alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 02 Ιουλίου 2019

Μετά από αίτημα της χώρας μας, που κατατέθηκε πριν από τρία ολόκληρα χρόνια στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, μαζί με το σχετικό τεχνικό φάκελο, ολοκληρώνεται αισίως η προσπάθεια για έναρξη εξαγωγών νωπών κερασιών, ροδάκινων βερίκοκων και δαμάσκηνων προς την τεράστια αυτή ασιατική αγορά. Μάλιστα, η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα-μέλος της Ε.Ε. που θα εξάγει κεράσια στην Κίνα.

Από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου επισκέφθηκε τη χώρα μας κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να διαπιστωθεί από κοντά η ασφάλεια και η ποιότητα της παραγωγής των ελληνικών κερασιών, ροδάκινων, βερίκοκων και δαμάσκηνων. Γι’ αυτό το λόγο, η κινέζικη αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεναγήθηκε σε δενδροκομικές εκμεταλλεύσεις, εγκαταστάσεις διαλογής και συσκευασίας οργανώσεων παραγωγών και ιδιωτών, εργαστήρια ανάλυσης, καθώς και το Τελωνείο και το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Μετά την ολοκλήρωση της πολυήμερης επίσκεψης στις Περιφερειακές Ενότητες της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Ημαθίας, της Πιερίας και της Λάρισας, το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό και πλέον απομένουν μόνο οι τεχνικές λεπτομέρειες για την υπογραφή των πρωτοκόλλων εξαγωγής των ανωτέρω προϊόντων στην κινέζικη αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η συμμετοχή των ιδιωτών επιχειρηματιών, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να εξάγουν τα προϊόντα τους στη συγκεκριμένη αγορά.

Κατηγορία Αγροτικά

Συνέντευξη παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με την Ελλήνων Συνεύλεσις, Γεώργιος Πρόιος στη δημοσιογράφο Έφη Καραγιάννη και στο alexandriamou.gr.

Ο υποψήφιος εξήγησε τους λόγους που τον ώθησαν να θέσει υποψηφιότητα, μίλησε για τον πολιτικό φορέα Ελλήνων Συνέλευσις, τόνισε τις προγραμματικές κινήσεις του κόμματος, διευκρίνισε που βρίσκονται τα 600 δισεκατομμύρια που αναφέρουν και πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν ώστε να βοηθήσουν τη χώρα και ξεκαθάρισε τους λόγους που ο πολιτικός τους αρχηγός κ. Σώρρας βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή και γιατί δεν έχει εξαγοράσει την ποινή που του έχει επιβληθεί. Επίσης απάντησε και στα παρακάτω ερωτήματα:

1)Πολύς κόσμος ακόμα δεν γνωρίζει την Ελλήνων Συνέλευσις, πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν;

2)Πως πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα ως βουλευτής;

3) Τι αντιπροσωπεύει για εσάς η Ελλήνων Συνέλευσις ;

4) Ποιες είναι οι προγραμματικές κινήσεις που προωθεί ο πολιτικός σας φορέας;

5) Ο φορέας σας, όπως αναφέρεται, έχει 400 γραφεία σε όλη την Ελλάδα και πολλούς εγγεγραμμένους πολίτες, όμως στις ευρωεκλογές δεν είχατε μεγάλη ανταπόκριση, που νομίζετε οφείλεται και πως θα αλλάξει το κλίμα για τις Εθνικές Εκλογές;

6)Κατά καιρούς έχετε μιλήσει για υπέρογκα ποσά που είναι διαχειριστής ο κ. Σώρρας, ο πολιτικός σας αρχηγός, και ανήκουν στην Ελλάδα. Που είναι αυτά τα χρήματα; Είναι αληθινά; Πως μπορούν να εισπραχθούν ώστε να βοηθήσουν τη χώρα;

7) Για να λάβει τα χρήματα η Ελλάδα πρέπει να είναι κυβέρνηση η Ελλήνων Συνέλευσις; Για ποιο λόγο; Αν είναι κάποιος άλλος γιατί όχι;

8) Αναφέραμε νωρίτερα τον πολιτικό σας αρχηγός τον κ. Σώρρα, ο οποίος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στη φυλακή για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Καταδικάστηκε σε ποινή κράτησης τριών ετών από το Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Πως μπορεί ο κόσμος να σας πιστέψει μετά από μια τέτοια καταδικαστική απόφαση; Ποια είναι τα ψέματα και ποιες οι αλήθειες που πρεσβεύετε εν τέλει;

9) Ο κ. Σώρρας, όπως ο ίδιος αναφέρει είναι διαχειριστής δισεκατομμυρίων, αλλά δεν μπόρεσε να εξαγοράσει την ποινή φυλάκισης του η οποία ανέρχεται στο ποσό των 10.950 ευρώ. Τι έχετε να σχολιάσετε σε αυτό;

10) Ας περάσουμε σε ένα άλλο θέμα, σε περίπτωση που εκλεγείτε ποιες είναι οι προσωπικές σας δεσμεύσεις για τη βελτίωση της περιοχής μας;

11) Παρατηρείται αύξηση της αποχής των πολιτών από τις κάλπες, πως εσείς θα τους παρακινήσετε ώστε να ψηφίσουν;

12) Κλείνοντας θα ήθελα να στείλετε το δικό σας μήνυμα στον κόσμο, γιατί να ψηφίσει τον Γιώργο Πρόιο και την Ελλήνων Συνέλευση;

Η χώρα, μετά από πέντε καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι στο χείλος του γκρεμού.

Επιβάλλονται μεταρρυθμίσεις σε όλα.

Επιβάλλεται να αλλάξουμε εμείς, ξεκινώντας από την εγκατάλειψη πρακτικών του παρελθόντος.

Με βάση τη λογική αυτή των αλλαγών, επιλέγω να επικοινωνήσω τις βασικές μου απόψεις σε θέματα καθημερινότητας ή και στα μεγάλα μέσω των δυνατοτήτων που δίνει η νέα τεχνολογία, αυτή της συνηθισμένης συγκέντρωσης συγγενών και φίλων.

Επιλέγω ως πρώτο θέμα το μεταναστευτικό.Η εικόνα ενός μικρού δύο ετών που πνίγηκε με τον πατέρα του σε ποταμό, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Αμερική συγκλονίζει.

Χωρίς υποσημειώσεις και επιφυλάξεις.

Όσοι προσπαθούν να σώσουν τις οικογένειές τους από τον πόλεμο που οι πολιτισμένοι αφήνουν να εξελίσσεται στη χώρα τους, είναι ευπρόσδεκτοι. Άλλωστε οι Έλληνες ξέρουν από κακουχίες και ξεριζωμούς.

Όσοι όμως βρήκαν την ευκαιρία να περάσουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος για να ζήσουν παρασιτικά ή ακόμα χειρότερα για να επιβιώσουν ως μέλη συμμοριών που λυμαίνονται τη χώρα που τους φιλοξενεί, άμεση απέλαση προ της τέλεσης αδικημάτων, διπλή ποινή αν συλληφθούν μετά την τέλεση.

Αυτό διότι καταχρώνται την φιλοξενία και την ευαισθησία των Ελλήνων πολιτών στους ικέτες.

Είναι αδύνατον να συνεχιστεί, να φοβούνται οι Έλληνες πολίτες να κυκλοφορούν στη χώρα τους.

Νίκη Καρατζιούλα

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας

με τη Νέα Δημοκρατία

Προ των ευθυνών τους φέρνει τους οδηγούς ο νέος Ποινικός Κώδικας καθώς αυστηριοποιούνται οι ποινές που αφορούν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ).

Στόχος του νέου νόμου είναι να καταστήσει πιο υπεύθυνους συμπεριφορικά τους οδηγούς, επιβάλλοντας αυστηρές ποινές.

Με στόχο να καταστήσει πιο υπεύθυνους τους οδηγούς οχημάτων, ο νέος Ποινικός Κώδικας προβλέπει βασικά τα εξής, όσον αφορά σε αδικήματα του ΚΟΚ:

Όποιος οδηγεί όχημα έχοντας καταναλώσει ποσότητα οινοπνεύματος ή έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών ή είναι σωματικά και πνευματικά εξαντλημένος, ή οδηγεί όχημα σε εθνικές ή περιφερειακές οδούς αντίστροφα στο ρεύμα της εκάστοτε κατεύθυνσης, οδηγεί σε πεζοδρόμους, πεζοδρόμια ή πλατείες ή αν οδηγεί όχημα που είναι τεχνικά ανασφαλές ή με ανασφαλή τρόπο φορτωμένο τιμωρείται -αν δεν προβλέπονται βαρύτερες κυρώσεις σε άλλες διατάξεις- με φυλάκιση έως τρία έτη ή με χρηματική ποινή αν από την πράξη προέκυψε κοινός κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Παράλληλα, προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους αν από την πράξη προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο, με κάθειρξη έως δέκα έτη αν η πράξη του είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών αν είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου ανθρώπου. Αν προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.

Τέλος, όποιος οδηγεί επικίνδυνα από αμέλεια και από την πράξη του αυτή προέκυψε κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα ή για άνθρωπο, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Κατηγορία Γενικά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Την Τρίτη 2 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον εσπερινό και στην παράκληση του Αγίου Λουκά του ιατρού αρχιεπ. Συμφερουπόλεως (στον υπό κατασκευή ναό του) στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στη Μικρή Σάντα του Δήμου Βεροίας, επί τη εορτή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου.

Την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό των Εγκαινίων του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μουτσιάλης.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου το πρωί θα τελέσει τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Μουτσιάλης.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου στις 7:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίας Κυριακής Λουτρού.

Την Δευτέρα 8 Ιουλίου το πρωί θα ιερουργήσει στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Προκοπίου Βεροίας (Ενορίας Υπαπαντής).

Η Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ελέγχου από τους εκπροσώπους του Κινεζικού Κράτους του συστήματος καλλιέργειας , συσκευασίας και Κρατικής εποπτείας των πυρηνοκάρπων (ροδάκινων, νεκταρινιών , κερασιών , δαμάσκηνων και βερικόκων ) στην Ελλάδα ,   στην οποία συμμετείχε οργανωτικά και οικονομικά , αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει :

• Τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την πρωτοβουλία , την διοργάνωση και την συστηματική και ενεργό καθημερινή υποστήριξη της προσπάθειας .Ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας , τον Γενικό Διεθυντή κ. Ι. Καλκούνο και τα στελέχη της Διεύθυνσης κα Ε. Τάτση και Ι. Πετρή , την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας , την Διευθύντρια κα Α. Μαυρίδου και τα στελέχη κ. Χ. Αραμπατζή και κα Σ. Ιωαννίδου . Το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο , τον ερευνητή κ. Δ. Παπαχρήστο και τα Ινστιτούτα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

• Τα στελέχη - Γεωπόνους των ΔΑΟΚ , της Ημαθίας , Πέλλας , Πιερίας , Θεσσαλονίκης , Κιλκίς , Καβάλας και Λάρισας .

• το Επιμελητήριο Ημαθίας και τον Πρόεδρό του κ. Γ. Μπίκα για την οικονομική στήριξη .

• Την εταιρεία ΠΡΩΤΟΦΑΝΟΥΣΗΣ Α.Ε. και τον Διευθυντή της κ. Γ. Καλίτση για την ενεργό στήριξη οικονομική και οργανωτική .

• Καί όλες τις εταιρείες Συνεταιριστικές και Ιδιωτικές όπως Α.Σ. ΝΕΟΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ , Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑΣ, ΑΣΕΠΟΠ ΝΑΟΥΣΑΣ , Α.Σ. ΡΑΧΗΣ , ΠΑΤΙΚΑΣ -ΧΑΤΣΙΟΣ Α.Ε. ,   ΑΦΟΙ ΜΠΑΛΑΚΑΝΑΚΗ , ΝΕΑ ΕXFRUIT , NEASTAR , OPORELLOA.E. , ΧΑΤΖΗΣΑΛΑΤΑΣ Α.Ε. , ΑΛΚΥΩΝ Α.Ε.  , τα εργαστήρια αναλύσεων AGROLAB και την μονάδα παραγωγής υποκειμένων φυτών VITRO, που συνέβαλαν με την συγκροτημένη και οργανωμένη παρουσίαση του συστήματος καλλιέργειας και συσκευασίας  , στην επιτυχία της προσπάθειας .

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων οι εκπρόσωποι του Κινεζικού Κράτους έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι και μετά την πραγματοποίηση ελαχίστων διορθωτικών ενεργειών δευτερεύουσας σημασία , θα συνταχθούν τα σχετικά πρωτόκολλα και θα υπογραφούν από τις Κρατικές αρχές Ελλάδας και Κίνας . Το άνοιγμα της Κινέζικης αγοράς στα Ελληνικά πυρηνόκαρπα προσθέτει ακόμη μία νέα δυνατότητα στα αγροτικά μας προϊόντα , ιδιαίτερα σε εκείνα που έχουν υψηλές τιμές πώλησης όπως το κεράσι , όπου η ανταγωνίστρια Τουρκία είναι ήδη παρούσα .

Η Κοινοπραξία των Συνεταιρισμών της Ημαθίας, συνεργαζόμενη στενά με τις Υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και ιδιαίτερα την Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και την Διεύθυνση Φυτοπροστασίας καθώς και όλους τους παραγωγικούς φορείς της χώρας , θα πάρει πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση υπογραφής αντίστοιχων διακρατικών πρωτοκόλλων που ήδη είναι σε εξέλιξη από τις Υπηρεσίες , για το άνοιγμα και νέων αγορών στα αγροτικά μας προϊόντα .

Τα σημερινά αδιέξοδα και προβλήματα του αγροτικού τομέα της πατρίδας μας , μόνο με οργανωμένη , ενοποιημένη και συνεργατική επιθετική πολιτική μπορούν να βρουν λύση και προοπτική .

Κατηγορία Αγροτικά

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΛΩΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΝΗΣΙΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΛΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΤΟΕΒ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΠΑΑ) 2014-2020 ΕΡΓΩΝ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ,ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 4.033.546,49 ΕΥΡΩ .

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ

ΤΟΕΒ ΝΗΣΙΟΥ

Κατηγορία Αγροτικά

Δυναμικά δημιουργείται ένας νέος κλάδος στη βιομηχανία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Πριν ένα χρόνο -μετά και την ψήφιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου- ξεκίνησε η διαδικασία της αδειοδότησης ενιαίων, καθετοποιημένων μονάδων που περιλαμβάνουν παραγωγή, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και συνολικά μέχρι σήμερα τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί για άδεια εγκατάστασης Μονάδων Καλλιέργειας και Επεξεργασίας Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης είναι 71 (έχουν απορριφθεί 4 φάκελοι).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γραμματείας, έχουν ολοκληρωθεί και έχουν λάβει ΦΕΚ 14 άδειες:

AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION ΙΚΕ στον δήμο Σπάρτης, έκταση 100.647 τ.μ., με επένδυση που προσδιορίζεται από την εταιρεία σε 2,3 εκατ. και 21 εργαζόμενους.

CANNATEC GREECE A.E. στον δήμο Παιονίας του νομού Κιλκίς, έκταση 40.237 τ.μ., με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 10 εκατ. ευρώ και 64 εργαζόμενους κατ' εκτίμηση της εταιρείας. 

ΠΕΝΤΕ Α.Ε. στη Χαλκιδική, έκταση 35.438 τ.μ., με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 40 εκατ. και 200 εργαζόμενους. 

WCM CANNAMEDICA Α.Ε, στον δήμο Ωρωπού, έκταση 17.293 τ.τμ., με εκτιμώμενη επένδυση 2.663.000 ευρώ και 32 εργαζόμενους. 

PHARMA ESSENZA CANNABIS -ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ AΕ, με εκτιμώμενο ύψος επένδυσης 8 εκατ. ευρώ. Ο αριθμός των εργαζομένων ανέρχεται σε 60. Εγκατάσταση στον δήμο Ανδραβίδας του νομού Ηλείας σε έκταση 85.331 τ.μ.

ΤΙΚΟΥΝ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ στη Βιομηχανική Ζώνη στα Εξαμίλια του δήμου Κορινθίας, έκταση 40.237 τ.μ., με εκτιμώμενη επένδυση 9 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

BIOMECANN AE, που εδρεύει στη Λάρισα, έκταση 10.729 τ.μ., με εκτιμώμενη επένδυση 9,5 εκατ. ευρώ και εκτιμώμενο αριθμό εργαζομένων 51. 

BIOPROCANN AE, που εδρεύει στην Κόρινθο, έκταση 46.558 τ.μ., με εκτιμώμενη επένδυση 12,5 εκατ. ευρώ και 66 εργαζόμενους.

HEXO MED A.E., με έδρα στη ΒΙΠΕ Λάρισας, έκταση 67.000 τ.μ., εκτιμώμενη επένδυση 40 εκατ. ευρώ και 220 εργαζόμενους.

GREENCANN ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ, που εδρεύει στην Πρέβεζα, σε έκταση 41.846 τ.μ., με επένδυση κατά την εκτίμηση του επενδυτή 10,1 εκατ. ευρώ και 38 εργαζόμενους.

GREEN LEAF MEDICAL ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ στις Μάνδρες Κιλκίς, έκταση 38.203 τ.μ., με ύψος επένδυσης 5,2 εκατ. ευρώ και 30 εργαζόμενους.

K B ENERGY ΕΠΕ στον Δήμο Μεσολογγίου, έκταση 16.088 τ.μ., με ύψος επένδυσης 7 εκατ. και 30 εργαζόμενους.

NINETY NINE PER CENT DEVELOPMENT A.E. με έδρας στην Πάτρα, έκταση 42.611 τ.μ., με εκτιμώμενη επένδυση 8.437.468 ευρώ και 108 εργαζόμενους.

HELLASCANN A.E. που εδρεύει στη Θήβα, σε έκταση 59.692 τ.μ., με ύψος επένδυσης 15 εκατ. και 109 εργαζόμενους.

Συνολικά, οι φάκελοι που έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν λάβει ΦΕΚ αφορούν εκτάσεις 641.916 τ.μ., επενδύσεις 179.700.468 ευρώ και 1.067 εργαζόμενους.

Ακόμη, 11 εγκρίσεις βρίσκονται στο Εθνικό Τυπογραφείο και αφορούν συνολικές εκτάσεις 466.025 τ.μ., επενδύσεις ύψους 179.400.00 ευρώ και 1.180 εργαζόμενους.

Αθροίζοντας το σύνολο των 25 αδειών που έχει φέρει εις πέρας η γενική γραμματεία Βιομηχανίας προκύπτει από τα στοιχεία ότι οι επενδύσεις αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 εργαζόμενους.

Τέλος σημειώνεται ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις ανέρχονται σε 42 γεγονός που καταδεικνύει, μαζί με τα παραπάνω στοιχεία, ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

πηγή: ΑΠΕ

Κατηγορία Αγροτικά

Προερχόμενος από μια κατεξοχήν αγροτική περιοχή, δε θα μπορούσε να μη με πληγώνει η εξαθλίωση που βιώνει ο αγροτικός κόσμος του Νομού, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ο κομβικότερος πυλώνας ανάπτυξης της Ημαθίας, ο πρωτογενής τομέας, έχει στραγγαλιστεί με αντιαναπτυξιακά μέτρα και έχει οδηγηθεί στο μαρασμό.

Έχω θίξει σε διάφορες παρεμβάσεις μου τη δραματική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, την αύξηση του κόστους παραγωγής, την υπέρμετρη φορολογία, αλλά και τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Κι όλα αυτά, μάλιστα, τη στιγμή που η αγροτική παραγωγή πλήττεται βάναυσα από καιρικές συνθήκες, αλλά και γεωπολιτικές συγκυρίες, όπως για παράδειγμα το εμπάργκο της Ρωσίας. Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι αγρότες μας πουλούν τα προϊόντα τους σε εξευτελιστικές τιμές, πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής και σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα βασικά έξοδα επιβίωσης των οικογενειών τους. Γνωρίζω καλά και έχω στηλιτεύσει πολλές φορές το προβληματικό καθεστώς των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.  Ο αγροτικός κόσμος ξεπέρασε προ πολλού τα όρια της αντοχής του και δεν έχει άλλα περιθώρια ανοχής!

Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα έπρεπε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ημαθίας και η υποβάθμιση του αγροτικού κλάδου δε μας αξίζει. Χρειάζονται τομές και κίνητρα ώστε να ωθήσουμε τους νέους μας, αλλά και τους εν ενεργεία  αγρότες στην ενασχόληση με τον πλούτο της χώρας μας . Ο πρωτογενής μας τομέας μπορεί να κάνει θαύματα και να αποτελέσει την «ατμομηχανή» για την αναγέννηση της Ημαθίας. Ονειρεύομαι μια Ημαθία, που θα αποτελέσει αγροτικό πυλώνα των Βαλκανίων, σε συνδυασμό βέβαια με την ολοκλήρωση κομβικών έργων υποδομής, όπως για παράδειγμα οι κάθετοι οδικοί άξονες. Πρέπει να στηρίξουμε τους αγρότες μας με έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία και να ανοίξουμε νέες εξαγωγικές αγορές. Η επανασύσταση διεθνών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων θα πρέπει να καταστεί η βασική μας προτεραιότητα για την επόμενη μέρα, σε συνδυασμό με την άμεση ενίσχυση των αγροτών:

ü  Με μέτρα άμεσης ανακούφισης, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια κατά 11%, πάγιο αίτημα από το σύνολο του αγροτικού κόσμου, αλλά και με  συμψηφισμό οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ με αγροτικές επιδοτήσεις.

ü  Με ένα νέο ασφαλιστικό σύστημα με μειωμένες εισφορές για όλους τους Έλληνες αγρότες.

ü  Με τροποποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες και άμεσες αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών.

ü  Με δημιουργία Ινστιτούτου αγροτικής παραγωγής, το οποίο θα δίνει κατευθυντήριες γραμμές για νέες καλλιέργειες.

ü  Με σχεδιασμό έργων μακράς πνοής, αρδευτικών και αποστραγγιστικών, για περιοχές όπως η Ημαθία που πλήττονται από τις έντονες καιρικές συνθήκες.

Ο μόνος δρόμος είναι, να αφήσουμε τον παραγωγικό ιστό, να φέρει την ανάκαμψη με σχέδιο και τόλμη. Έχω την ακλόνητη πίστη ότι η γη αυτού του ευλογημένου Τόπου, σε συνδυασμό με το ανθρώπινο δυναμικό του, κρύβει έναν ανεκτίμητο «θησαυρό», που μπορεί να οδηγήσει την Ημαθία σε μια νέα εποχή. Οι παραγωγοί μας, με τις άοκνες προσπάθειές τους, έχουν καταστήσει τα αγροτικά μας προϊόντα παγκοσμίως γνωστά. Είναι ώρα να κοιτάξουμε μπροστά και ενωμένοι να θέσουμε νέους στόχους για τον Τόπο μας! Να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχει όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε για την Ημαθία μας! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε! Αυτή είναι η επιδίωξή μου για την επόμενη μέρα και για τον λόγο αυτό ζητώ την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου!

Γιατί «για την Ημαθία έχω ένα όνειρο» και θέλω μαζί με την καθεμιά και τον καθένα σας να το ζήσουμε μαζί!

Ένα όνειρο για μια Ημαθία πρωταγωνίστρια ξανά!

Τάσος Μπαρτζώκας

Υποψήφιος Βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία

Τα πρώτα χαμόγελα, τα συγχαρητήρια και... τα γλυκά έφτασαν στο φροντιστήριο Πράξις στην Αλεξάνδρεια μαζί με τις επιτυχίες των μαθητών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!

Οι καθηγητές και το προσωπικό του φροντιστηρίου εύχονται θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα τους!

 

 

Κατηγορία Εκπαίδευση
Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας