alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Εφημερίες Φαρμακείων - Αλεξάνδρειας - Βέροιας - Νάουσας 03/07/2019

Κατηγορία Φαρμακεία

Εγκάρδια υποδοχή στην μέχρι σήμερα συνεργάτιδα του επιφύλαξε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας στην υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Νίκη Καρατζιούλα. Αναφέρθηκαν στις επικείμενες εκλογές και στη βέβαιη νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθύμισε με νόημα την επιμονή του να συνεχίσει από τις θέσεις της Περιφέρειας την πολιτική της πορεία, αμέσως μετά όμως δήλωσε πως σέβεται

την απόφασή της να διεκδικήσει μια θέση στο Κοινοβούλιο.Θεώρησε σίγουρη την εκλογική της επιτυχία και έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία του αγώνα.

Η γενική εικόνα παρέπεμψε σε μια πολιτική σχέση, που με την πάροδο του χρόνου εξελίχτηκε σε μια ανθρώπινη σχέση αμοιβαίου σεβασμού.

Παιδεία. Ένας τομέας σημαντικός για την ελληνική κοινωνία, αλλά και τόσο πολύπαθος... Κάθε Υπουργός και ένα «σύστημα», κάθε κυβέρνηση και μια αλλαγή φιλοσοφίας.

Ζούμε στη χώρα που έχει «δυνατά» εκπαιδευτικά μυαλά, στη χώρα που αποφοιτούν λαμπροί επιστήμονες, παρά τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν διαχρονικά και τα τελευταία 4 χρόνια επιδεινώθηκαν δραματικά.

Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για το ποιος και τι φταίει, αλλά ας επικεντρωθούμε στο τι θα γίνει, άμεσα και συγκεκριμένα.

Οι δεσμεύσεις μας:

Παιδεία

Ίδρυση Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων σε κάθε Π.Ε. της χώρας, πρόσβαση για όλους μέσω εξετάσεων.

Ενίσχυση ξένων γλωσσών και με την αποφοίτηση γνώση και κρατική πιστοποίηση τουλάχιστον σε μία γλώσσα

Καθιέρωση σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού από το Γυμνάσιο

Νέα προγράμματα σπουδών και ελευθερία στον εκπαιδευτικό να εμπλουτίζει και να προσαρμόζει τον τρόπο και τα μέσα διδασκαλίας

Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια σε αντιπροσωπευτικές περιοχές της χώρας, που θα συνεργάζονται με την τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα

Σύγχρονο πλαίσιο λειτουργίας των Ανώτατων Ιδρυμάτων που προβλέπει αποτελεσματικούς θεσμούς διοίκησης και αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα

Πραγματική αυτονομία στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα τα οποία θα αξιολογούνται για να γίνουν ανταγωνιστικά, σύγχρονα, εξωστρεφή και να συνδεθούν με την αγορά εργασίας.

Ίδρυση περισσότερων ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων.

Προσέλκυση νέων πόρων για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα επιπλέον της κρατικής χρηματοδότησης

Ενίσχυση θεσμού της πρακτικής άσκησης φοιτητών σε δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις πάνω στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Πλήρης κατάργηση πανεπιστημιακού ασύλου για να πάψουν τα ιδρύματα να είναι άσυλα παρανομίας.

Είναι προφανές ότι θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορούν να γίνουν. Ωστόσο θα ξεκινήσουμε από τα αυτονόητα, θα επαναφέρουμε το αίσθημα ασφάλειας εντός και πέριξ των πανεπιστημιακών χώρων και σταδιακά θα γίνει η στροφή της χώρας προς την τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα παράγει απόφοιτους με επιστημοσύνη και υψηλή κατάρτιση έτοιμους για εργασία στην χώρα μας και όχι απόφοιτους που θα τους στέλνουμε «πακέτο» στο εξωτερικό.

Έχουμε σοβαρή δουλειά να κάνουμε, καθώς πολλά θέματα είναι αλληλένδετα. Για αυτό και πάντα τονίζω ότι στις 7 Ιουλίου καλούμαστε να αποφασίσουμε μεν για το δικό μας παρόν, αλλά κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας.

Στις 7 Ιουλίου παίρνουμε μια σοβαρή απόφαση και σας θέλω δίπλα μου. Να είστε όλοι εκεί!

Τάσος Μπαρτζώκας

Υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία

Για φαντάσου... Αν μπορούσες να ακούσεις τη φωνή των λουλουδιών ή των αστεριών... Αν μπορούσες να ταξιδέψεις μέχρι τον Άρη και να δεις πως μια μέρα οι άνθρωποι θα καταφέρουν να ζήσουν εκεί! Φαντάσου μια Βιβλιοθήκη να μετατρέπεται σε σχολή μαγείας και μέσα από τα βιβλία να ξεπηδούν οι ήρωες τους ή ακόμα η Βιβλιοθήκη αυτή να γίνεται ένας χώρος για κυνήγι θησαυρού ή μια χρονομηχανή! Φαντάσου τα όνειρα σου να γίνουν μια ιστορία που θα φτιάξεις και θα παίξεις με εσένα πρωταγωνιστή! Όλα αυτά και πολλά ακόμη θα μπορέσουν να ζήσουν όσα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019, με θέμα «Για φαντάσου...». Πρόκειται για μια σειρά βιωματικών δράσεων μέσα στο ξεχωριστό περιβάλλον της τοπικής τους Βιβλιοθήκης, που στόχο έχει να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών, μέσα από την επαφή τους με την ποίηση, τη λογοτεχνία, την αφήγηση, το θέατρο, τη μουσική, τα μαθηματικά κ.ά.

Η φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία αποτελεί μία συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) και του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών (ΔΕΒ) της ΕΒΕ με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος πραγματοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ενώ για το συντονισμό των δράσεων αξιοποιείται από τις Βιβλιοθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού η ιστοσελίδα www.network.nlg.gr.

Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού. Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας: Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019.

» Για φαντάσου... ”

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

8 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ

Για φαντάσου... Ταξίδι στα μυστικά του νου. Τη νύχτα, κάτω απ’ τα άστρα για την άνοιξη, να κάνεις τη σιωπή φωνή και τη φωνή τραγούδι ανάμεσα στα λουλούδια, να κάθεσαι και να στοχάζεσαι σαν τι να ‘ναι; Πώς η σιωπή γίνεται φωνή και η φωνή τραγούδι; Πώς οι ήχοι αποκτούν νόημα; Τι είναι αυτό που μας αρέσει, που μας συγκινεί; Πώς τελικά μπορούμε να στοχαζόμαστε; Ο εγκέφαλός μας είναι η απάντηση.

Με τον Ηλία Ματσαρίδη

Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

9 Ιουλίου 6:30 – 8:00 απόγευμα

Για φαντάσου... Να μας μιλούσαν τα άστρα και να μας έλεγαν την ιστορία τους. Ένα εργαστήριο για τους αστερισμούς και τους μύθους τους, ένα ταξίδι στον ουρανό και στα αστέρια.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

10 Ιουλίου 6:30μ.μ – 8:00μ.μ

Για φαντάσου... Τα κείμενα και οι εικόνες οι ήρωες και οι τίτλοι να ξέφευγαν από τα βιβλία. Λίγα βιβλία πεσμένα στο πάτωμα, ανοιχτά. Οι λέξεις τους, οι ήρωες τους, οι εικόνες τους, οι σελίδες τους, όλα έπεσαν και χάθηκαν στο χώρο της βιβλιοθήκης. Αν δεν τα βοηθήσουμε να επιστρέψουν, οι ιστορίες θα χαθούν για πάντα. Αλλιώς...;

Με την Αγλαία Ντάκκα

Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

12 Ιουλίου 6:30 – 8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... μικρά ξυπνήματα. Τα μικρά ξυπνήματα είναι ένας κύκλος από εικόνες για τον ύπνο και τον ξύπνιο. Ένας κύκλος από ήχους, δυνατούς και σιγανούς. Ένας κύκλος από στιγμές, μικρές και μεγάλες. Όπως ο κύκλος της ζωής.

Με την Γεωργία Τόπη

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

15 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... Φύσα φύσα το φεγγάρι. Το φεγγάρι αιώνιο σύμβολο στους μύθους τις παραδόσεις,τα τραγούδια, την ποίηση. Το φεγγάρι που ακολουθεί τον κύκλο του χρόνου και της ζωής.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 4-8 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

16 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... Ανακαλύπτοντας τα υλικά και τον ήχο της γλώσσας μου. Σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά την έννοια του ρυθμού και της μουσικότητας της γλώσσας μας με τρόπο οργανικό, να αναπτύξουν την φαντασία τους μέσω των ήχων και της μουσικότητας.

Με την Ευδοξία Παλιουδάκη

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

17 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... Να ήσουν μάγος. Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε σχολή μαγείας, τα παιδιά σε μαθητευόμενους μάγους. Πείτε τη μαγική λέξη <Αλοχομούρα> για να ξεκλειδώσετε την πόρτα της Βιβλιοθήκης και ανακαλύψτε τον πραγματικό αλλά εξίσου μαγικό, κόσμο!

Με την Χριστίνα Καβακοπούλου

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

18 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... Τη δική σου ιστορία. Η ανάγνωση είναι μια διαδικασία μοναχική, το θέατρο είναι μια εξωστρεφής διαδικασία που προϋποθέτει τη συνεργασία και τη συλλογικότητα, μοιράζομαι με την ομάδα τις σκέψεις, τις ιδέες και τα συναισθήματα.

Με την Κορίνα Εσερμπόγλου

Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

22 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... μια βαλίτσα με εισιτήριο μια σελίδα. Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο για καλοκαίρι αλλά ιδανικό για όποια εποχή θελήσει κανείς όπως άλλωστε συμβαίνει και με τα ταξίδια.

Με την Χρύσα Αντωνίου

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

23 Ιουλίου 6:30-8:00 μ.μ.

Για φαντάσου... Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα. «Το μυστήριο του χρυσού ελέφαντα» είναι ένα παιχνίδι στη λογική του κρυμμένου θησαυρού. Τα βιβλία είναι η μοναδική υπάρχουσα χρονομηχανή στις μέρες μας, μέσω των οποίων μπορούμε να ταξιδέψουμε....

Με την Ιουλία Ζωντανού

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στη Βιβλιοθήκη.

Eπικοινωνία:
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας
Τηλέφωνο 2333026806
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Σε κλοιό καύσωνα θα βρεθεί η χώρα από σήμερα έως και την Παρασκευή με τον υδράργυρο να σκαργαλώνει στο «κόκκινο» με θερμοκρασίες που θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου.

Πιο αναλυτικά, γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ με βόρειους ανέμους να πνέουν στα πελάγη μέχρι 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς.

Αίθριος ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 24 έως 37 βαθμούς ενώ στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 37 και στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά 40 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια δυτικοί πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι θερμές αέριες μάζες, οι οποίες απασχόλησαν τη Δυτική Ευρώπη μετακινούνται ανατολικά και θα επηρεάσουν βαθμιαία την Ανατολική Ευρώπη και τη χώρα μας, με πολύ υψηλές θερμοκρασίες από σήμερα έως την Παρασκευή 05/07/2019.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία οι θερμότερες ημέρες θα είναι η Τετάρτη 03/07 και η Πέμπτη 04/07, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες τοπικά θα φτάνουν τους 40 – 41 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών προβλέπεται από την Παρασκευή 05/07, ενώ την Πέμπτη 04/07 στα βόρεια ηπειρωτικά και την Παρασκευή 05/07 και στα κεντρικά, θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Ο καιρός την Πέμπτη, 4 Ιουλίου

Στα βόρεια ηπειρωτικά αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Κατηγορία Γενικά

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας