alexandriamou.gr - Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019

Αγία Κυρική η Μεγαλομάρτυς

Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας. Αυτοί ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους

δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός ευδόκησε, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι' αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή.

Κατά το διωγμό του Διοκλητιανού, το έτος 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.

 Η δε Κυριακή παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό, και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας Ιλαριανό, ο οποίος της υπενθύμισε ότι η ομορφιά της είναι για απολαύσεις και όχι για βασανιστήρια. Τότε η παρθένος κόρη του απάντησε: «Ούτε στη νεότητα μου, ούτε στην ομορφιά μου δίνω την παραμικρή προσοχή. Και τα λαμπρότερα από τα επίγεια πράγματα είναι προσωρινά, όπως τα άνθη και κούφια, όπως οι σκιές.

Σήμερα, έπαρχε, είμαι όμορφη, αύριο μια άσχημη γριά. Να κάνω, λοιπόν, κέντρο της ζωής μου την ομορφιά μου; Την αξία της, όμως, τη γνώρισα στις ρυτίδες, που την περιμένουν και στον τάφο που την καλεί. Νόμισες, λοιπόν, ότι θα κάνω την τερατώδη ανοησία, να χάσω την αιώνια λαμπρότητα για να μείνω λίγο περισσότερο στη γη;

Γι' αυτό στο ξαναλέω, έπαρχε: είμαι και θα είμαι στη ζωή και στο θάνατο χριστιανή». Εξοργισμένος ο Ιλαριανός, σκληρά τη βασάνισε και διέταξε να την αποκεφαλίσουν. Αλλά πριν πέσει η σπάθη, προσευχόμενη παρέδωσε το πνεύμα της στον Κύριο.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Σύμφωνα με την παράδοση τον 16ο αιώνα στην περιοχή ασκήτεψε η Αγία Κυριακή η Νέα, η οποία ήταν αδελφή του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, που για μερικά χρόνια ήταν ασκητής στον γειτονικό Αλιάκμονα, στη Σκήτη του Τιμίου Προδρόμου. Έτσι, κτίστηκε τότε μοναστήρι έξω από το χωριό Λουτρός, στον κάμπο της Ημαθίας, που αφιερώθηκε στην προσφιλή της αγία, της οποίας έφερε το όνομα, στην Αγία Κυριακή την Μεγαλομάρτυρα.

Στην περιοχή του Λουτρού βρέθηκε έπειτα από αιώνες η θαυματουργή εικόνα της Αγίας Κυριακής και με πρωτοβουλία των κατοίκων στήθηκε αρχικά το 1914 ένα μικρό ναΐδριο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως ερημητήριο της μοναχής Κασσιανής από το χωριό Βρασνά της Χαλκιδικής, η οποία μόνασε εκεί για 30 περίπου χρόνια.
 

Το 1961 με βασιλικό διάταγμα οργανώθηκε ως Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή, όπου εγκαταβίωσαν αρχικά δύο μοναχές, εκτός από τη μοναχή Κασσιανή, η οποία μέχρι το τέλος της ζωής της ζούσε έγκλειστη στο κελλί της.

Τα τελευταία χρόνια, με την φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Βέροιας έχουν προστεθεί στη μονή πολλά σύγχρονα κτίσματα και εγκαταστάσεις, καθώς και ξενώνες για τους προσκυνητές.
 

Αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προσκυνήματα της Ημαθίας, λόγω της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Κυριακής και το μοναστήρι είναι δεμένο στη μνήμη των κατοίκων για το πανηγύρι του, που γίνεται στις 7 Ιουλίου, στη μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής.

Φωτογραφικό Υλικό - Δήμος Αλεξάνδρειας

Καρπουζάκια μου πολύ καλημέρα σας. Εντάξει, παρά-έσφιξαν οι ζέστες και τα εγκεφαλικά δίνουν και παίρνουν. Η θερμοκρασία πλέον κυμαίνεται σε κανονικά επίπεδα, όχι για τη γη αλλά για την κόλαση. Αν βγεις μεσημέρι έξω αισθάνεσαι σα να κάνεις δωρεάν αποτέφρωση. Καίγεσαι ολόκληρος. Αν δεν έχετε κλιματιστικό στο σπίτι σας η λύση είναι μία, να πίνετε πολλά υγρά. Τεκίλα, ρούμι, τζιν. Λογικά κάποια στιγμή θα πάψει να σας ενδιαφέρει η ζέστη και όλα καλά. Παρόλα αυτά μη φοβάστε τα 40αρια που χτυπάει ο υδράργυρος. Γυναίκα που κλείνει με καύσωνα ραντεβού στο κομμωτήριο για πιστολάκι αυτή να φοβάστε. Είναι αδίστακτη. Ακούτε, από αυτήν να φυλάγεστε.

Λοιπόν, άλλη φορά θα με αναγκάσετε να μη γράφω τίποτα που να αφορά τον Τόκα. Έγραψα την προηγούμενη φορά για τις μανόλιες που κλαδεύτηκαν και πέσατε στο FB να τον φάτε τον έρμο. Σας έπιασε τάχα μου ο πόνος που χάθηκε το πράσινο από την πόλη, που ρημάχτηκαν τα φυτά και τέτοιες μπούρδες. Φέτος ο Σωτήρης έκανε πολλές δουλειές και όπως είναι φυσικό δεν μπορούσαν να γίνουν όλες τέλεια. Φυτά είναι, θα ξαναχτυπήσουν, πως κάνετε έτσι.

2

Να πάρουν λίγο αέρα και αυτά, κρίμα είναι. Αλλά και μεις δεν έχουμε τον Θεό μας. Ρίχνουν φύλλα, που είναι ο δήμος να τα μαζέψει. Μαραίνονται, που είναι ο δήμος να τα ποτίσει. Πάρε μωρή μια κανάτα νερό και κατέβα πότισε το, το έρμο το φυτό. Εμ σε στόλισε το πεζοδρόμια, εμ τα θες και πως τα θες. Δε θέλω να γίνω κακός αλλά εσείς οι κυρίες της πόλης ξεκαβαλήστε λίγο το καλάμι. Δεν είναι ντροπή να πάρεις το φαράσι να μαζέψεις τα φύλλα. Μπροστά στο μαγαζί σου είναι κυρά μου. Που κλείνεις με την πραμάτεια σου το πεζοδρόμιο και ο δήμος δεν μιλάει, σ΄ αρέσει. Άσε για λίγο στην άκρη το σαλόνι που γεννήθηκες και θυμήσου πραγματικά από πού κρατάει η σκούφια σου. Καφέ στον πεζόδρομο του Γιδά πίνετε και όχι στο Dacapo.

Το δεύτερο έργο που ασχολήθηκε ο Σωτήρης είναι οι διαβάσεις. Ότι είχε σε ίκτερο το έριξε και η πόλη ξαφνικά έγινε ΑΕΚ.

3

Μάλλον θα περίσσευε πολύ μπογιά ή θα κόντευε να λήξει γι΄ αυτό και ο Τόκας αποφάσισε να κάνει και κάποιες έξτρα διαβάσεις. Δεν είναι κακό αυτό. Το κακό είναι ότι τον πήρε πρέφα ο Μυταράς και άρχισε να τον κράζει δημόσια. Δεν είναι προσβάσιμες από ΑΜΕΑ, καταλήγουν σε κολώνες και τέτοια. Κύριε Μυταρά μου, η παρακάτω διάβαση προϋπήρχε στο ίδιο σημείο πολύ πριν πάρεις την απόφαση να ασχοληθείς με τα κοινά. Τώρα την είδες ή τότε δεν είχες FB για να κράζεις; Επίσης, να σου θυμίσω, γιατί βλέπω ότι η μνήμη σου δεν είναι και τόσο καλή ότι ο αρχηγός του συνδυασμού στον οποίο κατέβηκες υποψήφιος είναι 17 χρόνια εκλεγμένος. Αν ήθελε θα μπορούσε να την διορθώσει. Τι λες;

4

Όσο για την καινούρια διάβαση μπροστά στον Γκλαβίνα έχω μόνο τα καλύτερα να πω. Ο Τόκας ενώνει. Με το έτσι θέλω έβαλε τον Σίφη και τον Σακαβάρα να αδελφοποιήσουν τις επιχειρήσεις τους. Πας για ποτό, σε θέρισε το στομάχι, πετάγεσαι απέναντι, χτυπάς μια ζαμπονοτυρόπιτα και όλα τζετ. Αλλιώς θα έπρεπε να πας στο περίπτερο, να περάσεις απέναντι στην Πειραιώς και μετά πάλι απέναντι στον πεζόδρομο. Λιποθύμησες από την πείνα ως που να φτάσεις. Γιατί ρε μάγκες δεν τα βάλατε με αυτούς που έσκαψαν τα Τέμπη για να κάνουν τη σήραγγα για να μικρύνουν την απόσταση και τα βάζετε με τον Τόκα; Να σας πάει. Μόνο να μου τον στεναχωρείτε θέλετε.

5

Θα μου πείτε τώρα, πως θα περάσω ρε έξυπνε την διάβαση αφού και από εδώ αλλά και από εκεί έχει τραπέζια και καρέκλες; Έχουμε λύση και για αυτό. Θα διορίσει ο Τόκας έναν υπάλληλο για να μας περνάει απέναντι. Θα σηκώνει το σταντ με τα ποτά, θα περνάμε και μετά θα το βάζει πάλι στη θέση του. Και πιο γρήγορα θα φτάνουμε απέναντι αλλά και μια νέα θέση εργασίας θα δημιουργηθεί. Τελικά είστε αχάριστοι. Τι τον περάσατε τον Σωτήρη;

Επόμενος στόχος είναι να ενωθεί το ΚΤΕΛ με το Sir & Madame με αερογέφυρα για να δροσίζονται οι ταξιδιώτες και η εκκλησία την Παναγίας με τα μνήματα με υπόγεια σήραγγα για γρηγορότερη μεταφορά του νεκρού (τώρα που έχει κάψες να μην ανάψει). Σωτήρη μη μασάς, κάνε τα όνειρα σου πράξη πασά μου και άσε τους κακόγλωσσους να σε τρώνε. Δεν σε αγγίζει τίποτα.

Και πάμε στο τρίτο και τελευταίο ανακοινωθέν του Τόκα. Όσοι έχουμε οικόπεδα που δεν κόψαμε τα χόρτα και υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί φωτιά θα φάμε την καμπάνα του αιώνα. Θα έρχεται ο Σωτήρης να μας τα κόψει και να μας ξεβρομίσει αλλά και πρόστιμο θα τρώμε και μήνυση από πάνω.

6

Σου λέει ο άνθρωπος, μη χαλάς τη ζαχαρένια σου, κάτσε στο κλιματιστικό να δροσίζεσαι και γω θα σε κάνω νοικοκύρη. Θα στο κάνω λαμπίκο το οικόπεδο αλλά θα σε σιάξω και τη γούνα. Έτσι σε θέλω Σωτήρη, αδίστακτο. Εγώ μαζί σου. Αποφάσισα να σου γλυτώσω τη μισή δουλειά. Αντί να τρέχεις να βρεις ποια οικόπεδα είναι χάλια, θα τρέξω εγώ για σένα. Εγώ θα σου δείχνω και συ θα κουρεύεις. Τι λες, ξεκινάμε;

7

8

Αυτά τα οικόπεδα να καθαρίσετε πρώτα Σωτήρη μου και μετά τα δικά μας. Οι δρόμοι στα χωριά έγιναν σαν παραπόταμοι του Αμαζονίου από την πλούσια βλάστηση. Πρώτα γινόμαστε νοικοκυραίοι εμείς και μετά κατηγορούμε τους άλλους για βρωμιάρηδες. Πρώτα μαζεύουμε τα σκουπίδια και μετά ξαναβάζουμε υποψηφιότητα. Πρώτα μαθαίνουμε τι είναι ανακύκλωση και μετά την απορρίπτουμε. Χωριό Γάιος στους Παξούς. Πληθυσμός γύρω στους 2.000 κατοίκους. Σε μία μόνο στροφή του χωριού πάνω από 30 κάδοι ανακύκλωσης. Πόσο καθυστερημένοι είναι οι άνθρωποι, εμείς ούτε τα σκουπίδια δεν μαζεύουμε και αυτοί κάνουν και ανακύκλωση. Ντροπή τους...

9

Απλά δεν ξέρω που πέφτει ο Καιάδας για να πάρουμε όλοι μαζί φόρα, αυτό έχω μόνο να πω.

Τελικά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών κρίθηκε και από το πρωτοδικείο και έχουμε οριστικό νικητή την Ώρα Εύθηνης και τον Παναγιώτη Γκυρίνη. Δήμαρχε μου, αν και δεν σε ψήφισα σου δίνω τα συγχαρητήρια για την επανεκλογή σου. Κατάφερες να αντιστρέψεις όλο το κλίμα και να βγεις νικητής. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν αυτή τη φορά θα κρατήσεις το λόγο σου και θα κάνεις πράξη το έργο που εξήγγειλες. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν αυτή τη φορά. Το «εγώ θέλω να κάνω αλλά δεν με στηρίζει η αντιπολίτευση» πέθανε. Τα ήξερες αυτά πριν κατέβεις υποψήφιος. Σιδερένιος λοιπόν και καλή σταδιοδρομία.

Από την άλλη ο Κώστας Ναλμπάντης έβγαλε επιστολή και ευχαριστεί όσους τον στήριξαν αλλά περισσότερο αυτούς που δεν τον ψήφισαν γιατί, όπως λέει του δίνουν την δυνατότητα διαρκούς αυτοκριτικής και τον αναγκάζουν να γίνει καλύτερος αφού όλοι συγκρινόμενοι κρίνονται.

10

Κώστα μου, πριν γράφετε ότι γράφετε να μιλάτε με την Μόρφω. Αυτή άλλο πράγμα είπε για αυτούς που ΔΕΝ σας ψήφισαν (να μη το δημοσιεύσω, κρίμα είναι). Και δεν θα ασχολιόμουνα αν δεν το έκανε δημόσια. Συμφωνώ με όσα γράφεις στην ευχαριστήρια επιστολή σου και σε συγχαίρω για το ήθος σου. Απλά κάποια κείμενα θα μας κυνηγάνε μια ζωή. Και συ έχεις πολύ μέλλον μπροστά σου.

Επίσημα πλέον κρίθηκε και το αποτέλεσμα μεταξύ Τσιλιοπούλου και Σαββίδη. Με 2 σταυρουδάκια παραπάνω η Τζένη μπαίνει στο δημοτικό συμβούλιο. Όσο για τον Άκη, λίγο τον στεναχώρησε το αποτέλεσμα, λίγο το ότι το χωριό του είχε πανηγύρι, προσπάθησε να πνίξει την πίκρα του με ένα μπολ…….

11

 Τζενάκι, καλή επιτυχία κούκλα μου στα νέα σου καθήκοντα. Κι αν φας πολύ πίκρα με αυτά που
θα δεις και θα ακούσεις και θέλεις να γλυκαθείς, μην τρέξεις στον Άκη. Κάτι μου λέει ότι θα τους
έχει φάει..... όλους τους λουκουμάδες.

Ραντεβού το άλλο Σάββατο. Μη βγαίνετε έξω αν δν έχετε δουλειά. Κρίμα είναι να τρέχουμε μεσημεριάτικα για κερί.

Στο Πλατύ Ημαθίας στις 5,6 & 7 Ιουλίου 2019 ... για πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι διοργανώνεται μία μεγάλη 3ήμερη πολιτιστική - μουσική γιορτή, τα 5α ΚΟΜΝΗΝΑ που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Πλατέος.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου με το 4ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Επτά χορευτικά παιδικά τμήματα από συλλόγους της Μακεδονίας με τη συνοδεία της ορχήστρας του Μιχάλη Παζαρέντζη χάρισαν χορούς από όλη την Ελλάδα και τις αλησμόνητες πατρίδες στους παρευρισκόμενους κερδίζοντας το χειροκρότημα.

Στο Παιδικό Φεστιβάλ συμμετείχαν

1) Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατάνου «Το Τσινάφορο»

2) Σύλλογος Σερβιωτών Αλεξάνδρειας «Ο Αμάραντος»

3) Πολιτιστικός Σύλλογος Κεφαλοχωρίου «Η Ειρήνη»

4) Πολιτιστικός Σύλλογος Λιπαρού «Απόστολος Παύλος»

5) Πολιτιστικός Σύλλογος Τρικάλων «Ανατολική Ρωμυλία»

6) Πολιτιστικός Σύλλογος Καμποχωρίου «Μέγας Αλέξανδρος»

7) Ποντιακός Σύλλογος Λουδία «Οι αετοί του Πόντου».

 

 

Το τραπέζι σε συνεργάτες της έκανε το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουλίου η υποψήφια βουλευτής Ημαθίας με τη Νέα Δημοκρατία, Νίκη Καρατζιούλα στο Εδεσματοπωλείο Πιρουνάκι στον πεζόδρομο Αλεξάνδρειας.

 

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 5/7/2019 την Βέροια επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια μιας περιοδείας στη Βόρεια Ελλάδα, λίγες μόλις ώρες πριν την Κυριακή της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας, όπως όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν. 

Αναφέρθηκε στα προβλήματα της χώρας και στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνοντας την αδυναμία της σημερινής κυβέρνησης να επιλύσει τα προφανώς αρνητικά. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο πανεπιστημιακό άσυλο καθώς και στην μετεξέλιξη του, από έννοια προστασίας της ελεύθερης σκέψης, σε προστασία της ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών και μεταβολή των πανεπιστημιακών χώρων, σε χώρο προχωρημένης παρανομίας.

Μαζί του ήταν και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντήσει την πρώην στενή του συνεργάτιδα, περιφερειακή Σύμβουλο Ν. Καρατζιούλα, η οποία σήμερα διεκδικεί μια θέση στο Κοινοβούλιο.

Δήλωσε σίγουρος για την εκλογική της επιτυχία, ενώ μίλησε μαζί της για θέματα πρακτικής και ανανέωσε το ραντεβού για τη Δευτέρα το πρωί με άλλους ρόλους.

Στάση έκαναν στην Αλεξάνδρεια το απόγευμα της Παρασκευής 5 Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και πιο συγκεκριμένα σταμάτησαν  στην Π.Ε.Ο Βέροιας-Θεσσαλονίκης στο καφέ Parada.

Δείτε το βίντεο:

Μουσικέςμετακινήσεις:

From Yerushalayim

to Saloniki – madre de Israel

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 στις 21:30 παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου η μουσική παράσταση «Μουσικές μετακινήσεις: FromYerushalayimtoSalonikimadredeIsrael» με θέμα τις μετακινήσεις του λαού του Ισραήλ. Πρόκειται για τις μετακινήσεις των μουσικών και των πολιτισμών στο χώρο και τον χρόνο γύρω από τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Οι «Μουσικές μετακινήσεις: FromYerushalayimtoSaloniki madredeIsrael» περιλαμβάνουν μουσικές εβραϊκές, σεφαραδίτικα τραγούδια σε εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις μέχρι και Negrospitiruals, όπως το «GodownMoses» και το «Deepriver, myhomeisoverJordan», σπουδαία χορωδιακά έργα με αναφορές στους διωγμούς των Εβραίων, όπως το «Vapensiero» του GiuseppeVerdi και απόσπασμα από το ορατόριο «Ηλίας» του εβραϊκής καταγωγής συνθέτη, FelixMendelssohn (λόγω της εορταστικής ημέρας του Προφήτη Ηλία). Επίσης, θα παρουσιαστούν και τραγούδια του Εβραίου συνθέτη KurtWeil, που διέφυγε από τους ναζί, καθώς και ελληνικά τραγούδια του μεσοπολέμου στα Ladino και συνθέσεις του Κωστή Παπάζογλου.

Η παράσταση παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, με το Ισραήλ να έχει επιλεγεί από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) ως η τιμώμενη χώρα του φετινού Φεστιβάλ. Η επιλογή του Ισραήλ ως η 12η χώρα που τιμάται από τον Οργανισμό εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης συνεργασίας της Ελλάδας με το Ισραήλ που αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ: ΜΑΕΣΤΡΟΣ/ΣΥΝΘΕΤΗΣ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΥ: ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

CAMERATA ARISTOTELES: ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΕΝΧΟΡΩ: enHoro vocal ensemble

ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΝΕΑ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30. Οι θέσεις είναι μη αριθμημένες είτε γίνει η αγορά των εισιτηρίων στην προπώληση είτε αυτά κοπούν στο ταμείο, γι’ αυτό φροντίστε για την προσέλευσή σας.

Ταυτότητα εκδήλωσης

Ημερομηνία: Σάββατο 20 Ιουλίου 2019                              Ώρα: 21:30

Τοποθεσία: Αρχαίο Θέατρο Δίου

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 15 ευρώ - Φοιτητικό: 12 ευρώ

Προπώληση:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ - Φοιτητικό: 10 ευρώ

Σημεία προπώλησης:

- ΣάρωθρονCafeBar: Κατούνη 17 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη, Τηλέφωνο: 2310/538.282

- Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ»: Αβέρωφ 4, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/31.275

- Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ»: Κανάρη 5, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/36.024

- Βιβλιοπωλείο «1900»: Βασιλείου Β. 2, Κατερίνη, Τηλέφωνο: 23510/28.900

- Τουριστικό κατάστημα «ΚΑΨΑΛΗ»: Αγίου Νικολάου 24, Λιτόχωρο, Τηλέφωνο: 23520/83.400

- «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας, Τηλέφωνο: 23520/42.606

- Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά, Τηλέφωνο: 23520/31.858

  • Τα εισιτήρια, που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ημέρας της παράστασης.

Online: viva.gr

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της

Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

1afisadion2019

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 14:10

Προσλήψεις ατόμων στο Δήμο Βέροιας

Ο Δήμος Βέροιας ανακοινώνει προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, δεκαοκτώ (18) άτομα για την κάλυψη πρόσκαιρων αναγκών λειτουργίας των υπηρεσιών του.

Οι ειδικότητες αφορούν, ΥΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ (16 άτομα) 2 μήνες, ΔΕ ΟΔΗΓΟΙ Γ΄ (C ) ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (1 άτομο) 3 μήνες, ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΣΚΑΠΤΙΚΟΥ (Σύνθετο σκαπτικό-JCB 113 HP) (1 άτομο) 3 μήνες.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 169 του ν.3584/07.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας, στην οδό Μητροπόλεως 46 και ειδικότερα στο Γραφείο Προσωπικού (ισόγειο-Γραφ. 11) εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της τελευταίας δημοσίευσης της παρούσας σε τοπικές εφημερίδες (δηλ. από 8-7-2019 έως 12-7-2019).

Κατηγορία Γενικά

Την αισιοδοξία και την πίστη του, ότι την Κυριακή οι Έλληνες πολίτες θα δώσουν ισχυρή και καθαρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξέφρασε ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Μιλώντας στους πολίτες της Ημαθίας, ο κ. Βεσυρόπουλος αποδόμησε την κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Τσίπρα που βρίσκονται σε απόλυτο πανικό μετά τη δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών τους, όπως αυτή καταγράφεται στις μετρήσεις.

«Ο κ.Τσίπρας πριν από 4,5 χρόνια επιστράτευσε το ψέμα, τις ψεύτικες υποσχέσεις. Σήμερα επιστρατεύει το φόβο και τα fake news. Ο αυριανός Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι, δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, αντίθετα όλοι θα αξιολογούνται, θα αξιοποιούνται και θα επιβραβεύονται ανάλογα με τα προσόντα τους. Όπως ξεκάθαρα δήλωσε ότι, δεν θα αναζητηθεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης από τη στιγμή μάλιστα που οι αγορές δείχνουν, την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας» επισήμανε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ο Αν. Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή για να επισφραγίσουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής, που έστειλαν στις ευρωεκλογές και να αναδείξουν ισχυρή και αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία.

«Την Κυριακή επιστρέφουν η λογική και η ελπίδα. Και από τη Δευτέρα ξεκινά η μεγάλη προσπάθεια για να αλλάξει η χώρα, να τερματιστεί ο παραλογισμός της υπερφορολόγησης και να διαμορφώσουμε ένα φιλικό πλαίσιο για τις επενδύσεις, τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα» τόνισε ο Απόστολος Βεσυρόπουλος που την Παρασκευή το βράδυ στις 9.00 μ.μ. πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Κτήμα Αλέξανδρος στη Βέροια».

Κανονικά όπως προβλέπεται από τον προγραμματισμό του ΟΠΕΚΑ θα πληρωθεί η Γ’ δόση του επιδόματος παιδιού Α21.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η δόση για το επίδομα παιδιού είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑ το διήμερο 25 – 26 Ιουλίου με τα χρήματα στους λογαριασμούς να μπαίνουν από το απόγευμα της Πέμτπης 25 Ιουλίου.

Βασική προϋπόθεση για την καταβολή του ότι θα έχει υποβληθεί η νέα φορολογική δήλωση από τους δικαιούχους.

Ήδη έχει εγκριθεί το κονδύλι ύψους 200 εκατ. ευρώ, σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, οικονομικού έτους 2019, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.

Κατηγορία Γενικά
Σελίδα 1 από 4

Alexandriamou.gr
Δημοσιογραφική Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα
Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας