alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019 15:45

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί επικίνδυνο πιάτο

Στην ανάκληση πορσελάνινου πιάτου καθημερινής χρήσης από τα Jiumbo προχώρησε ο ΕΦΕΤ, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα μολύβδου που ξεπερνά το επιτρεπόμενο όριο.

Σε ενημέρωση σχετικά με την ανάκληση πιάτου από την εταιρεία Jumbo προχώρησε ο ΕΦΕΤ, λόγω εντοπισμού μολύβδου σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από το επιτρεπόμενο όριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

"Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση προϊόντος, στο οποίο διαπιστώθηκε μετανάστευση μολύβδου σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπόμενο όριο.

Πρόκειται για πιάτο καθημερινής χρήσης από πορσελάνη με διάμετρο 19cm, προέλευσης Κίνας, με κωδικό προϊόντος ITEMNO.:DFB-075, αριθμό παρτίδας 16HKF7 και αριθμό γραμμοκώδικα 0470095000030. Το εν λόγω προϊόν, διατέθηκε από την εταιρεία “Jumbo A.Ε.Ε.”.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (φωτογραφίες κάτωθι), να μην το χρησιμοποιήσουν."

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί επικίνδυνο πιάτο από τα Jumbo

Κατηγορία Γενικά

Τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Αλλαγές άμεσα στις πανελλαδικές. Τα πανεπιστήμια θα καθορίζουν τη βάση εισαγωγής και τον αριθμό των εισακτέων. Καθιερώνεται ανώτατο όριο ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών. Μειώνονται οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών.

 Τα όσα αλλάζουν στην Παιδεία άμεσα ή σε βάθος χρόνου ανέλυσε, κατά την ομιλία της στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Άμεσα θα υπάρξουν αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις, ενώ ουσιαστικότερες αλλαγές, όπως χαρακτηριστικά είπε η κα Κεραμέως, θα γίνουν σε βάθος χρόνου και μετά από διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Θεσπίζεται ελάχιστη βάση εισαγωγής. Τα ιδρύματα θα μπορούν να καθορίζουντόσο τη βάση εισαγωγής, υψηλότερη της ελάχιστης και θα ορίζουν τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων. Ανακοίνωσε επίσης τη μείωση των αποσπάσεωνεκπαιδευτικών σε φορείς, για να επιστρέψουν περισσότεροι εκπαιδευτικοί στις τάξεις.

«Βελτιώνουμε άμεσα στρεβλώσεις του ισχύοντος συστήματος εισαγωγής στηντριτοβάθμια εκπαίδευση και, σε βάθος χρόνου, επιφέρουμε ουσιαστικότερεςαλλαγές μετά από ενδελεχή διάλογο με τους εμπλεκόμενους φορείς. Καθορίζουμε ελάχιστη βάση εισαγωγής στα τριτοβάθμια ιδρύματα. Τα ιδρύματαθα μπορούν να καθορίζουν βάση εισαγωγής υψηλότερη της ελάχιστης και θαορίζουν επίσης τον ετήσιο αριθμό των εισακτέων», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.

Και προανήγγειλε επίσης την επίσπευση της διαδικασίας πρόσληψης 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή καθώς και την επαναφορά και ενίσχυση του θεσμού των πρότυπων και πειραματικών σχολείων.

Αναφερόμενη στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, η Νίκη Κεραμέως, είπε:

«Πρώτον, επιστρέφουμε τα πανεπιστήμια σε αυτούς στους οποίους πραγματικά ανήκουν, δηλαδή στους φοιτητές, στους καθηγητές και στο διοικητικό προσωπικό, καταργώντας το κακώς εννοούμενο άσυλο. Οι δημόσιεςαρχές θα μπορούν να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός πανεπιστημίου.
Δεύτερον, θεσπίζουμε σύγχρονες και αποτελεσματικές δομές διοίκησης, με  διακριτές και σαφώς καθορισμένες αρμοδιότητες.
Τρίτον, καθιερώνουμε ανώτατο χρονικό όριο ολοκλήρωσης των προπτυχιακών σπουδών ν+2, πλην εξαιρέσεων».

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επίσης νέο θεσμικό πλαίσιο για δωρεέςπρος τα Ιδρύματα και για την υλοποίηση πατεντών, επέκταση του θεσμού της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, σε συναφή με τις σπουδές τους αντικείμενα.

Σε ό,τι αφορά στην κρατική χρηματοδότηση προς τα πανεπιστήμια, η Νίκη Κεραμέως είπε πως «θα εξαρτάται από αντικειμενικά κριτήρια, όπως το κόστοςσπουδών ανά φοιτητή, η διάρκεια των προγραμμάτων σπουδών, μέγεθος καιγεωγραφική διασπορά του ιδρύματος, αλλά θα συνδέεται, σε κάποιο βαθμό, και με τα αποτελέσματα της αξιολόγησης».

«Κάποιες από τις προγραμματικές μας θέσεις για την παιδεία απαιτούνχρήματα για να υλοποιηθούν και θα επιδιώξουμε τον αυξήσουμε τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία. Οι περισσότερες όμως παρεμβάσεις μας, απαιτούν απλώς πολιτική βούληση και αλλαγή νοοτροπίας», είπε η Νίκη Κεραμέως, κλείνοντας την ομιλία της.

Η υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «αποστολή» της κυβέρνησης να φτιάξει «το νέο ελεύθερο σχολείο και πανεπιστήμιο». Και κατέληξε: «Και σε αυτή τη προσπάθεια είμαστε, και θα είμαστε ανοιχτοί, σε κάθε πρόταση και ιδέα, σε κάθε διάλογο».

Δείτε όλη την ομιλία της Νίκης Κεραμέως:

 

Κατηγορία Εκπαίδευση

Την εμπειρία και τις γνώσεις της κ. Κωνσταντίνας Παπαεμμανουήλ θα αποκομίσει φέτος ο Γ.Α.Σ. και ως αθλήτριας αλλά κι ως προπονήτριας. 

Η πολυδιάστατη  Κωνσταντίνα επανέρχεται την νέα αγωνιστική περίοδο στην ενεργό δράση. Θα έχει μάλιστα διπλό κομβικό ρόλο!

    Εκτός από τις μεγάλες αγωνιστικές της δυνατότητες που θα προσφέρει στην ομάδα του Γ.Α.Σ, θα αποτελεί και βασικό κομμάτι της προπονητικής ομάδας. Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα το βόλεϊ, έχει εργασθεί και στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία στα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας καθώς πολλές σημερινές αθλήτριες του Γ.Α.Σ που διαπρέπουν στα γήπεδα, ήταν αθλήτριές της! Έτσι με την προσθήκη της κ. Παπαεμμανουήλ Κων. κλείνει το τεχνικό team όλων των τμημάτων του τμήματος Πετοσφαίρησης. Ενδεχομένως η καλύτερη προπονητική ομάδα που είχαμε ποτέ κι απ' τις καλύτερες της Ε.Σ.Π.Ε.Μ! 

   Στο αγωνιστικό κομμάτι, η αξία της Κωνσταντίνας γνωστή στο ευρύ κοινό του βόλεϊ καθώς είναι απ' τις πλέον γνωστές αθλήτριες της ένωσής μας. Έχει ύψος 1,69εκ. κι αγωνίζεται ως διαγώνιος, ακραία και λίμπερο. “Γέννημα θρέμμα“ του Συλλόγου μας κι έχει αγωνιστεί σε όλα τα αγωνιστικά τμήματα. Κορυφαία της στιγμή όταν ήταν βασικό στέλεχος της ομάδα μας των Νεανίδων που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Ε.Σ.Π.Ε.Μ.. Το ταλέντο της κι η εμπειρία της, απαραίτητα στοιχεία στο χτίσιμο της ομάδας μας την νέα αγωνιστική περίοδο. Konstantina Papaemmanouil ήσουν, είσαι και θα είσαι ενα κομμάτι του Γ.Α.Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ!

Η διοίκηση τους ΓΑΣ εύχεται στην Κωνσταντίνα μία σεζόν γεμάτη Υγεία και Επιτυχίες στο τόσο σημαντικό ρόλο που έχεις αναλάβει!

Κατηγορία Αθλητικά

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Παιδικές χαρές στον Δήμο μας, παραδίδονται προς χρήση στους πολίτες μας έχοντας λάβει την αντίστοιχη ειδική σήμανση καταλληλότητας από την Επιτροπή Ελέγχου Παιδικών Χαρών Ν. Ημαθίας.

  • Τ.Κ. Αλεξανδρείας στην πλατεία επί της Οδού 19ης Μαΐου
  • Τ.Κ. Σταυρού
  • Τ.Κ. Αράχου
  • Τ.Κ. Κλειδιού
  • Τ.Κ. Λουτρού
  • Τ.Κ. Τρικάλων
  • Τ.Κ Πλατέος

Οι μικροί μας συμπολίτες πλέον θα έχουν στην διάθεσή τους χώρους για να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους με ανεμελιά και κυρίως ασφάλεια.

Σε πλειστηριασμό και με το νόμο βγαίνουν κομμάτι - κομμάτι το επόμενο διάστημα τα περιουσιακά στοιχεία της κραταιούς άλλοτε Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και ειδικά η λύση μέσα από την παρέα του Λούκας Φέκερ, ήταν ένα παραμύθι για μικρά παιδία. Οι τελευταίες επιλογές σημαίνουν ότι κανένα εργοστάσιο ζάχαρης δεν πρόκειται να λειτουργήσει ξανά στην Ελλάδα, ενώ ότι έχει απομείνει θα πουληθεί σαν οικόπεδα και παλιοσίδερα.

Αλλαγή σελίδας αναμένεται να σημάνει για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) ΑΕ η Δευτέρα 22 Ιουλίου, καθώς μέσα στην ημέρα είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης το σχέδιο που έχει εκπονήσει για την εξυγίανσή της η Τράπεζα Πειραιώς.

Το πράσινο φως άναψε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής η εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της ζαχαροβιομηχανίας, η οποία, παρόντος της PQH, ειδικού εκκαθαριστή της ΑΤΕbank και ως εκ τούτου βασικού μετόχου της ΕΒΖ ΑΕ, ενέκρινε και τα δύο θέματα της ημερήσιας διάταξης ανοίγοντας το δρόμο για τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμφωνία εξυγίανσης - μεταβίβασης της ΕΒΖ Α.Ε. σύμφωνα με τα άρθρα 106 β και δ του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς και η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του ενεργητικού της, όπως περιγράφεται στην συμφωνία εξυγίανσης που καταρτίστηκε στις 29 Μαρτίου του 2019 και προβλέπει «σπάσιμο» της ζαχαροβιομηχανίας σε επιμέρους εταιρείες ειδικού σκοπού και αξιοποίησή τους, αλλά και για μια διετία τουλάχιστον αναστολή της παραγωγικής της διαδικασίας στα εργοστάσια που διαθέτει στην ελληνική επικράτεια.

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια για να κατανοηθεί κι από τους πλέον εύπιστους πως ήταν φρούδες οι ελπίδες που καλλιέργησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην ΕΒΖ, προβάλλοντας ως «Λευκό Ιππότη» τον γνωστό και μη εξαιρετέο Lucas Fecker, ο οποίος δεν είναι η πρώτη φορά που φάνηκε ανακόλουθος σε σχέση με τα όσα μεγαλεπήβολα υποσχόταν και τί τελικώς έπραξε.

Πηγή: www.agronews.gr
Κατηγορία Αγροτικά

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ραψωμανίκης στην στον οποίο φυλλάσετε με ευλάβεια το ιερό λείψανο της Αγίας Παρασκευής της Οσιομάρτυς , θα τιμήσει πανυγηρικά την μεγάλη αυτή Αγία ( Προστάτιδα των ματιών) με αφορμή την ετήσια μνήμη της με το ακούλοθο εορταστικό πρόγραμμα:


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ( ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ) 7:45 (Απογευματινή ).

Υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Άννης από την Ιερά μονή Καλλίπετρας θα τελεσθεί εσπερινός αρτοκλασία και θα ακολουθήσει περιφορά της εικόνας .

Έπειτα ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός για προσκύνηση.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-07 07:30 (πρωινή) θα τελεσθεί πανυγηρικός όρθρος και θεία λειτουργεία .

Έπειτα ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι της 12 το βράδυ.

Μία από νέες συνήθειες που είχε υποσχεθεί να φέρει βάσει νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν να μπει τέλος στο κάπνισμα στους δημόσιους χώρους. Μάλιστα όπως φαίνεται ο αντικαπνιστικός νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στη Βουλή κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων το Σάββατο.

Η κυβέρνηση θέλει καθολική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους κλειστούς χώρους, όπως γίνεται στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Για να εφαρμοστεί σωστά και καθολικά ο νόμος αναμένεται εντατικοποίηση των ελέγχων και λειτουργία τηλεφωνικής γραμμής για την αναφορά παραβάσεων, μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Προκειμένου να δείξει την αποφασιστικότητα του για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως η εφαρμογή του θα ξεκινήσει από την Βουλή. «Εφαρμόζεται άμεσα ο αντικαπνιστικός νόμος παντού στην Επικράτεια, ξεκινώντας από το Κοινοβούλιο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Μάλιστα, παρατήρησε, ότι το χειροκρότημα των βουλευτών δεν ήταν και τόσο δυνατό, στην εξαγγελία του.
Σε ποιους Δημόσιους χώρους απαγορεύεται

Σύμφωνα με το νόμο το κάπνισμα απαγορεύεται σε:

    νοσηλευτικά ιδρύματα όλων των ειδών και των βαθμίδων,
    εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά προτεραιότητα: παιδικοί σταθμοί και νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, ειδικά σχολεία, δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των τύπων, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χώροι παροχής κάθε είδους τεχνικής εκπαίδευσης, χώροι παροχής παντός τύπου ιδιωτικής εκπαίδευσης,
    χώροι αθλητικών εγκαταστάσεων,
    καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, καφέ)
    κέντρα διασκέδασης, κλπ.,

    Τι ισχύει με τον αντικαπνιστικό νόμο

Στην εγκύκλιο με τα πρόστιμα για όσους παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο αναφέρεται ότι:

    Η παράβαση των διατάξεων για την απαγόρευση του καπνίσματος από τους δημόσιους λειτουργούς, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, στους χώρους όπου είναι εγκατεστημένες οι υπηρεσίες τους, αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν την πειθαρχική ευθύνη τους.
    Σε όσους καπνίζουν ή καταναλώνουν προϊόντα καπνού κατά παράβαση του άρθρου 3 επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
    Σε κάθε υπεύθυνο διαχείρισης και λειτουργίας των χώρων της πρώτης παραγράφου του άρθρου 3, που ανέχεται την παραβίαση της διατάξεων του άρθρου 3, επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ, λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.
    Σε όσους πωλούν προϊόντα καπνού σε ανηλίκους ή ανέχονται παραβίαση της σχετικής διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ. Η υποτροπή λαμβάνεται υπόψη για το ύψος του επιβαλλόμενου προστίμου. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών, ενώ στην πέμπτη ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας με απόφαση της αρχής, η οποία τη χορήγησε.
    Σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του παρόντος σχετικά με τη διαφήμιση προϊόντων καπνού επιβάλλεται πρόστιμο από πεντακόσια (500) έως δέκα χιλιάδες (10.000) ευρώ λαμβανομένης υπόψη τυχόν υποτροπής.
    Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν. 3730/2008, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 35 του Ν. 3896/2010, για την παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα, ιδιωτικής και δημοσίας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοι κάτω των 12 ετών, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που καπνίζει οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης. Επιπλέον στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεση της άδειας ικανότητος οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο.

Κατηγορία Γενικά

Νέες χρεώσεις ισχύουν από σήμερα, 22 Ιουλίου 2019, για τις αναλήψεις από ΑΤΜ με τη χρήση κάρτας -χρεωστικής ή πιστωτικής- άλλης τράπεζας.

Η νέα τιμολόγηση των προμηθειών για τις συναλλαγές από τα ΑΤΜ θα εφαρμοστεί με διαφορετική πολιτική από κάθε τράπεζα, ανάλογα με τη διάρθρωση του δικτύου του και το επιχειρηματικό πλάνο κάθε πιστωτικού ιδρύματος.

Από τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα στοιχεία για τις νέες χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω «τρίτων» ΑΤΜ προκύπτει ότι θα ξεκινούν από το 1,3 ευρώ για ανάληψη έως 150 ευρώ, ενώ θα φτάνουν τα 5 ευρώ για συναλλαγή σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης.

Ο γενικός κανόνας που φαίνεται να εφαρμόζουν οι ελληνικές τράπεζες για τις αναλήψεις (συναλλαγές) σε ΑΤΜ εκτός ευρωζώνης είναι η χρέωση 1% επί του ποσού, ξεκινώντας από ελάχιστη χρέωση 3 ευρώ και φθάνοντας έως τα 5 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τις αναλήψεις ποσών, στα ΑΤΜ, από 160 μέχρι τα 250 ευρώ, κάθε συναλλαγή σε ΑΤΜ άλλης τράπεζας θα κοστίζει πλέον από 1,40 έως 1,60 ευρώ.

Οι διοικήσεις των τραπεζών εκτιμούν ότι με τη νέα τιμολογιακή πολιτική για τις συναλλαγές σε ΑΤΜ άλλου πιστωτικού ιδρύματος οι πελάτες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για τη χρήση των χρεωστικών καρτών, στο δίκτυο της τράπεζάς τους. Τα πιστωτικά ιδρύματα χαρακτηρίζουν τις αναλήψεις μέσω χρεωστικών καρτών ως τον πλέον προσιτό τρόπο συναλλαγής για τους πελάτες, που, ταυτόχρονα, βοηθά στο περιορισμό της φοροδιαφυγής.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν δοθεί οδηγίες για το τί θα ισχύσει για τα νησιά και τις απομακρυσμένες περιοχές όπου δεν υπάρχουν ΑΤΜ όλων των τραπεζών, με συνέπεια οι πολίτες -κυρίως συνταξιούχοι- να είναι αναγκασμένοι να καταβάλουν τις νέες χρεώσεις.

Κατηγορία Οικονομία

Στις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι οι αλλαγές στον στρατό. Έτσι, στις προτεραιότητες της είναι οι νέες προσλήψεις οπλιτών.

Ειδικότερα, σχεδιάζεται η πρόσληψη περίπου 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) ή Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) με στόχο να επιλυθούν τα σημαντικά προβλήματα υποστελέχωσης και γήρανσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι – σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» – μία από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουν κάνει οι επιτελείς του «Πενταγώνου», ο Στρατός Ξηράς χρειάζεται 1.200 οπλίτες (ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ). Τετρακόσιοι από αυτούς υπολογίζεται ότι θα στελεχώσουν τις Ειδικές Δυνάμεις, 400 προορίζονται για θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ειδικά στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νοσηλευτές. Οι υπόλοιπες 800 προσλήψεις αναμένεται να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν και στα άλλα δύο Οπλα, το Πολεμικό Ναυτικό και την Αεροπορία.

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

Το σχέδιο των βασικών προτεραιοτήτων της νέας ηγεσίας του υπουργείου Αμυνας περιλαμβάνει και βελτιώσεις στην ισχύουσα νομοθεσία για τις μεταθέσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το υπουργείο Αμυνας προσανατολίζεται σε αλλαγές με στόχο να επιλύσει χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τα προσωπικό του Στρατού αλλά και τις οικογένειές τους.

Κατηγορία Γενικά

Έργο Καταπολέμησης Κουνουπιών – Δήμου Αλεξάνδρειας 2019

Έργο Αστικής  Επίγειας Καταπολέμησης Κουνουπιών του ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Δείτε εδώ το  Προβλεπόμενο  πρόγραμμα κίνησης συνεργείων λόγω καιρικών συνθηκών από 22/7/2019 έως 26/7/2019.

1akatapolemisikounoupion

Σελίδα 1 από 3

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας