορα συμβάντα

                                              

Κατηγορία Αστυνομικά

Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε αγροτικές περιοχές του δήμου Αλεξάνδρειας όπως και ιδιαίτερα σε καρποφόρα δέντρα από τον δυνατό αέρα και την έντονη βροχόπτωση από τη χθεσινή κακοκαιρία που έπληξε το νομό Ημαθίας.

Πιο συγκεκριμένα καταστράφηκαν παραγωγές ροδάκινων και μήλων σε χωριά όπως το Νησί και η Αγκαθιά Ημαθίας ενώ πολλά δέντρα ξεριζώθηκαν από την ανεμοθύελλα, καλό θα ήταν τα αρμόδια όργανα του ΕΛΓΑ να προσέλθουν το γρηγορότερο στις πληγείσες περιοχές ώστε να καταγράψουν το μέγεθος της εκτεταμένης καταστροφής.

Το πρωί της Πέμπτης 11ης Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καλαϊτζίδη, σύσκεψη, παρόντων των εκλεγμένων βουλευτών Λάζαρου Τσαβδαρίδη και Τάσου Μπαρτζώκα, καθώς και μελών του αγροτικού συλλόγου Βέροιας. Ο κ. Καλαϊτζίδης, μετά την εισήγηση των τριών δημάρχων της Ημαθίας, αποφάσισε να κηρύξει το «νομό» σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία των αγροτών, μαζί με τον κ. αντιπεριφερειάρχη και τους κυβερνητικούς βουλευτές της Ημαθίας θα μεταβούν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, για να βρουν τρόπους, ώστε, πέραν της αποζημίωσης στη φετινή παραγωγή, να υπάρξει τρόπος αποζημίωσης του φυτικού κεφαλαίου, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές, αλλά και των αγροτικών εγκαταστάσεων.

 

 

 

Κατηγορία Αγροτικά
Σελίδα 1 από 2

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας